Paniek in Italië! Honderden migranten aan land gezet: ontlopen quarantaine en zijn nu spoorloos verdwenen

Precies wat Italië nu nodig heeft! Honderden loslopende asielzoekers die illegaal aan land zijn gezet en die eigenlijk minimaal twee weken in quarantaine moeten. Dit is toch echt onbegonnen werk zo…

Ben je als land eindelijk net een beetje aan het bijkomen van die enorme ravage die het coronavirus heeft aangericht. Kiept één of andere lamlul je zo vierhonderd asielzoekers op het strand. ‘Hier, veel plezier ermee!’ en weg is ‘ie. Zal hem verder verrekken wat er met die mensen gebeurt. Hij heeft z’n geld al.

De Italiaanse politie zit er nu dus mooi mee. Die moeten nu het hele gebied uitkammen, opzoek naar vierhonderd asielzoekers die natuurlijk bang zijn om gepakt te worden, maar net zo weinig zin hebben in twee weken quarantaine.

Er hoeft er maar eentje tussen te zitten die al besmet is, of die bij het vragen om hulp van de lokale bevolking, het zomaar eens op zou kunnen gaan lopen. Die gaan zich toch nooit op laten pakken? Italië binnenkomen heeft ze misschien al wel kapitalen gekost.

Nou, lekker dan! Vierhonderd potentiële aanstichters van nieuwe coronahaarden, die een duidelijk motief hebben om uit handen van de autoriteiten te blijven. Wat impliceert dat ze ook niet lang op één plek zullen blijven. Om het nog even wat vervelender te maken…

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

18 reacties

 1. Rene van der Grijp

  Dat dit nog mogelijk is. Hebben ze geen radar in Italië?

 2. Jack Flash

  Misschien schrikdraad, hebben ze in ieder geval wat te grazen en daarna vangen en brandmerken.
  Kan de partij van de dieren niet ingrijpen ?

 3. feitelijk

  Het volledige linkse kamp is verantwoordelijk voor deze idioterie. Een openbare loterij met verblijf vergunningen geeft een mensen smokkelaar een goed belegde boterham.

  Stop immigratie en de tombola met een generaal pardon of een verblijf vergunning

  1. Lefty

   Een typische DDS reactie. Alleen je eigen hachje is belangrijk. De rest kan barsten.
   Walgelijk volk.

   1. feitelijk

    beter lezen dislect

   2. Vrijedenkert

    Eigen hachje is onzin! Dit is een Europees probleem, met de open grenzen en visumvrij reizen kunnen illegalen en uitgeprocedeerden zich gewoon vrij bewegen tot aan de poolcirkel…
    Het gehele continent wordt verkwanseld.

   3. evil knievel

    Wat d8 je van t hachje van onze mensen,onze kinderen,onze cultuur,onze tradities & ons land!?🤨
    Die door dit volk,”LETTERLIJK”de strot wordt doorgesneden!
    WALGELIJK!!!!

 4. JochemX

  Volgens Rutte kunnen we de immigratie niet alleen oplossen, maar alleen gezamenlijk in Europees verband. Waar is dan Frontex? Was het na 17uur en moesten ze al naar huis?

 5. Vrijedenkert

  Eigen schuld dikke bult! Als je als overheid/Europese overheden jaren en jaren toestaat dat illegalen/economische migranten probleemloos worden toegelaten tot land/continent krijg je dit soort ongewenste problemen…

 6. evil knievel

  Gaat goed daar sinds Salvini t niet meer voor t zeggen heeft!👍🏼
  8erlijk sLinks = LEVENSGEVAARLIJK!
  Laat dit n zoveelste waarschuwing zijn voor uw stemgedrag in (hplk!) Maart volgend jaar mensen!😜

 7. kees cup

  400 gelukzoekers en die niet zien aankomen?
  Wat kunnen ze daar hun grenzen toch goed dichthouden zeg!
  In de volgende ronde een compleet bataljon I.S idioten op “72 maagden missie” die wat kust dorpjes gaan uitmoorden?

 8. harte385

  Moet je die grenzen maar sluiten en dat tuig ieder keer weer terug sturen of laten dobberen ze kiezen er zelf voor, helaas al ze verzuipen, maar nogmaals ze kiezen er zelf voor.

  1. Lefty

   All jij in zo’n situatie zit zou je het ook doen.

   1. Original NL

    Er zitten misschien zo’n 500 miljoen
    in zo’n “situatie”.
    Het is volgens onze lefty een prima idee deze kanslozen in europa of eigenlijk zelfs in nederland op te vangen.
    Deugkneus!

    1. Lefty

     Heb ik dat gezegd? Opvang in eigen regio lijkt mij uiteindelijk het beste, thans is de puinhoop echter zo groot dat niemand nog regie over de situatie heeft. Maar mensen gaan brandmerken zoals hier iemand schreef, of ze alleen maar uitschelden voor gelukzoekers vind ik niet getuigen van veel empathie.

     1. M. Brandenburg

      Sowieso wie door een veilig land reist en toch in Europa dan wel de EU aankomt, ze zoeken immers naar de landen met de meest royale sociale stelsel, de andere landen ontwijken ze, die zet je direct op een vlot terug naar Afrika desnoods sleep je ze naar de internationale wateren en laat ze daar los, wat Frankrijk zeg maar afgelopen week bij Engeland flikte, dat was in principe een oorlogsverklaring. Een asielzoeker die meer dan een veilig land met zelfde geloof, cultuur dan wel taal doorkruist is geen vluchteling maar een gelukszoeker. Opvangen in de regio en dan zelfs indien nodig in land van herkomst, zetten we de VN aan het werk beveiligen we desnoods een heel gebied met milaire kracht. Maar ze blijven daar. Advocaten die worden gehuurd voor beroep dienen uit eigen zak te worden betaald, hulp aan uitgeprocedeerden die uitgezet dienen te worden, word bestraft met minimaal 5 jaar zonder vervroegde vrijlating. NGO’s die met schepen mensensmokkel faciliteren de gehele bemanning oppakken, vastzetten en veroordelen voor mensensmokkel met minimaal tien jaar straf zonder vervroegde vrijlating, ook de keuze menus en dergelijke luxe zaken gaan we eerst weer uit het penetantiare systeem halen. Eten wat de pot schaft en die is afgestemt op de Nederlandse tradities en dus veel varken, dan wordt je maar veganist en eet je enkel je aardappelen en groente. enz enz. Het verblijf, faciliteren en directe hulp aan voorkomen van uitzetting dienen direct strafbaar worden gesteld, en wie door een veilig land reist verliest direct het recht op verblijf. Je komt via Tunesie, veilig land en dus geen recht op asiel, je komt uit Marokko direct terug, via Turkije direct terug, daarnaast heeft de asielzoeker de plicht aan te tonen wie hij en in de uitzondering zij is, kan de persoon dat niet geen asiel, wel je mobiel maar geen idee en andere zaken bij je dan ben je geen vluchteling. Politiek asiel meld je in de plaatselijke ambasade.

 9. M. Brandenburg

  Zoalng ze buitenlopen is er geen enkel probleem, je komt het probleem pas tegen wanneer ze zich in slecht geventileerde afgesloten ruimtes gaan verstoppen samen met vele anderen, zo niet dan zal je geen nieuwe uitbraak gaan vinden.

 10. ManusR

  Ach, ze zitten op een eiland dus kunnen geen kant op, de bevolking moet alert blijven want voordat ze het weten zijn er 400 criminelen op vrije voeten want ze motten toch wat te vreten hebben en dan heb ik een voorstel: ga het gras in de voetbalstadions maar kort houden zolang er nog niet gevoetbald mag worden.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.