Frans sterftecijfer in rap tempo de Spaanse voorbij, een plotselinge piek!

Het aantal doden in Frankrijk als gevolg van corona stijgt vandaag met 348 van 26.643 naar 26.991. Daarmee gaat het Spanje voorbij, dat 26.920 doden tot nu toe heeft gerapporteerd. Dit is opmerkelijk, omdat het sterftecijfer juist redelijk snel aan het dalen was tot onder de honderd. Er lijkt dus sprake te zijn van een heropleving van het virus.

In deze grafiek van worldometers.info over het Franse sterftecijfer, is te zien hoe men de laatste weken steeds twee stappen vooruit zet, en één stap terug doet. Telkens komt er weer zo’n piek, een toename van soms wel 100 procent. Waarschijnlijk is dit eenzelfde patroon als bij de ‘dinsdagpiek’ in Nederland. En om die reden is het des te meer opmerkelijk dat men twee dagen op rij een stijging meemaakt van een meer dan een paar honderd procent! Van 243 omlaag naar 80. De dag erna naar 70. Maar dan ineens 263, opgevolgd met 348.

Voor zover ik weet is Frankrijk nog niet heel ver in het versoepelen van de lockdown-maatregelen. De overledenen zouden dan zo’n twee tot zes weken geleden besmet moeten zijn geraakt, dus in een periode waarbij van versoepelingen nog helemaal geen sprake was. Dus ik vraag me een beetje af waar deze joekels van pieken ineens vandaan komen. Een administratieve inhaalslag? Of een ‘hertelling’ zoals bijvoorbeeld ook bij China voor is gekomen, misschien? Ik hoop het. Of misschien is er teveel drukte bij bepaalde ziekenhuizen? Dom pech kan ook… Maar anders lijkt het er sterk op dat er een tweede golf op komst is. Dat zou dan binnenkort ook in het aantal besmettingen terug te zien moeten zijn.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

30 reacties

 1. Alfred Bentinck

  Opmerkelijker dan het dodental in Frankrijk is de situatie in Engeland. Daar stierven het afgelopen etmaal 627 mensen en het dodental ging naar 32.692. In Engeland stierven meer mensen dan in welk ander Europees land dan ook.

  De situatie is echter nog bedroevender in de V.S. waar het dodental vandaag ruim boven de 83.000 doden zal uitkomen.

  In beide landen is veel kritiek te leveren op het gevoerde beleid. Zowel Trump als Johnson onderschatten in de beginfase het probleem en waren nadien zeer onduidelijk over de toepassing van maatregelen.

  1. Maks

   Alfred Anus Bentinck?

   1. TheTeringnator

    Balkebrij?

 2. Meriadoc Brandebok

  Wat opvallend is zijn de sterftecijfers in Groot-Brittannië. Zij is Italië inmiddels gepasseerd. Maar de aanvankelijke uitbraak vond plaats in Zuid-Europa, niet in Noord/West-Europa. Geen enkel ander Noord/West-Europees land telt zo veel coronadoden.

  De Britten hebben hun zaakjes niet op orde. De hele regering zakt door de enkels.

 3. M. Brandenburg

  Wederom die verwijzing naar China alsof die ineens de waarheid sprake, er heeft geen hertelling in China plaatsgevonden die communicerennog steeds het fakeaantal overledenen, de omvang in China was minimaal een factortje 15 tot 40 groter dan wat men communiceert, kan ook niet anders aangezien het virus dara al in october uitbrak en twee maanden zijn gang kon gaan voordat men ingreep en nog langer voordat men voorkwam dat de geinfecteerden de hele wereld niet meer konden rondreizen. November enDecemeber werd het virus al uit China geexporteerd. Ook de reden waar de Lockdown in onderandere Nederladn maanden te laat kwam, en de we curve niet hebben afgevlakt maar gewoon de piek iets hebben verspreid.

 4. Lugor

  Kijken we naar de verhouding aantal doden tov een miljoen inwoners, is België helaas koploper

 5. feitelijk

  tweede golf is onmogelijk in dit verhaal getuige het ziekteverloop vanaf besmetting. Dus wederom nepnieuws in het corona verhaal

  eerste golf stelt nog steeds niets voor. Jaarlijks sterven een veelvoud van mensen aan malaria en influenza. hoor je niemand over.

  1. Kretoloog

   Zo is het. De experts voorspellen nu een oversterfte aan Corona van 7500 in NL. In het griepseizoen 2018 bedroeg de oversterfte in NL 9500, dus 2000 meer dan nu wordt verwacht!

   1. Pauline Kummer

    Nog steeds niet overtuigd dat er iets ergers aan de hand is. De teugels maar weer aantrekken, onverantwoord om onder druk van wegkijkers toe te geven.

    1. Maks

     Alfred Anus Kummer?

    2. Blitzkrieg

     Pauline Kummer :
     Quote : “Nog steeds niet overtuigd dat er iets ergers aan de hand is.”
     Je bent wel hardleers zeg… elke dag weer worden op het nieuws de laatste cijfers rond covid19 getoond. Alleen hysterische mensen laten zich gek maken door nog geen handje vol doden elke dag.

   2. TheTeringnator

    De experts echter horen volgens de meeste reageerders hier bij de MSM-samenzwering.

 6. Paardenmiddel

  Ineens weer een piek? Omdat mensen zich roeren en het weer gaat broeien? De stakingen nemen hand over hand toe, doordat ze voelen dat er iets niet klopt

  1. Politiek Profeet

   Heerlijk..ik hoor de trommels en fluiten al in de straten…de mars der vergelding richting het binnenhof…

   1. Pauline Kummer

    Ik zou maar eens een KNO arts raadplegen. Het is een kwade aandoening die uw denken en reageren nadelig beinvloedt.

    1. Maks

     Pauline Fallus Bentinck?

     1. TheTeringnator

      Makskspoepmaniak?

    2. fisufisu

     Je zult merken dat als je een chirurg raadpleegt deze zal zeggen dat hij dagelijks operaties doet maar in het gewone leven je daar niets van ziet, virologen zijn angstzaaiers die kijken op de ²nanometer..

 7. Bullshit16

  Nee er klopt ook geen zak van wand en België tellen ze elke dode ook die geen corona hadden.het is een corupt zootje om ons maar zo lang mogelijk op te sluiten
  Bij oorlog reeds verloren was er iemand die 5 familieleden was verloren op zich erg genoeg maar laat ik deze 5 toeschrijven aan het rivm en aan rutte.ik durf te wedden als deze 5 die medicijnen had gekregen van die arts dan hadden die 5 nog geleefd kortom het is een groot zwendel we moeten koste wat kost aan die vaccin

 8. Bes Tolen

  De westerse politici zijn zo onverstandig de immigratie niet aan te pakken waardoor er gaten in de bestrijding van de virusziekte ontstaan.

  1. Marija

   Helemaal mee eens ++++

 9. Jack Flash

  Bes Tholen@ + Zoals ik al zei.
  Vliegen meppen met ramen en deuren open.
  Geldt voor meer maatschappelijke problemen.

 10. Kretoloog

  Alfred B en Brandebok ventileren hun haatgevoelens tegenover Trump en Johnson weer eens. Over de rug van de coronaslachtoffers.

  Gezondheidszorg staan in de VS en de VK niet in de hoogste lijstjes. Deze landen komen ergens tussen de 30e en 40e plek voor. Dat is al tientallen jaren zo en heeft niks met de huidige leiders van doen.

  Bovenaan in de wereldranglijst met beste zorg staan Italië, Spanje en Frankrijk. En laten juist deze landen relatief de meeste coronadoden tellen! België heeft er verhoudingsgewijs de allermeeste, maar dat land kent een forse overtelling omdat iedere overledene in een woonzorgcentrum als coronadode wordt geregistreerd.

  Nederland – in de top 10 beste zorg – scoort als het om Corona gaat iets beter dan de VK, maar slechter dan de VS.

  1. Lugor

   Oeps,
   h**ps://www.welingelichtekringen.nl/samenleving/651036/deze-16-landen-hebben-de-beste-gezondheidszorg-ter-wereld.html

   1. Blitzkrieg

    Lugor :
    Oeps… Het artikel is ruim 3.5 jaar oud. Het is juist Rutte 3 die de zorg helemaal kapot gemaakt heeft. De IC bedden zijn in die jaren drastisch afgenomen, vele ziekenhuizen en andere instellingen zijn gesloten. Nederland heeft bijvoorbeeld zo’n beetje het laagste aantal IC bedden per hoofd van de bevolking, om maar eens wat te noemen.

    1. Kretoloog

     NL is ook het land met het laagst aantal testen. En het minst beschermingsmateriaal, zelfs verzorgend personeel moest het vaak zonder stellen.

     Degenen die beweren dat NL de beste zorg ter wereld heeft, weten niet waar ze over praten. (Of zijn gewoon knettergek).

 11. JBoul

  Wat is DDS door de mand gevallen tijdens de corona hype.. Geen enkele kritische noot ten aanzien van dit hele gebeuren. Net als de rest van de MSM doet DDS niks anders dan het propageren van de “overheids agenda” …

  1. TheTeringnator

   Daar heb je nog zo’n anti-vaccinatie-gekkie.

   1. fisufisu

    Aldus termimeter de vaccinatie-dictator..

 12. fisufisu

  Griekenland 153! hoor je niets van!!!!!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.