TPO’er geeft privé-apps Sid Lukkassen aan Jan Dijkgraaf, TPO distantieert zich ervan… maar gebruikt het voor nieuwe abo’s

Dit kon weleens het meest bizarre verhaal van de afgelopen maanden zijn. Zoveel schijnheiligheid zie je niet vaak. 

Mondkapjes kopen? €0,99 per stuk!

In 2019 hadden Sid Lukkassen en TPO-auteur Jurriaan Maessen blijkbaar een prima relatie met elkaar. De twee appten, hadden het over gedeelde issues en zorgen, en wisselden hun meningen met elkaar uit. Die apps waren niet voor publicatie. De heren hadden gewoon contact met elkaar.

Maar ja, tijden veranderen. En wat gebeurt er ‘plotseling’? Juist. De privé-appjes tussen Maessen en Lukkassen verschijnen opeens op het Internet. Let wel, in de eerste plaats niet op TPO zelf maar in een briefje van Jan Dijkgraaf.

Vervolgens linkt hoofdredacteur van TPO, Bert Brussen, naar het artikel van Dijkgraaf. Hij veroordeelt de appjes en distantieert zich er totaal van. Wat Lukkassen schrijft is schandelijk. Vreselijk. Maar, en nu komt het, omdat iedereen volgens Brussen recht op de vrijheid van meningsuiting heeft blijft TPO de artikelen van Lukkassen wél publiceren.

Sterker nog, Brussen gebruikt de mogelijkheid meteen even om wat extra TPO+ abonnementen te verkopen.

Wat speelt TPO hier een ongelooflijk vies spelletje, zeg. Lukkassen — met wie ik verder niks heb (we hebben hem op DDS in het verleden zelfs met enige regelmaat hard aangepakt vanwege zijn ideeën), maar Brussen wél! — wordt weggezet als een geweldsverheerlijkende fascist door Dijkgraaf én TPO door middel van appjes die hij gestuurd heeft aan een TPO-auteur, maar vervolgens gebruikt TPO die achtergrond om ‘principieel’ over te komen (‘vrijheid van meningsuiting!’) én om wat extra abonnementen te verkopen.

Zo zeg. Welkom in de wonderlijke wereld van het internet-opportunisme.

Oh, en voor iemand iets roept: de berichten van Lukkassen zijn inderdaad heel, heel zorgelijk hoewel ik er ook weer niet al te verbaasd door was, zie onze eerdere stukken over dit heerschap (hoewel Lukkassen stelt dat het een “filosofische discussie” was, en waarin hij concludeerde dat dit het nachtmerriescenario is waarvan hij juist hoopt dat het nooit uitkomt. Als dat zo is stel ik voor dat hij de rest ook publiek maakt, inclusief de reacties van zijn gesprekspartner). Maar dat neemt niet weg dat er hier tegelijkertijd een heel vies pr-spel gespeeld wordt. Eentje waarvan een normaal mens alleen maar kots- maar dan ook echt kotsmisselijk kan worden.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

25 reacties

 1. Kretoloog

  Jan Dijkgraaff blijkt een rat te zijn. Maar dat hadden we kunnen weten, van deze voormalig hoofdredacteur van HP De Tijd. Hij geeft zelfs zijn eigen schoonmoeder nog aan, als hij daar een paar euro mee kan beuren.

  Nederland mag blij zijn dat Jan na de oorlog is geboren. Anders was hij wel de rechterhand van Seys-Inquart geworden, of zoiets.

  1. Kretoloog

   Dezelfde rattenmentaliteit zien we ook bij GeenStijl, in het bijzonder bij eigenaar Bart Nijman aka Van Rossem.

   Van je rechtse ‘vrienden‘ moet je het maar hebben. NOT!

   1. Alfred Bentinck

    Kretoloog meent kennelijk dat rechtse vrienden elkaar altijd moeten dekken, ook als ze oproepen tot moord en doodslag.
    Het is immer allemaal bedoeld voor de goede zaak?

    1. Pijnstiller

     Aldus albert aka f..stf..ck the kids

     1. Pijnstiller

      Albert also known as alfred, dopper enzzzzz

     2. LifeBuddy

      alfred de pe..

 2. Hendrik_Groen

  Ik wordt niet zo snel kots en kots misselijk hoor, behalve als ik teveel gezopen heb. Dat ultra rechts gebral van die Lucassen? Ach wie luistert daar nu naar.

 3. Meriadoc Brandebok

  Sid Lukkassen schreef:

  “Tussen ons gezegd ik vind dat we weinig brandstof verbruiken. Als je VVD en FvD bij elkaar optelt dan ben ik nu de meest invloedrijke denker van Groot-Nederland (Vlaanderen incluis want daar ben ik huge). Maar alsnog zelden in talkshows of kranten. Denk je dat er aanslagen voor nodig zijn om dat voor elkaar te krijgen?”

  “Ik denk onderhand dat er echt letterlijk mensen moeten worden uitgeschakeld zodat hun posten vrijkomen en zo systematisch dat hun opvolgers niet uit dezelfde bubbel worden gerekruteerd. Alle analyses voeren tot die sombere conclusie. Hard maar waar.”

  (Vet toegevoegd door Merijn.)

  We kunnen gevoeglijk concluderen dat Lukassen een volstrekte psychopaat is. Als je zoiets schrijft spoor je gewoon niet. Onvoorstelbaar dat die malloot bij de VVD heeft gezeten en een titel heeft.

 4. Alfred Bentinck

  Voor de verstandige waarnemer was allang duidelijk dat Sid Lukkassen een gestoorde racist is met levensgevaarlijke ideeën. Het is een typisch geval van de radicalisering die mensen die zich in die uiterst rechtse hoek bevinden welhaast vanzelfsprekend doormaken. Je ziet dezelfde ontsporing bij figuren als Niemoller, Baudet en Karstens. Ze proberen zich eerst nog even voor te doen als beschaafde opiniemakers maar houden dat eenvoudig niet vol omdat ze ideologisch op het foute spoor zitten. Extreem-rechts gaat altijd dezelfde kant op, die van genocide, fascisme en geweld.

 5. Alfred Bentinck

  ‘Het briefje van Jan’ was gericht aan het stabiele genie Thierry Baudet.

  Nu maar afwachten of Thierry afstand neemt van het fascistoïde gebral van Lukkassen. Ik denk dat hij zal zwijgen als het graf dan wel, als hij gedwongen wordt tot een reactie, er omheen zal glibberen als een paling in snot.

  1. Michel Bloemkist

   Dat zal best allemaal maar om Baudetje nou een fascist te noemen.., nee!

 6. lucinde

  Blijft hier rustig, Tsja het is ook niet leuk is een fanatiek recht extremist door de mand valt.

  Vandaag nog een lezenswaardig stuk gelezen over de dreiging van rechts-extremisme, ze hebben het terreurvlaggetje van de islam-fanaten blijkbaar overgenomen.

  Blijkt dat er vorige week nog zo’n idioot met een machinegeweer naast zijn bed is gepakt in Nederland.

  Hebben we niet in de MsM gelezen blijkt, maar ook niet op DDS.

  1. Rammstein

   Luci, inderdaad extreemrechts moet aangepakt worden, en hard ook. De pest is alleen dat de linkse meute -waaronder jij- alles wat rechts is onder extreemrechts schaart. Zo draait gehersenspoeld links nu eenmaal.

   1. Mickel Bloemkust

    De simplistische ziel Rammstein vat alles wat niet onder zijn politieke voorkeuren valt voor het gemak maar samen met politiek “links” .

 7. Meriadoc Brandebok

  Sid Lukkassen is een vieze nazi.

  1. bas van der bijl

   Inderdaad , ,al het niet gauw zo expliciet zeggen. Zaakje voor de AIVD.

    1. Kretoloog

     Zak

   1. Meriadoc Brandebok

    Mee eens.

  2. Rammstein

   Meriadoc is een vieze grefo en een sterk geradicaliseerde extreemlinkse nono.

   1. Beukman

    Ik wed dat Rammstein een keertje ’s nachts stiekem op een blinde muur in zijn dorp in de Eifel heeft gekalkt: “Meriadoc is een vieze grefo”. In het Duits, uiteraard.

  3. Kretoloog

   Meriadoc Brandebok is een valse grefo.

   1. weer woord

    Dat hij vals is geloof ik al bij voorbaat…

 8. Beukman

  Lukkassen is hier in het verleden ook wel de hemel in geprezen als de Grote Profeet van Alt-Rechts die de geheime ondergrondse beweging van het Cultuurmarxisme oprolde, nadat hij daar een paar jaar lang undercover had vertoefd. Ook zijn boekje hierover, Avondland en identiteit, is hier bejubeld. Ik heb het daarna meteen aangeschaft. Helaas lukte het me niet om er doorheen te komen, zodat ik me, eerlijk is eerlijk, nog geen discipel van hem mag noemen.

  Zijn Lukkassen en zijn ideeën veranderd óf is zijn aanhang veranderd dat hij tegenwoordig hier wordt afgefakkeld?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.