Wederom minder doden door corona – RIVM: 66 nieuwe sterfgevallen en 75 ziekenhuisopnames

Het RIVM meldt 66 nieuwe sterfgevallen en 75 nieuwe ziekenhuisopnames als gevolg van het coronavirus, in de afgelopen 24 uur. Het zwakt dus nog steeds af, maar natuurlijk veel te langzaam.

Over twee dagen komt de ‘dinsdagpiek’ natuurlijk weer, of misschien woensdag, in verband met Koningsdag. Dus die melding van 66 is in dat opzicht ‘te laag’. Máár tegelijkertijd is het aantal van vandaag wel voor meer dan een kwart kleiner, vergeleken met vorige week (19 april: 83 sterfgevallen). Dus de pieken worden minder hoog en de dalen juist dieper. Kijk maar:

Maar zoals vandaag al eerder bleek, het coronavirus kan zomaar weer ergens opduiken. En ondanks de duidelijke dalende trend, wordt de kans op een nieuwe ‘corona-golf’ wel steeds groter.

Die ‘anderhalve meter maatschappij’ begint namelijk steeds meer op een ‘armlengte maatschappij’ te lijken. Het valt mij steeds meer op dat mensen het niet meer zo nou lijken te nemen als in het begin. Kinderen die op hun fietsje (bijna) tegen anderen aan knallen. Opa en oma die tijdens het wandelen net ‘een lekkere pas hebben’ en dus toch echt perse direct moeten passeren, ook als dat betekent dat we enkele seconden in een ’15cm samenleving’ moeten leven. En sommige gezinnetjes in het park zijn de afgelopen dagen wel héél erg gegroeid!

Dus ja, het gaat goed, maar met een week of twee zouden we wel weer eens een enorme uitschieter in de statistieken kunnen gaan zien. Ik hoop het niet natuurlijk, want ik ben het inmiddels ook wel zat…

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

12 reacties

 1. Antiglobalist

  Vanwaar de dagelijkse bodycount bij covid-19? Verder wordt het bij geen enkele ziekte in de media uitgemeten. Zelfs niet bij influenza, waar ik dit jaar niks van heb gehoord.

  Toeval? Misschien, het zou ook kunnen dat influenza hernoemd is tot covid-19 zodat het erger klinkt.

  1. fisufisu

   Je slaat de spijker op z’n kop, elk normaal gezond weldenkend mens vraagt zich dit af..

  2. Alfred Bentinck

   De reden is lijkt me dat er sprake is van een wereldwijde pandemie waarvan het dodencijfer (met zware onderrapportage) op meer dan 200.000 doden ligt.

   De reden is ook omdat Nederlanders graag licht aan het einde van de tunnel willen zien in verband met de akelige beperkingen die gelden.

   1. fisufisu

    Nee hoor dat is niet de reden, de echte reden is om het volk in angst te houden, het volk gegijzeld te houden zo lang als het kan op straffe van € 390,– + € 10,– administratiekosten, dit heeft niets met gezondheid te maken maar met cöntröle.
    7.800.000.000 mensen op deze wereld worden gegijzeld omwille van 200.000 overleden mensen…

   2. Antiglobalist

    Hoeveel mensen komen er jaarlijks om door bijvoorbeeld verkeersongelukken, defecte parachutes of kanker?

    Dat wordt niet dagelijks in de media geslingerd en terecht want dan worden velen bang en dat weet de overheid. Door de angst te misbruiken, speelt Rutte een spel van verdeel en heers, zodat hij zijn macht tijdelijk kan herstellen.

    Dit hele spel zal echter als een Boomerang in zijn gezicht terugkeren. Er kan nog veel gebeuren tot maart 2021. We zullen zien.

  3. Rammstein

   Ja Antiglobalist, het is ook opvallend dat er dit jaar nauwelijks mensen nog sterven aan een hartaanval of beroerte. De statistieken over 2020 zullen verrassende curves vertonen.

   1. fisufisu

    nagenoeg nihil denk ik..

   2. Alfred Bentinck

    “het is ook opvallend dat er dit jaar nauwelijks mensen nog sterven aan een hartaanval of beroerte.”

    Interessant. Bron?

    1. Alfred Bentinck

     Misschien helpt dit R*ammstein.

     h*tps://www.cbs.nl/nl-nl/faq/corona/medisch/hoeveel-sterfgevallen-zijn-er-per-week-

    2. Antiglobalist

     Alfred
     Waarschijnlijk gebruikt Ramm het CBS (Centraal Bureau Staatspropaganda) of RIVM (Rijksinstituut Volksbedrog en Misleiding) als bron.

    3. fisufisu

     alfred dickhead blijft maar angstig in zijn reacties, alfred is dan ook een echte coronaslaaf die coronaslaafjes buitelen over elkaar heen, angstig als ze zijn, komend met allerlei negatieve voorbeeldjes, doe eens even normaal zeg..

   3. Antiglobalist

    Als alles onder corona geschoven wordt, zijn de andere cijfers logischerwijs heel laag. Sterk staaltje misleiden van de statistici.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.