Geld boven veiligheid! Premier Ruttes nieuwe terrasregel voor de horeca is ramp in wording!

Hartstikke leuk zo’n ‘cadeautje‘ van premier Rutte, maar het gaat werkelijk in tegen iedere vorm van logica. Het roept alleen maar meer vragen op en vormt, mede daardoor, straks een enorm groot risico.
Geld boven veiligheid
Rutte is gezwicht voor de horecalobby (die ik overigens heel goed snap) en geld is daarmee (wederom) belangrijker gebleken dan veiligheid. Daar komt het botweg gewoon op neer. De Nederlandse horeca moet wat, dat begrijp ik ook wel, maar de risico’s zijn wel reëel. En de verwarring is nu al enorm!

Horeca op 1 juni
Vanaf maandag 1 juni mogen horecazaken weer open en mogen zij ook twee mensen ontvangen die niet uit één huishouden komen. Die personen mogen van Rutte dan op minder dan anderhalve meter bij elkaar zitten, ook buiten op het terras.

Wacht, wat?
En daar begint het gedonder. Want een paar meter van het terras ben je gewoon weer strafbaar! Tegelijkertijd komen er steeds meer aanwijzingen naar voren die erop wijzen dat besmetting vooral (of vrijwel exclusief) binnenshuis plaatsvind. Helemaal dikke prima dus om dan dicht op elkaar te zitten met iemand uit een ander huishouden! Vooral als iedereen van hetzelfde huishouden allemaal met iemand anders uiteten gaat. Kan niet misgaan!

Huh?!
En het wordt nog veel gekker. Studenten uit hetzelfde studentenhuis mogen namelijk ook met z’n allen naar een horecagelegenheid. Maar dan wel alleen als ze allemaal kunnen aantonen dat ze écht uit hetzelfde huishouden komen, want dat maakt dán ineens wel weer uit. En ze mogen ook gewoon het terras op, maar op het terras staan is dan nog wel verboden. Snapt u het nog?

‘Gezondheidsgesprekje’
Doet er niet toe, want dan raak je de draad zometeen alsnog wel kwijt. Horecazaken moeten namelijk hun gasten gaan controleren, door ze vooraf te laten reserveren. Daarbij vraagt het personeel dan tijdens het ‘gezondheidsgesprekje’ naar uw medische gegevens omtrent het coronavirus en diens symptomen. Kan allemaal tegenwoordig!

Den goudeerlijke Nederlander
En natuurlijk gaan ze dat streng controleren. Niet dat dat echt nodig is, want Nederlanders zijn gewoon goudeerlijke mensen. Die gaan direct aangeven dat er een familielid tussenzit dat hoest, snottert en koorts heeft. Kun je het je voorstellen? Dat iemand zegt: ‘Ik vond het al onverstandig om hem mee te nemen maar ik geef het toch maar even bij jullie aan.’ Welke horecazaak laat die hele club dan nog toe? Niemand natuurlijk, dus gaat ook niemand zoiets eerlijk aangeven. Dat betekent namelijk dat de rest van het huishouden ook een mogelijk gevaar is en de hele tent kan lopen besmetten.

Dan zit je straks nog met al die kerngezonde, goudeerlijke Nederlandse gezinnen die allemaal een keer naar de wc moeten. Die gaan in een horecazaak echt niet anderhalve meter om elkaar heen lopen hoor. Dat kan in veel zaken niet eens. En als de ventilatie in zo’n pand misschien toch wel prima is, waardoor het besmettingsgevaar minder is? Dan zit je nog steeds met die wc’s en het feit dat het virus zich via de ontlasting schijnt te kunnen verspreiden. Dus dan krijg je dat ‘spatgevaar’ er óók nog eens erbij.

‘Intelligente’ lockdown
En heb je dat allemaal getrotseerd en overwonnen? Dan moet je scherp zijn zodra je weer de deur uitloopt, want buiten in de open lucht moet je dan weer anderhalve meter uit elkaar. Wat een fiasco in wording! Het gaat lijnrecht in tegen alle adviezen en kennis over het virus. Zelfs tegen die van het RIVM. Zo krijg je die tweede golf geheid. Lekker bezig!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

32 reacties

 1. lotje

  Een vuile rat.

  1. Bullshit19

   HahahahHHahahahaha

 2. Kretoloog

  Rustig Wout, rustig nou man.

  Je hebt Corona overleefd. En laat het nou geen hartverzakking zijn die je alsnog te grazen neemt.

 3. Jack Flash

  Komende winter is het verboden om binnen te zitten.
  Gepensioneerden en werklozen kunnen tegen de kerst een tegemoetkoming ontvangen van de overheid van 100€ bi aanvraag voor 1 juli.
  MVG. Mark Rutte.

  1. Michel Bloemkist

   Wel ja, steek er maar weer de draak mee.

  2. combat le pelicule

   Uiteindelijk zou dit voor de d666 een uitkomst zijn dat scheelt namelijk ouderen…

 4. Cootje

  Economie en gezondheid gaat niet samen , fijnstof, asbest ,zware metalen ,dioxinen , chroom6 , PFAS ,hormoon versterkers, en zo wordt er gedold met cijfers en bevindingen van bedrijven, er zijn bij grote branden vaak geen gevaar voor de volksgezondheid , en de daaraan verbonden kankers geaccepteerd omdat die geen overbelasting geven op de IC , maar een pandemie is een andere wedstrijd en die houd zich niet aan regels. Maar het zijn maar mensen en daarvan hebben we er 8 miljard op de wereld , dus de handhaving van de 1,5 meter regel telt alleen voor de mensen die de boa’s en politie kan regelen , terwijl de slachterijen de boeren bedrijven de tuinders en de bouwvakkers die normen gewoon aan hun laars lappen , en wat te denken van de distributie centrums waar er wordt gewerkt voor de Bühne op afstand om daarna samen naar de camping of het bungalow parken te ontspannen op 7 cm , de economie raast voort , en zaken en geld gaan over lijken

  1. JochemX

   Cootje, valt wel mee, dat virus is zo langzamerhand verdwenen en jij wilt morgen toch ook brood op de plank? Of geloof je in manna uit de hemel?

 5. Bullshit16

  Ach man hou toch een keer op met dat angst zaaien en smetvrees aanpraten word het niet is tijd dat abnormaal weer normaal word hebben Julie het nu nog niet door dat dit fabeltje gebruikt word om het volk te onder drukken waarom
  Mag holland casino wel open waarom worden die 2 long artsen doodgezwegen waarom die medicijnen van die arts niet vrijgeven die al jaren gebruikt worden voor reuma patiënten
  Man denk toch na ze willen ons allemaal aan het vergif van die computer verkoper bill gats word wakker
  STEM FVD OF PVV UIT DE EU

  1. Jack Flash

   Wilders zei; Doe eens normaal man” tegen Rutte..
   Vanaf toen werd Mark Rutte gek.

   1. Willem Bever

    Oneens met je Jack; flutte is het altijd al geweest alleen komt het nu wel erg nadrukkelijk naar buiten een gek een leraar en een onbetrouwbare zwarte lijst professor runnen Nederland we verdienen niet beter 😉

 6. Adriaen van Bergen

  De veiligheid gaat samen met de economie door het afvoerputje.
  Als er massale werkeloosheid gaat optreden, die niet meer op te vangen is met uitkeringen, is de voedingsbodem voor geweld gelegd.
  De “intelligente” corona maatregelen draaien op een burgeroorlog uit.

  1. Cootje

   En dat begint in zuid Europa eerder want die kunnen niet polderen

 7. gustav

  De koelbox cultuur van begin 60er jaren, gaat weer zijn opkomst maken, is overigens véél goedkoper, intiemer en alsook gezellig!
  Laat de straks werkloze uitkeringsafhankelijke kroegtijgers en extraverten, maar lekker dicht op elkaar kruipen en genieten van de idioot hoge horecaprijzen en de overdosis aan kwalijke aerosols!

  1. Bullshit19

   En de introverten kruipen weer terug in hun schulp.

 8. marianne71

  Op het terras zitten moet makkelijk kunnen zonder anderhalve meter regel, overal buiten eigenlijk. Snap dat festivals niet kunnen.

  De IC’s zijn onderbezet, de bezetting is al nooit enigzins in de buurt gekomen van die 2400. Of dat door de maatregelen komt, ik vraag het me af. Het aantal doden neemt elk jaar rond deze maand af.

 9. Lugor

  Geld boven veiligheid!
  Donald Trump nieuwe terrasregel voor de horeca is vlottrekken economie.

  Oh, sorry verkeerde hoofdrolspeler.

 10. Lefty

  3Dagen geleden blerde Wilders nog dat de 1,5 maatregel buiten onzin is en nu weer dit.
  Salaris intrekken en opsluiten die Wilders.Kost bakken aan beveiliging van onze belastingcenten en voegt niets toe.

  1. JochemX

   Niet voor democratie? Wilders is volksvertegenwoordiger en die heeft dit keer volkomen gelijk.

 11. feitelijk

  tja Wilders heeft het gelijk weer aan zijn zij. Als je buiten het terras niet met elkaar face to face mag praten maar op het terras wel een maaltijd mag nuttigen dan is het volledige willekeur.

  Stop de idioterie

  1. toetssteen

   Yep , buiten is de kans nihil.

 12. Paardenmiddel

  Ach, schei toch uit met die onzin. Ik doe gewoon alles, als voorheen. Dadelijk lekker weer naar restaurants…
  Pak je leven weer op, en doorbreek zelf de angst.

  1. Willem Bever

   Eens maar we moeten ook een oplossing vinden voor onze ijverige boas

 13. ervi

  Het is werkelijk stuitend dat het kabinet om de zoveel weken het volk een paar kruimeltjes toewerpt. Aan de ene kant om het volk te belonen voor hun braafheid en aan de andere kant om het volk angstig te houden voor het virus.

  Want het kabinet heeft jammerlijk gefaald met het groepsimmuniteit-experiment. En iedere (hobby)viroloog had kunnen vertellen dat het niet zou werken.

  Groepsimmuniteit nastreven lukt alleen als er ook een vaccin voorhanden is. Wisten de hoogstaande virologen die het RIVM/OMT adviseren verdomd goed.
  Wat wordt je in Nederland toch belazerd.

  Geinteresseerden kunnen iets gaan lezen over reassortment van virussen.

 14. R. Echts

  De maatregelen die het kabinet genomen heeft zijn niet om de oudere te beschermen maar zich zelf.

  Het zo gezegde proefballonnetje van de penis hatende ollongren om de verkiezingen uit te stellen is hun doel let maar op dit gaan die pleurislijers nog maanden rekken.

 15. Jack Flash

  Tijd rekken is ook een passieve strategie…Doet dit kabinet al een hele tijd.
  Tel uit je winst, echter het gaat niet werken voor hun. De weerzin des volks is groter dan ze doorhebben,; het zal uiteindelijk een fatale uitwerking hebben.
  Bimboa’s helpen dan ook niet veel meer.

 16. ManusR

  Maak je niet zo druk, Wout, dood gaan we toch.

 17. harte385

  Lockdown totaal onzinnige maatregelen. Wat belangrijk is is goede ventilatie en daar ontbreekt het meest aan. Wat ook een probleem is dat airco installaties niet goed onderhouden worden of niet de juiste filters bevatten.

 18. Rosasolis

  Wilders is altijd “woedend”, maar verder doet hij helemaal niets behalve janken!
  De meeste horeca eigenaren en medewerkers, zijn blij en tevreden met de nieuwe 1 juni reglement. De terrassen zijn nu al open, met tafels en stoelen 1.5 van elkaar. Tot nu mogen 2 vrienden naast elkaar buiten zitten. Op 1 juni gaan de deuren van de restauranten open. En nu mag een familie aan tafel zitten. Eerst reserveren. Ook gaan alle museums, middelbare en hoge scholen weer open, bibliotheken en kleine concert zalen weer open. Eindelijk kunnen kleine groepen musici voor een beperkt aantal concert liefhebbers optreden. Als het goed gaat, dan is de volgende stap binnen enkele weken koor en orkest repetities. Soms moet men realiseren dat je dankbaar,
  of tevreden moet zijn met wat je heb, ook is het heel weinig. De “Stap voor Stap” beleid van Rutte en de Jonge om uit de corona crisis te komen lijkt tot nu toe goed te werken. Horeca is blij, en eindelijk kan je even op de terras zitten met thee, koffie en
  een gebakje. En op 1 juni zal waarschijnlijk onze nieuwe bibliotheek eindelijk opengaan. Ik zal een van de eerste zijn die voor de deur voor het nieuwe bieb voor
  Hollands Kroon zal staan, zodat mijn oude boeken van februari eindelijk ingeleverd kunnen worden, en dat ik nieuwe kan uitkiezen. Hoewel ik veel steun wil geven aan goede boeken winkels, moet het oude bekende bibliotheek betekenis in ons samenleving nooit wegvallen.
  Gelukkig denken zowel de CDA als de VVD aan het voortbestaan van onze cultuur,
  en daarom gaat nu alles geleidelijk weer open gaan. Tot nu toe hebben onze ziekenhuis personeel hoe dan ook zich weten te beschermen. Hoewel zij helden zijn en vreselijk moe zijn, zijn ons ziekenhuis verpleegkundigen niet besmet met de corona.
  Deze geweldige mensen werken gewoon door, met hun kennis om voor zieke mensen te zorgen. Maar ook is de culturele sector, een belangrijke deel van ons samenleving
  die voor het welzijn van ons beschaving zorgt; vooral onze muziek cultuur.
  Daarom zullen de meeste mensen achter het “stap voor stap” opengaan beleid van
  Rutte en de Jonge staan. Geen sensatie, maar gewoon geleidelijk werken tot het alweer normaal kan gaan in onze dagelijkse leven.

 19. Antihedo

  Deze site is zo druk met tegen zijn dat niets meer mag. Geen strenge regels voor de horeca, geen versoepeling voor de horeca. Het wordt nu een beetje een zootje.

  1. Rosasolis

   Antihedo. Ben ik met je eens. Deze site is zo druk met alles tegen te zijn, dat het steeds
   meer begint te lijken als De Doemnis Site.

 20. Bolland

  Krijg t bijna m n strot niet uit maar ben t eens met Rutte

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.