Voetbal clubs blijven aandringen op overheidssteun! PSV-directeur Gerbrands: ‘Een jaar zonder publiek spelen kost ons 30 miljoen euro’

Het blijft onrustig binnen de voetbalwereld, en ondanks dat velen het maar een ‘spelletje’ vinden blijft het een feit dat professionele voetbalclubs ook gewoon bedrijven zijn met tig werknemers. De gevolgen van de maatregelen kunnen desastreus zijn voor voetbalclubs. Toon Gerbrands vreest een verlies van 30 miljoen euro van zijn club PSV als ze een jaar zonder publiek moeten voetballen. 


Afgelopen weken was de KNVB al het veelbesproken onderwerp binnen de Nederlandse voetbalwereld. Veel clubs vonden de beslissing van de KNVB onbegrijpelijk. Maar inmiddels hebben de voetbalclubs hun peilen gericht op de politiek. Ook de clubs hopen namelijk in aanmerking te komen voor enige vorm van staatssteun.

In het ergste geval zal alleen al PSV zo’n 30 miljoen verlies lijden, laat staan wat de totaalsom zal zijn van de gehele Eredivisie. PSV is al begonnen met het verzoek dat haar werknemers loon inleveren zolang de maatregelen duren. Echter zal dit naar schatting maar zo’n 3 miljoen euro schelen. Mocht er inderdaad een heel jaar niet worden gevoetbald met publiek dan blijft er een verlies van 27 miljoen euro staan.

Gisteren schoof Van Gaal aan bij Op1 om ook zijn mening te geven over de naderende crisis voor de voetbalwereld.

Ondertussen moest Van Gaal ook nog zijn mening kwijt over de schandalige keuzes van de KNVB. De oud-Oranje trainer snapt nog steeds beslissing niet om de Bekerfinale niet te laten doorgaan. Er had volgens hem makkelijk gespeeld kunnen worden zonder publiek.

 

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

22 reacties

 1. Duckday

  Laten we eerst even die monster salarissen bijwerken dan krijgen we een beetje meer lucht

 2. Bullshit16

  Laten ze opdonderen ik krijg ook geen overheidssteun laten die voetballers en directeuren maar loon inleveren ze verdienen genoeg

  1. Robert75

   Dat doen ze bij PSV dus al.

   1. Blitzkrieg

    Rubbere Robert : Kan vast nog wel 30 miljoen af.

    1. omniscius

     Of simpel zoals men in vroeger tijden ook wel deed, toen men nog niet zo scheutig was met staatssteun: obligaties uitgeven.
     Speciale voetbalobligaties die door de echt voetbalfans gekocht kunnen worden. Dan kun je zien wat ze echt voor hun club over hebben. Bovendien kan het rentepercentage op zo’n langlopende lening wel 1% zijn. Dat levert nog meer op dan een spaarrekening, dat blijft naar het zich laat aanzien nog wel erg lang op ongeveer 0% staan.
     Sterker nog: boven de € 100.000 moeten mensen gaan betalen voor hun spaargeld, de multimiljonairs kunnen hun geld via de voetbalobligaties mooi stallen met een (relatief) lekkere interest… Dubbel plezier: wat verdienen en je club steunen. De rest van het land hoeft er dan niet voor op te draaien middels gemeentelijke steun of staatssteun.

    2. Robert75

     Sommige mensen denken absoluut niet na. Je moest een weten wat voetbal of sport in zijn algemeenheid de samenleving oplevert. Ik denk dat sport. Met name voetbal de samenleving veel meer oplevert als dat het de samenleving iets kost.

     En buiten dat om. De overheid kon jaren geleden bv de volleybal mannen financieel steunen zodat ze eens Olympisch kampioen konden worden. Of de vrouwen handbalsters die nu dan ineens succesvol zijn. Maar dat levert dan weer niets op want die trend is maar een tijdelijk iets. Dus ik zou niet weten waarom de overheid het professionele voetbal in Nederland niet zou kunnen steunen want ze krijgen er ook veel voor terug.

     Voetbal is natuurlijk de allergrootste sport ter wereld.

  2. B. Pascal

   Inderdaad!

 3. Appelstroop

  30 miljoen per jaar, das dus gewoon een speler minder kopen.

 4. AS210854

  JA ENNNNNNN

 5. Bolland

  Wanneer “nieuwe normaal” realiteit wordt, is vermaak zoals voetbal, concerten, theater,festivals,bioscoop,zwembaden,horeca bezoek,familiefeestjes,vliegreizen etc etc afgelopen dan wel alleen bereikbaar voor de “happy few”

  Daarvoor is 1,5 mtr maatschappij op termijn onmogelijk, mensen zijn sociale wezens, hebben contact en ontspanning nodig, en zullen zelfs als de overheid dit verbied elkaar toch gaan opzoeken.

  Overigens komt diezelfde overheid straks met een “geweldige” oplossing nl verplichte vaccinatie met daaraan gekoppeld een vaccinatiepaspoort dat recht geeft op allerlei privileges.

  1. Bullshit16

   Bollan
   Zo ist maar dat kun je die linkse ratten niet wijs maken

 6. Blitzkrieg

  Voetbal clubs blijven aandringen op overheidssteun! PSV-directeur Gerbrands: ‘Een jaar zonder publiek spelen kost ons 30 miljoen euro’

  Lekker geen steun, anders kost het ons namelijk 30 miljoen. Wat dacht je als we het midden en klein bedrijf eens gingen helpen of de aangekondigde belastingverhoging niet gingen doorvoeren.

  1. yellow thread street

   Ja, en voor een speler is er geen bal aan om in een leeg stadion te spelen.
   Sponsoren zullen zich bovendien terugtrekken omdat hun ook door de centen heen zijn.
   Misschien moeten ze gewoon een speler verkopen of het salaris halveren.

 7. Ben-NIET-Groen-L

  Ook dat nog….na het lezen van….Belastingen hoger door corona, want de overheid kan niet oneindig betalen.
  Laat ik beginnen met dat voetbalclubs en hun personeel al een bankrekening hebben waarvan je tot 2050 riant van kan leven en verder onbelangrijk is.
  Als Sigrid Kaag en Lilian Ploumen nou is stoppen met miljoenen in bodemloze putten te storten zoals naar het terroristische joden-hatende Libanon en de grootse bodemloze put vol met luie n*gers, Afrika.

 8. feitelijk

  Voetbal verdient niet 1 euro uit de publieke gelden. Immers worden spelers voor vele tientallen miljoenen euro’s verhandeld.

  Ga je broek maar zelf ophouden

  1. Robert75

   Klinkklare onzin wat je verkondigd Dat is misschien bij grote clubs uit Engeland of Spanje of zo maar hier in Nederland niet met uitzondering van Ajax misschien. Alleen al een ploeg als PSV verkoopt aan spelers ongeveer net zoveel als dat ze aan spelers kopen. Wat er in komt gaat er vaak ook gelijk weer uit. PSV speelt ongeveer 50/50 op de transfermarkt. PSV haalt het meest op door het publiek en eventueel geld wat ze uit Europees voetbal halen en meer niet. Maar de inkomsten vanuit het publiek valt dus al weg als ze een seizoen zonder publiek zouden moeten spelen.

   En nu heb ik het dan over PSV maar wat te denken van overige Nederlandse clubs. Ajax of PSV zouden dat misschien nog ene jaar kunnen overbruggen maar dan houdt het toch echt op. De meeste Nederlandse clubs kunnen het zich helemaal niet permitteren om een seizoen zonder publiek te voetballen want dan gaan ze naar de klote.

   En het is ook dankzij de maatregelen van het kabinet. Dus ik zou niet weten waarom de overheid niet zou moeten compenseren. Als ze dat niet willen dan moeten ze die maatregelen niet invoeren. Niet om het een of ander hoor maar eigenlijk staat de toekomst van het Nederlandse voetbal op het spel.

   En nogmaals je moest een weten wat het de Nederlandse staat op kan leveren. Toen Nederland in 88 bv Europees kampioen werd leverde dat de staat miljoenen op. En ik zie liever dat de Nederlandse overheid een complete sporttak in Nederland financieel compenseert als dat ze geld naar Italië zouden moeten overmaken om ze economisch bij te staan. Of dat ze Griekenland moeten helpen van faillissement waar we nog geen cent van terug hebben gezien. Of dat ze het naar bodemloos Afrika zouden moeten sturen. Of dat ze banken doen redden tijdens een bankencrisis, of dat ze het spenderen aan kansenparels die uit de woestijn zijn overgevlogen.

 9. Kristalix

  Niks staatssteun.

  Zelf broek op houden. Genoeg hardwerkende burgers die niets krijgen. Geen muntje!

 10. Petrazoveel

  Geen staatssteun! Laat de clubs maar lenen van het pensioenfonds van de voetballers, die is vast groot genoeg. De voetballers hebben dat er vast wel voor over om te kunnen blijven voetballen. Het immers maar een lening. 😉

 11. Hamer Sikkel

  Geen overheidssteun voor het betaalde voetbal.

  Het schrijnendst is de tegenstelling in Rotterdam-Zuid.
  Daar spelen miljonairs in de Kuip temidden van achterstandswijken en onleefbare buurten.
  Als klap op de vuurpijl wil Feyenoord juist in die omgeving een nieuw stadion laten neerzetten, dat 444 miljoen euro moet kosten volgens de begroting.

  Allereerst salarissen normaliseren; een achttienjarige knul gewoon starten met het minimumloon. Dan groei inkomen op basis van prestatie, net als in de gewone samenleving.

  CP*Internationale

 12. Bes Tolen

  De KNVB lijkt niet bekwaam om in de gegeven omstandigheden voor de nog minst ongunstige oplossingen te kiezen. Dus zullen de clubs zelf eendrachtig tot die oplossingen moeten komen en zonder dat de regering dwars zit. Er kan nu nog geen definitieve oplossing komen maar er kunnen wel scenario’s als beste voor ieder van de zich voordoende mogelijke omstandigheden worden uitgedacht. Bijvoorbeeld als voetbal per 1 september of eerder redelijk mogelijk is. De nu afgebroken competitie zou in één maand kunnen worden afgewerkt. Dus met zo acht wedstrijdrondes in dertig dagen. Zonder publiek of met publiek met inachtneming van de anderhalve meter afstand voor alleen een maximum seizoenkaarthouders, stel 50% van de stadion capaciteit. Met liefst de nodige zelfbescherming. Dat zonder publiek is dan toch een mogelijkheid? Dat later met het nieuwe seizoen wordt begonnen, ja dat hoort er dan bij. Moet geen struikelblok zijn. Enzovoort. Wat de KNVB nu (nog?) presenteert, is m.i. zwak.

 13. harte385

  Laat de mensen zelf bepalen of ze naar een wedstrijd willen, schei uit met deze maffia lockdown. Jullie idioten helpen heel de Nederlandse economie naar de verdommenis.

 14. harte385

  Gewoon scheid aan de corona regels en weer lekker gaan voetballen net als in Duitsland. Rutte is totaal gestoord en de weg kwijt

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.