shutterstock 1703158813

Oh oh! Bijna een kwart van werknemers slachterij Groenlo besmet met coronavirus!

Geen categoriemei 24 2020, 20:00
Het bedrijf is blijkbaar een logistieke nachtmerrie. Het personeel, veelal buitenlandse arbeidskrachten (die vaak bij elkaar in één ruimte vertoeven), komt 's ochtends opdraven voor het werk. Men moet in de rij staan om de handen te wassen. Daarna via de hygiënesluis naar de lopende band en tijdens de pauze gaat het proces weer omgekeerd. Bij de lopende zegt het personeel niet overal op anderhalve meter afstand van collega's te kunnen staan.
Zelfde lot voor horeca
Slachterij Vion in Groenlo heeft grofweg dezelfde problemen als waar men straks in de horeca tegenaan zal lopen. Los van de mogelijkheid dat de slachterij er qua maatregelen misschien wel met de pet naar gooide. Want ook in de horeca zal dat niet overal even goed worden nageleefd. En ook daar krijg je straks groepen mensen die nooit overal voldoende afstand zullen kunnen (of gaan) houden.
Maar geef het bedrijf eens het voordeel van de twijfel: medewerkers en werkgever doen hun best om hygiënisch te werk te gaan, maar alsnog komt een foutje helaas wel eens voor. Nou dat is eigenlijk al genoeg. Iemand raakt besmet die zelf nog denkt veilig te zijn en een paar dagen later is het bij iets minder dan een kwart van het bedrijf al raak.
Ik zie niet in hoe het bij de horeca straks anders zal gaan? Helemaal met alle onduidelijkheid die Ruttes 'cadeautje' nu al op heeft geleverd...
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten