Farid Azarkan ontkent “kech”-beschuldiging, overweegt aangifte te doen tegen “rioolkrant” De Telegraaf

De nieuwe fractieleider van DENK — toch? Of is hij nu onafhankelijk Kamerlid? Wie het weet mag het zeggen — is helemaal klaar met De Telegraaf. Volgens Farid Azarkan is de krant voor wakker Nederland een “rioolkrant” die leugens verspreidt. Hij zou daarom overwegen aangifte te doen.

“We weten dat De Telegraaf wereldkampioen haatzaaien tegen moslims en migranten is,” aldus Azarkan op Twitter. “Net als je denkt, het kan niet smeriger en viezer, is daar altijd Wouter de Winther. Morgen overleg met juridische adviseurs over aangifte tegen leugens rioolkrant De Telegraaf.”

Azarkan reageert daarmee op een column van De Winther waarin die stelt dat één van de DENK-Kamerleden Kamervoorzitter Khadidja Arib ooit toebeet een “kech” te zijn, wat Marokkaanse straattaal is voor “hoer.” Tim Engelbart schreef over die column en opinieerde dat dergelijke taal natuurlijk volstrekt onacceptabel is.

Daar kan ieder weldenkend mens het alleen maar mee eens zijn. Het is zelfs zó onacceptabel dat ík er hevig aan twijfel dat het verhaal klopt. Je moet als DENK’er wel volstrekt achterlijk óf radicaal tot op het bot zijn om zoiets te doen. Op de één of andere manier denk ik niet dat ze zó gek zijn, daar.

Dat gezegd hebbende staat Azarkan natuurlijk heel zwak. Hij is een publiek persoon. De Telegraaf baseert zich op een bron. Het is mogelijk dat de bron De Telegraaf verkeerd informeert, maar daar kan die krant niets aan doen. Als Kamerleden moeten hij, Kuzu, en Öztürk tegen een stootje kunnen. En terecht, natuurlijk. Als kranten dit soort dingen niet meer mogen schrijven moeten ze wel héél voorzichtig worden, terwijl hun primaire taak juist is om de politiek in de gaten te houden.

Volg mij op Twitter.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

25 reacties

 1. Kretoloog

  Niet alleen Azarkan en Kuzu moeten tegen een stootje kunnen. Ook Arib moet dat. En klaarblijkelijk had de Kamervoorzitter er geen problemen mee om met ‘kech’ te worden aangesproken. Anders had zij er wel werk van gemaakt.

  Dus: laat die moslims, orthodox of seculier, elkaar toch lekker beledigen. Het boeit voor geen meter!

 2. Steiner

  “Daar kan ieder weldenkend mens het alleen maar mee eens zijn. Het is zelfs zó onacceptabel dat ík er hevig aan twijfel dat het verhaal klopt”
  Zoiets dergelijks zeggen mensen ook met een valse hond die bijt,”normaal doet hij dat niet”
  Azarkan een weldenkend mens????????

 3. Bullshit16

  Ja klopt dat de kranten moeten schrijven om de kamer en de gaten te houden niks mis
  Mee maar ze moeten wel de waarheid schrijven als dat niet gebeurd dan word het ook een zootje dan moeten ze maar beter onderzoek doen en daar schort het nog al aan

 4. Heinz

  Azarkan zegt gewoon waar het op staat. Niet elke bron is 100% kosher. Al gauw heb je zoiets dat als je een artikel uit de MSM reproduceert naar een DDS verhaal, er verschillen in de berichtgeving ontstaan. Wat mij betreft is het mij Kaatje Egaal.

 5. Lugor

  Het is mogelijk dat de bron De Telegraaf verkeerd informeert, maar daar kan die krant niets aan doen.
  Als kranten dit soort dingen niet meer mogen schrijven moeten ze wel héél voorzichtig worden, terwijl hun primaire taak juist is om de politiek in de gaten te houden.

  Volgens mij horen kranten hun bronnen te checken en is hun primaire taak berichtgeving en niet de taken van de oppositie overnemen.

 6. Marija

  Ik meen mij te herinneren dat Denk er in het verleden ook niet vies van was om gemanipuleerde berichten de wereld in te helpen.
  Wat dat betreft vind ik de Telegraaf meer betrouwbaar dan de firma Denk en zeker Azarkan is een onbetrouwbare m.i. vrij agressieve Turk.

  1. Bullshit16

   Marja
   Ik ben geen denk fan heb liever dat ze vandaag vertrekken dan morgen laat dat duidelijk zijn
   Maar de krant word geacht de waarheid te schrijven en hun bronnen te checken
   Ik neem dat je een krant leest om waarheid te lezen en geen bullshit

 7. Appelstroop

  Het is geen geheim dat DENK een tyfushekel heeft aan Arib.
  Mijn bias zou Telegraaf het voordeel van de twijfel geven,
  valt alleen beetje moeilijk te bewijzen en dat weet Azarkan ook,
  dus snap wel dat hij er tegenin gaat. Al moet ik zeggen dat de
  meeste haat en gebrek aan respect over het algemeen bij
  die andere twee vandaan komt.

 8. inert

  Onderhuids blijven het salafistische moslims, vrouwen moeten volgens hen, 24 uur per etmaal verwijlen in donkere kamertjes, om enkel bij hoge uitzondering in de openbaarheid verschijnen.
  Khadidja Arib vertegenwoordigt precies het tegenovergestelde, een vrije, zelfbewuste intelligente vrouw!
  Als ze de kans kregen, werd deze vrouw gestenigd!

 9. Beukman

  De Telegraaf baseert zich op een bron. Het is mogelijk dat de bron De Telegraaf verkeerd informeert, maar daar kan die krant niets aan doen.

  Daar kan die ene krant zeker wel wat aan doen, en dat is gewoon eens een cursus Basisvaardigheden Journalistiek gaan volgen.
  Dan zou men eindelijk eens leren: Eén bron is geen bron.
  Wat zeker bij het opschrijven van dergelijke potentieel lasterlijke uitspraken een waarheid als een koe is.

 10. Mar

  Hoe lang geleden heeft deze gebeurtenis zich afgespeeld? (ben geen abonnee van de Televaag, dus kan al die premium artikelen niet lezen)

  1. Bullshit16

   Mar
   Maakt dat wat uit een krant behoort de waarheid te schrijven daarom neem je een krant en zeker een krant als de telegraaf

  2. Heinz

   Daar is een trucje voor. Open de browser in cognito, typ dan de krant naar keuze in de adresregel en lees de premiumartikelen.

   1. Alfred Bentinck

    “Open de browser in cognito”

    Wat bedoel je daarmee?

    1. Heinz

     In de browers Chrome, kun je bij de instellingen, rechtsboven de 3 puntjes een tabblad ‘in cognito’ openen. Dan krijg je een pagina met dezelfde mogelijkheden als normaal. Open je dan de website AD.nl dan is heel het premium artikel te lezen.

 11. rujoleki

  Langzaam wordt denk dacht. Na het opheffen van deze partij vol huichelaars en wegkijkers moeten ze helaas ons land verlaten. De Nederlanders die op dacht stemmen worden ook uitgezet.
  I have a dream!@×
  Stem op de PVV of het FvD.

 12. Alfred Bentinck

  “Het is mogelijk dat de bron De Telegraaf verkeerd informeert, maar daar kan die krant niets aan doen.”

  Soms geloof je hier je ogen niet!

 13. Alfred Bentinck

  “een column van De Winther waarin die stelt dat één van de DENK-Kamerleden Kamervoorzitter Khadidja Arib ooit toebeet een “kech” te zijn”

  Ik noemde dit hier al eerder een bijzonder ongeloofwaardig verhaal.

  De Telegraaf had een en ander overigens eenvoudig bi Arib kunnen checken maar zo’n mooie sappige roddel wilden ze kennelijk liever niet doodchecken.

  1. Piet51

   @Alfred Bentinck
   Dit is overigens wel telegraafstijl. Ze presenteerden het verhaal niet als feit, maar als anekdote. Misschien hebben ze het bij Arib gecheckt en geen reactie of een ontkenning gekregen. Nou, dan presenteer je het toch gewoon als iets wat je gehoord hebt, want dat is waarschijnlijk wel een feit. Daar kun je je geen buil aan vallen en het trekt altijd lezers, want veel Telegraaflezers slikken alles voor zoete koek.

   1. Mar

    Ze bedienen de koppenlezers. Lezen veelal niet verder dan de kop en gooien het op Twitter of Facebook.

    Vandaar dat je her en der schreeuwende rare koppen ziet en niets daarvan terug vindt in het artikel.

    Met dank aan Google Zoeken.

 14. gekkehenkie

  ” De Telegraaf baseert zich op een bron. Het is mogelijk dat de bron De Telegraaf verkeerd informeert, maar daar kan die krant niets aan doen.”

  Dit zegt wel genoeg over DDS.

  1. denktenk

   Rectificeren kan altijd nog, dat dan weer wel………

 15. Sando

  Hij gaat geen aangifte doen Dat kan niet want dat verliest hij.

 16. Heras

  De ondergang van de leugenaars, Denk. Was te voorzien. Ze gunnen elkaar “het licht in de ogen” niet.
  Nou ja, hebben we ook weer gehad. Nu bij1 en d66 nog. Dit zijn volgens mij de meest giftige partijen.

  1. Bullshit16

   Heras
   Je vergeet GL pvda

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.