Oh oh! Bijna een kwart van werknemers slachterij Groenlo besmet met coronavirus!

Slachterij Vion in Groenlo zit in de problemen. Ruim 20 procent (147) van de 657 medewerkers blijkt besmet te zijn geraakt met het coronavirus. Hoe heeft dit toch kunnen gebeuren? Nou door precies te doen wat op 1 juni in de horeca straks ook weer mag: binnenshuis lekker dicht op elkaar zitten. Niet te doen
Het bedrijf is blijkbaar een logistieke nachtmerrie. Het personeel, veelal buitenlandse arbeidskrachten (die vaak bij elkaar in één ruimte vertoeven), komt ’s ochtends en masse opdraven voor het werk. Men moet in de rij staan om de handen te wassen. Daarna via de hygiënesluis naar de lopende band en tijdens de pauze gaat het proces weer omgekeerd. Bij de lopende zegt het personeel niet overal op anderhalve meter afstand van collega’s te kunnen staan.

Zelfde lot voor horeca
Slachterij Vion in Groenlo heeft grofweg dezelfde problemen als waar men straks in de horeca tegenaan zal lopen. Los van de mogelijkheid dat de slachterij er qua maatregelen misschien wel met de pet naar gooide. Want ook in de horeca zal dat niet overal even goed worden nageleefd. En ook daar krijg je straks groepen mensen die nooit overal voldoende afstand zullen kunnen (of gaan) houden.

Maar geef het bedrijf eens het voordeel van de twijfel: medewerkers en werkgever doen hun best om hygiënisch te werk te gaan, maar alsnog komt een foutje helaas wel eens voor. Nou dat is eigenlijk al genoeg. Iemand raakt besmet die zelf nog denkt veilig te zijn en een paar dagen later is het bij iets minder dan een kwart van het bedrijf al raak.

Ik zie niet in hoe het bij de horeca straks anders zal gaan? Helemaal met alle onduidelijkheid die Ruttes ‘cadeautje‘ nu al op heeft geleverd…

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

19 reacties

 1. feitelijk

  Wat een ontzettende domme koppeling. Had men na 1 of twee ziekmeldingen het personeel getest was het niet zover gekomen. Strraks in de horeca mogen maximaal 30 mensen bij elkaar zitten op gescheiden tafeltjes.

  Dat is een totaal andere situatie als vlees uitbenen zij aan zij op de slachttafel.

  Het bang maken en angst zaaien gaat maar door en elk stukje media laat zich hiervoor misbruiken

  1. Mar

   Ziek melden? Lol, die luxe hebben arbeidsmigranten niet.

   En als je ziet hoeveel van hen in een huisje worden gepropt, dan zie je een bewegingsruimte zoals bij festivals waar je zelf niets hoef te doen maar door de menigte van links naar rechts wordt gedragen.
   Als men in gewone tijden zoveel mensen in een ruimte propt, is het snel over met het restaurant. Daar gaat geen hond meer naar binnen.

   1. feitelijk

    nee , ze komen met de cilinder medische zuurstof op hun rug naar het werk. 🙂 🙂

    Sommige fantasten weten van gekkigheid niet meer wat ze schrijven moeten. Wat kunnen sommige mensen fantastisch berichten uit elkaar trekken en vervolgens met oneigenlijke argumenten beantwoorden. Vogelaar zou jaloers op je worden

    1. Mar

     Wie te ziek wordt blijft thuis en voor hem of haar gaat er dan gewoon een ander mee in het busje.
     Betekent alleen geen centjes voor de zieke.

     1. feitelijk

      ooooooh , een zieke blijft uiteindelijk toch thuis ? dus als men tijdig getest had was het al veel eerder uitgekomen. dank je voor de bevestiging , ging niet erg soepel mevrouw vogelaar

 2. Appelstroop

  lage luchtvochtigheid, lage temperatuur, afgesloten ruimte, de ideale omstandigheden voor dit virus.
  Zijn al meerdere artikelen over verschenen, want dit is niet het eerste slachthuis.
  Geen idee waarom de horeca erbij wordt gehaald.

 3. Lefty

  Nederlanders voelen zich vaak te goed voor dit werk.

  1. feitelijk

   En daar heeft u de volgende aanleidingen en bewijzen voor of leegt u wederom uw selectieve onderbuik zonder enige onderbouwing

   1. Brenda Welsh

    Feitelijk probeert u iedere nieuwe besmetting te bagatelliseren, of als een “soort van” af te doen op een lollige manier @Feitelijk.

    1. Volume

     Lodewijk Brenda Raevensburgh?

    2. combat le pelicule

     feitelijk is het zo dat er disproportionele regels zijn opgesteld om vooral de mensen als een debiel te behandelen…brenda probeert dat een beetje weg te lachen en te bagatelliseren….

 4. JochemX

  Eenvijfde is niet bijna een kwart, maar eenvijfde. Allemaal op elkaar in voor het virus gunstige omstandigheden, valt dus achteraf reuze mee!

 5. combat le pelicule

  14 en 15 mei waren er nul opnames, hoor je niemand over…

 6. yellow thread street

  Corona is net als een griepgolf toch niet te vermijden.
  Graag zou ik meer details horen, hoe ziek zijn deze mensen die besmet geraakt zijn.
  Welke symptonen hebben ze, zijn ze opgenomen met ernstige klachten of hebben ze weinig tot geen klachten.
  En zijn ze straks immuun?
  Mark Rutte sluit ons het liefst op in huis, nooit meer naar buiten, het is toch geen leven.
  Maar dit hebben we onder hem toch al niet.

 7. harte385

  De afstand is het probleem niet, wel de luchtvochtigheid en temperatuur

 8. Ploppert

  In slagerijen en slachthuizen is het totaal NIET droog.
  Er heerst een redelijk HOGE luchtvochtigheid, om reden dat het vlees anders te veel zou indrogen, en dat kost geld VEEL geld.
  Dus waar die bla bla, in de media vandaan komt?
  Zal ook wel weer van de ” experts ” komen.
  Vlees snijden (het is een vakgebied), kun je niet zo maar aan iedereen overlaten.
  Lopende band werkers hebben ieder uur even pauze, vaak 5 minuten, voor toilet en koffie. En ja dan zijn ze vaak dicht bij elkaar, evenals aan de snijtafels.
  Het is een TOTAAL andere situatie als in de horeca.

  1. toetssteen

   Ploppert
   Het gaat om de behuizing waar men dicht op elkaar gepakt zit.

   1. stop

    Het gaat om de slecht geventileerde ruimte waar men zij aan zij staat. Een totaal andere situatie dan een tafeltje op het terras.

    Helaas geeft de eerlijke uitleg geen rechtvaardiging aan de gijzeling en de ontneming van grondrechten. De bangmakerij en angst zaaierij moet dat rechtvaardigen

    1. toetssteen

     @stop
     Zij zijn gehuld in een plastic overall, een gezichtskap en handschoenen. Dan maakt zij aan zij werken niet het verschil. Echter in het busje van en naar werk, zitten zij onbeschermd, thuis zitten ze opeengepakt.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.