Meedogenloze D66-Minister Ollongren: ‘Ondanks coronacrisis gewoon huur blijven betalen, anders geen geld voor verduurzaming!’

Het is te merken dat Minister van Binnenlandse Zaken Kajsa Ollongren weer helemaal terug is op het Haagse pluche. Een tijdelijke huurstop voor mensen die financieel aantoonbaar keihard zijn getroffen door de coronacrisis zit er, wat betreft de bikkelharde D66-Minister, niet in.

Een meerderheid van de Eerste Kamer had Ollongren gevraagd om een beetje medeleven voor werkend Nederland dat keihard is getroffen door de coronacrisis. Heel veel mensen hebben daardoor momenteel geen of weinig inkomen of dreigen zelfs helemaal werkeloos te worden. Voor honderdduizenden Nederlanders is het momenteel dan ook lastig om de bizar hoge huurprijzen in Nederland op te hoesten.

Ollongren kent echter geen genade en verwijst het Eerste Kamer-plan van een tijdelijke huurstop direct naar de prullenbak. Volgens De Telegraaf is Ollongren bang dat verhuurders -bij een tijdelijke huurstop- minder geld overhouden om te investeren in nieuwbouw of verduurzaming van huizen.

Verder zegt Ollongren te verwachten dat “ook dit jaar de gemiddelde huurverhogingen gematigd zullen zijn, ook in de vrije sector.” Dit druist in tegen berichten dat veel mensen juist midden in de coronacrisis een huurverhoging (!) hebben gekregen van om en nabij de 40 euro per maand. Waar Ollongren haar verwachtingen dan ook op baseert is een volkomen raadsel.

Wel is Ollongren een voorstander van een tijdelijke huurverlaging, zolang dat natuurlijk maar niet ten koste gaat van de verduurzaming van woningen. D66 is namelijk bereid om overal over te praten, maar wat betreft het klimaat (+ verduurzaming) en de Europese Unie is de partij eensgezind: ‘Daar is verder geen discussie over mogelijk!’


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

13 reacties

 1. JochemX

  Ja Kenneth, wonen is in dit dichtbevolkte landje niet goedkoop en wordt het ook nooit.

 2. lotje

  Laat die pot oprotten naar haar eigen land

 3. truletwiesje

  Zij is niet meedogenloos, zij gaat er volledig aan onderdoor, zij voert bilderberg beleid uit net als leugenclown Rutte

 4. Lugor

  Helaas Kenneth, ik werk dan niet en huur ook geen huis, maar wel op gesprek geweest bij mijn bank.
  Toch moet ik zaken zoals mijn hypotheek of mijn creditcard uitgaven gewoon betalen.
  Gisteren bij AH precies hetzelfde, alles gewoon betalen, zelfs mijn vlees.
  Het is allemaal mensonterend.

 5. NoDoubt

  NL kapot voor een handvol corona doden. Griep 2017 2018 nog steeds meer doden dan corona.

  1. Lugor

   Hoeveel dodelijke slachtoffers waren er geweest indien er bij deze wereldpandemie hetzelfde als in 2017/2018 oftewel niet gehandeld was?
   Nu zijn het onvergelijkbare gebeurtenissen.

   1. JochemX

    Inderdaad niet te vergelijken, maar dat rechtvaardigt nog niet die natte vinger maatregelen. In ‘strenge’ landen gaat het eerder slechter dan beter.

 6. Kretoloog

  Haatheks Ollongren zet haar sloopwerk voor D66, na een onderbreking van een half jaar, weer voort. Prima, dat draagt alleen maar bij aan de ondergang van 66 Demonen partij.

  Overigens, Ollongren is weer aan het werk, zegt men. Ja, dat zal best, maar ze zit nog steeds gewoon thuis, hoor. Het enige wat ze nu doet is handtekeningen zetten onder de brieven die haar ambtenaren uit de hoge hoed toveren. In de Kamer is ze nog altijd niet gesignaleerd.

 7. CLoVis

  Die verduurzaming van Ollongren schiet dan ook al lekker op:
  in 2018-2019 zouden er 2000 woningen aardgasvrij gemaakt worden,
  het zijn er ‘maar enkele’ geworden.
  Kosten: 150 miljoen.

  h**ps://www.rekenkamer.nl/onderwerpen/verantwoordingsonderzoek/nieuws/2020/05/20/aardgasvrije-wijken-te-hoge-verwachtingen-gewekt

 8. Brenda Welsh

  Inderdaad, she is back in town again! Een dame met pit. Verduurzaming niet laten versloffen. Als het straks winter wordt en de wind giert door het huis schiet ook niet op.
  Extra stoken, hoge kosten. De kosten gaan voor de baat uit.

  1. DennisEijs

   Zonder huis, giert de wind nog harder. En velen zullen dus op straat belanden.

 9. DennisEijs

  Huurverhogingen gaan ook gewoon door. Dus na de Corona, de Hoovervilles.

 10. Waarom 1

  En zo zie je het weer. Klimaatregeling gaat boven alles. En deze regering heeft geen idee van de realiteit. Huren gaan behoorlijk omhoog. En €40 per maand is voor minister peanuts. Maar ja, als we straks allemaal op straat wonen is ons huis klimaat neutraal

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.