Twee crises tegelijk: VS vreest voor nieuwe uitbraken vanwege demonstraties door het hele land

Diverse staten in Amerika kampen momenteel met demonstraties en bijna overal lopen ze keihard uit de hand. Je zou haast vergeten dat het coronavirus er nog steeds ronddoolt. Een nieuwe uitbraak lijkt onvermijdelijk!
Wie op Twitter kijkt ontkomt haast niet aan de filmpjes van betogers, plunderingen, geweld, brandstichting en keiharde rellen door heel Amerika. Hartstikke erg natuurlijk, maar het komt wat dat betreft wel op een héél ongunstig moment! Het coronavirus grijpt er namelijk nog steeds wild om zich heen.

Dit kan toch haast niet anders dan uitmonden op een nog veel groter drama dan dat het nu al is? Mensen die zich (hoe begrijpelijk ook) niet aan de lockdown-maatregelen houden en zijn gaan protesteren, hebben allemaal kans om besmet te zijn geraakt. Agenten en hulpverleners dus net zo.

Stel je voor dat er een stuk of tien demonstranten besmet zijn met corona. Die lopen tussen de menigte en besmetten er daar ook een paar. Men rent, vecht, komt in contact met politie en hulpverleners, die mogelijk ook besmet raken. Die zouden binnen de kortste keren hun collega’s aan kunnen steken, en wat dan?

Politie-agenten en hulpverleners ziek thuis of aan de beademing? En wat als straks bij de Nationale Garde hetzelfde gebeurt? Dan krijg je misschien niet alleen tweede coronagolf maar ook een ernstig verzwakte overheid, die nu al moeite heeft met de situatie te bedaren.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

19 reacties

 1. Ritter

  Plunderaars mishandelen blanke man die zijn zaak probeerde te verdedigen.

  h**ps://twitter.com/ElijahSchaffer/status/1266925493384736769

  1. BigBadJohn

   Wat momenteel in de US gebeurt heeft niets met protesteren te maken.
   Het zijn gefrustreerde zwarten die iedereen, behalve hun eigen, de schuld willen geven van hun eigen falen in de maatschapij en daarmee crimineel gedrag rechtvaardigen.
   Wij gaan hier hetzelfde probleem krijgen met de moslim jongeren.

 2. Ritter

  Zwarte leiders beschuldigen Antifa en andere extremisten vreedzame protesten te kapen en hun buurten te vernietigen.

  ht*ps://twitter.com/RepVernonJones/status/1266755527427620868

  1. JochemX

   Het was binnen de kortste keren al niet meer vreedzaam. Een kans om te plunderen laten de “slachtoffers” daar echt niet lopen.

 3. Lugor

  Stel je voor dat er een stuk of tien politie of hulpverleners besmet zijn met corona. Die lopen tussen de menigte en besmetten er daar ook een paar. Men rent, vecht, komt in contact met demonstranten, die mogelijk ook besmet raken. Die zouden binnen de kortste keren hun collega’s aan kunnen steken, en wat dan?

  1. Rinus Remstreep

   In jouw geval .
   Als jij er mee besmet zou zijn hoop ik dat de dood er op volgt .

   1. Lugor

    Dank voor het tentoonstellen van uw niveau.

    1. Rinus Remstreep

     Ik vind het fijn dat je erkent dat je er wat van geleerd hebt .
     Normaal voel ik mezelf niet beter als een ander maar in jouw geval vind ik het dus helemaal niet erg om je te overstijgen .
     En je hebt er ook nog wat van geleerd . Goed hoor . 😁

     1. Lugor

      Normaal voel ik mezelf niet beter als een ander maar in jouw geval vind ik het dus helemaal niet erg om je te overstijgen .

      Blijft lachen met simpele Rinus.

 4. Rinus Remstreep

  Een vreemd fenomeen, ergens tegen demonstreren en dan gelijk maar een tv scoren of de koelkast maar aan te vullen .
  Over iets in de fik steken maar te zwijgen.

  1. Heinz

   Ja, als het hek van de dam is…dan neem je ook die koelkast mee. Kan mij ooit een clubkampioenschap herinneren, ene feestende massa op sportschoenen, de lege dozen in de winkel namen ze maar niet mee. Alleen wat glasschade, wie valt daar over?

 5. Ritter

  Biden-campagnepersoneel doneert aan een groep die gevangengenomen demonstranten uit Minneapolis haalt: rapport

  Ten minste 13 leden van de campagnemedewerkers van Joe Biden hebben donaties gedaan aan een groep die demonstranten uit Minneapolis helpt op borgtocht uit de gevangenis te komen, volgens een rapport.

  De stafleden hebben op Twitter gepost dat ze geld hebben bijgedragen aan een groep genaamd het Minnesota Freedom Fund, die tegen de praktijk is om mensen die zijn gearresteerd geld te laten betalen om voorlopige hechtenis te voorkomen, meldde Reuters.

  ht*ps://www.foxnews.com/politics/biden-campaign-staffers-donate-to-group-that-bails-out-jailed-minneapolis-protesters-report

 6. Alfred Raevensburgh

  De verschrikkelijke rellen worden aangewakkerd door een president die slechts olie op het vuur gooit.

  h*tps://www.politico.com/news/2020/05/30/trump-racial-divisions-291007

  1. Ritter

   Alfred Raevensburgh

   Uiteraard een artikel van Politico ( spreekbuis van de Democratische partij) die zoals gebruikelijk Trump aanvalt en de situatie politiseert.

   De media en Hollywood leggen de schuld natuurlijk bij Trump; niet bij de relschoppers die plunderen en vernielen. Niet bij Antifa en BLM die oproepen tot rellen.

   De rellen zijn zo uit de hand gelopen omdat de burgemeesters niet hebben ingegrepen. De meeste steden waarin de rellen plaatsvinden hebben een bestuur van de Democratische partij. En deze burgemeesters hebben niets gedaan om de rellen te stoppen.

   Trump heeft de burgemeesters opgeroepen om op te treden tegen de relschoppers. Dat heeft niets met “olie op het vuur” te maken maar met bescherming van burgers.

   Zo kennen we de media weer; alles is de schuld van Trump.

   Ondertussen haalt Biden de relschoppers uit de gevangenis zodat ze verder kunnen rellen. Maar dat vinden de media kennelijk een normale zaak.

   ht*ps://www.foxnews.com/politics/biden-campaign-staffers-donate-to-group-that-bails-out-jailed-minneapolis-protesters-report

  2. Rinus Remstreep

   Alfredje bloksnor Rost van Tonningen doet weer zijn best om alle negatieve fake weetjes op te zoeken om of het nu in dit geval gaat over Trump of over Wilders en Baudet , alfredje doet zijn best om alles slecht te maken wat niet past in zijn straatje .
   Daarentegen verheerlijkt hij antisemitisme kinderporno zijn lievelings club Martijn moslims en vereert hij zijn afgod Adolf H.

 7. Bolland

  Belachelijk gedrag, media spelen hier grote rol, elke vorm van racisme tov gekleurden wordt gigantisch uitvergroot.

  Maar bijv onderstaand linkje donkere jonge man die blanke 80 jarige zwaar mishandelt in verpleeghuis wordt uit de media gehouden

  banned.video/watch?id=5ec85b1d199ea5002497bd04

  Net als hier in Nederland wordt geweld tegen autochtonen bewust uit nieuws gehouden door de politiek correcte media

  1. Michel Bloemkist

   Lul niet. Notabene CNN is ook aan de beurt gekomen bij de vernielingen en demonstraties. Of zitten die bij nader inzien toch niet in het linkse complot.

 8. Vrijedenkert

  Internationale radicale anarchistische organisatie’s en bewegingen zijn al druk bezig om te proberen deze ongeregeldheden o.a. plunderingen, rellen, brandstichtingen en geweldplegingen te exporteren vanuit de VS naar div Europese landen en steden!

  h**ps://www.nu.nl/buitenland/6054970/black-lives-matter-protest-nu-ook-op-verschillende-plekken-in-europa.html

  Anarchistische linkse joop.nl is van mening dat niet plunderende en rellende organisatie’s en demonstranten het probleem zijn maar agenten…

  h**ps://joop.bnnvara.nl/nieuws/amerikaanse-agenten-gedragen-zich-als-hooligans

  1. RvdBe

   Crimineel overlijd na arrestatie door politie, wat er vooraf aangegaan is weet ik niet, politie optreden wellicht doorgeslagen?
   Het sein om weer plunderend en rellend door het land te trekken onder het mom van anti racisme.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.