‘Geen reden tot paniek’ – Onderzoeken uit China én Amerika wijzen op besmetting via luchtstroom

Zowel een Chinees als Amerikaans onderzoek toont aan dat kleine ‘coronadruppeltjes’ door de airco kunnen worden opgepikt en verder dan anderhalve meter kunnen worden meegevoerd. De vraag is nu hoe besmettelijk die kleine deeltjes zijn en wat dit betekent voor bedrijven die weer open willen.
Beide onderzoeken worden beschreven en uitgelegd, waardoor het inderdaad aannemelijk klinkt, dat zogeheten aerosolen op grote afstand en in een slecht geventileerde ruimte anderen hebben besmet met het coronavirus. Men zegt verder wel dat dit niet zo’n grote factor is bij de manier waarop besmettingen plaatsvinden, maar als niemand hier rekening mee houdt kan het heel snel héél hard gaan.

Het betekent namelijk dat slecht geventileerde ruimten extra aandacht verdienen bij het versoepelen van de lockdown-maatregelen. Om de simpele reden dat iedereen die zich in een slecht geventileerd gebouw heeft begeven, mogelijk niet eens bewust is van het feit dat hij al besmet kán zijn. Iedereen die roept dat besmetting via deze manier niet zo vaak voor zal komen, maar volgens mij valt geen enkele besmetting mee als je hier niet van bewust bent. Juist nu er weer van alles open lijkt te gaan is dit een extra groot risico.

Het betekent ook dat mondkapjes, die weliswaar nog steeds goed zijn voor grote druppeltjes, mogelijk wel bij kunnen dragen aan verdere verspreiding. Althans, als blijkt dat een bepaald type mondmasker de 5 micrometer dikke aerosolen tóch doorlaat. Maar goed, dan weet je ook meteen wat je wel en niet moet hebben. En wat verder dus gewoon helpt is een flinke dosis verse lucht!

Het lijkt er dus steeds meer op dat Maurice de Hond gelijk heeft met zijn blogs over de slachthuizen en die hele vleessector.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

12 reacties

 1. Fe

  We zeggen niet voor niets ” er zit een virus in de lucht , het heerst “

  1. combat le pelicule

   Nee hoor het heerst helemaal niet, de angst zit voornamelijk tussen je oren en wordt flink aangewakkerd door al die zogenaamde wetenschappelijke onderzoeken, onderzoekers die over elkaar heen tuimelen om maar iets te kunnen zeggen…

   1. Fe

    uiteraard heerst er een virus zoals ieder jaar een paar keer per jaar.

    De hysterie over dit virus komt slechts voort uit de zeer beperkte I.C capaciteit. Dat er vervolgens zogenaamde virus specialisten paniek gezaait word lijkt me overduidelijk.

    1. combat le pelicule

     Nee hoor fe, het virus heerst niet in mijn leven ook niet in mijn omgeving wat wel heerst in deze maatschappij (niet in mijn leven) is angst

   2. Vraagtekentje

    Het is een verschrikkelijk virus, vergelijkbaar met de zwarte pest, iedereen gaat deaud, het MKB bedoel ik dan hé, das de bedoeling toch dus niks aan de hand. Die paar duizend miljard betalen we de komende 3 jaar ff af en klaar is Kees….ohh wacht.

 2. toetssteen

  Niks airco, ramen open!!!

  1. Braboworstenbroodje

   @toets De enige juiste remedie..

 3. ervi

  WTF ! In de kliniek waar ik werk hebben we 2 maanden geleden de airco`s al uitgezet. Zoveel mogelijk ramen/deuren open.
  Daar was geen, ongetwijfeld, miljoenen kostend onderzoek voor nodig.Gewoon gezond verstand.

 4. J.Rademaker

  De Hond is van de sociale media gewist en niet serieus genomen de advies organen van de overheid, bewijzen keer op keer, te laat te weinig.
  Rutte heeft leiderschap getoond zegt men, een leider hoeft weinig te doen, eigen visie en bekwame mensen kiezen.
  Praatjes vullen geen gaatjes.

 5. fusilier

  Onderzoeken uit China ? Wie gelooft er nou zon verraderlijke schurkenstaat.

 6. Kretoloog

  Aflevering 31 van Wout de paniekzaaier.

 7. maartenvasbinder

  Dat is precies wat Maurice de Hond zegt. Het gaat hier om aerosolen. Zij zijn de reden dat ook in tropische landen besmetting plaatsvindt. Inderdaad via de airco in gesloten ruimtes. Om energie te besparen wordt de lucht gerecicled, waardoor er, als er een verspreider aanwezig is, het aantal deeltjes steeds groter wordt. Buiten is er geen gevaar.
  Oplossing1: lucht verversen met bijvoorbeeld raamventilatoren, of indien mogelijk de ramen open.
  Oplossing 2: Van Dissel en Rutte die kant opsturen. Dan zijn we ze hier tenminste kwijt

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.