Lekker op tijd! Kabinet komt met ‘dashboard’ systeem om verspreiding coronavirus te monitoren

Toppie! Het kabinet heeft eindelijk de tijd gevonden om alle adviezen en aanbevelingen van eind februari voor de aanpak van corona door te spitten. Stonden blijkbaar toch wel goede dingen in, want men gaat nu bezig met het opzetten van een ‘dashboard‘ om de verspreiding van het virus te monitoren. Poeh, wat zou van begin af aan testen dan handig zijn geweest!

Het kabinet komt nu dus aankakken met een plan om het aantal meldingen van besmetting en verspreiding in kaart te gaan brengen. Hartstikke leuk speeltje waar men dan straks per regio kan zien hoe de boel erbij hangt. Wel balen dat men twee maanden aan cruciale informatie mist!

Dit kabinet komt nu met een plan voor de plaatsing van een nieuwe brandslang, in een gebouw dat al half af is gebrand. In Zuidoost-Azië testten ze vanaf het begin al uitvoerig. Enquêtes voor iedereen die uit China kwam of via bestaande software kon worden getraceerd. Resultaten liegen er niet om en men kon je toen ook al wel vertellen dat een vorm van dataverzameling gigantisch zou kunnen gaan helpen.

Maar nee, Nederland niet hoor. Testen is maar duur en ons ‘goed voorbereide’ medische inventaris hadden we inmiddels toch al doorverkocht aan de hoogste bieder. Hoefde van het RIVM en het kabinet ook geen alternatief voor gevonden te worden trouwens. Gewoon blind blijven en dure testkits alleen reserveren voor ernstige patiënten was genoeg. En zelfs die mensen werden soms niet eens getest.

Dus wat is dit precies voor een nieuws? Het kabinet heeft zeker twee maanden lang vrijwel geen énkele poging gedaan om het virus in kaart te brengen, buiten de zeer beperkte RIVM-cijfers. Nu zetten ze ineens een systeem op touw dat alleen werkt als het informatie krijgt. Nu  moeten ze de informatie dus nog gaan opvragen, op een moment dat het grootste gevaar inmiddels wel lijkt geweken en de versoepelingen eraan lijken te komen. Strak plan, gaat vast werken! Maar ach, men blijft toch wel lekker de VVD aankruisen in de peilingen of enquêtes.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

22 reacties

 1. Pijnstiller

  En nu hopen dat het kaninet een paar zinnige beslissingen gaat nemen

  1. Brenda Welsh

   Dat doet het kabinet voortdurend, vandaar dat aankruisen. Komt allemaal goed!

   1. lotje

    Hahahaha hahahaha hahahaha hahahaha hahahaha hahahaha hahahaha. Wat Ben jij Dom.

   2. Maks

    Brenda Balzak Bentinck?

    1. Dion Grauss

     LotjeMaksgetikt?

  2. Peetjoh

   Als het kalf verdronken is dempt men de put. Das hier wel op z’n plaats.

 2. Pijnstiller

  bijvoorbeeld haar ontslag indienen en nieuwe verkiezingen uitschrijven

 3. leukeditter

  hoeveel mag een premier verkeer doen tringgg zeg

 4. fisufisu

  Leugenclown Rutte faalt en hij is ook de schuld van de enorme economische dreun die wij krijgen te verduren…

 5. LifeBuddy

  Ik ben benieuwd hoe de huigelaars van de Afhankelijke veronica inside maandag op dit bericht gaan reageren. Gaan ze rutte nog een pluim in z’n achterste steken en gaan ze kWiebes nog nagelen met zijn millieu delict in Estland. Of zien ze het licht in de duisternis.

  1. lotje

   Veronica inside ben ik allang op afgeknapt. Komt geen verstandig woord meer vandaan.

 6. lotje

  Hahahaha hahahaha. Wat een stelletje prutsers. Proberen ze nu een excuus te vinden. Mensen die op deze VVD stemmen moeten ook worden opgenomen.

  1. Mickel Bloemkust

   Lachgas zeker?

 7. Brenda Welsh

  Dat doet het kabinet voortdurend, vandaar dat aankruisen. Komt allemaal goed!

  1. Maks

   Alfred Brenda Balzak Bentinck?

 8. Bolland

  Lekker bezig Wout, heb je t licht gezien?

  Heerlijk dat mensen steeds kritischer naar deze bende onmenselijke charlatans kijken, en er op beginnen te reageren

  De messen worden geslepen, bijltjesdag komt eraan…

 9. lotje

  Deze moordenaars ( Rutte en zijn bende) hebben waarschijnlijk ook gelezen dat ze deze corrupte bende willen aanklagen. Nu begint hij alvast toe te geven. Het is ook nog eens een lafaard.

 10. Marija

  @ Bulshit.
  Ga kijken nu op OP1 Ned1 die dokter met 10 genezen Corona patienten komt zijn verhaal doen bij PAUW.
  Kijken dus.

 11. shidaian

  En maar achter deze “onbekwame” beleidsvoerders (die zich achter het RIVM) verschuilen) aan blijven lopen. Onbegrijpelijk Zij wassen straks hun handen in onschuld. Lafaards.

 12. Rosasolis

  Niets gehoord over een “dashboard”. Terwijl ik m’n best doe met het Nederlands, volgens mijn trouwe woordenboek, vraag ik me af: waarom steeds meer Amerikaanse
  woorden in onze taal? Een dashboard, volgens mijn Wolters Nederlands-Engels woordenboek is het instrumentenbord van een auto of een vliegtuig. Maar wat heeft dit te maken met het corona beleid van onze regering? Morgen is er weer een pers conferentie om 7:00 ’s avonds op NL. 1, met Rutte en waarschijnlijk H. de Jonge of iemand anders. Die zullen ons bevolking op de hoogte brengen van de nieuwste ontwikkelingen in de Corona strijd. En moeilijke strijd ook voor onze regering.
  Maar tenminste houden zij ieder twee weken een pers conferentie om ons op de hoogte
  hoe het landelijk gaat in de strijd tegen de Corona, en de geleidelijk vorderingen in deze strijd. En nu gaat ons land steeds meer weer open, maar dan wel geleidelijk.
  Ik vraag me af waar haalt Rutte de energie om ieder 2 weken een uitgebreide pers conferentie te geven? Dat had ik me jaren geleden ook gevraagd over Koningin
  Wilhelmina toen ik voor het eerst luisterde naar haar moedige spreken via Radio Oranje. Ik heb ze allemaal op CD. Hoe is het mogelijk dat zij wekelijks een steun bericht naar Nederland kon steuren tijdens de moeilijkste tijden van de oorlog.
  Vorige week was er een artikel over Wilhelmina in Trouw: Was zij een heldin, of een
  vluchteling? De meeste herinneren zijn van Wilhelmina als een heldin. Want waar kon zij in eigen land blijven? Misschien is onze trouwe Rutte onze huidige held. Nou ja, je kan
  het nieuwste regeringsbeleid tegen de corona mogen avond op TV zien. Waarschijnlijk zal versoepelingen van de huidige maatregelingen beginnen. In ieder geval is de beste bibliotheek van de wereld in Den Helder nu alweer open, en volgende week gaat de nieuwe bieb in Anna Paulowna open.

 13. Heras

  Ach hou toch op met die besmettingsonzin.
  Gewoon weer normaal doen. Doorbreek je angst. Doe het zelf, je eigen leven weer leiden.

  1. Rosasolis

   Heras. Ben ik met je eens. Alleen ben ik wel voor de 1 .5 afstand voorlopig aan te houden.
   Ik ben astma patient maar ik ga volgende week naar onze nieuwe bieb, omdat nadat mijn boeken op 20 maart al lang uitgelezen waren. Merkwaardig is het in de Kop van Noord-Holland niemand rondloopt met mondkapjes. Niet op straat, en niet in de winkels.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.