Bizar antidemocratisch gezwets bij WNL! Superrijke zakenman steunt ‘D’-66’er Ollongren, pleit doodleuk voor stopzetten democratie: ‘geen zin in al die vreselijke reclamespotjes, gaat om de economie en ons land!’

De superrijke Michel Peridon kreeg van WNL op Zondag-presentator Rick Nieman alle gelegenheid om z’n antidemocratische opvattingen met de kijker te delen. Meneer vindt het geen probleem om de hele democratie een jaartje ‘buitenspel’ te zetten: “Jammer dan, dat doen we dan een jaar. We hebben de Olympische Spelen ook met een jaar uitgesteld.”
Eerst even de context. Kijk dan, wat een absurd fragment:

Het coronavirus wordt steeds vaker genoemd als reden om de verkiezingen misschien wel te moeten uitstellen. Nogal een dilemma natuurlijk, want daarmee hef je de democratie in feite (tijdelijk) op. Niet bepaald iets om lichtzinnig over te zijn. Het wordt je niet voor niets jaarlijks (op 4 en 5 mei) nog even goed duidelijk gemaakt hoe belangrijk vrijheid en democratie zijn. En juist daarom is wat hier in beeld is gebracht zo compleet absurd!

Minister Ollongren van D(emocraten)66 zit er een beetje te glimlachen terwijl een superrijke kwal daar een beetje zit te verkondigen dat we de democratie maar eventjes stop moeten gaan zetten. En let wel, hij krijgt álle gelegenheid om z’n standpunt te onderbouwen. Dat had hij op dat moment ook kunnen benutten om een goed onderbouwd en genuanceerd argument uit de doeken te doen. In ieder geval íéts dat het signaal geeft dat dit, ook voor hem, niet zomaar een beslissing zou moeten zijn die je eventjes maakt.

Maar nee hoor, niets van dat alles! Deze vent doet liever een poging om over te komen als een ‘man van het volk’. Maar dan wel het soort man van een nogal ‘simpel’ soort volk. “Want,” zo zegt hij: “dat vreselijke gelul en al die reclamespotjes van al die partijen, daar hebben we op dit moment even geen zin in. Het gaat om de economie. Het gaat om ons land.”

Hartstikke leuk dat deze volgevreten zakenman toch zo gewoon is gebleven, maar het lijkt hem toch een beetje naar het hoofd te zijn gestegen! Alsof hij kan aanvoelen wat de rest van Nederland denkt! En dat ‘we’ blijkbaar de democratie wel even aan de kant willen zetten, alleen vanwege wat irritante reclamespotjes en “gelul”! Wat een clown, van kolossaal formaat!

Het komt blijkbaar niet in hem op dat er misschien toch nog wel wat stemgerechtigden in dit land rondlopen die de economie, en “ons land”, ook belangrijk vinden. Die op vertegenwoordigers kunnen stemmen die proberen om hun belangen te laten meewegen bij het nieuwe beleid.

Schept natuurlijk niet echt een goed beeld hè? Zo’n rijke papzak die tijdens z’n antidemocratische tirade wordt begeleid met instemmend geknik van D66-minister Ollongren. Die snapt het spelletje ook heel goed: D66 heeft natuurlijk geen zetelverlies als er überhaupt niet opnieuw gestemd mag worden! Haal die ‘D’ alsjeblieft uit die partijnaam.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

147 reacties

 1. Lodewijk Raevensburgh

  Gelukkig dat Ollongren niets voelt voor het gebral van deze rechtse bal, ze wenst de verkiezingen te laten doorgaan en onderzoekt hoe we dat voor elkaar kunnen krijgen.

  Ollongren is een zuivere Democraat, een minister om trots op te zijn.

  1. feitelijk

   nee , nee , goed lezen blaaskaak , ze onderzoekt of ze geen verkiezingen hoeft te houden ! Het enige rechtmatige onderzoek zou zijn hoe de verkiezingen door te laten gaan maar als je slechts 10 tot 9 zetels haalt in de peilingen zet je graag de PVV een voet dwars die het dubbele aantal zetels haalt in de peilingen.

  2. Kretoloog

   Lodesijk weet wel beter. Ollongren heeft het onderwerp (verkiezingen uitstellen?) op een slinkse manier op de agenda gezet. Nu worden even de reacties vanuit de samenleving afgewacht. En dan volgt fase 2: hoe gaan we dit uitstel beargumenteren? Daarvoor zijn de gemeenten nu al aan het werk gezet.

   En zo worden heel langzaam de geesten rijp gemaakt.

   Je kunt veel van Ollongren vinden (ik ook, vind haar abominabel zwak als minister), maar strategisch handelen heeft ze wel geleerd, als eerste ambtenaar onder Rutte.

   1. Lodewijk Raevensburgh

    Nee, dit is paranoïde onzin. Ollongren heeft geen belang bij uitstel van verkiezingen en zeker heeft Rutte dat niet. Dit Kabinet wenst alle verkiezingen gewoon te laten doorgaan maar is vooral bezig met de vraag hoe je die organiseert als we nog niet van Corona af zijn.
    Theoretisch kun je uitstel bij een zware heropleving van het virus niet uitsluiten, en dat kan Ollongren ook niet, maar er is bewijs nog logica voor de stelling dat men uitstel zou willen.

    1. LifeBuddy

     Hier hebben we paranoïde Lodewijk Weer, de Professor van de Weetnikskunde.Haha

     1. Weerwoord

      Heb je ook nog iets inhoudelijk te melden??

    2. Kretoloog

     Minister Ollongren schrijft in haar brief van afgelopen vrijdag (= 22 mei) dat “er op dit moment geen aanleiding is om de verkiezingen uit te stellen”.

     Nee, natuurlijk niet. Want ze moet eerst dat onderzoek doen. Maar over 3 maanden (rond 1 september is het onderzoek klaar) zou er best WEL aanleiding kunnen zijn om de verkiezingen toch maar uit te stellen.

     Leer mij de trucjes van de ambtenaren (daarvan zijn er verhoudingsgewijs veel lid van D66) van de ministeries kennen.

     PS. De hoogste ambtenaar van het Ministerie van BZK is ook D66, door Ollongren hoogstpersoonlijk binnengehaald!

   2. Beukman

    Leuk geprobeerd @Kreetman, maar het enige dat Ollongren heeft gedaan is de Volksvertegenwoordiging informeren over de juridische implicaties van de mogelijkheid dat veiligheidsmaatregelen rond corona de komende Verzeikingen in de weg staan.
    Dat wordt dan vervolgens enorm opgeblazen door de complotgekkies. Ik raad hen aan om voor het naar bed gaan nog even te checken of de tuindeur goed op slot zit, want het zou zo maar kunnen dat Ollongren vannacht gaat proberen in te breken.

  3. Original NL

   Lodewijk deponeerd zijn uitwerpselen weer schaamteloos op DDS…nog even de fecaliën van zijn andere nicks en mededeugers afwachten…daarna wel zelf de rotzooi opruimen viespeuk!

   1. Lodewijk Raevensburgh

    deponeert

    1. Original NL

     Opruimen!!

  4. lotje

   Hahahahaha hahahaha hahahaha. Sukkel

  5. lotje

   Inderdaad een minister om dol op te zijn. Deze pot en de bruine ridder jetten zorgen er gelukkig voor dat d66 straks van de kaart is geveegd en hebben we daar geen last meer van. Ze zakken gelukkig steeds verder in de peilingen.

  6. Maurits Dekker

   Ollongren is een zuivere Democraat, een minister om trots op te zijn.

   Wie dat durft te beweren is een idioot!

   1. Lodewijk Raevensburgh

    Weer sterk beargumenteerd, Dekker.

    Weet je zeker of het inhoudelijk debat wel iets voor je is?

    1. Volume

     Lodewijk Rukker Raevensburgh?

  7. Peetjoh

   Jij schijnt te denken dat je weet welke agenda deze minister heeft. Lodewijk je weet niks je krijgt geen mail je krijgt geen info je roept maar wat. Je kent de minister waarschijnlijk niet eens persoonlijk en toch neem je het continu voor ze op. Ollogren is de verantwoordelijke voor het schrappen van het referendum. Totaal ondemocratisch en jij blijft maar roepen. Het getuigt van een totaal vervrongen wereldbeeld.

 2. feitelijk

  Kunnen we een lijstje krijgen waar deze idioot zijn centen mee verdiend ? Dan kunnen we deze idioot volledig boycotten zodat ie straks naar de voedselbank moet

  1. Lodewijk Raevensburgh

   De neiging om mensen met onwelgevallige meningen gelijk op te jagen en brodeloos te maken kan alleen maar in het hoofd van een fascist opkomen.

   Je bent een vies kereltje, feitelijk. Ik heb die rechtse bal van een Peridon honderd keer liever dan jouw soort.

   1. feitelijk

    wederzijds blaaskaak , waar pleit ik voor opjagen meneer de woordverdraaier ?

    Er is slechts een handje vol linkse fascisten op dit forum actief en je mag je onder de gelukkigen scharen blaaskaak.

    1. Lodewijk Raevensburgh

     Aan feitelijk hoef ik dus geen aandacht meer te besteden.

     1. feitelijk

      ik behoef ook geen aandacht van een stront vlek

   2. Jack Flash

    Afschaffing referendum en verkiezingen wegpoetsen kan inderdaad alleen in het hoofd van een fascist opkomen.

  2. lotje

   Als je hem zo bekijkt dan heeft hij de eerste jaren nog geen voedselbank nodig.

  3. Brenda Welsh

   @Feitelijk dom dat u dat vooraf niet even gecheckt hebt. Dat geeft onbeholpenheid weer. Hier vragen waar hij zijn geld mee verdient. Niet slim !

 3. Crassus

  Ik ben het met de man eens. Het doordrukken van die datum dient geen enkel nut, afgezien van alle kunstgrepen. De emotie over de Corona crisis hangt aan het kabinet.
  Het ministerie lost Corona niet op dat moeten de virulogen doen. Daar is tijd voor nodig.

  1. Arbeider65

   Dus omdat er nog geen vaccin is, wil je de verkiezingen uitstellen of opschorten.In Letland of Estland stemt men thuis op de PC. Als het daar kan, waarom hier niet? Ach ja, privacy, een pc virus etc. etc. Allemaal bullshit.

 4. Gerda2

  Ik heb de uitzending gezien.
  Slap optreden van Rick Nieman, die zich zo laat overtroeven door Michel Peridon, die daarna recht in de camera kijkt en zijn zegje mag doen.
  En wat voor zegje.
  De corona crisis is het aller aller aller belangrijkste. Ja wat moet je hier nog mee.
  Hopeloos.

  1. Gerda2

   Volgens meneer Peridon staat de wereld in brand, hoe gek wil je het hebben.

   1. feitelijk

    Het is maar hoe je brengt , als je nog nooit aandacht aan influenza en andere ziekten zoals malaria besteed hebt dan schrik je inderdaad van hoe het gepresenteerd word.

    corona wordt misbruikt voor dubbele agendas en door de media tot ongekende hoogte gebracht. 450.000 doden door malaria of 12.000 door influenza zijn kennelijk zaken die te min zijn voor de diverse staats omroepen

   2. Gerda2

    Ik zie nu pas het fragment uit de uitzending die bij dit artikel geplaatst is.
    Ik reageerde in eerste instantie op een ander moment in de uitzending, waarin hij zonder enige logica een gesprek onderbreekt en recht in de camera zijn zegje doet.
    Dit fragment stoorde me veel meer nog , dan het geplaatste fragment.

  2. AS210854

   Gerda2, dat is typisch Rick Nieman, daar is hij uitermate zwak in. Behalve als het over Thrump gaat , dan krijgt hij 2 hoorntjes op zijn hoofd en kan hij deze man volledig de grond inboren.

   1. Brenda Welsh

    Wanneer je de verkiezingen niet uitstelt, en Rutte met een berg zetels een slag slaat, dan heb je dat weer. Dat ligt het aan het Corona effect. Laat het dan maar gebeuren zeg ik dan maar. Wie de wind in de zeilen heeft wint.

    1. feitelijk

     de verkiezingen moeten gewoon gehouden worden blaaskaak en een mogelijke winst voor prutte komt dan voort uit de corona ellende.

     Kun je nu werkelijk niets scheiden blaaskaak ?

     1. Weerwoord

      Zij voorspelt gewoon wat een aantal mensen hier dan zullen gaan zeggen

     2. Arbeider65

      De laatste verkiezingen heeft hem ook een winst opgeleverd, door het Turken incident. Althans ze zijn de grootste geworden, ondanks zetel verlies.

      De VVD gaat met de volgende verkiezingen de grootste worden. Rutte gaat dit “uitbuiten” .

 5. Rammstein

  Michel Peridon is een buitengewoon simpele man die uitsluitend borreltafelpraat uitslaat: verder gaat zijn intelligentie niet. De pest met dit soort volgevreten zakenpaupers is dat ze denken logische en zinvolle argumenten te poneren en interessante meningen te verkondigen. Het is het prototype van de oude fabrikant/kapitalist die steevast met een dikke bolknak werd afgebeeld. Een gevaarlijke idioot kortom, met tunnelvisie, een beperkte vocabulaire en een plaat van gewapend beton voor zijn volgevreten harses.

  Gelukkig gaan dit soort antidemocratische, fascistische types vroegtijdig dood aan hoge bloeddruk en een hartkwaal. Maar dan hebben ze al het nodige leed aangericht.

  1. AnnetKlaver

   Hee @Ram, zal ik je ons partijblad opsturen.
   Op bladzijde 2 staat hoe je lid kunt worden.

  2. AnnetKlaver

   @Ram, lidmaatschap naar draagkracht ☺☺☺

   1. Rammstein

    Nee dank je, Sarko. Hoewel ik wel enige sympathie koester voor de SP, vind ik het verraad aan de massa-immigratie te groot. En lidmaatschap naar draagkracht te aangezet socialistisch om serieus te kunnen nemen. Krijg ik in dat geval ook meer stemrecht?

  3. Lodewijk Raevensburgh

   De heer R*mmstein laat één essentieel adjectief weg waarmee dit heerschap kan worden getypeerd: rechts.

   1. AnnetKlaver

    🙂

   2. Rammstein

    Wil Louise beweren dat hij -als lid van de linkse kerk- het immer eens is met wat al zijn linkse broeders en zusters beweren?

  4. HierBenIk

   Perfect en top beschreven, dit had niet beter gekund!

 6. BigBadJohn

  De economie van Nederland is helemaal kapot, dit is echter al jaren zo.
  De gezellige Nederlandse winkelstraat, die in elk dorp te vinden was, is failiet.
  Internet aanbieders zoals bol, coolbleu, amazon hebben de inkomsten van honderdduizenden detailhandelaren overgenomen.
  Wat nog wel in Action winkels verkocht wordt is goedkope, kwalitatief lage, chinese meuk.

  Nederlandsse bedrijven die een service aanbieden moeten concureren met bedrijven die via verkapt dienstverband ZZPers inhuren, of met bedrijven die gebruik maken van Polen, hongaren, bulgaren, roemenen, en andere wanhopige europanen die er genoegen mee nemen om in Nederland een paar maanden op de camping of in een veldschuur te wonen terwijl ze voor minder dan het minimum loon komen werken via een financiele constructie waardoor nog geeneens loonbelasting afgedragen wordt in Nederland.

  De corona crisis laat ook duidelijk zien hoe kapot dat de economie is.
  Kleine bedrijven kunnen fluiten naar elke vorm van inkomen of eventuele hulp, grote bedrijven krijgen mega bedragen en een “moreel appel” om het personeel aan te houden en minder bonus uit te keren.

  Het systeem dat wij in Nederland hebben is dan ook geen economie maar een doorstroomluik naar de portomonee van een select groepje rijken die al hun hotels op het blauwe straatje hebben staan.
  Het geld verdwijnt hierdoor uit de maatschappij en komt niet meer terug zodra het in hun portomonee zit.

  De vergelijking die deze fanatieke vreetzak legt tussen olympische spelen en het kiezen van een kabinet moet wel hoop geven aan jonge ondernemers, je ziet dat al je stinkend rijk kunt worden zonder een greintje verstand.

  1. toetssteen

   @BBJ
   Helemaal met u eens.

 7. Vit

  IK zou even niet weten op wie te moeten stemmen, Thierry (mijn gewezen held) en Geert zijn bij mij van hun voetstuk gevallen door hun gedrag de afgelopen tijd, moeilijk hoor.

  Van hun voetstuk gevallen bedoel ik mee een paar maanden geleden een totale lockdown te eisen zij het voor een paar weken en nu verkondigen dat de anderhalve meter verordening moet worden opgeheven, dat schept vertrouwen maar niet heus.

  1. Rammstein

   Vit, volg je hart. Niemand kan het altijd alleen maar goed doen. Fouten maken is menselijk, als de intentie maar eerlijk is. Ook als dat een verkeerde keus tot gevolg heeft.

  2. BigBadJohn

   Ik wil graag van de mogelijkheid gebruik maken en uitleggen wat de beweegreden achter de visie was:

   Er werd gepleit voor een lockdown EN enorm veel testen zodat de omvang van de pandemie in kaart gebracht kon worden.
   Nu is er een lockdown zonder actief testen op antistoffen, dat is niet waar voor gepleit werd.

   De anderhalve meter samenleving is schijnveiligheid, dit komt omdat in de buitenlucht amper besmetingen plaats blijken te vinden, ook niet bij grotere groepen die dicht bij elkaar staan.
   Binnendeurs daarentegen blijkt dat patienten op meerdere meters afstand anderen kunnen besmetten, via ventilatie kanalen kunnen zelfs personen in andere vertrekken besmet raken.
   Er wordt nu gepleit voor efficiente corona maatregelen en die vergen dus veel meer maatwerk dan een algemene anderhalve meter regel.

   1. Lodewijk Raevensburgh

    “Er werd gepleit voor een lockdown EN enorm veel testen”

    Terwijl iedereen met enige kennis van zaken wist dat de testmogelijkheden beperkt waren.

    1. Rammstein

     Daarin is Rutte inderdaad schromelijk tekort geschoten.

  3. Bullshit16

   Vit
   Fvd wilde geen totale loc dow hoe vaak moet ik dat nog zeggen lam zak telkens maar zeggen dat fvd een totale loc dow wil wat hellemaal niet zo was fvd was de enige partij die voor 2 a 3 weken op slot en daarna weer open

 8. RCS

  Als Ollongren de verkiezingen uitsteld dan gebeurd dit om partij politieke redenen en niets anders.

 9. Politiek Profeet

  Zo,n smerige vazal van de bilderberkliek is uiteraard tegen democratie en tegen het gewone volk…immers spekt hij zijn vette pens en bankrekening op kosten van het klootjesvolk…net zoals de politici doen in de tweede en eerste kamer….oja, vergeet de volgevreten zooi van raad (!)van state niet….

 10. Rene van der Grijp

  Het minzame lachje van Ollonkreng verraadt haar.

  Het is WEL DEGELIJK haar bedoeling om de verkiezingen uit te stellen in de hoop de electorale schade voor D66 beperkt te houden.

  1. Lodewijk Raevensburgh

   De paranoia heeft bij René ook toegeslagen.

   Ollongren is een zuivere democraat en bovendien een oprecht mens dus ik kan me niet voorstellen dat ze om electorale redenen de verkiezingen zou willen uitstellen. Maar als dat zo zou zijn is het ook volstrekt onlogisch omdat ze daarvoor toch ook de steun van andere coalitiepartijen nodig zal hebben. De VVD en heeft zeker geen belang bi uitstel van verkiezingen en CU en CDA eigenlijk ook niet.

   Dit item informeert ons eigenlijk alleen maar over de paranoia bij populistisch rechts.

  2. Beukman

   Een heel eurofiel lachje inderdaad. Waarmee ze ook verraadt heimelijk de verscheping van kruiwagens vol euro’s naar de knoflooklanden voor te bereiden.

   De vorige keer dat Ollonkreng zo lachte, lazen wij mensenkenners hierin af dat ze stiekem allang bezig was om het Referendum om zeep te helpen. Op een bepaald moment verslikte ze zich in het getal 66. Toen wisten we het zeker: de D van D66 staat voor Duivel!

   1. Rammstein

    De naiviteit bij Bunzing & Beukman is bijna stuitend: goedgelovig tot op het bot en zonder enige terughoudendheid alles accepterend wat de overheid bedisselt, verordent en afpakt. De totale gehoorzaamheid van de burger is een voldongen feit.

    De recente misdragingen inzake kinderopvangtoeslag en de afschaffing van het referendum, zijn beide leeghoofden totaal vergeten.

    Juist door dit soort sukkels kan de overheid uitvreten wat zij wil. En dat gebeurt dus ook.

    1. Lodewijk Raevensburgh

     Een echt relevant feit of argument bevat je bijdrage niet, Rammstein, wel scheldwoorden en persoonlijke beledigingen.

     Kun je dat zelf ook zien?

     1. Rammstein

      Jij doet niet meer mee, eeuwig gebande.

     2. Beukman

      Lodewijk doet gewoon mee, @Rammstein. Maar uiteraard is het je goed recht om niet op hem te reageren.

     3. Rammstein

      Daar verschillen wij over van mening, Beukmans. Als iemand als Lodewijk zo vaak een ban heeft gekregen (vaak meerdere keren per week), zo door iedereen uitgekotst en geminacht wordt, is de vraag gerechtvaardigd of je nog wel de credits en het morele recht hebt om mee te spelen.

      Ik kan me voorstellen dat de redactie met de handen in het haar zit dat die schurftige-hond-zonder-eergevoel binnen het uur na een ban alweer terugkeert. Evenmin trekt hij lering uit die vele afwijzingen, noch past hij zijn gedrag aan.

      Niemand moet die kwal, behalve jij en nog 2 of 3 zeloten. Het is je goed recht, maar doe niet net of die halfzachte een volwaardige medespeler is – dat is hij beslist niet naar het banbeleid van de redactie te oordelen.

     4. Rene van der Grijp

      Beukman heeft in hem een medestander. Daarom blijft hij hem steunen. Zo simpel is het.

      Het zegt veel over Beukman dat hij bereid is een dergelijk kwaadaardig persoon, die er overduidelijk plezier in heeft om anderen het bloed onder de nagels vandaan te halen, de hand boven het hoofd te houden.

      Het is wel typisch links trouwens, die reflex om op te komen voor psychopaten en criminelen.

     5. Lodewijk Raevensburgh

      Het verschil tussen R*mmstein en ik is dat hij herhaaldelijk is geband vanwege stalkgedrag in strijd met de forumregels en ik vanwege inhoudelijke kritiek op de redactie.

      Ik denk dat Beukman het morele verschil ook ziet.

     6. Beukman

      Jij bent geen moderator, @Rammstein, zo simpel is het. Jouw “jij doet niet meer mee” ken ik van het schoolplein, waar er altijd wel een jongetje rondliep met kapsonesneigingen, zo’n irritant gozertje dat meende de baas te zijn over iedereen.
      Jij gaat niet voor mij bepalen wie er mee mag doen. Wend je tot de redactie met je klachten: redactie at dagelijksestandaard.nl, en doe ze de groeten van Boris.

     7. Beukman

      Dat verschil zie ik heel scherp, @Lodewijk.
      Overigens ben je volgens mij ook wel geband omdat je je gastheren beledigde en kleineerde. Een zichzelf respecterende redactie pikt dat uiteraard niet.

     8. Beukman

      Het is wel typisch links trouwens, die reflex om op te komen voor psychopaten en criminelen.

      Ja verdomd, H.i.tler kwam ook op voor psychopaten en criminelen, en was die niet ook knetterlinks?

     9. Lodewijk Raevensburgh

      Ach, Beukman, je bent een brave burger en je beledigt gastheren nooit. Ik doe dat alleen als de waarheid me ertoe dwingt en dat is op DDS regelmatig het geval: ik acht de artikeltjes, al dan niet geschreven door onnozele scholieren, vaak te debiel voor woorden en niet zelden moreel verwerpelijk.
      Een voor de hand liggende tegenwerping is dat ik DDS dan beter zou kunnen mijden maar er zijn op het internet weinig plekken waar je het stompzinnige en moreel abjecte rechtspopulisme zo direct in het gelaat kan zien en tegenspreken. Ik vervul terzake mijn christenplicht met een mengsel van plichtsbesef en groot genoegen.

     10. Beukman

      Onze opvattingen over gastvrijheid en de gedragscode van de gast lopen inderdaad uiteen, @Lodewijk. Al is dat ook een kwestie van perspectief, want als je onze respectievelijke opvattingen vergelijkt met die van bepaalde potsers hier, vallen onze onderlinge verschillen ook wel weer mee.

      Maar jij zou ook eens kunnen kijken naar wat je wil bereiken. Wat bereik je met je van DDS af laten schoppen omdat je je gastheren beledigde, én wat bereik je met jezelf dwingen om met compassie en begrip en vooral inhoudelijk te reageren op zelfs het stompzinnigste stukkie? Waar ga je jezelf beter van voelen, waarvan gaat de ander zich beter voelen?

      Moderation is true temperament, aldus Henry Thoreau.

     11. feitelijk

      je vrindje lullewijk is al meermaals van dds getrapt

     12. Rene van der Grijp

      Nu je zelf over H*itler begint, Beukman. Het heeft heel lang geduurd voordat de meerderheid van het Duitse volk inzag wat voor een schoft hij was. De wandaden werden vaak vergoelijkt of afgedaan met een dooddoener: Nonkel Adolf wist daar niets van.

      De krampachtige behoefte om weg te kijken van onoorbare praktijken van politici is psychologisch verklaarbaar: men verdraagt simpelweg de gedachte niet dat de boven hen gestelden schoften zijn. Dat geldt onder andere voor het illustere serviele trio waarvan jij deel uitmaakt.

      Degenen die wél zien dat de politiek verworden is tot een maffiose slangenkuil vol graaiers en baantjesjagers die lak hebben aan hun eigen volk worden door de servielen fel bestreden: zij zien zogenaamd spoken en krijgen het label “complotdenker” opgeplakt. Soms is dat terecht, want ik geloof zeker niet in bepaalde complottheoriën, zoal Kalergi, omvolking of Bilderberg, maar dat neemt niet weg dat de overheid geen enkel vertrouwen meer verdient. Daar kunnen ze geen aanspraak meer op maken.

     13. Lodewijk Raevensburgh

      “Wat bereik je met je van DDS af laten schoppen omdat je je gastheren beledigde”

      Mogelijk ben je bekend met het onderscheid dat Max Weber maakte tussen Zweckrationalität en Wertrationalität. Jouw afweging, en mogelijk ook je opstelling op dit blog, lijkt me gebaseerd op het eerste, mijn opstelling en de keuzes die ik maak terzake het wel of niet reageren op artikelen en bijdragen, die vanuit het eerste perspectief als irrationeel kan overkomen, overwegend op het tweede.

      Zeker vanuit een organisatorisch perspectief, waar Weber zijn onderscheid vooral aan ontleende, is er veel voor jouw opstelling te zeggen. Het is effectief (althans dat is de hoop), het is hoffelijk, biedt verpozing en het verstoort de zielenrust niet. Of het moreel, gezien vanuit de hygiene van de ziel, ook de verstandigste opstelling is kan worden betwist. In elk geval ken ik er geen morele superioriteit aan toe en dat doet Max Weber gelukkig ook niet.

      Laat ik voor dit bestek dit illustreren met een voorbeeld dat op dit blog speelde. De figuren die zich hier thans Sleipnir en René van der Grijp noemen (ze moesten vanwege stalking in strijd met de forumregels ook vaak van naam wisselen) betoogden hier respectievelijk dat alle moslims in Nederland in concentratiekampen dienen worden opgesloten dan wel dat hen de godsdienstvrijheid, althans in publieke zin, diende te worden ontnomen op straffe van deportatie naar het buitenland.

      Tegen dit soort afschuwelijke standpunten heb ik me herhaaldelijk uitgesproken, niet omdat ik denk dat ik deze verwarde zielen tot een ander standpunt kan brengen maar omdat ik op dit punt een moreel standpunt, een waardenstandpunt heb in te nemen. Noem het een christenplicht of wat dan ook, ik ervaar daar geen mogelijkheid tot een keuze in.
      Het is me opgevallen dat jij bij dat soort abjecte standpunten vaak een ironische afstand betracht, wellicht omdat je het weinig zinnig vindt er tegenin te gaan omdat je er niets mee ‘bereikt’. Dat laatste is juist en vanuit het eerste perspectief van Weber heb je ook gelijk maar vanuit het tweede perspectief moet er bij jou toch wel iets wringen? Op enig moment moet toch, voordat de haan ten derde maal kraait, duidelijk zijn waar je staat?
      Als jij je begeeft in de niet zelden stompzinnige maar vooral immorele arena van dit blog kun je er toch niet ironisch boven blijven zweven, dat, naar mijn idee abusievelijk, aanziend voor een moreel verheven standpunt?

      Ik stelde hiervoor al de vraag of het verstandig is om je te begeven in de rattenkuil die DDS naar mijn oordeel is. Het is echt een zelfkant van het internet, laten we eerlijk zijn. Die vraag stel ik mezelf ook vaak en vaak heb ik de aanvechting om er uit te stappen. Ik stel echter vast dat we dat allebei niet doen, zoals ik bijvoorbeeld bij een zeer hoogstaand debater als Piet51 ook al een begin van verkleving meen waar te nemen. We kunnen het gaandeweg niet meer laten en dat is ook voer voor de psychologen die zich over ons zouden kunnen buigen.

      Als jij je begeeft in de niet zelden stompzinnige maar vooral immorele arena van dit blog kun je er toch niet ironisch boven blijven zweven, dat, naar mijn idee abusievelijk, aanziend voor een moreel verheven standpunt?

     14. Rammstein

      De matige havist Louise R. heeft heeft zich een missie aangemeten op morele grondslag en vecht fanatiek voor het gelijk van zijn ‘goede wereld’.

      Zoals de meeste patienten met een Jezus-complex heeft hij daarbij niet in de gaten dat zijn morele maatstaf slechts berust op zijn eigen orientatie en waardenstelsel en dus op geen enkele wijze bewijsbaar de juiste is of aan de waarheid gerelateerd hoeft te zijn.

      Don Quichot streed ook lang tegen windmolens en begreep niet waarom anderen niet zagen wat hij zag. Lodewijk R. is het stereotype van de idealist, de dwaze held die zich met zijn goede bedoelingen maar onpraktische daden min of meer belachelijk maakt. Hij is zelfs niet in staat de meningen van ‘de andere kant’ op zijn merites te beoordelen.

      In alles de Duning Kruger patient.

     15. Rammstein

      Dunning-Kruger

     16. Lodewijk Raevensburgh

      “heeft hij daarbij niet in de gaten dat zijn morele maatstaf slechts berust op zijn eigen orientatie en waardenstelsel en dus op geen enkele wijze bewijsbaar de juiste is of aan de waarheid gerelateerd hoeft te zijn.”

      Dat zie je heel goed, R*mmstein, en ik kan je verzekeren dat heel goed in de gaten te hebben.
      Als die absolute morele maatstaf wel zou bestaan zouden we snel klaar zijn in de morele discussie. Denk je ook niet?

     17. Rammstein

      Ook over een ‘absoluut morele maatstaf’ zou natuurlijk eindeloos te debateren zijn.

      Het punt is dat jij in je arrogantie meent die absoluut morele maatstaf te vertegenwoordigen.

      Zoals gezegd typisch Dunning-Kruger: het psychologische verschijnsel dat optreedt bij incompetente mensen die door hun incompetentie het metacognitieve vermogen ontberen om in te zien dat hun keuzes en conclusies soms verkeerd zijn.

      Jij bent niet in staat om wezenlijk te debatteren over rechtse standpunten, maar kunt alleen intimideren, kleineren en afserveren vanuit je onwrikbare overtuiging dat je het gelijk aan je zijde hebt.

      Dat tekent de rigiditeit van je voze karakter.

     18. Beukman

      Daar vergis je je toch in, @Lodewijk. Mijn gedrag richting moderatoren valt niet onder Zweckrationalität (indeling Weber) maar onder Wertrationalität, grappig genoeg dus waar jij jezelf ook onder indeelt. Ik voorkom het beledigen van mijn gastheren niet uit angst om van dit forum af te worden getrapt, maar omdat ik vind dat een goede gast de gastvrijheid van zijn gastheer dient te respecteren, óf te vertrekken.

      Je betrekt verder onze oude vrienden bij deze discussie. Tot hen heb ik echter een fundamenteel andere relatie dan tot mijn gastheren, reden waarom een aantal van jouw argumenten naar mijn idee niet ter zake doen.

      Wat het moreel zweven boven dit forum betreft: daar bereik je niemand mee, mocht dat je doel zijn. Bovendien geloof ik überhaupt dat wat hier gebeurt nergens goed voor is, behalve dan als vermaak en om de geest te scherpen. Nou vooruit: én om ideeën uit te wisselen en kennis te nemen van ideeën die ik maar zelden in mijn dagblad tegenkom. Wellicht omdat ik het allemaal tamelijk licht opvat, voel ik zelden de aanvechting om eruit te stappen, behalve dan om tijd te winnen. En aangezien zich veel herhalingen van zetten voordoen op dit forum, begin ik langzamerhand hier ook voordelen van te plukken door er mee om te gaan alsof ik meespeel in Groundhog Day.

      Piet begint inderdaad verklevingsverschijnselen te vertonen; wij herkennen dit. Hoe meer mijn dierbare vriend Rammstein zich over Piet opwindt, hoe zekerder ik weet dat onze relatieve nieuweling een aanwinst is.

     19. Rene van der Grijp

      Lodewijk Raevensburgh is echt de allerlaatste die zich op moraliteit kan beroepen. Zelfs een vale gier heeft meer moraliteit dan hij.

      Degenen die in z’n gladde praatjes trappen zijn niet goed wijs.

     20. Rene van der Grijp

      Rammstein schreef: “Lodewijk R. is het stereotype van de idealist, de dwaze held die zich met zijn goede bedoelingen etc”

      Nee, nee en nog eens nee, beste Rammstein.

      Dat is slechts het masker waarachter hij zich verschuilt. Van achter dit masker neemt hij anderen de morele maat zodat hij zichzelf beter kan voelen.

      Psychopaten zijn meesters in dergelijk bedrog. Het zijn poseurs en hele volksstammen trappen er in. Jij toch niet, mag ik hopen?

     21. Beukman

      Je hebt er zelf nogal een handje van om anderen de maat te nemen, @Rene. Hoe moeten we dat feit plaatsen in jouw betoog, óf is dat een hullie-doen-het-ookje van mij?

     22. Lodewijk Raevensburgh

      “ Het punt is dat jij in je arrogantie meent die absoluut morele maatstaf te vertegenwoordigen.”

      Ook hier vergis je je in, R*mmstein, ik ben in de kern zelfs een cultuurrelativist, ik besef dat culturen op goede gronden tot verschillende morele oordelen kunnen komen. Dit dwingt temeer tot de noodzaak de eigen morele keuzes te expliciteren en te beargumenteren. Een zeker cultuurcentrisme is me overigens niet vreemd, ik beschouw, in tegenstelling tot jou, de kernwaarden van onze rechtsstaat als juist. Dat feit maakt je per definitie overigens een beetje cultuurrelativist, ik accepteer bijvoorbeeld dat christelijke instellingen weigeren homoseksuelen aan te stellen, om maar eens een spannend punt te noemen.
      Ik heb de morele waarheid niet in pacht maar neem wel stelling in het besef dat andere keuzes mogelijk zijn.

     23. Rene van der Grijp

      Je bedoelt dat ik die psychopaat de maat neem?

      Reken maar van yes, Beukman.

      En dat zou jij ook moeten doen.

     24. Lodewijk Raevensburgh

      “ Ik voorkom het beledigen van mijn gastheren niet uit angst om van dit forum af te worden getrapt, maar omdat ik vind dat een goede gast de gastvrijheid van zijn gastheer dient te respecteren, óf te vertrekken.”

      Dat is wel degelijk doelrationaliteit, Beukman. Je hoort de immorele dan wel idiote standpunten van je gastheren aan je kiest voor de praktische oplossing er niets van te zeggen zodat je kunt blijven.
      Waarderationaliteit zou impliceren dat je wel moreel dan wel inhoudelijk stelling neemt met het risico te worden geband.

     25. Lodewijk Raevensburgh

      “Dat is slechts het masker waarachter hij zich verschuilt. Van achter dit masker neemt hij anderen de morele maat zodat hij zichzelf beter kan voelen.”

      Deze insteek van René is bekend en zagen we vandaag ook al met betrekking tot de opstelling van minister Ollongren: niet de concrete uitspraken en handelingen van minister bepalen zijn beoordeling maar de motieven die zij in zijn fantasie zou koesteren.

      In deze discussie doet hij hetzelfde: hij reageert niet inhoudelijk op mijn feitelijke of morele standpunten maar op de motieven die hij erachter vermoedt.

      Het voordeel van deze manier van discussiëren is bekend: je hebt in je eigen voorstelling altijd gelijk.

     26. Rene van der Grijp

      Wat Lodewijk Raevensburgh niet beseft is dat hij door op grote schaal mensen te beledigen, te kleineren, vals te beschuldigen, en aan de lopende band te liegen en te taalneuken, om maar wat van zijn dagelijkse misdragingen te noemen, hij absoluut niet meer in de positie is om de moraalridder uit te hangen.

      Zoals ik al schreef: het is een pose. In werkelijkheid hebben dit soort psychopaten geen enkel moreel besef. Ze houden alleen van zichzelf en hebben het nodig om anderen naar beneden te trappen.

      Het is verbijsterend dat er hier nog steeds mensen zijn die daar niet doorheen prikken.

     27. Lodewijk Raevensburgh

      “ Zoals ik al schreef: het is een pose. In werkelijkheid hebben dit soort psychopaten geen enkel moreel besef. Ze houden alleen van zichzelf en hebben het nodig om anderen naar beneden te trappen.”

      Toch zul je het op een debatblog met die ‘pose’ moeten doen, René, alleen hetgeen hier concreet wordt beweerd kan onderwerp van het debat zijn. Al die fantasieën die je hebt over beweegredenen danwel achterliggende motieven van de opponent kunnen alleen op het concrete inhoudsniveau van het debat aan het licht worden gebracht. Daarin slaagde je nog niet.

      Je gewoonte de opponent voor psychopaat uit te kafferen komt niet sterk over, het wekt het vermoeden dat je inhoudelijk met je mond vol tanden staat.

     28. combat le pelicule

      Lodewijk weet weer te falen in zijn reactie, geen zinnig woord..

     29. Volume

      Lodewijk Brenda Raevensburgh?
      Raevensburgh Lodewijk Brenda?
      Brenda Raevensburgh Lodewijk?

     30. Rene van der Grijp

      “Je gewoonte de opponent voor psychopaat uit te kafferen komt niet sterk over, het wekt het vermoeden dat je inhoudelijk met je mond vol tanden staat.”

      Nee gladjanus, ik noem alleen JOU een psychopaat. Omdat je dat overduidelijk bent.

      Wie dacht je nog voor de gek te kunnen houden?

     31. Lodewijk Raevensburgh

      “ Nee gladjanus, ik noem alleen JOU een psychopaat. Omdat je dat overduidelijk bent.”

      Dat was me wel duidelijk, beste René, maar zonder aanvullend feit of argument blijft het redekunstig een zwaktebod.
      Het psychiatrische oordeel is namelijk niet gebaseerd op hetgeen ik inhoudelijk beweerde maar op een veronderstelling van jou over mijn geestelijke gezondheid, een oordeel waartoe je medisch niet bevoegd ben maar op grond van uitingen op een debatforum ook niet door een bevoegd psychiater kan worden vastgesteld.

      Kun je dat zelf ook zien?

     32. Rene van der Grijp

      “zonder aanvullend feit of argument…”

      Je levert zelf dagelijks het bewijs. Je beledigt mensen aan de lopende band zonder dat je daar ooit spijt van hebt en je bent een pathologische leugenaar. Je bent gewetenloos.

      “Psychopathie, psychopathische persoonlijkheidsstoornis en soms ook primaire en secundaire psychopathie is een zeldzame persoonlijkheidsstoornis waarbij de gewetensfunctie, die zich in de baby- en peuterfase ontwikkelt, achterblijft in de ontwikkeling of geheel niet tot stand komt. De stoornis komt voor bij minder dan of ongeveer 1% van de wereldbevolking.[1] Psychopathie maakt met machiavellisme en narcisme onderdeel uit van de duistere drie.”

      – Wiki

      Aangezien je ook nog een enorme narcist bent scoor je hoog in duisternis.

     33. Lodewijk Raevensburgh

      Ik adviseer René zich weer te richten op de inhoud.
      Dit gescheld en getier is vermoeiend en enorm kinderachtig.

     34. Meriadoc Brandebok

      Lodewijk: het is opmerkelijk dat zowel Rene als diens kameraad Rammstein onredelijk beginnen te schelden als zij op dit standpunt worden aangevallen. Ook huismongool Kretoloog deed dit van het weekend al. Men is volledig geïndoctrineerd door de propaganda van Baudet en co. Elk tegengeluid probeert men tot zwijgen te brengen door de ander kapot te schelden. Het smalle denkraam laat maar een standpunt toe: Ollongren probeert de democratie te vermoorden, hellup.

      Rene loopt ,et de kudde mee en lijkt dat zelf niet te beseffen.

     35. Rene van der Grijp

      “Ik adviseer René zich weer te richten op de inhoud.”

      Ik begrijp dat Lodewijk liever niet aangesproken wordt op zijn wangedrag. De enige manier om dat te bereiken (en dat is welgemeend advies) is om je anders te gaan gedragen.

      Gevreesd moet evenwel worden dat je daar niet toe in staat bent.

     36. Rene van der Grijp

      “Rene loopt ,et de kudde mee en lijkt dat zelf niet te beseffen.”

      Wat Brandebok niet lijkt te beseffen is dat ik niet zoveel heb met Baudet sinds hij zich naakt aan de rand van een zwembad liet fotograferen en daarvoor had ik ook al m’n bedenkingen. Ik stem PVV.

      Een negatief oordeel over Ollonkreng staat derhalve volkomen los van Baudet.

     37. Beukman

      Een negatief oordeel over Ollonkreng staat derhalve volkomen los van Baudet, aldus @Rene.

      Dat vermoed ik ook. Wat blijft staan is Meriadocs opmerking Het smalle denkraam laat maar een standpunt toe: Ollongren probeert de democratie te vermoorden, hellup.

      En dat terwijl Ollongren alleen maar de Volksvertegenwoordiging zoals in haar takenpakket zit informeerde over mogelijke gevolgen van de coronacrisis, dit vermoedelijk zelfs naar aanleiding van een gerichte vraag hierover van een van de Volksvertegenwoordigers. Had ze dan maar politiek correct haar muil moeten houden?

     38. Rene van der Grijp

      Heb ik ooit gezegd dat Ollongren de democratie probeert te vermoorden, Beukman?

      Zo ja, dan graag een citaat.

      Ik baseer mijn mening op haar totale optreden vanaf dat ze minister werd en daar horen ook de vele non-verbale signalen bij die getuigen van een enorme arrogantie.

     39. Beukman

      “Democratie vermoorden” zal inderdaad als hyperbool bedoeld zijn geweest, @Rene. Maar als je uitspraak het is WEL DEGELIJK haar bedoeling om de verkiezingen uit te stellen in de hoop de electorale schade voor D66 beperkt te houden. gebaseerd is “op haar totale optreden” en niet op een relevant feit, en je bovendien voorbijgaat aan het argument dat ze niets anders deed dan de Kamer informeren, dan zal je tirade weinig indruk maken op degenen die je probeert te overtuigen.

     40. Rene van der Grijp

      “dat ze niets anders deed dan de Kamer informeren”.

      Zou het? Ik zie een partijpolitiek belang voor D66 in geval van uitstel. Ik vertrouw dat mens voor geen meter.

      Maar goed, uitstel is nog geen moord op de democratie.

     41. Lodewijk Raevensburgh

      “ Maar goed, uitstel is nog geen moord op de democratie.”

      Correct, maar zelfs dat stelt ze niet voor.

    2. Lodewijk Raevensburgh

     Jawel hoor, beste R*mmstein, maar de vraag is of jij inhoudelijk nog kunt meekomen.

     1. Sleipnir

      Iedereen schijt die scheve bek van je vol, lul!

     2. Lodewijk Raevensburgh

      Sleipnir is uiteraard ook een kanjer in het inhoudelijke debat. Zijn bijzondere talent is de discussie helemaal op zijn eigen niveau te brengen.

     3. combat le pelicule

      Lodewijk is in inhoudelijk debat ook echt aanwezig

     4. Sleipnir

      Krijg de kanker joh lul uit Den Haag.

    3. Beukman

     @Ramm steint:

     De naiviteit bij Bunzing & Beukman is bijna stuitend: goedgelovig tot op het bot en zonder enige terughoudendheid alles accepterend wat de overheid bedisselt, verordent en afpakt. De totale gehoorzaamheid van de burger is een voldongen feit.

     Onzin.
     Als je D66 en/of Ollongren wil pakken: be my guest. Maar gebruik dan feiten, en niet halfbakken complottheorieën.

     1. Lodewijk Raevensburgh

      Veel meer dan een flodderige beschuldiging is het inderdaad niet. Er bestaat feit noch logica op basis waarvan je kunt beweren dat Ollongren de verkiezingen zou willen uitstellen.

      R*mmstein en René weten dat trouwens dondersgoed. Feitelijk is het vasthouden aan dit verhaal een vorm van tr*llen.

     2. combat le pelicule

      Uiteraard ontkent lodewijk stellig dat ollongren geen dubbele agenda heeft

     3. Lodewijk Raevensburgh

      Dat klopt, combat, ik heb er in elk geval geen enkele aanwijzing voor.

     4. feitelijk

      ??

     5. feitelijk

      jij weet niet wat feiten zijn, je blijft hangen op waarschijnlijk en mogelijk draaikontje

     6. Rene van der Grijp

      “Er bestaat feit noch logica op basis waarvan je kunt beweren dat Ollongren de verkiezingen zou willen uitstellen.”

      Natuurlijk is die logica er. D66 staat in de peilingen op zwaar verlies.

     7. Beukman

      Je kan ook te wantrouwig zijn, @Rene. Ik vind dat je een dergelijke beschuldiging niet kan uiten zonder ondersteuning van een duidelijke aanwijzing of bewijs. En nee, een aanwijzing is niet de manier waarop Ollongren lacht.

     8. combat le pelicule

      Als in beide gevallen geen aanwijzingen zijn kan lodewijk dus ook niet hard maken dat Ollongren wel een dubbele agenda heeft, die heeft ze namelijk..

      h**ps://www.wanttoknow.nl/politiek/bilderberg-kajsa-volledig-ontmaskerd/?fbclid=IwAR3HMpS9QB7UVVYuAktvpWzIkiyZNWWVU8Na1g4bf8bdC_08wdbLQhHVGPI

     9. Lodewijk Raevensburgh

      @combat le pelicule,

      Tussen twee haakjes, je moet volgens mij nog een keer naar de spelling van van je nickname kijken, volgens mij bedoelde je ‘pellicule’, en dan kan de kapper je ook weer begrijpen.

     10. Beukman

      Je hebt natuurlijk helemaal gelijk, @combat. Kajsa is een graag geziene gast op de Bilderberg conferenties. Haar joods-Finse betovergrootvader heeft nog meegeschreven aan de Protocollen van Zion, en het schijnt ook zo te zijn, althans dat beweert X.nder Nieuws en dat is toch een betrouwbare bron, dat haar kinderen aandelen hebben in het 5G-netwerk dat momenteel in het diepste geheim door Bill Gates wordt uitgerold.

      Weet je wat de werkelijke reden is waarom Kajsa uitstel wil van de verkiezingen? Omdat de preparatie van de stemhokjes achterloopt op schema. De bedoeling is dat iedereen die straks een stemhokje betreedt, automatisch wordt gevaccineerd met een ultradun buisje dat via een drone, niet van een mug te onderscheiden, de huid in wordt gestoken. Wat er in dat “vaccin” zit dat weet je, want ik heb gemerkt dat je alleen serieuze bronnen leest. Enfin, de techniek is ook van Gates afkomstig met een financiële injectie (haha) van G. Soros. Ik zou bijna zeggen, het is een typisch Microsoft product want het werkt nog voor geen meter. Vandaar dus dat door Ollongren gewenste uitstel. Wordt vervolgd!

     11. combat le pelicule

      Wbt Ollongren heb ik gelijk en de rest l*l je d’r een punt aan…

    4. Beukman

     dat de overheid geen enkel vertrouwen meer verdient.

     Wat de overheid ook doet, het is toch nooit goed. Er is altijd wel een groep burgers met lange tenen die zich benadeeld voelt.
     Ik bezie de overheid met gepast wantrouwen.

 11. ervi

  Ollongren is een schuitwijf dat bezig is de democratie, of wat er nog van over is, om zeep te helpen.
  Het vreemde is dat sommigen hier, vooral ene Lodewijk Raevensburg, haar ook nog vergoeielijken. Als Alfred stelde hij graag mensen als Baudet en Wilders op 1 lijn met Orban, die de democratie ook maar “even heeft opgeschort”.
  Echter geen kwaad woord over zijn denkbeeldige minnares.

  1. Lodewijk Raevensburgh

   Ik zou Ollongren inderdaad niet willen vergelijken met de kleptocraat en fascist Orban.

   1. AS210854

    LR, daar geef ik je gelijk in. Ollongren is 1000 x erger.

   2. combat le pelicule

    ollongren is onderdeel van de bilderderg…

    1. Michel Bloemkist

     Van de WAT???

     1. combat le pelicule

      Bilderberg Kajsa volledig ontmaskerd…!

      Door GuidoJ. 30 oktober 2019

      Was jij vergeten, dat D’66-‘corryfee’ Kasja Ollongren, ooit de vertrouweling/rechterhand was van Mark Rutte..? Ollongren (1967) was rond 2015 als hoogste ambtenaar van het ministerie van Algemene Zaken nog de rechterhand van premier Rutte.. De hoogste ambtenaar kan zo naar beide kanten haar werk doen. Top-ambternaren op dat ministerie besturen en de premier ‘advies’ geven over ‘wat er speelt’. 22 Jaar geleden kwam ze werken bij het ministerie van Economische Zaken en werkte in verschillende hoge functies tot 2007. Toen stapte ze over naar het ministerie van Rutte.
      Maar in 2014 vertrok ze uit Den Haag om voor D’66 wethouder in Amsterdam te worden. Als locoburgemeester nam ze -tijdelijk- de taken waar van de overleden burgemeester Van der Laan. Haar werk aldaar wordt ook -net als haar andere daden- haarfijn geanalyseerd door Martin Bosma (PVV) in de presentatie die hij in de Tweede Kamer gaf, afgelopen week.

      We willen je aanraden geen minuut van deze uiterst goed voorbereide presentatie van Bosma te misseen. Hoewel we geen hoge pet ophebben met het PVV-gedachtengoed, is Martin Bosma naar ons idee, altijd goed voor een haarscherpe analyses. En dit keer onderschrijven we ook zijn conclusies over ‘gravin Kajsa’.. Over die titel trouwens, waar ze nogal protserig mee doet:
      Kajsa Ollongren is lid van het van origine Fins-adellijke geslacht Ollongren (oorspronkelijk Ållongren) en dochter van de Nederlandse informaticus en sterrenkundige Alexander Ollongren, die in 2002 werd ingelijfd bij de Nederlandse adel. Hierdoor mag Kajsa Ollongren zich officieel jonkvrouw noemen en bijzonder is dat ze door haar Zweedse moeder, naast de Nederlandse ook de Zweedse nationaliteit kan voeren en voert. Een dubbel paspoort dus. Kijk naar het relaas van Martin Bosma:

      h**ps://youtu.be/9uFw08AIBTY

      Wat is méér ‘nep’: Kajsa Ollongren zélf of haar nepnieuws-inquisitie’..?
      Afgelopen week was de Tweede Kamer met herfstvakantie, of ‘reces’ zoals dat in die kringen dan heet. De vrijdag vóór het reces, 18 oktober, als de Tweede Kamer al naar huis is, laat Ollongren het rapport vrijgeven, waarin de conclusies staan van haar vermeende inquisitie naar ‘nepnieuws’.. Want dé politiek, in de figuur van Ollongren natuurlijk, had besloten dat het weleens zou gaan beslissen over wat ‘nep’ was en wat écht nieuws… Alleen al het feit dat je een subjectieve journalistieke levensader in de Nederlandse (en Europese) industrie het leven moeilijk wilt maken, zegt genoeg over je opstelling en mentaliteit in dezen. Democraat?? We dachten het dus niet!
      Kijk hoe ze hier haar rug probeert recht te houden, wanneer ze het vuur aan de schenen gelegd krijgt van Tom Staal/GeenStijl. De zaak gaat over het feit, dat GeenStijl eerst op Europees niveau -samen met andere Nederlandse media- was afgeschilderd als ‘nepnieuws’-fabrikant en waar later -na protest- ineens de ‘beschuldiging’ van de EU-site werd gehaald. De kwade genius, was ‘EUvsDisinfo’, het bureau van de Europese Commissie dat nepnieuws op dagelijkse basis zou moeten gaan bestrijden.

      h**ps://youtu.be/wMuqkym3QDc

      Natuurlijk gaat onze gravin haar invloed niet uitoefenen, zoals ze hier beloofd, om een keurige rectificatie te doen plaatsen op dezelfde site waar de ongegronde en laag-bij-de-grondse beschuldiging eerst was geuit. Met blabla en gladde praat wordt Tom Staal netjes het bos ingestuurd..En wat gebeurt er niet lang daarná? Een officieel bericht via het Ministerie, dat minister Ollongren nu ook vindt, dat het bureau van de EU, ‘EUvsDisinfo’ moet worden opgeheven. Ze zegt dat het Nederlandse kabinet zich daar sterk voor zal maken in de Europese Unie..

      h**ps://youtu.be/YPngE718op8

      Eerst al nam de Tweede Kamer, ondanks een negatief advies van Ollongren, een motie aan om het op Europese bureau op te laten heffen. En ja een tijdje later kwam deze zwalkende minister van Binnenlandse Zaken van haar afwijzing terug. Met ‘dure woorden’ schreef Ollongren, dat de aangenomen Kamer-motie ‘qua overwegingen” aansloot bij die van het kabinet en dat het kabinet die daarom zal uitvoeren… Mevrouw de minister, schrijft aan de Kamer dat ‘de onafhankelijkheid van de journalistiek altijd moet worden gerespecteerd’.
      Wil je het rapport van ‘mevrouw de minister’ downloaden, klik op de afbeelding. Het is in opdracht van haar geschreven, maar ze draagt geen enkele verantwoording.. Die ligt bij de auteurs.. Maar waarom het dan wel publiceren namens de Staat der Nederlanden..??
      Maar even terug naar haar onderzoek, dat ze vanuit het Ministerie van Binnenlandse Zaken heeft laten uitvoeren, rondom het fenomeen nepnieuws en de invloed van bijv. Oostbloklanden op de politieke besluitvorming in Nederland.. Kortom, Kajsa Ollongren vindt het prima dat een vage website van de Europese Unie bepaalt was nepnieuws is en wat niet..

      Terug naar haar onderzoek over nepnieuw-beïnvloeding..
      ‘Een onderzoek uitgevoerd in opdracht van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De verantwoordelijkheid voor de inhoud van het onderzoek berust bij de auteurs. De inhoud vormt niet per definitie een weergave van het standpunt van de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.’ Dat staat er vooraan in het rapport, dat dus ’s avonds op de dag van het herfstreces verscheen.. Zoals we zien, heeft de minister de opdracht gegeven, maar berust de ‘verantwoordelijkheid voor de inhoud’ bij de auteurs.. Slim bedacht minister Ollongren…!?
      Het rapport is geschreven en verdwijnt niet uit schaamte in de la.. Nauwelijks aandacht van MSM voor dit rapport en de wijze waarop het NIET besproken/gepresenteerd werd..! Maar let op: dit rapport gaat een fundament zijn, voor verdergaande invloed van de krachten-achter-de-schermen op de vrije media. Die voor een groot deel overigens al lang niet meer vrij zijn. Zeker de nepnieuwsfabriek die NOS-journaal heet..! (HIER bijv. potje Poetin-bashen!!)

      Kijk naar de ongelooflijk krachtige wijze waarop de erudiete Arnold Karskens (HIER) zijn werk doet, door de NOS aan te pakken op het verspreiden van ongenuanceerd NEPnieuws..! En vanuit de verhalen van wijlen dr. Ulfkotte van de gerenommeerde Frankfurter Algemeine en uit het onvolprezen werk van NOS-klokkenluidster Janneke Monshouwer, weten we dat al decennia-lang de HELE Europese nieuwsvoorziening is geïnfiltreerd door krachten, die geen baat hebben bij de waarheid. Amerikaanse, CIA-achtige constructen, die jou wel zullen laten weten, wat ‘waar’ is..
      Was het daarom dat gravin Kasja was uitgezocht door de ‘elite’ achter de Bilderberggroep? Om de democratie (als D’66 lid) onderuit te halen..? Luister naar het verhaal van Martin Bosma en je krijgt het plaatje compleet. Het enige wat jij nog hoeft te doen, is voor jezelf het verhaaltje áf te maken en de plaatjes te kleuren.. Zo moeilijk kan dat toch niet zijn..? En mocht je daarbij nog inspiratie willen, dan raden we je aan deze presentatie van Thierry Baudet te bekijken, over de idiotie van het afschaffen van HET TAFELZILVER VAN HAAR PARTIJ D’66, namelijk het referendum…

      h**ps://youtu.be/VWSir9Gb9Q0

      Samen met burgemeester Aboutaleb, Mark Rutte en Alexander van Oranje, komt in 2016 ineens ‘tevoorschijn’ bij de Bilderbergconferentie.. Een wethouder van Amsterdam..? Waarop is haar aanwezigheid aldaar gebaseerd..? Maar zoals een goed voorbeeld (Pechtold) betaamt, doet ook deze ‘democraat-in-hart-en-nieren’ geen enkele uitspraak over (de reden van) haar aanwezigheid aldaar…

      h**ps://www.wanttoknow.nl/politiek/bild … dbLQhHVGPI

     2. combat le pelicule

      h**ps://www.wanttoknow.nl/politiek/bilderberg-kajsa-volledig-ontmaskerd/?fbclid=IwAR3HMpS9QB7UVVYuAktvpWzIkiyZNWWVU8Na1g4bf8bdC_08wdbLQhHVGPI

     3. Lodewijk Raevensburgh

      @combat,

      ht*ps://hoax.fandom.com/nl/wiki/Want_To_Know

     4. combat le pelicule

      lodewijk is niet bij machte om serieus tegengas te geven op feitelijkheden waar hij mee om z’n oren wordt geslagen..

 12. Bullshit16

  Die rick nieman is ook zo’n vieze smerige linkse rat
  Verder die smerige vette varken die ons democratie wil afpakken laat die varken de corona krijgen
  Die vette varken is zeker vergeten hoe hij zo rijk is geworden en nu bang is dat hij ook belasting moet belalen als fvd of pvv aan de macht komt. dat is de reden van dit vet gemeste arrogante varken dat de demonstratie wel weg kan
  Stem fvd of PVV uit de eu

  1. Brenda Welsh

   Ik denk dat FvD en ook PVV blij zullen zijn met een supporter als u. Iemand die zo goed formuleert, daar houdt Baudet van.

   1. Brenda Welsh

    Waar heb je het over, als je het tenminste tegen mij hebt, @feitelijk?

    1. Volume

     Lodewijk Brenda Raevensburgh?

    2. Lodewijk Raevensburgh

     Feitelijk doelt op een ziekenhuisdirecteur uit Den Haag waarvan hij denkt dat jij dat bent.

     Dit is een oud probleem, met name ook voor de redactie van DDS. Morgen wordt hij, omdat stalking door de forumregels is verboden, verbannen en overmorgen begint hij onder een nieuwe naam weer over die H*tten.

    3. Volume

     Lodewijk Brenda Raevensburgh?
     Raevensburgh Lodewijk Brenda?
     Brenda Raevensburgh Lodewijk?

   2. Jack Flash

    Gewoon even goed doorlezen wat die lul schrijft. Een heleboel en hij zegt wezenlijk niets.
    Uitslover op “moeilijke” woordjes wat iedere lul kan googelen en hij voelt zich werkelijk “intellectueel superieur” naar eigen zeggen.
    In feite is het iemand die met zijn “morele motieven” hier hopeloos achterloopt en werkelijk helemaal niets begrijpt van het gewone ” klootjesvolk.”..
    Niet bepaald het type wat van de straat is; laat staan dat hij beseft wat er leeft, maar dat kan ook niet anders als je 24/7 op een zolderkamertje zit weg te rotten met een uitkering zonder perspectieven voor de toekomst.

    1. Lodewijk Raevensburgh

     Je bijdrage bevat feit noch argument, Jack, dus ik zie geen aanknopingspunten voor een inhoudelijke reactie.

    2. combat le pelicule

     Jack geeft vele feiten, het feit blijft dat lodewijk geen tegengas kan geven .

    3. Rene van der Grijp

     Jacks bijdrage bevat wel degelijk een feit, te weten dat jij hier (vrijwel) 24 op 7 je agitprop uit zit te storten.

     Enkel en alleen dat gegeven is al genoeg om tot de conclusie te komen dat je niet spoort.

    4. Lodewijk Raevensburgh

     Nee, beste René, de bewering van Jack dat ik 24/7 op een zolderkamer zit weg te rotten is geen feit maar een fantasie. Hij kan dit op grond van uitingen op een debatblog immers onmogelijk empirisch vaststellen.

     Misschien las je wat oppervlakkig en trok je te snel conclusie op basis van je eigen, nogal obsessieve, fantasieën over mij.

    5. Volume

     Lodewijk Brenda Raevensburgh?
     Raevensburgh Lodewijk Brenda?
     Brenda Raevensburgh Lodewijk?

    6. Rene van der Grijp

     Lodewijk de Glibberaar probeert de aandacht af te leiden van het feit dat hij hier hele dagen rondhangt en begint over zolderkamertjes.

 13. BroncoII

  In Gods Naam krijgt zo’n Kaviaar Volgevreten Champage drinkende VVD’er een Podium om zijn rechts Ondemocratische Lul verhaal te doen?
  Nodig een een Gezin uit die naar de Voedselbank geschopt zijn door een van zijn DIKKE Volgevreten Maatjes. PATSER.

  1. Rene van der Grijp

   Voor hetzelfde geld stemt hij D66. Z’n gebral kwam Ollonkreng in ieder geval goed van pas.

 14. Kwetsnat

  Meneer Willemse, het niet respecteren van de mening van deze ondernemer bevestigt uw matige intelligentie en gebrek aan respect voor de democratie.

 15. harte385

  Zij die de democratie voor zover er nog van gesproken kan worden op het spel zet dient te worden afgevoerd en nooit meer vrij rondlopen en vooral die rijke mafkezen niet.

 16. Pjotter

  Op zich natuurlijk niets verbazends het gros van de super rijken zal het worst zijn wat betreft democratie als hun positie en rijkdom maar stabiel blijven en liefst verder toenemen en K O kan natuurlijk een handzame schakel betekenen en daar kan dan best weer een goed beloond commissariaat in zitten.

 17. Michael M

  Je hebt nog meer van dat soort malloten. Het zijn ook nog eens de verkeerden welke rijk worden helaas. Ten eerste leven we in een schijndemocratie met alle torenhoge belastingen, zorg, zware belastingen over spaartegoeden van de gewone man dat inlevert. Werken tot je 75ste tot je erbij neervalt, totaal uitkleden van de AOW en pensioenen, enzovoort. Miljarden belastinggeld wegsmijten in het buitenland. Teveel om op te noemen en dan heb je nog een kreupele partij dat zich (66) zonder de (D) noemt en denkt voor GOD te spelen voor alle burgers door verkiezingen onbelangrijk te vinden. Doek die partij op met iedereen dat erbij hoort. Start gezonde weldenkende partijen. Laten we hopen op weldenkende mensen dat in ieder geval nog een beetje bij hun verstand zijn dan Ollongeren dat ons monddood heeft gemaakt !!!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.