Met de bezem erdoor! FVD royeert leden om onacceptabele uitingen

FVD en jongerenvereniging JFVD hebben onderzoek gedaan naar de onacceptabele WhatsApp-berichten die enkele leden in diverse (J)FVD-groepsapps hebben gestuurd. Hierdoor zijn nu drie leden geroyeerd en zijn er drie geschorst. Precies de wens die Theo Hiddema al eerder uitsprak.

Opgelost!
Volgens FVD is er dus zorgvuldig onderzoek gedaan over een groot aantal ‘onacceptabele uitingen’ van ‘hun leden’. De chatlog van zeker één groepsapp gaat terug tot het jaar 2017. Dat heeft dus wel even geduurd. Het merendeel van die groepsapps zou uit ‘onofficiële’ WhatsAppgroepen bestaan, waardoor er geen zicht (of überhaupt verantwoordelijkheid) op zou zijn.

Een aantal personen wist men te achterhalen en contact mee te leggen. Zij kregen volgens FVD de kans om zich te verdedigen. Een aantal van hen bleek geen lid van (J)FVD te zijn (dus mogelijk wel van een andere partij). Uiteindelijk leidde het dus tot drie royementen en drie schorsingen. Mooi, opgelost!

Nieuwe vorm van moddergooien
Met een maand of twee is dit weer voorbij en dan komt het nog slechts eens in de zoveel tijd weer als een referentie voorbij in een politiek debat. Iedereen heeft even moreel verontwaardigd kunnen doen over een paar Hitler-memes, waarvan sommige inderdaad (te) ver gaan. Daarom worden die ook juist gedeeld. Daarom swaffelde Hans Teeuwen de koningin ook op het podium enkele jaren geleden: schok-effect. Daar was ook ophef over, maar het werd wel uitgezonden, ‘want context’.

En die ontbreekt voor de buitenstaander bij die groeps-apps volledig. En daarmee wil ik niemand vrijpleiten. Want ook als je enige tijd in die (of vergelijkbare) groeps-apps zit, is het soms lastig om te kunnen onderscheiden wie nou een grapje maakt en wie niet. En dat er een paar tussen zitten die geen grapje blijken te maken, verbaast mij niks. Dergelijke mafkezen heb je bij iedere partij (en die moet je er ook uit knikkeren, als je ze te pakken kunt krijgen).

Vrijheid van meningsuiting, humor en context
Ik denk ook dat die gedachtegang bij het JFVD-bestuur heerste toen ze met deze informatie werden geconfronteerd, en het gooiden op vrijheid van meningsuiting. Maar dat is niet genoeg voor deugend Nederland, die op zo’n moment bloed ruikt. Want ineens is het dan volstrekt ondenkbaar dat mensen van slechte humor houden, vooral als die voor sommigen te ver gaat. ‘Want waarom zou je hierover grappen willen maken?’ en ‘Zie je mij er soms om lachen?’ Verdedigen heeft ook geen zin, want: ‘Ja ja! Ik zou me ook verschuilen achter humor of context.’

Ik zag grapjes over goelags en Stalin voorbijkomen door linkse jongeren, en IS-stickers op WhatsApp gedeeld worden door Turkse, Marokkaanse en ook Nederlandse jongeren. Het is meestal gewoon grove en bewust smaakloze humor. Geen blauwdruk voor nieuwe concentratiekampen en ook geen ‘strategie om gedachtegoed te normaliseren’. Dat soort uitspraken komen meer dan eens uit de mond van mensen die het recht op vrijheid van meningsuiting als inherent fascistisch zien, want ‘daardoor krijgen fascisten een podium’. Ja, echt.

Maar context krijg je als lezer dus niet te zien. Je moet het doen met een tiental voorgeselecteerde berichten van ‘[namen bij redactie bekend]’, uit een chatlog van drie jaar tijd (want pas na drie jaar blootstelling aan Hitler-memes vond de ‘app-lekker’ het toch écht te ver gaan). En elke keer is het weer hetzelfde verhaal… FVD handelde correct, maar man man man, wat een kattengejank de afgelopen dagen.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

18 reacties

 1. Bullshit16

  Zo opgeruimd staat netjes kom maar linkse ratten dit zien we over 4 weken ook nog wel als het niet langer is dit is voeding voor die linkse ratten als ze fvd en pvv maar kunnen framen dan zijn ze er wel komt dit nieuws nu ook op die linkse staatstelevisie zal wel niet sterker nog ik weet het wel zeker van niet
  Stem fvd of PVV uit de eu

  1. Vee

   Links en rechts van de spatiebalk vind je een komma en punt toets. Maakt de boel wat leesbaarder.

 2. Politiek Profeet

  Daarom wil een echte volkspartij(PVV) die voor de ECHTE Nederlanders opkomt geen leden…
  Teveel infiltratie van deuggleuven, nsb,ers,links gajus, volksverlakkers en verraders, islamofielen en gewoon vies vunzig landverraderstuig.
  Nu gaat het forum onder zalfje sjerry de gevolgen merken, dit is pas het begin hoor deugkneusjes van het forum….

  1. Michel Bloemkist

   Probeer dat sjerry maar eens wijs te maken.

 3. Waldorf_en_Statler

  Wat een commotie om niks.
  Hoorde van 2 betrouwbare vrinden dat de opmerkingen sarcastisch bedoeld waren.
  Waar hebben we het dan over?
  Storm in een kopje thee.

  1. Bertus bumperding

   Gekke willempie ?

 4. Buiswater

  Laat toch gaan. Al dat gezeik van die demoniserende linksmenschen.
  FVD zal nooit de grootste partij worden, PVV ook niet. Er zijn gewoon teveel mensen die commerciële belangen hebben in het beleid van b.v. de VVD, GL, D666 en dergelijke.
  Die gaan echt niet stemmen op FVD en PVV. al was het maar voor de naam.
  Het demoniseren heeft zijn werk goed gedaan, jammer. Hoop wel dat er niet nog meer politieke moorden zullen volgen. Maar met die linkse fascisten weet je het maar nooit.

 5. Alfred Bentinck

  Ik begrijp uit het kronkelige verweer van Wout dat de tweets uit kringen van de FvD-jeugd slechts grappig bedoeld waren.

  Dat ze geschorst worden moet dan ook begrepen worden als een gebrek aan humor van de FvD-leiding.

  1. Vee

   Ze hadden het voor jou op geen enkele manier goed kunnen doen hè.

   1. Bertus bumperding

    @Vee
    Ach het is gekke willempie maar.
    Hij kan er niks aan doen .
    Gekke willempie is geboren in een achterstandswijk waar incest net zoals monopoly als een gezellig familie samenzijn is .
    Het is allebei toch een familiespel.
    Gekke willempie is kind van zijn zuster en zijn vader , daar kan hij niks aan doen .
    Gekke willempie doet daardoor gekke dingen zoals hier achterlijk reageren met meerdere alter ego’s.
    Ook heeft willempie geslachtsverkeer met kleine kinderen wat hij aandoenlijk vindt. Hij kan er niks aan doen .

    1. Alfred Bentinck

     “Ook heeft willempie geslachtsverkeer met kleine kinderen”

     Ik vrees dat we deze p*dofiel al eerder aantroffen op dit blog.

     Hij is niet de enige hier met deze problemen.

   2. Kleurloze Politiek

    Natuurlijk bachetalizeer het maar weer zoals gewoonlijks..

    Want als een moslim die zelfde grappen zou maken dan wordt hij of zij voor de Grootste antisemitist uitgemaakt en kon meneertje Baudet niet wachten om het als wereld nieuws op Twitter te delen van kijk wat voor voor foute jongeren die moslim zijn..

    Maar nu dit antisemitisme uit eigen kwekerij komt Zijn we muisstil tot dat de dief op heterdaad betrapt werdt en het kwaad al geschoten is..
    Wordt dit afgedaan als sarcasme..
    Nou zo ken ik er ook nog wel een paar..

    De ware aard van Forum is nu voor iedereen duidelijk..
    Het gif en jodenhaat dat binnen dit partij wordt gedeeld past trouwens geheel bij de voorzitter van Forum ..
    Kortom een enorme wolf in schapenvacht..

  2. fisufisu

   aldus achmed hassan abdoel ped*fiel alfredje, ped*fiel alfredje kan zijn ped*seksuele fetisj maar niet onderdrukken..

   1. Bertus bumperding

    @fisufisu
    Gekke willempie kan er niks aan doen .Wonende in een achterstandswijk met zijn vele allochtone vrienden heeft gekke willempie hun gedrag aangenomen . Dit ontaard in bovenstaand gedrag .
    Zo gauw als je willempie pakt op zijn gedrag begint willempie direct te schreeuwen ontkennen en de boel zo verdraaien dat zelfs de rechter waar hij voor moet verschijnen de schuld krijgt van willempies perverse wandaden.
    Willempie kan er niks aan doen .
    Hij is de zoon van zijn zuster waar hij mama tegen mag zeggen maar hij mag haar ook gewoon bij de naam noemen.
    Gekke willempie kan er niks aan doen .
    Zo is hij opgevoed .

 6. Vee

  Nu nog gl die de leden die “hamas, hamas, alle joden aan het gas” scandeerden royeren. Oh wacht, daar liep yassar zelf ook bij.

 7. Fortiori

  Nu nog die afbeelding van Thierry van de site, genoeg is genoeg. Persoonsverheerlijking kan ook te ver gaan.

  1. Rosasolis

   Fortioni. Ja, waarom moet dat van onze DDS redactie? Dag in dag uit, de pijnlijke, zielige beeld van Dandy Baudet? Waarschijnlijk heeft Baudet of de FvD fractie veel geld betaald om voor dagelijks, (hopelijk niet maandelijks !) het zielige beeld van deze nep-guru uit te zenden. Kan Dandy Baudet of de FvD niet hun geld beter besteden voor een goede doel?

 8. Lex

  Och och och wat lees ik toch weer misselijk makende berichten in de media, en social-media een woord walgelijk.

  Heel goed dat FVD de rotte appels uit de boom schut. Otten vangt ze met open armen op.

  Elke politieke partij met leden heeft het probleem van leden die zich misdragen op welke manier dan ook.

  Ook de PVV heeft problemen gehad. Wat dacht is van de VVD ministers die aan de lopende band vervangen worden.

  Kortom goed aangepakt FVD.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.