HAHA! De slager keurt zijn eigen vlees: OVV gaat op verzoek van kabinet onderzoek doen naar aanpak coronacrisis

Hilarischer dan dit wordt het niet. Het mediakartel bericht vandaag dat de leiders van het partijkartel — dat wil zeggen, het kabinet — de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) opdracht heeft gegeven om te onderzoeken hoe datzelfde partijkartel is omgegaan met de coronacrisis. 

“De raad gaat,” aldus mediakartel-outlet pur sang Nu.nl, “onder meer kijken naar de voorbereiding op een pandemie, de crisisbeheersing en de getroffen maatregelen. Ook wordt er gekeken naar het effect van de coronacrisis op kwetsbare mensen in de samenleving.” Dan hebben ze het dus over “zwakkeren” die in het verdomhoekje zijn gekomen doordat reguliere zorg en maatschappelijke diensten zijn weggevallen.

Het kabinet is zelf in ieder geval heel blij met zichzelf. “Gelet op de ongekende omvang en impact van de coronacrisis op onze maatschappij zijn wij van mening dat de OVV bij uitstek de positie heeft om de crisisaanpak van het kabinet in al zijn relevante aspecten te evalueren,” aldus het kabinet. Jawel, ze hebben er écht zin in.

Op dit moment is de Raad om zich “voor te bereiden.” Er vindt namelijk nog geen onderzoek plaats omdat “de betrokken partijen nog volop bezig zijn met het bestrijden van de crisis.” Aldus Nu.nl, dat het op heerlijke wijze verwoordt — je krijgt bijna de indruk dat Rutte, Van Dissel en De Jonge een Superman cape dragen en het opnemen tegen één of andere vreselijke schurk die het hele universum wil vernietigen.

Afijn. Hoe dan ook: het punt is natuurlijk dat het wel heel moeilijk is om het eindoordeel van de OVV op voorhand serieus te nemen. Het heeft wel een heel hoog “wij van WC Eend” gehalte.

Omdat de gezondheid van ónze lezers ons wél kan bommen hebben wij gepartnerd met Stil.nl om u in staat te stellen om — ondanks de zogenaamde schaarste waar minister Hugo de Jonge het deze week over had — tóch beschermende mondkapjes aan te kunnen schaffen. Overal adviseren overheden burgers om mondkapjes te dragen. In België, Amerika en Duitsland, bijvoorbeeld. In veel andere landen is het dragen ervan zelfs verplicht (Oostenrijk, Turkije). Volgens De Jonge is er een “schaarste,” maar die is er alleen als je je afhankelijk opstelt van onze luie regering. Als je op onze eigen ondernemers vertrouwt zijn er juist wél genoeg mogelijkheden. Via Stil.nl kun je voor 64,95 euro 50 beschermende mondkapjes kopen. Voor 29,95 euro heb je zelfs 10 KN95-mondkapjes. Want ja, ze werken volgens steeds meer experts wel degelijk. Ze vertragen de verspreiding van het virus waarschijnlijk én verminderen mogelijkerwijs zelfs de ernst van de besmetting. Daarom zeg ik: doen!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

12 reacties

 1. Bullshit16

  Al vaker gezegt onze overheid is zo corrupt als wat
  Trump heeft gelijk dat hij geen geld meer aan bil gats geeft het is bill gats voor het is bill gats na bill gats zit overal met zijn vingers en
  Bill gats rivm tedros enz enz zijn een stelletje oplichters waar je voor moet oppassen jensen.nl had het al eerder gezegd
  Nu zeggen ze dat ook bij café weltschmers ga kijken en word wakker
  Kijk en oordeel zelf
  Stem fvd of PVV uit de eu

 2. Fortiori

  De doorgewinterde forens van het type KMDV (kan mij dat verdommen) reist als gewoonlijk door.
  Murw door vertragingen in de spits en uitgevallen treinen laat hij zich niet kisten.

 3. lotje

  Zijn allemaal een stelletje zieke honden. Ze hebben allemaal bloed aan hun handen maar proberen het nu onder het tapijt te vegen met een eigen onderzoek. Corruptie ten top.

  1. Blitzkrieg

   lotje : En als Annechien het dan allemaal mooi voorleest op het 8 uur journaal dan lijkt het zo op het eerste oog ook nog wat.

 4. Florissa

  De bevolking wordt door de regering wederom weggezet als compleet imbeciel,ze kijken keer op keer hoe ver ze kunnen gaan ,nou gelijk hebben ze eigelijk,voor mij bestaat Nederland ondertussen ook uit 90% debielen ,met een zeer korte termijn geheugen .

  1. Bullshit16

   Frorissa
   Hoe zo wat bedoel je heb je daar zelf last van

 5. Kretoloog

  De OVV is in naam onafhankelijk. Maar de samenstelling van deze raad is nogal politiek gekleurd. Links, om nog wat preciezer te zijn PvdA. Want maar liefst 4 van de 9 Raadsleden zijn afkomstig uit de PvdA. Dit zijn Jeroen Dijsselbloem (die ook nog eens voorzitter van de OVV is), Pauline ter Meurs, Hans van der Vlist en Bernard Welten.

  De anderen zijn evenmin geheel onbesproken: Ad Rutten (afkomstig van Directie Schiphol), Ronald Prins (ondernemer en groot pleitbezorger van de Sleepwet) en Stavros Zouridis (hoogleraar, wil minder invloed van burgers op democratie) en Marjolein van Asselt (hoogleraar, die nota bene zelf nog bij het RIVM heeft gewerkt). De laatste Pieter Bindt is afkomstig van Defensie, van hem is weinig van bekend.

  Kortom, de OVV heeft een hoog links denkprofiel (PvdA en D66). En is sterk ambtelijk ingesteld, 6 van de 9 leden van de OVV hebben bij de Rijksoverheid gewerkt. Ik ben het met MvdG eens dat we van de OVV weinig te verwachten hebben als het gaat om een kritische blik op het doen en laten van het kabinet in deze corona-crisis.

  1. Bullshit16

   Kreet
   Zo zie je maar weer de baantes karosel heeft dus goed gewerkt

   1. Kretoloog

    Inderdaad Bull, de samenstelling van de OVV is een schoolvoorbeeld van de partijkartel-baantjescarrousel. Dat was deze Adviesraad altijd al. Maar met Pieter van Vollenhoven als voorzitter, die zo eigengereid is als wat, kwam er nog wel eens iets spannend uit hun adviezen. Dat zal onder de hyperpolitiek-correcte Jeroen Dijsselbloem never nooit het geval zijn.

 6. Lugor

  Ik stel voor dat dhr. Baudet dit onderzoek gaat doen, gezien zijn uitstekende resultaten en onderzoekmethodes.

  dagelijksestandaard.nl/2020/03/hoppa-thierry-baudet-gaat-op-onderzoek-uit-we-gaan-achter-financiering-van-de-postcodeloterij-aan/

  In het verleden behaalde resultaten bieden genoeg garanties voor de toekomst.

 7. Cootje

  Dat was al bekend dat er partijen maatwerk op maat maken , onderzoeken misbruiken in de kerken, onderzoeken chroom 6 , de WODC affaire , afkoopsommen van twee grote Nederlandse banken van 750 miljoen € zonder dat er een rechtspersoon individueel strafrechtelijk is bestraft. Onderzoek commissie Gronings gas. Onderzoeken misstanden bij het UVW het CBR en de belastingdienst .onderzoek appartement Pechthold , dus de uitkomst staat vast in die tijd een hele zware recessie , de bewindslieden hebben uitstekend gehandeld , krijgen het zelfde cV als loek hermans van de vvd

 8. Cycle25

  Onderzoekraad voor Vloerkleedjes.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.