BAM! Joost Eerdmans veegt de vloer aan met hypocriete Arnon Grünberg: ‘Je hebt Wilders een nazi genoemd!’

Vrijdagavond mocht Amon Grünberg (ja, dat is een bewuste ‘schrijffout’) langskomen bij Op1 om te vertellen waarom hij als links-radicale raddraaier geroepen voelde om de Dodenherdenking te misbruiken voor zijn links-radicale hobby’s. Gelukkig zat Joost Eerdmans er ook bij. De baas van Leefbaar Rotterdam veegde op schitterende wijze de vloer aan met de schrijver. 

Mondkapjes kopen? €0,99 per stuk!

Grünberg zat, zoals je van hem verwacht, heel uit de hoogte te doen. Marokkanen zijn de nieuwe joden. Mensen die daar anders over denken zijn het probleem. En zo verder.

De presentatrice van het NPO-kulprogramma knikte dapper mee. Och vond ze het toch mooi dat Grunberg het linkse wokeverhaal zo mooi vertelde. De man had zomaar voorzitter kunnen zijn van GroenLinks, de radicaal-linkse, politiekcorrecte, multikulverheerlijkende partij bij uitstek. Of van D66, natuurlijk, die andere radicaal-linkse fascistische partij. Bij de NPO lusten ze daar wel pap van.

Helaas voor de NPO-mevrouw en Grünberg zat Joost Eerdmans ook aan tafel. De fractievoorzitter van Leefbaar Rotterdam bleek bij-zon-der strijdbaar te zijn. Hij ging er vol in. Weliswaar op een nette manier — zoals we van hem gewend zijn — maar hij was écht niet bang en zij wat wij allemaal denken.

Dit soort uitspraken en vergelijkingen tussen Marokkanen en Joden zijn, zei Eerdmans, volstrekt onacceptabel. De twee zijn totaal anders. Joden werden bekritiseerd omdat ze… Joods waren. Marokkanen krijgen kritiek vanwege hun gedrag. En trouwens, niemand heeft het erover dat Marokkanen maar naar concentratiekampen gestuurd moeten worden. Nee, waar het over gaat is: hoe kunnen we ervoor zorgen dat die mensen beter integreren en dat hun misdaadcijfers afnemen?

Als dat nu al gelijk staat aan een gaskamer hebben we écht een probleem.

Afijn, kijk het zelf maar hier. Het was echt een genot om te zien hoe Eerdmans dit deed.

Slotvraag: gaan we Eerdmans de komende jaren nog eens (alweer) als Kamerlid zijn? Dat zou wel geweldig zijn.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

79 reacties

 1. Alfred Bentinck

  Ik zag de uitzending en waarin de schreeuwerige Eerdmans afging als een gieter tegen de beschaafd en genuanceerd formulerende Grunberg.

  Ik weet zeker dat Eerdmans spijt als haren op zijn hoofd heeft door met dit bizarre standpunt in het praatprogramma te gaan zitten.

  1. Alfred Bentinck

   Begin eerste zin moet luiden: ‘Ik zag de uitzending waarin ..’

  2. Vanduinen

   Hij zal zich nog wel een keer bedenken, hij haalt het nivo niet. De volgende keer Jensen maar eens proberen.

  3. Pijnstiller

   Grunberg is zo beschaafd, had hij in wo2 geleefd jad hij zeker in de joodse raad van amsterdam gezeten om ander joden aan te wijzen voor trNsport naar de kampen. Net als bentinck waarschijnlijk zijn bijdrage had geleverd bij de gruwelijke experimentem op de allerkleinsten

  4. Blitzkrieg

   Bunzing :
   Quote : “Ik weet zeker dat Eerdmans spijt als haren op zijn hoofd heeft door met dit bizarre standpunt in het praatprogramma te gaan zitten.”
   Wie weet heeft Grunberg wel spijt (uiteraard niet openlijk) van zijn woorden, ik weet namelijk wel zeker dat het merendeel van de Joden het niet met hem eens zijn en de vergelijking net zo belachelijk vinden. Uiteraard leest hij geen email voor waarin een mede Jood hem aanvalt en zegt, “hoe haal je het in je hoofd!”.

  5. rujoleki

   Gelukkig wonen er nog veel nsbers zoals jij in Nederland. Bedenk dat bijltjesdag ook voor de nieuwe generatie nsbers in aantocht is. Waar woonde jij ook alweer?

 2. Sleipnir

  Eerdmans veegde kordaat de vloer aan met die ‘literaire’ besneden flapdrol, maar uiteraard zie jij als collega flapdrol dit geheel anders Bunzing.

  1. Eindbaas

   Natuurlijk heeft Alfred Bentinck dat zelf ook gezien, Sleipnir.
   Alfred draait nu de rollen om. Als iedereen zegt dat de inkt blauw is, zal Alfred zeggen dat de inkt rood is.
   Hij is een man op leeftijd, maar gedraagt zich als een brugklas-pestkop.
   Sneu.

   1. Alfred Bentinck

    Eindbaas lijkt zich hier te willen beperken tot het maken van meta-communicatieve opmerkingen die uitsluitend aan mijn adres zijn gericht.

    Ik ben hem daar erkentelijk voor. Dat hij de ad hominem niet lijkt te doorgronden dan wel te zien als een valide argument zullen we hem dan maar vergeven.

    1. Pijnstiller

     Alfres wie…….mengele wie?…

  2. Vanduinen

   Eerdmans hanteerde de hark om mee te vegen en zoiets schiet niet op. De erudiete schrijver had zijn verdediging op orde. Netjes en beschaafd gedaan Arnon !

  3. Dippaz

   Wat heb jij gezien dan Eerdmans ging volledig nat.Hoe langer het gesprek duurde hoe meer meneertje Eerdmans afging.

 3. Mar

  Blijkbaar heb ik een andere discussie gezien.

  Joost Eerdmans veegde helemaal niet de vloer aan met Arnon Grunberg. Eerdmans veegde de vloer met zichzelf aan vanaf het begin.

  1. weer woord

   @mar
   Met je hoofd in je kont kan je dat ook moeilijk zien.
   Knoeier Arno werd vakkundig de oren gewassen en hoe harder jullie josti’s roepen van niet hoe harder de feiten jullie inhalen…

 4. Stanly2000

  Het was de NPO weer op zijn best. Drie linkse rakkers aan tafel (met de presentatoren vijf) die een man met een ander dan hun gedachtegoed bleven aanvallen en telkens weer in de rede vielen. Prachtig TV-werk hoor!

  1. Brenda Welsh

   Het ging niet om een gedachtengoed. Eerdmans misinterpreteerde een uitspraak van Arnon en probeerde wanhopig het gelijk aan zijn kant te krijgen.(iets wat hij niet had)

 5. Bullshit16

  Ja natuurlijk heeft eerdmans gelijk maar ja je hebt hier weer linkse ratten die het weer oneens zijn met wat eerdmans vertelde en zelfde linkse ratten zorgen er voor dat Nederland verrot is en steeds meer en het moeras zakt
  Niemand van rechts heeft een hekel aan moslims als ze zich maar aanpassen. als ik naar Marokko zou gaan moet ik mij ook aanpassen
  Het probleem hier en Nederland wij moeten ons aanpassen aan dat kutvolk doe ik dat niet dan ben ik de RASIST en dat is de omgekeerde wereld
  Dat begrijpen die links ratten niet
  Stem fvd of PVV uit de eu

  1. Reinoud van Gelre

   Bullshit16:

   “…Niemand van rechts heeft een hekel aan moslims als ze zich maar aanpassen. …”

   Spreek voor jezelf, Bullshit16.
   Ik heb het niet zo op moslims en ik ben ook van mening dat zij zich niet aan hoeven te passen.

   1. Bullshit16

    Renhout
    Waarom hoeven ze zich niet aanpassen het lijkt mij logisch dat ze dat wel doen

    1. Reinoud van Gelre

     Ik ben tegen het integreren van niet-westerse allochtonen, Bullshit…
     Het draait namelijk de etnisch Nederlandse bevolking uiteindelijk de nek om.

   2. fisufisu

    “Ik heb het niet zo op moslims en ik ben ook van mening dat zij zich niet aan hoeven te passen.”

    Jawel nedermoslim reinoud heeft alles op met moslims blijkt want hij vindt immers dat zij zich niet aan hoeven te passen…

    1. Bullshit16

     Fisu
     Ja ik begreep er ook al niks van het lijkt mij duidelijk als je en Nederland wil wonen dan pas je je aan

   3. Seneca

    @reinoud goebbels
    ‘ik heb het niet zo op moslims en ik ben ook van mening dat zij zich niet aan hoeven te passen’. zelden zoveel onzin in 21 woorden gelezen. dit is propaganda die in het linkse nationaal socialistische Duitsland had misstaan.

 6. Brenda Welsh

  Eerdmans had geen poot om op te staan. Verkeerde opening en net als bij schaken werk je jezelf in de nesten. Eerdmans kon de discussie niet bijbenen. Grunberg hield ferm stand, wat mij ook niet verbaast.

  1. weer woord

   Maak dat een ander wijs, je kan je klets herhalen tot je een ons weegt.
   Maar het blijft ongefundeerde wartaal!

  2. Blitzkrieg

   #HOEDAN

 7. RvdBe

  Grunberg zelfingenomen kwal.

 8. Maurits Dekker

  Heel opmerkelijk. Ook hier zie je weer dat de aanhangers van de linkse kerk het fanatiek opnemen voor een psychisch gestoorde nepjood die kindermisbruikers hun hobby niet wil ontnemen en zijn vriendin mishandelt en tot een abortus wil dwingen.

  Als de linkse kerk je als vriend omarmt weet je dat er met jou iets ontzettend mis is.

  1. Michel Bloemkist

   Typisch weer een rechtse reactie. Allerlei uitspraken opzettelijk uit hun verband rukken en duivels-kwaadaardig interpreteren.

   1. fisufisu

    Typisch bloemkist, dit kun je verwachten, ook met name de verdediging van een ped*fiel is natuurlijk van gewichtig belang en bewijst steeds weer mijn gelijk…

    1. Michel Bloemkist

     AntidemocraatchristenFonzie,777,FisufisiPascalPeetjuhSalutantSleipnir

     1. fisufisu

      bloemkwists diarree

  2. Mar

   @Maurits Dekker

   “Grunberg zegt dat ’ik als jood niet gebruikt wil worden als stok om deze mensen mee te slaan’,”

 9. fisufisu

  Met name dezelfde groep links fascistische gedachtegoed verheerlijkers achmed alfred vendjunen, mar, reinoud en niet te vergeten annaantichristnazisympathiereinoudbrendaaytaswatcherklaver, reageren hier alsof er een rode lap voor hun naze hangt…

  Eerdmans veegt linea recta de vloer aan met deze zogenaamde literaire beschaafde arrogante kwal…

  1. Michel Bloemkist

   Gefeliciteerd. Je hebt jezelf weer eens overtroffen in proletische onderbuik-reacties.

   1. fisufisu

    Sorry jou naam staat er niet tussen natuurlijk maar bij deze,

    Met name dezelfde groep links fascistische gedachtegoed verheerlijkers michel bloemkist, achmed alfred, vendjunen, mar, reinoud en niet te vergeten annaantichristnazisympathiereinoudbrendaaytaswatcherklaver, reageren hier alsof er een rode lap voor hun naze hangt…

    1. Alfred Bentinck

     Zielige jongen toch!

     1. Reinoud van Gelre

      Moge de duivel hem hale, Alfred.
      Ik ben benieuwd of de redactie zijn reacties wel eens doorleest.

      Hij zou een voorbeeld kunnen nemen aan zijn mede-mudjahien Maks. Die zien we gelukkig steeds minder. En als Maks al een reactie achterlaat, gaat dat jammer genoeg alleen nog maar over zijn fallus en anus.
      Maar dat liever dan dat Siemien zijn vingers over het toetsenbord sleept…

  2. Dippaz

   Zou is naar de Mediamarkt gaan hebben ze een aanbiedingen wat betreft een nieuwe tv. Schijnt het beeld heel scherp van te zijn. En dan het interview is terugkijken zie je toch een andere Eerdmans die volledig op zijn muiltje gaat.

 10. Beukman

  Ik heb niemand een vloer zien aanvegen.
  Om een juiste indruk te krijgen van deze discussie is het noodzakelijk om die in haar geheel te bekijken. Gelukkig heeft de onvolprezen MSM haar op internet gezet:

  npostart.nl/arnon-grunberg-joost-eerdmans-en-abdelkader-benali-in-discussie-over-4-mei-speech-van-grunberg/08-05-2020/POMS_BV_16135862

  Eerdmans kennen we als een verstandige, beschaafde man. Ik kreeg de indruk dat hij en Grunberg wat langs elkaar heen zaten te praten, maar het eigenlijk in grote lijnen wel eens waren.

  Het was de Marokkaan in het gezelschap – Abdel Benali – die beter dan Joost begreep wat Grunberg in zijn speech had bedoeld: We moeten nooit het individu gelijkstellen aan de groep. Dát is de kern van Grunbergs zinnetje over Marokkanen in zijn speech. Helaas staren Eerdmans en vele anderen zich blind, en slepen meteen de hele Holocaust erbij.
  Abdel maakte ook een aardige vergelijking:

  Ik zeg niet, als ik in Brabant ben: jullie zijn de pillenhoofdstad van de wereld. Dat doe ik niet…. Maar je kunt zulke dingen wel altijd over Marokkanen zeggen, je komt er altijd mee weg.

  Ook maakte hij duidelijk dat de verantwoordelijkheid voor wat een kleine groep doet leggen bij “de Marokkaanse gemeenschap”, wat Eerdmans deed, niet juist is: “de Marokkaanse gemeenschap” is een fictie.

  Binnenkort gaan Grunberg en Eerdmans verkleed als joden op stap in een buurt vol Marokkanen. Sportief! Daar blijkt hun beider goedwillendheid uit. En dat stemt hoopvol.

  1. fisufisu

   grunberg is een hypocriet met z’n a4tje, daarnaast is het niet geheel onlogisch dat als je dodenherdenking misbruikt om een punt te drukken je tegengas krijgt, het ergste is nog, maar inmiddels weten we dit allemaal wel zo langzamerhand, jullie verdedigen dit, jullie zijn een schande, waarom flikkeren jullie niet eens op van deze site

   1. Beukman

    jullie zijn een schande, waarom flikkeren jullie niet eens op van deze site

    Hallelujah, eerst abortusarts, inmiddels goedmens tot op het bot. Jij weet toch wel wat God met jou voorheeft, @fisu?

    1. fisufisu

     “eerst abortusarts”

     Beukhol is een leugenaar.

     Beukhol kan het niet laten zijn uitermate zieke sympathieën voor het bewust vermoorden van weerloze ongeboren baby’s voor zich te houden.

     1. Michel Bloemkist

      Dat kan wel zijn, maar jij bent bezondigt je ook regelmatig aan “leugentjes om bestwil”.

 11. Stopperspil

  Ik begrijp echt niet wat er mis is met het optreden van Eerdmans. Hij zegt heel netjes dat het een hele mooie voordracht was van Grünberg, maar dat de vergelijking van de hedendaagse houding tegenover Marokkanen met de verschrikkelijke Jodenvervolging zeer ongepast is. En hij maakt duidelijk waarom hij dit vindt. Niets mis mee. Of is Grünberg zo heilig dat je geen kritiek op hem mag hebben? Ik neem aan dat de redactie Eerdmans juist had uitgenodigd omdat van hem een weerwoord kon worden verwacht.

  1. Michel Bloemkist

   Compliment voor deze normale reactie!

 12. evil knievel

  Zo,…hoppatee!
  Krijgt die vuile schele kroeskop t lekker op zn smerig sLinkse brood gesmeerd!
  Eet smakelijk 8erlijk sLinks mongolen kind!!!
  Excuses voor t taalgebruik maar dit soort mafklappers(n zn holmaatjes hier op DDS ntlk)mogen van mij de sLinkse RAMBAM krijgen!😁

 13. Fatsoen74

  Wellicht een heel goed idee om eens 4 jaar voor een compleet linkse regering met zijn allen te kiezen. De 4 jaar erna kiezen wij dan een compleet rechtse regering. Daarna gaan wij eens in conclaaf over alle goede en slechte dingen van beide regeringen. Links zal alle vluchtelingen verwelkomen in ons land en de straffen voor daden gaan omlaag. Tolerantie van wangedrag gaat omhoog, de economie zal ook minder presteren. Na 4 jaar zal 75% van de Nederlanders iets anders tegen deze idealen aankijken. Problemen zijn er om op te lossen, niet om ze erger te maken. Ik heb respect voor de echte linkse medemens die werkt voor zijn inkomen en alles weggeeft wat hij zelf niet nodig heeft aan minder bedeelden. Daar zijn er wel weinig van als het erop aankomt. Gebrek aan humor en kritiek kunnen verdragen is ook vaak het geval. Van mij mag iedereen met normen en waarden genieten van ons te gekke land. Tuig ongeacht afkomst heropvoedingsprogramma met onderwijs om naar een baan te groeien. Vluchtelingen met wangedrag het recht op verblijf ontnemen. Dan komt het goed, zoiets spreekt zich rond.

  1. Michael M

   Als laatste: Wees een vent en kom voor iedereen op.

 14. Michael M

  Links noemt heel snel iemand nazi’s. Daar zijn ze uitmuntend goed in. Ze kunnen al alles voor je invullen en weten nog meer van jou dan dat je van jezelf weet. En links is keigoed in valse woorden in de mond leggen of woorden uit zijn verband trekken. Je ziet dit keer op keer gebeuren. Waar links ook goed in zijn is om van het toneel te verdwijnen wanneer een Joodse winkel keer op keer wordt aangevallen, of dat homo’s worden bedreigd of dat een oud vrouwtje in Nederland van haar tas wordt beroofd door…( schrijven we maar niet ) want dan legt links weer je rasisme in de mond ) dus sluiten ze de ogen en monden en zijn ze niet thuis. Ook nauwelijks of geen reacties van links omtrent Joden en homo’s. Als het om andere rassen gaan dan komt links ineens weer opduiken. Schijnheilig.

  1. AS210854

   👍👍👍👍👍👍👍

 15. Response

  Sterke reactie van Eerdmans. Geen speld tussen te krijgen.

 16. Sando

  Marokkanen de nieuwe joden??He he weten we nu eindelijk wat er met hun gebeurt!

 17. JJ66

  Dit soort discussies gaan nooit over Chinezen, Molukkers, Indiers of noem alle minderheden in NL maar op die hier wel gewoon integreren. Het gaat hier altijd over Marokkanen, in Belgie en Frankrijk over Marokkanen en Algerijnen, in Spanje ook over Marokkanen en in Italie over Noord Afrikanen in het algemeen. Zegt genoeg lijkt me.

  1. AS210854

   👍👍👍👍👍👍👍

 18. bas van der bijl

  Nee Joost E. Marokkanen worden aangepakt om hun gedrag ? Om het gedrag van sommige Marokkaanse jongeren !. Net zoals alle joden met geldbeluste. bankiers over één kam werden geschoren vlak voor WO 2.

  1. Piet51

   @bas van der bijl
   Dit is dus precies de kern van de kwestie. Het over één kam scheren van één bevolkingsgroep is eerder gebeurd en eindigde met het uitroeien van die hele groep. Precies daar doelde Grunberg op. Gelukkig werd dat door een meerderheid van de Nederlanders begrepen en vervolgens soms bekritiseerd, maar meestal gewaardeerd. Het was geen vergelijking tussen Joden en Marokkanen. Ik schreef het eerder, hij vergeleek de acties in de richting van een bevolkingsgroep, de houding tegenover hen. Die begon bij de Joden voor WO II ook met verwijten, beschuldigingen, pesterijtjes en eindigde op een manier die iedereen kent.

   1. Bullshit16

    Piet51
    Joden hebben wij geen last van en pasen zich aan Marokkanen daar en tegen die pasen zich niet aan ze provoceren ze dagen uit en ze drijven hun zin door en als ze dat niet krijgen dan passen ze geweld toe dus hou op met je geleuter dat de moslims zo braaf zijn wand dat zijn ze duidelijk niet maar meneer betweter jij moet altijd het laatste woord hebben en altijd denkt het beter te weten kijk om je heen waar heb je meer last van
    Heb je meer last van de joden of van de moslims jíj mag het zeggen ik weet het antwoord al

    1. Alfred Bentinck

     “Joden hebben wij geen last van en pasen zich aan Marokkanen daar en tegen die pasen zich niet aan”

     Misschien bedoelt Bullshit niet Pasen maar Pinksteren. Dat zal ons echter niet veel verder helpen bij de exegese van zijn hermetische teksten.

     1. fisufisu

      Hieraan zien we hoe gestoord achmed alfred jodokus zich voordoet

    2. Piet51

     Als je het antwoord al weet, hoef je het niet te vragen, toch? Maar ik heb ven geen van beiden last. Ik weet eigenlijk niet wie van mijn kennissen en vrienden een Joods achtergrond hebben. Ik heb wel Marokkaanse kennissen en collega’s, maar die gedragen zich net als andere Nederlanders. Hun nationaliteit speelt in onze relatie geen enkele rol. Ik weet eigenlijk niet eens of ze nog de Marokkaanse nationaliteit hebben.
     Ik weet, dat er Marokkanen zijn die zich misdragen, maar ik ken ze niet. Trouwens, ook de Nederlanders die zich misdragen ken ik niet.

     1. Rammstein

      Piet51, jouw persoonlijke, elitaire kringetje is natuurlijk niet maatgevend en nogal anecdotisch in vergelijking met de overlast die vele duizenden Nederlanders zich dagelijks moeten laten welgevallen door criminele en overlast veroorzakende Marrekane en ander tuig. Dat begrijp je zelf toch ook wel?

     2. Alfred Bentinck

      Ik woon, in tegenstelling tot R*mmstein, in een grote Nederlandse stad en ik weet niet waar deze emigrant het met die vreselijke overlast over heeft.

      Ik denk dat Piet51 dat ook niet weet.

      R*mmstein moet zijn beeld over de dagelijkse gang van zaken in Nederland baseren op geloei op islamofobe rechtse blogs. Dat heeft echter weinig met de werkelijkheid te maken.

     3. Piet51

      @Rammstein
      Ik zal je mijn woonomgeving schetsen. Ik woon op een woonerf en daar is weinig elitairs aan; gewoon een aantal hardwerkende mensen, vaak tweeverdieners met één of twee kinderen. Mijn buurvrouw is een vluchtelinge ooit afkomstig van de Balkan, Ze spreekt inmiddels redelijk Nederlands. Ik had een tijd hulp nodig en dat werd geleverd door een Marokkaanse jonge vrouw die zich prima thuis voelde op de school van haar kinderen. Kerstfeest werd daar zo opgezet, dat iedereen er iets voor zichzelf in herkende. Op een school, vlakbij zijn veel migrantenkinderen, hoewel ik het geen zwarte school zou willen noemen. Op plm. een kilometer afstand staat een 100% bevolkt AZC. Er is een de hele dag durende komen en gaan van bewoners die naar het provinciestadje zijn geweest of terugkomen. Kleurrijk en boeiend. Jaarlijks is er een open dag van het AZC, dat goed bezocht wordt door belangstellenden. Vaak vragen die zich af op welke manier ze kunnen helpen, maar er is hulp genoeg. Er zijn nu en dan intern incidenten, maar die zijn er buiten het AZC ook. Vlak bij mij is een paar jaar geleden iemand op straat vermoord. Wie? Een geïntegreerde vluchteling uit Afrika. Door wie? Door een autochtone Nederlander, een beruchte bewoner van de binnenstad. Hij is nog niet berecht, zit sindsdien vast, maar is al uitgekotst door de bevolking. De herdenkingskaars brandt en het bloemetje staat nog steeds op de plek waar het gebeurde.
      Bij mijn huisarts zit een assistente met een hoofddoek en toe ik onlangs bij de oogarts moest zijn, werd de meting gedaan door een optometriste met een hoofddoek. Allemaal niets mis mee, wat mij betreft. Wie er achter de kassa bij de supermarkt zitten hoef ik je niet vertellen, want dat is in Duitsland niet anders: ook hier en daar hoofddoekjes. Kortom, 9k woon in een rustige omngeving, saai soms, met mensen van allerlei kleur en afkomst en probleempjes die je overal hebt.

      De situatie in de grotere steden moet volgens jou dan oorlogsgebied zijn. Bij één van mijn kinderen kom ik regelmatig vluchtelingen tegen die hun uiterste best doen om binnen de beperkingen die ze hier opgelegd krijgen toch iets van hun leven te maken. En ik coach jonge vluchtelingen bij keuzen die ze voor hun studie moeten maken en dat zijn ook allemaal gemotiveerde jonge mensen.

      Conclusie: ik heb persoonlijk geen reden om bang te zijn en ik hoor dat ook niet van anderen. En natuurlijk kan er nog van alles verbeterd worden.

      Ik ken mensen

  2. fisufisu

   Joost E slaat de spijker natuurlijk gewoon op z’n kop, jullie scheren alles over 1 kam

   1. Bullshit16

    Fisifius
    Aan die kwal alfred die reacties lees ik al niet meer die sla ik over die idioot is compleet gehersenspoeld door die links staatsomroep en staatszenders

    1. Alfred Bentinck

     Je bent verbazingwekkend dom, Bullshit, maar, eerlijk is eerlijk, ook wel ontroerend dom.

 19. Caesar Lion Cachet

  LS…

  Arnon Grunberg ! Prototype van een Brood Jood (Variant Brood Poot) Met als verdienmodel de Holocaust… Kan ook zijn dat hij beiden is !?

 20. Kleurloze Politiek

  Nou volgens iedereen was juist Joost de grond in geboord..
  Hij kon geen enkele argument bedenken.

  Hij kon het niet verteren dat Die schrijver de Marokkaanse gemeenschap wees als
  voorbeeld dat refereerde naar de jaren 40..

  Bij Joost en de zijne mag het woordt Marokkanen niet benoemd worden als hem de les wordt geleerd..

  Want benoem een Joods gemeenschap in een zelfde kwestie en je wordt al direct tot antisemitist aangesproken.

  Maar als die zelfde onderwerp kwestie over het marokkaanse gemeenschap gaat dan ziet hypocriete Joost dit als vrijheid van meningsuiting..

  Kortom hij heeft totaal niets van de geschiedenis geleerd.

  1. fisufisu

   “Nou volgens iedereen was juist Joost de grond in geboord..”

   Nee hoor hij pakte arnonnetje goed aan,

   “Want benoem een Joods gemeenschap in een zelfde kwestie en je wordt al direct tot antisemitist aangesproken.”

   Inderdaad, de manieren waarop dit gebeurt zijn vaak antisemitisch, sterker nog, joden zijn honden/varkens/brandstof voor de hel volgens de islam en als je dit nuanceert ben je een afvallige, waar volgens de islam de doodstraf op staat….

   1. weer woord

    Precies, kennisloze politiek dacht ook een duit in het zakje te doen maar vergat even dat hij zich niet in z’n bubbeltje bevond…

   2. Rogul

    Hee, fistfucker, hoe gaat het toch met je p*dofiele holmaat Maks, de oude potloodventer?

    Leeft hij nog of moet ik je de komende dagen alleen met jou vermaken?

 21. feitelijk

  Kijk nagenoeg die bull shit niet meer maar om te weten waar je over spreekt even gekeken.

  Eerdmans veegt inderdaad op argumenten dat linkse stuk stront de laan uit. Op argumenten heeft dat stuk vuilnis niets te melden.

  Feit blijft dat een poging om mislukte marokkanen te betrekken in het leed van 40-45 geheel mislukt is. Overigens is die Grunberg een hypocriet varken als je beluisterd hoe dat stuk stront praat over Wilders en zijn aanhang. Wederom een selectief verontwaardigd links minderwaardig mens. vrij naar m van dam

  1. fisufisu

   +++++++++++ precies

 22. Kleurloze Politiek

  @fisufisu

  Hoe vaak heb ik jou gezegd dat je geen snars weet over de Islam.

  Jij bent typisch zo’n schaap die achter de kuddes schapen aan holt terwijl je geen flauw idee hebt waar de kuddes heen holt
  Of te wel geert Wilders roept en jij neemt her klakkeloos van hem over

  Want als je een beetje je huiswerk hadden gedaan dat moslims wel eens waar geen varkensvlees mogen eten maar dat maakt het dier niet minderwaardig..
  Het blijft een mooie schepping van Allah

  En dat jij bewust Joden als vijanden van de moslims benoemd wat een totale waanzin en de grootste onzin is ..
  De buurman van de Profeet Mohammed VZMH was een Jood en er was nooit sprake geweest van vijandigheid..
  Sterker nog.
  De islam beveelt ons om je buren met respect te benaderen ongeacht religie.

  En we zijn ook verplicht om ons buren hulp te bieden daar waar het nodig is ..

  En het allerbelangrijkste ..wij als moslims mogen ons magen niet rijkelijk met eten vullen terwijl ons buren niets te eten hebben.
  En ook hier geld ongeacht religie.

  Dus waar jij je onnozele verhalen vandaan haalt is mij een raadsel maar het klopt voor geen meter

  1. Politiek Profeet

   Hahahaha, nog nooit zo,n onzin gelezen…maar ja, daarvoor moet je wel moslim zijn…om zo,n troep neer te zetten.
   De westerse wereld ziet elke dag hoe onze samenlevingen verrijkt worden met de islamterreur.
   Opzouten naar jullie zandbakken en een groot hek eromheen….

  2. fisufisu

   “Het blijft een mooie schepping van Allah”

   Dit is een leugen, allah is niet god, sterker nog, dit is een zonnegod, de baäl oftewel afgod/demon en heeft nog nooit iets geschapen, liegen! dat mag volgens de koran.

   Overigens lieg je de hele boel verder bij elkaar sterker nog, je zegt dingen die ik niet zeg..

   “En dat jij bewust Joden als vijanden van de moslims benoemd”

   Ik weet genoeg over de islam, wat jij niet lijkt te begrijpen dat ik onderscheid maak tussen moslims en de islam, dus tussen mensen en een satanische ideologie islam..

   De islam is de enige religie die zijn gelovigen opdracht geeft niet-gelovigen te doden.
   De islam is de enige religie die oproept tot het doden van apostaten.
   De islam is de enige religie die totalitarisme ondersteunt.
   De islam is de enige religie die kindbruiden/ped*filie ondersteunt.
   De islam is de enige religie die zijn volgelingen opdracht geeft mensen te onthoofden.
   De islam is de enige religie die zijn volgelingen opdracht geeft vrouwen te doden door steniging.
   De islam is de enige religie die zijn volgelingen de opdracht geeft vrouwen aan zich te onderwerpen.
   De islam is de enige religie die tegen de vrijheid van meningsuiting is.
   De islam is de enige religie dat geen kritiek verdraagt.
   De islam is de enige religie met een eigen volksrecht. (islamitische sharia rechtbank)
   De islam is de enige religie waarbij religie in het huwelijk belangrijker is dan liefde.
   islam is de enige religie waar slachtoffers van verkr*chtingen in staat van beschuldiging worden gesteld als zij geen vier mannelijke getuigen kunnen leveren.
   De islam is de enige religie die tegen de democratie is.
   De islam is de enige religie die tegen de universele mensenrechten is.
   De islam is de enige religie die zijn volgelingen oproept tot onverdraagzaamheid naar niet-islamitische godsdiensten.
   De islam is de enige religie waar de twee belangrijkste sekten al 1400 jaar en met tussenpozen een heilige strijd tegen elkaar voeren.
   De islam is de enige religie die zijn eigen voedsel heeft. (Halal en Haram).
   De islam is de enige religie met een eigen islamitische Bank.
   De islam is de enige religie met een eigen gebedsrichting.[Ka’aba]
   De islam is de enige religie die opdracht geeft de baard te laten staan.
   De islam is de enige religie waarvan de aanhangers gruwelijk gewelddadig, gevaarlijk en barbaars zijn.
   De islam is de enige religie die tijdelijke huwelijken toestaat.
   De islam is de enige religie met de opdracht te regeren over de mensheid op aarde.
   De islam is de enige religie die de mensheid in twee groepen verdeeld.
   islam is de enige religie waarvan volgelingen de koran lezen om hun onmenselijke daden te rechtvaardigen.
   De islam is de enige religie dat slavernij toestaat.
   islam is de enige verkeerd begrepen religie op aarde met fatale gevolgen.

 23. Piet51

  Één afspraak en belofte van Grunberg en Eerdmans is hier niet aan de orde geweest. Beide heren hebben namelijk afgesproken om binnenkort hand-in-hand met een keppeltje op door Delfshaven te lopen om vast te stellen hoe gevaarlijk (volgens Eerdmans) die buurt nu is. En ze hebben beloofd om daar in Op1 verslag van te doen. Grunberg wilde zich kleden als Chassidische Jood, maar ik geloof niet dat dat tot de afspraak hoort.

  Verder was ik niet onder de indruk van Eerdmans, hoewel hij voor mij wel overeind bleef.

 24. PG

  Leuke discussies maar weer over wie er nou een sterkere indruk kon achterlaten, Grunberg en co. of Eerdmans. Dat Interesseert mij eigenlijk ook niet. Eerdmans zijn stellingen / uitspraken spraken mij het meeste aan. Dat hij de ‘ wedstrijd’ wellicht niet op punten heeft gewonnen is voor mij totaal niet van belang.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.