Strak plan! Bestuur 50Plus volgt vertrekkend voorzitter Dales en zetten samen door met aangifte tegen nieuwe fractievoorzitter Van Brenk

De partij 50Plus staat als een aangevallen slagschip in lichterlaaie. Dagenlang rookt, knettert, piept en kraakt het in het toekomstige wrak. En om de haverklap ziet men een flits en ontploft er weer munitie. Dat is zo’n beetje de situatie bij die partij. Vandaag is wat dat betreft dus ook niet anders. Een vonkje heeft weer wat kruit bereikt!

Fractievoorzitter Van Brenk zou de partij schade hebben berokkend met uitspraken over partijvoorzitter Dales, vertrokken fractieleider Henk Krol en eigenlijk over de algehele situatie waar die partij zich nu in bevindt.

Dat was ook direct heel grappig, want Dales werd autoritair genoemd en verweten nogal dictatoriale trekjes te vertonen sinds zijn aantreden als partijvoorzitter. Er lekte niet veel later een dreigende email van Dales uit, die aan Van Brenk was gericht. Dat kwam neer op zoiets: ‘Je beschadigt de partij met zulke uitspraken en ik ben nog steeds de partijvoorzitter, dus ik kan je zo royeren!’

Kennelijk zag Dales ook in dat het best wel slecht af zou geven op de partij, z’n eigen persoon en z’n verdere toekomst, als hij vlak voor vertrek nog even een lid eruit trapt. Maar die smaad en laster dan? Dat kun je niet zomaar over je kant laten gaan toch? Dat dacht Dales ook, dus gooit hij het nu over een andere boeg.

In plaats van ‘schade aan de partij’ als reden te geven, probeert hij het nu te gooien op het moedwillig beschadigen van de eer en goede naam van de leden van het hoofdbestuur als geheel én die van hem als privépersoon. Heel slim, zo lijk je ineens veel minder rancuneus…

Aan de andere kant: als je zó zeker bent van je zaak dat er niets waar is van Van Brenks’ aantijgingen, dan zou ik de rechtszaak ook doorzetten. Het vervelende is alleen dat smaad en laster (volgens mij) nog wel eens met een schikking opgelost wordt. De kans dat je zeker weet wie nou gelijk had, is niet altijd zo groot. Maar door deze rechtszaak door te zetten brandt het 50Plus-schip nog wel een tijdje door, dus het vuurwerk waarschijnlijk ook.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

8 reacties

 1. Kretoloog

  Hé, da’s toevallig: GeenStijl is net een kwartier geleden ook een topic over 50+ en Geert Dales gestart. Stemmen de redacties van GS en DDS soms onderling af?

  Je zou bijna denken dat DDS een filiaal is van GS!

  1. TheTeringnator

   Nee hoor, DDS is in de eerste plaats een opvang-centrum voor reageerders van diverse pluimage, vaak een tikje buitenissig;
   maar het is bovenal het toevluchtsoord voor de restcategorie van opvliegende, meestal wat simpele zielen die het niveau en de taalvaardigheid niet hebben om zich voor langere tijd goed te kunnen handhaven op het reactieforum van de door u genoemde website.

   1. Maks

    Tering?

   2. Jack Flash

    Statement van een teringlijder.
    Ingebeelde kwast dat je bent.

   3. Bullshit16

    Terring
    Dan ben jij er en ieder geval een van kwal eend

 2. Jack Flash

  Links/rechts zijn tot ‘relatieve’ begrippen afgedaald Kretoloog.
  Het electoraat is in 2 componenten goed verdeeld, gesmeed en uitgehard.

 3. Lex

  Wat een bende daar ze rollen bollen over elkaar heen, sterkte voor Krol de tijdig het zinkend schip heeft verlaten.

  1. Marija

   Ik vermoed dat die vrouw Brink een niet erg beste is.
   Zelden iemand gezien die zo vuil en venijnig kan kijken.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.