Uitstekend nieuws! ‘Proef met corona-vaccin belooft veel goeds: 45 van de 45 patiënten maakt antilichamen aan!’

De wereld lijkt in een hoog tempo op weg naar een vaccin tegen het coronavirus. Een test met proefpersonen laat zien dat mensen succesvol en consistent antilichamen aanmaken tegen het coronavirus als ze een vaccin van het Amerikaanse bedrijf Moderna krijgen toegediend.

De Amerikaanse vice-president Mike Pence kon vanochtend vroeg goed nieuws geven: het in het Amerikaanse Massachusetts gevestigde biotechbedrijf Moderna boekt grote voortgang met het testen van een vaccin tegen het coronavirus. Dat heeft Pence gehoord van de vermaarde viroloog Dr. Anthony Fauci – één van de belangrijkste leden van de Amerikaanse versie van het OMT. Pence schrijft op social media:

“In ons gesprek met de gouverneurs vandaag heeft Dr. Fauci geweldig nieuws van het biotechbedrijf Moderna gepresenteerd. Het eerste potentiële vaccin tegen het coronavirus heeft veelbelovende resultaten laten zien in een klinische proef. 45 proefpersonen kregen een dubbele dosis van het vaccin, en alle 45 hebben antilichamen geproduceerd.”

Antilichamen zijn stoffen in het bloed die een nieuwe virusbesmetting kunnen tegengaan. Deze ontstaan na besmetting met een ziekte, of na een vaccinatie. Over het algemeen wordt aangenomen dat een succesvol vaccin tegen corona de enige manier is om min of meer permanent van het virus af te kunnen komen.

Terwijl vice-president Pence spreekt over deze “veelbelovende resultaten” van wetenschappers, is zijn directe leidinggevende – president Trump – weer bezig met onwetenschappelijke nonsens te verspreiden. De president beweert dat hij het middel hydroxychloroquine gebruikt om zichzelf hoegenaamd te beschermen tegen het coronavirus. Wetenschappelijke testen laten consistent zien dat dit medicijn, dat ontworpen is tegen malaria, geen enkel genezend effect heeft. Het heeft wel een aantal potentiële ernstige bijwerkingen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

46 reacties

 1. Kretoloog

  Ook de DDS-redactie ontkomt niet aan het reageren op vluchtige berichten en fake-news.

  De ontwikkeling van een coronavaccin was al in januari van dit jaar (nog voor de uitbraak van de pandemie) ver gevorderd. Toen werd gemeld dat er nog 1 jaar van testen nodig was. In dat stadium zitten we nu. Niet meer, maar ook niet minder. Maar ik snap Pence wel: die wil natuurlijk voor de USA-verkiezingen in november het vaccin beschikbaar hebben. En dan aanbieden aan alle kiezers. Dat vergroot de kansen op herverkiezing van Trump enorm!

  Hydroxychloroquine (HCQ) onderdrukt het vrijkomen van cytokininen (ontstekingen). Daarom wordt het – met succes – gebruikt ter preventie van malaria en bij lupus en reuma. Ook bij Corona zal HCQ dus wel degelijk effect sorteren.

  De bijwerkingen van HCQ worden nu in de media opgeklopt. Het middel is al meer dan 80 jaar in gebruik. Miljoenen mensen hebben het geslikt en er is veel studie naar verricht. Hartproblemen treden slechts zeer sporadisch op als bijwerking en zijn vrijwel nooit dodelijk.

  1. Bolland

   @Kretoloog :Spijker op z n kop

 2. Lotje Tik

  Hahahahahhahahahahahahahahahhahahahahahahahahahhahahahahahahahahahhaha!!

 3. splatoon

  Ik ben sceptisch. Het lukt al tientallen jaren niet om vaccins voor RNA virussen te maken, zoals HIV, Ebola en ook Corona. En dan lukt dat een paar weken na het uitbreken van deze hysterie opeens wel?

  Reken maar dat de doodsbang en compleet gek gemaakte mensen massaal in de rij zullen staan om het naar binnen te laten spuiten. Ik bedank daarvoor. Laat het eerst maar eens een jaar of 10 op de markt zijn, dan wil ik er over nadenken.

  1. Bullshit16

   Splat
   En dan hoop ik dat die angsthazen er doodziek van worden dat ze nog zieker worden dan van deze zogenaamde corona
   Mensen word waker laat je niet langer voorliegen door die landverraders kabinet
   STEM FVD OF PVV UIT DE EU

   1. Dion Grauss

    Veht, hou je waffel toch eens een keer met je verderfelijke haatzaaierij.

 4. Bullshit16

  Flikker toch op met die vaccin kijk snel op COMMONSENSE tv voordat die video ook verwijderd word Duitse artsen geven toe dat het een gewone griep is hij heeft het vaker gezegt en die video is er af
  Die Nederlandse arts die op npo is geweest mocht dat middel niet noemen kijk op cafe weltschmers
  Het word steeds duidelijker dat we genaaid worden door onze eigen landverraders kabinet alles wijst er op

  1. Reinoud van Gelre

   Maar, beste Bullshit, is de aarde ook plat volgens jou? En de maanlanding is zeker ook in scène gezet?

   1. Bullshit16

    Reinhout
    Jij bent zo’n bruikbare idioot
    Ga eerst kijken voor je wat zegt geloof mij niet maar geloof die artsen

  2. Bullshit17

   Het word inderdaad steeds duidelijker dat we genaait worden wand het zijn alemaal landveraders zeg ik ook steeds zakenwassers stem fvd en pvv!!!! kijk op weltsmerts!!

   1. Bullshit16

    B17
    Jij bent ook zo’n bruikbare idioot
    Jij bent bezig om verwarring te zaaien er komt niks geen zinnigs uit je toetsenbord

    1. Bullshit17

     Helemaal juisd wand het zijn alemaal zakenwasers en landveraders zeg het altijd al gezegt stem fvd of pvv uit de eu kijk weltsmerts en comonsense!!!!

  3. Piet51

   @Bullshit16
   Je hebt de NPO-uitzending duidelijk niet gezien. Die arts, Rob Elens, heeft daar het middel uitgebreid toegelicht en tig keer bij naam genoemd. Er was geen enkele censuur. Osterhaus reageerde op zijn manier. Hij zette kanttekeningen, niet bij de resultaten van de arts, maar bij het onderzoek naar de effectiviteite en veiligheid van het middel. Die resultaten waren maar met 10 patiënten, die zich bij de arts meldden. Die bleken allemaal na vier dagen genezen te zijn. Osterhaus was het er zeer mee eens, dat dit middel goed wordt onderzocht, maar dan wel op een serieuze en wetenschappelijke manier.
   Wil je de uitzending nog eens terugkijken? Zie: youtube.com/watch?v=ctALgnCck1g

   1. Bullshit16

    Piet51
    Ab Oosterhuis ja tuurlijk als die feest ganger er niet bij zit dan deugt het niet
    Waarom nog testen die medicijnen bestaan er al jaren

    1. Piet51

     Bullshit16
     Waarom negeer je steeds wat iemand aangeeft. Arts Rob Elens is op geen enkele manier belemmerd in het noemen van dat medicijn en ook niet bij het vertellen van zijn succesvolle behandeling ermee. Osterhaus gaf zijn commentaar en was daar heel redelijk en mild in. Hij vond bovendien ook, dat het medicijn verder onderzocht moet worden. Je reactie sloeg helemaal nergens op.
     Het wordt inderdaad al heel lang toegepast, tegen malaria, maar er zijn ook al heel lang bijwerkingen bekend. En hoe het zich qua bijwerkingen en effectiviteit gedraagt bij corona is ook nog te weinig onderzocht. Trump zegt het al anderhalve week te gebruiken, maar zijn medische diensten zijn het sinds kort aan het afraden of verbieden. Dus jij mag het zeggen.

     1. Bullshit16

      Piet51
      Ik negeer niemand het is logisch dat ab Oosterhuis dat zegt waarom zou ik die feestganger geloven waarom zou ik die computerverkoper bill gats geloven als je die gelooft dan kan je mij ook wel geloven maar dat doe je ook niet en gelijk heb je
      Op COMMONSENSE tv spreekt een arts een Duitse
      Die geloof ik eerder dan die nep viroloog of die nep bill gats of die nepper van dissel

 5. Bolland

  Universitair docent Erwin Kompanje van het Erasmus MC in Rotterdam schreef een artikel op zijn website waarin hij de coronasterfte relativeert. Hij gaat daarnaast in op de humanitaire ramp die zich voor onze ogen voltrekt als gevolg van het coronabeleid.

  “De natuurlijke, te verwachten ‘dood aan ouderdom’ heet in de laatste weken ineens anders,” schrijft hij. “Nu heet deze ‘dood door corona’ en zijn overleden bejaarden ineens ‘coronaslachtoffers’. Een overleden bejaarde is ineens een cijfer in de dagelijkse ronkende update van het RIVM. Deze cijfers maken in de samenleving indruk.”

  Kompanje zegt ‘toenemend jeuk’ te krijgen van deze updates. Hij merkt op dat er geen verschil is tussen dood door corona en andere onvermijdelijke laatste zetjes zoals influenza of longontsteking.

  9000-10.000
  Hij voegt toe dat in de winter van 2017-2018 tussen 9000 en 10.000 mensen in Nederland zijn overleden door de griep. Toen hield geen enkele krant een lijstje bij van hoeveel ouderen er dagelijks waren overleden.

  Het coronabeleid zal veel ouderen fataal worden doordat zij ontredderd verkommeren in isolement, stelt dr. Kompanje.

  “Er voltrekt zich momenteel een humanitaire ramp.”

  Man maakt gehakt van overheidsstrategie, heel interessant filmpje erbij op ninefornews.nl

  1. Kretoloog

   Het probleem zijn niet de dagelijkse updates van het RIVM. Het probleem is dat de media deze dagelijks updates pontificaal in de krant, radio, TV en websites vermelden. Niet voorzien van context of perspectief, gaan die dodencijfers een geheel eigen leven leiden. En zo lijkt zich een enorme wereldwijde ramp te voltrekken. Terwijl het grotendeels een natuurlijke gang van zaken is: Het overlijden van mensen op hoge leeftijd en/of met ernstige onderliggende ziekten. Corona is daarbij de aanleiding, maar niet de oorzaak!

  2. Antihedo

   Bij het nemen van de lockdownmaatregelen wordt ook niet zozeer gestuurd op het aantal doden maar op de capaciteit van de zorg.

  3. Piet51

   @Bolland
   Kompagne is medisch ethicus en heeft zeker een interessante visie. Maar m.i. laat hij een belangrijk aspect onvoldoende zien. En dat is, dat onze samenleving eraan gewend is, dat de medici hun uiterste best doen om mensen in leven te houden. Daar hebben ze voor doorgeleerd en daar zetten ze zich 100% in. Ze voeren peperdure operaties uit om aan doodzieke, soms zelfs uitbehandelde, mensen toch nog een tijdje levensverlenging te geven. Dat is soms maar een paar maanden, maar wordt dan toch gezien door de patiënt, maar ook door nabestaanden, als een uiterst waardevolle actie. Die extra levensmaanden zijn waardevol en dat zal ook de ethicus bevestigen. Zo zit gelukkig onze samenleving in elkaar.
   Bij zo’n cultuur past het ook, dat een overheid z’n uiterste best doet om zoveel mogelijk mensen, hoe oud, zwak of misselijk ze ook zijn, door deze crisis te loodsen. Daarvan afzien komt m.i. neer op het ongevraagd euthanasie verlenen en daarvan hebben we massaal gezegd, dat we dat niet willen. Vrijwillige euthanasie, liefst kort voor het Uur U ook nog eens bevestigd, accepteren we in meerderheid. Ongevraagd willen we dat niet.

   1. Alfred Bentinck

    Een interessante zienswijze, Piet51, het verklaart volgens mij waarom de insteek van Rutte in eerste aanleg (we stellen de bevolking bloot aan het virus op geleide van de beschikbare IC-capaciteit) geen stand kon houden.

    In onze cultuur is gezondheid kennelijk een boven alle andere zaken verheven waarde. Andere belangen mogen daartegen slechts worden ingebracht wanneer in verband ermee ook de gezondheid van kensen in het geding komt.

    1. Volume

     Alfred Brenda Bentinck?

    2. Volume

     Covid-19 is een RNA-virus, daar bestaan geen vaccins tegen. Bill Gates wil niet dat wij dat weten.

    3. Piet51

     @Alfred Bentinck
     “In onze cultuur is gezondheid kennelijk een boven alle andere zaken verheven waarde.”

     Tot op zekere hoogte ben ik het hier helemaal mee eens. Want als we gezondheid of, iets breder, “geluk” van mensen niet bovenaan plaatsen, waar doen we dan al het andere voor? Wat is een economie waard zonder gelukkige, gezonde mensen? Alles wat we doen is toch voor een zoveel mogelijk onbezorgd leven? Dit is DE filosofische vraag voor dit moment, lijkt me. Als iemand een antwoord heeft, dan ben ik erg geïnteresseerd.

   2. Rammstein

    Dat is niet waar het om gaat, Piet. Het punt is dat elke bejaarde overledene als corona-patient meegeteld wordt. Dat vervuilt de cijfers en statistieken.

    1. Kretoloog

     Exact Rammstein, spijker op de kop! Om die reden heeft België in relatieve zin het hoogst aantal coronadoden.

    2. Piet51

     @Rammstein
     Hé, je bent er nog en ook nog eens in fatsoenlijke tekst, zonder gescheld en getier. Daar ga ik eerst even van genieten, voor ik het weer bederf met een serieuze reactie die een felle tegenreactie uitlokt. Heb even geduld, ik kom terug.

    3. Piet51

     @Rammstein
     “Het punt is dat elke bejaarde overledene als corona-patient meegeteld wordt. Dat vervuilt de cijfers en statistieken.”

     Ik heb uit de RIVM-rapportages altijd begrepen, dat alleen positief geteste doden meegeteld worden. In België deden ze dat eerst anders en werden alle bejaarden tot de corona-doden geteld, waardoor de sterftecijfers te hoog waren. Of dat inmiddels is veranderd weet ik niet.
     De cijfers en statistieken in Nederland zijn wel zuiver als je de juiste definities gebruikt. Maar er zijn relatief vaal niet geteste en dus ook niet meegetelde doden en zieken. Sommige deskundigen schatten dit op misschien wel 100%.

   3. Bolland

    Piet51@ Duidelijk verhaal, maar zijn mening is en die onderschrijf ik, dat er grenzen zijn, dit gaat op alle fronten veel en veel te ver.

    Humanitair en economisch voltrekt zich nu een ramp van ongekende omvang, de draconische maatregelen richten een niet meer te repareren schade aan.

    En de dreiging rechtvaardigt ze niet.

    Daarbij en daar gaat u aan voorbij in uw betoog, gelden deze regels voor de medische wetenschap pas sinds 2020?

    Waarom dan niet bij iedere griepgolf in het verleden toegepast?of was leven in 2018 niet heilig? (wereldwijd 650.000 doden)

    Kortom uw betoog rammelt

    1. Piet51

     @Bolland
     We zullen nooit weten wat de schade was geweest zonder de draconische maatregelen die bijna wereldwijd genomen zijn. Maar ik vermoed, en met mij heel veel anderen, dat die schade enorm geweest zou zijn. We kunnen het zien aan landen waar men wat later is begonnen of minder streng is.

     Die regels voor de medische wetenschap gelden natuurlijk niet sinds dit jaar. Het zit vastgebakken in onze cultuur, maar ze staan vooral ook in de Eed van Hippocrates die al bijna 150 jaar elke medicus moet afleggen.

     1. Bolland

      Piet 51 Geweldig die 150 jaar, maar dit is mijn eerste lockdown, dus waarom nu wel en 149 jaar daarvoor op z n beloop laten, klopt niet.

      “We kunnen het zien aan landen waar men wat later is begonnen of minder streng” totale onzin
      Italie Spanje Frankrijk en vooral Belgie waar men een totale lockdown heeft lopen ver achter op zowel bijv Zweden als Japan

     2. Piet51

      @Bolland
      Wat betreft die eed, praten we langs elkaar heen, heb ik de indruk.
      Vergelijken met andere landen is altijd een hachelijke kwestie. Zweden heeft slechte cijfers en die zijn nog slechter als je de Zweedse omstandigheden meeneemt. In België zijn lange tijd alle gestorven bejaarden in instellingen als corona-dode meegerekend. Duitsland is een interessant land v.w.b. corona, Japan ook, beide het onderzoeken waard. Ik zou geen snelle en simpele conclusies trekken.
      Ik denk, in het algemeen, dat beter gewacht kan worden met vergelijken tot cijfers over de hele epidemie beschikbaar zijn om daar vervolgens lering uit te trekken.

 6. marianne71

  Tja, wetenschappelijke testen laten net zo goed consistent zien dat dit medicijn gecombineerd met zink wel een genezend effect heeft.

  Ik vertrouw de farmaceutische industrie voor geen cent dus ik kan mij helemaal indenken dat zij niet blij zijn met dit medicijn, gezien ze er weinig geld mee verdienen. En het zou niet de eerste keer zijn dat de farmaceutische industrie onderzoeken beïnvloed om geld te verdienen.

  De IC bezetting is nu laag, dit wordt meteen gekoppeld aan de lockdown maatregelen. Terwijl als je kijkt naar het jaarlijkse verloop van doden / zieke mensen, dit in mei altijd terug loopt.

  1. Piet51

   @marianne71
   Die testen zijn er inderdaad, maar de testen die op te verwachten medische problemen wijzen zijn er ook veel, En die laatste testen brengen deskundigen, dat ben ik zeker niet, tot de conclusie dat er beter nog even gewacht kan worden met de toepassing van dit medicijn, ook als profylaxe. In Op1 was Osterhaus beslist niet 100% negatief, wel 100% voorzichtig. Hij pleitte voor intensief verder onderzoek, conform de wetenschappelijke regels voor medicijnen.

   1. Bullshit16

    Piet51
    Allemaal bullshit wat jij zit te verkondigen vertel waar zijn de cijfers van de griep doden die had er al lang moeten zijn of teld dat ineens niet meer

    1. Piet51

     @Bullshit16
     Ik heb geen idee waarop deze bijdrage van jou een reactie is. Maar het antwoord op je vraag had je zelf binnen 10 sekonden kunnen vinden, als je daar tenminste in geïnteresseerd bent. Kijk op rivm.nl/griep-griepprik/feiten-en-cijfers. Daar vind je besmettingscijfers en zie je het verloop van de griep dit jaar. Daar staat ook, dat sterftecijfers niet consequent door artsen worden doorgegeven. Die cijfers zijn alleen af te leiden uit oversterftecijfers en die komen pas beschikbaar na afloop van de perioden waarin de griep zich normaliter voordoet. Dus nog even geduld.

     1. Bullshit16

      Piet51
      Onzin wat je allemaal zegt ik durf te wedden dat het aantal doden niks meer is als vooraf gaande jaren alleen het duurd misschien wat langer
      Deze corona komt onze landverraders kabinet en Brussel wel verdomd heel goed uit en ontken het maar niet
      Maar dat doe je toch wel wand wij zijn doemdenkers en jij bent de betweter

     2. Piet51

      @Bullshit16
      Alleen je nick-name al maakt, dat ik met tegenzin reageer, maar niet alleen dat. Vertel me nu eens, lees je werkelijk nooit eerst wat iemand schrijft en reageer je meteen? Het lijkt erop. Je wordt hier nauwelijks serieus genomen en je raast maar door. Ik ga soms een beetje met je mee, vind ik gewoon correct, maar je slaat maar van je af zodat mij de lol gauw vergaat.
      Zo ook nu weer. Ik help je met wat info, schrijf alles correct en fatsoenlijk, geef gewoon info. Maar je schrijft, en dat moet ongelezen zijn, dat het onzin is wat ik allemaal zeg. Waar haal je dat in vredesnaam vandaan, als ik simpelweg de RIVM-site citeer. Daar staat precies wat ik schrijf en dat is niet anders dan de afgelopen maanden overal werd gecommuniceerd.
      Ik geef je nog wat info van de CBS-site over oversterfte: cbs.nl/nl-nl/nieuws/2020/20/bijna-9-duizend-meer-mensen-overleden-in-eerste-9-weken-corona-epidemie
      Het zijn nog niet de volledige cijfers zoals ik in mijn vorige bericht schreef, maar wat jou kennelijk niet beviel, maar het is meer dan niets. Die oversterfte van 9000 mensen kan alleen door corona komen, want verder was er niets. De griep kostte vast ook slachtoffers, maar die was er vorig jaar ook en dit jaar zeker niet ernstiger. Of het doden als direct gevolg van corona, of vroeger overledenen mede a.g.v. corona haal je niet uit deze cijfers.

      Deze info geef ik je met plezier en doe er je voordeel mee. Hou je a.u.b. in wat betreft schelden en tieren of op een andere manier afkeuren. Doe dan liever niets.

     3. Bullshit16

      Piet51
      Ik lees altijd alles maar zo als jij het zegt is het puur bullshit wat rivm schrijft zal mij een worst zijn al die instituten hebben het van af dag een verkeerd gehad en nog liegen ze alles aan mekaar de pest met jij is je wilt iedereen overtuigen met jij bullshit nou ik kan je zeggen dat ik er niet intrap

     4. Piet51

      @Bullshit16
      Prima, heel goed, want je moet overal kritisch op blijven en goed nadenken, voor je je oordeel vormt. Blijf dat vooral doen, dan komt het allemaal goed, hoop ik voor je.

      Ik zou alleen niet de info van het RIVM en CBS bij voorbaat tot onzin verklaren. Daar heb je geen enkele onderbouwing voor. Die info komt grotendeels overeen met wat alle virologen en epidemiologen waar ook ter wereld zeggen. Over de maatregelen kun je wel een forse discussie opzetten, maar dat gebeurt in de Tweede Kamer (vanmiddag bijvoorbeeld), in de kamercommissie (op dit moment) en op heel veel andere plaatsen, o.m. in diverse praatprogramma’s. Als je de cijfers betwist, zul je met andere, betere cijfers moeten komen en niet met verdachtmakingen en vermoedens, zoals je tot nu steeds deed.

 7. Mar

  @Kretoloog

  “De ontwikkeling van een coronavaccin was al in januari van dit jaar (nog voor de uitbraak van de pandemie) ver gevorderd.”

  In Amerika? Apart. Geeft weer stof tot nadenken en complottheorieën.

  1. Kretoloog

   Ik snap je gedachte over complotten en zo. Echter, coronavirussen zijn er al veel langer. SARS en MERS zijn daarvan voorbeelden. En de huidige mutant (SARS-2 Cov) hoort daar ook bij.

   Laboratoria zijn al vele jaren bezig met het ontwikkelen van vaccins tegen Corona. In China, in Europa en ja, ook in Amerika.

 8. Rosasolis

  Trump heeft nooit, en nog steeds geen enkele beleid gehad om de corona te bestreden.
  Amerika heeft nu de hoogste aantal corona zieken van de hele wereld. De gouverneuren en senatoren die proberen een strikt anti-corona beleid te handhaven, worden meteen op Twitter door Trump beledigd. Enkele dagen geleden werd de gouverneur van Maine aangevallen met een Trump tweet; hij noemt haar “Fuhrer Gretchen”.
  Enkele weken geleden had hij het over een medicijn met kinine onderdeel dat zou werken om Amerikanen tegen corona te beschermen. En nu zou er plotseling een wonder vaccine ontwikkeld zijn. Trump lijkt nu eindelijk te realiseren dat miljoenen van zijn landgenoten lijden onder de Corona. En dat zijn beleid als president steeds meer wankelt. Hij zal steeds meer supporters verliezen. Want, wie gaat op een leider
  stemmen die voor wekenlang geen enkele nationale beleid tegen de Corona had.
  In new York zijn duizenden overleden, en ook andere steden zijn zwaar getroffen.
  Kortom: welke Amerikaan die een familie lid, collega, of vriend heeft verloren, of nog steeds heel ziek in de IC ligt, gaat op zo’n een ongevoelige leider stemmen? Waarschijnlijk hebben zij oog op iemand anders om het land te redden, anders gaat
  Amerika steeds sneller achteruit.

  1. Bolland

   @Rosalis USA steeds sneller achteruit? zou statistieken eens bekijken , aantal doden neemt dagelijks af.

   Daarbij wil ik je er op wijzen dat USA op 278 doden per 1.000.000 staat NL 334, UK 513, Italie 529,Spanje 593,Frankrijk 433, Belgie 786, Ierland 314 Duitsland 97

   ben geen rekenkundige maar toch ..

   1. Rosasolis

    Bolland. Blijkbaar blijft alleen een internet site met nep cijfers indruk op u meemaken.. Blijkbaar is er bij u behalve cijfers niets anders belangrijk.

 9. Ploppert

  Vergeet niet dat de goede resultaten met hydroxychloroquine worden gehaald als een cocktail samen met onder andere zink. Zink is bij jonge mensen meestal voldoende aanwezig in het lichaam, terwijl dat bij ouderen, en dan vooral mannen, erg tekort komt.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.