Linkse (ex-)journalisten Thijs Kleinpaste (D66) en Hidde Boersma vinden geweld tegen agenten ‘inspirerend’ en ‘rechtvaardig’

Geweld tegen agenten, tegen ondernemers en tegen gewone (ook zwarte!) burgers in Amerika? Helemaal prima volgens deze doortrapte linkse rat genaamd Hidde Boersma, die vindt dat de rollen maar een keer moeten worden omgedraaid! En mensen die de politie aanvallen zijn ook volgens deze D66’er Thijs Kleinpaste niets minder dan ‘inspirerend‘.
Burgeroorlog?
Het is werkelijk ongelofelijk wat er in de Verenigde Staten gebeurt. Wat misschien begon als vreedzaam protest tegen excessief politiegeweld, is uitgemond in wat lijkt op het begin van een nieuwe burgeroorlog!

Iedereen is fout
Een snelle blik op Twitter laat zien, dat zowel de demonstranten als de agenten, hun boekje vér te buiten zijn gegaan. Plunderingen, brandstichting, overvallen en vandalisme, gedaan door mensen die de demonstraties misbruiken. En aan de andere kant zien we agenten die nu wel héél makkelijk de trekker overhalen, maar ook met stenen en vuurwerk worden bekogeld…

Wit, links en deugen
De situatie is in zo’n rap tempo verslechterd, dat je eigenlijk niet meer met een schoon geweten echt voor één kant kunt kiezen. Behalve als je voor de Volkskrant, de Groene, de Correspondent of Vrij Nederland schrijft, dan wel:En hier deel twee:Geweldig, geweld!
U leest het, “verzet mag gewelddadig zijn”! En dat klopt, maar dan wel een specifiek soort geweld. Verzet tegen (echte) nazi’s bijvoorbeeld. Helaas hebben we het hier allang niet meer over zulk gericht geweld, bedoeld om ‘de onderdrukker’ tegen te houden. Dit is gewoon regelrecht opportunisme wat zich hier voltrekt!

Zowel Boersma als Kleinpaste verdraaien hier simpelweg de boel. Ze doen een beetje alsof Robin Hood een held is omdat hij van de rijken steelt en aan de armen geeft. Wat (soort van) prima zou zijn geweest als het daar bij zou blijven. Maar inmiddels zien we, bij wijze van spreken, Robin Hood en zijn roversbende ook complete dorpen in de hens zetten, vrouwen verkrachten en kinderen levend aan het kruis nagelen. Dan wordt het een beetje lastig om Robin Hood nog steeds als een held af te schilderen, of niet?

Precies, ja. En dat is dus wat Kleinpaste en Boersma hier doen. Sterker nog, als je in hun waanbeelden meegaat ga je straks nog denken dat die dorpen, vrouwen en kinderen maar een kleine opoffering voor een eerlijke en rechtvaardige nieuwe wereld zijn! Dat is volgens hun namelijk allemaal ‘geoorloofd’, of hooguit jammer, want men strijdt nou eenmaal tegen ‘systematisch onrecht’.

Dit soort clowns redeneren alles vanuit een abstract, theoretisch perspectief. Ze zien dit vanuit een ‘maatschappelijk kader’ en een ‘historische context’, waardoor ze alle foute toestanden zo onder het tapijt schuiven: ‘kleinigheidjes’. Lekker, dat soort types!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

21 reacties

 1. Rinus Remstreep

  Feiten en fictie .
  Wout gaat een fictief figuur vermengen met de feiten van heden ten dage .
  Ik kan hieruit slechts opmerken dat Wout veel sprookjes leest en dat hij die verwerkt in zijn dagelijkse verplichting naar dds .
  Er struint hier ook een ene Alfredje bloksnor Rost van Tonningen rond die hier eenstrak augurkje van krijgt .
  Ik zou het willen betitelen als fakenieuws .

  1. Rene van der Grijp

   Wout stelt volkomen terecht de zeer foute uitlatingen van Boersma en Kleinpaste aan de kaak.

   Wat heb jij gerookt?

 2. Cycle25

  D66 roept : feitelijk had Nederland ook een burgeroorlog moeten inrollen na het Zuiderpark incident, gewoon heel Den Haag, Rotterdam, Amsterdam, Utrecht volledig slopen en alles in de fik zetten.

  Ondernemers die hun zaak willen beschermen mag je volgens D66 gewoon doodschoppen, wat een smerig clubje is dit.

  Politici in Nederland zijn een gevaarlijk…

  1. Rinus Remstreep

   Dat is nou een feit .

 3. Ritter

  Thijs Kleinpaste geeft in zijn Tweet een totaal verkeerde voorstelling van zaken.

  De relschoppers zijn groepen als Antifa en BLM die goed georganiseerd oproepen tot geweld en daarbij de steun krijgen van lokale plunderaars die hun kans ruiken om een “gratis” televisie te scoren.

  Veel zwarte leiders geven dan ook terecht deze groepen de schuld van de vernielingen en plunderingen.

  Zwarte leiders beschuldigen Antifa en andere extremisten vreedzame protesten te kapen en hun buurten te vernietigen.
  ht*ps://twitter.com/RepVernonJones/status/1266755527427620868

  1. Rene van der Grijp

   +++++

   Antifa en ander links tuig hebben van de gelegenheid gebruik gemaakt om zoveel mogelijk chaos en leed te creëren.

   Deze criminele organisatie en de schimmige figuren op de achtergrond die hen financieren en aansturen zijn te beschouwen als vijanden van staat en volk.

   Het is zaak dat Antifa keihard wordt aangepakt en aangemerkt wordt als een terroristische organisatie. Verder moet onderzocht worden wie hen steunen.

 4. Ritter

  President Trump had gelijk toen hij zaterdag de schuld gaf van de rellen die steden door het hele land verscheurden op Antifa en andere radicale linkse groepen.

  Antifa-leden pleiten al lang voor geweld en intimideren ze om te intimideren, maar de golf van terreur die ze de afgelopen week hebben losgelaten, maakt het echt dringend om actie tegen hen te ondernemen.

  Het lijdt geen twijfel dat veel van degenen die protesteerden tegen de moord op George Floyd het volste recht hadden om hun verontwaardiging over zijn dood vreedzaam te uiten. Maar in veel gevallen hebben Antifa-radicalen die legitieme protesten gekaapt om er rellen van te maken.

  Antifa verspreidde heinde en verre om gebouwen te verbranden, winkels te plunderen, auto’s te vernietigen en wetshandhavers aan te vallen. De politie waarschuwde dat Antifa en de vele tentakels de Floyd-protesten gebruikten om hun agenda te bevorderen.

  “Binnenlandse extremisten, waaronder anarchistische extremisten en andere anti-regerings-extremisten, gebruiken de onrust in Minneapolis om hun oproepen voor het ontmantelen van wetshandhavingsinstanties en het uitvoeren van aanvallen op wetshandhavings-, regerings- en kapitalistische doelen te versterken en te rechtvaardigen”, een politiebureau in Philadelphia bulletin gerapporteerd.

  Antifa-leden hebben vele malen eerder geweld gepleegd en voor verschillende linkse doelen, zoals het stoppen van spraak die ze niet leuk vinden, gewapende aanvallen op immigratiediensten en detentiecentra voor douanehandhaving en ander antipolitie-geweld. De nexus voor geweld bij elk linkse protest zal altijd een groep zwart geklede Antifa-misdadigers zijn die branden, ramen breken en iedereen aanvallen die ze zien als onderdeel van het onderdrukkende systeem

  Antifa’s staat van dienst van geweld valt niet te ontkennen, maar het is een vage en diffuse groep. Antifa is van nature anarchistisch en leden hurken eerder in een verlaten gebouw dan het runnen van een winkelpand.

  ht*ps://www.foxnews.com/opinion/jim-hanson-trump-is-right-antifa-has-hijacked-protests-of-george-floyds-death-and-turned-them-into-riots

  1. Vrijedenkert

   Geweldadige linkse anarchistische organisatie’s zijn niet alleen verantwoordelijk voor rellen en plunderingen in de VS:

   Hamburg G20 2017:
   h**ps://www.rtlnieuws.nl/buitenland/artikel/23936/zeker-467-agenten-gewond-door-rellen-hamburg-rond-g20

   Amsterdam Koninginnedag/kroning 1980:
   h**ps://www.anderetijden.nl/programma/1/Andere-Tijden/aflevering/199/Chaos-rond-de-koningin

   Dit zijn maar enkele voorbeelden uit een zeer lange lijst van links anarchistisch geweld en bij deze voorbeelden werden geen gekleurde mensen vooraf neergeschoten door politie…

 5. BigBadJohn

  Zouden boersma en kleinpaste het nog steeeds inspirerend vinden als ze zelf, net zoals die winkel eigenaar, kapot geschopt achter gelaten worden?

 6. Ritter

  Video – Blank Antifa-tuig molesteert politieagent in Chicago, sleept agent hulpeloos over straat.

  ht*ps://twitter.com/bat211/status/1266975007734927361

 7. Vrijedenkert

  Internationale radicale anarchistische organisatie’s en bewegingen zijn al druk bezig om te proberen deze ongeregeldheden o.a. plunderingen, rellen, brandstichtingen en geweldplegingen te exporteren vanuit de VS naar div Europese landen en steden!

  h**ps://www.nu.nl/buitenland/6054970/black-lives-matter-protest-nu-ook-op-verschillende-plekken-in-europa.html

  Anarchistische linkse joop.nl is van mening niet plunderende en rellende organisatie’s en demonstranten het probleem zijn maar agenten…

  h**ps://joop.bnnvara.nl/nieuws/amerikaanse-agenten-gedragen-zich-als-hooligans

  1. Cycle25

   Links wil de wereld opschonen, alles is geoorloofd.

   1. Weerwoord

    Lul niet en lees eens een degelijk geschiedenisboek.
    Dan weet je tenminste waar je over praat.

 8. Adriaanv

  D66 ontneemt zelf het volk inspraak. Dmv afschaffen referendum, beperking vrije mening ( door het fake nieuws te noemen ).
  Vervolgens keurt het anarchie goed ?

 9. Rene van der Grijp

  Lieden als Boersma als Kleinpaste vertegenwoordigen de ware aard van het hedendaagse links.

  Ze zijn volkomen van het padje af.

  1. Heinz

   Wie stonden er goedkeurend te knikken achter de luxaflex toen de ‘gele hesjes’ de straat op gingen.

   1. M. Brandenburg

    De gele hesjes zochten niet de confrontatie, wederom een misleiding om de aandacht af te leiden van de werkelijkheid. Zlefs uitgbreid gedocumenteerd hoe de overheid, ongergeld uitlokte door zelfs de confrontatie te zoeken of door incognito agenten te doen voorkomen als demonstranten. Uitgebreid gedocumenteerd.

 10. AS210854

  Dan is dit de vrijbrief voor NEDERLANDERS dat ze zo tekeer kunnen gaan tegen die moslimjongeren die scheid hebben aan de nedelandse politie , zorgpersoneel , hulpdiensten en de nederlander zelf,

 11. M. Brandenburg

  Wederom die misleidende verglijking met Robin Hood in de hoofdrol, nee Robin Hood stal niet van de rijken, Robin Hood stal van de overheid die steeds meer en hogere belastingen doorvoerde, en Robin Hood stal van de Cronies met wie de overheid samenwerkte, Robin Hood zijn wortels lagen in rijkdom, sterker nog hij was nog steeds een Nobele. Het word tijd dat we eens ophouden met het mispresenteren van Robin Hood en het verhaal aanhouden zoals het geschreven is, een rupsjenooitgenoeg als Overheid waarvan het geld werd terug gestolen om her te verdelen onder het volk dat het moest ophoesten.

 12. Henk Albarda

  Punt 1 is Floyd George een doodgewone crimineel die wegens een gewelddaad tegen een vrouw voor ruim 5 jaar in de cel verbleef. Hij werd aangehouden omdat hij met vals billjet betaalde.
  Punt 2 Statistisch is officieus bewezen dat blanken vaker het slachtoffer zijn van zwarte agenten, dan omgekeerd.
  Punt 3 Antifa is bewezen aanzienlijk gewelddadiger en vaker gewelddadig dan welke rechtse groep waar ook ter wereld.

 13. Genoeg van linkse dictatuur

  Lijkt mij voor justitie een goede reden om hier eens na te kijken en evt te vervolgen. Dit komt dichtbij tot op roepen van.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.