Zorgmoeder Fleur Agema (PVV): ‘Vakkenvullers en buschauffeurs moeten ook worden getest op corona!’

Vicepremier Hugo de Jonge pronkt graag met zijn ‘waardige beleid’ omtrent de coronacrisis. Zo is hij bijvoorbeeld apetrots op het feit dat steeds meer mensen kunnen worden getest op corona. Maar volgens Tweede Kamerlid Fleur Agema is dat nog lang niet genoeg.

Nu Nederland zich lichtelijk begint te stabiliseren met betrekking tot de coronacrisis, het gebrek aan mondkapjes steeds minder schaars begint te worden (overigens hier te bestellen!) en het aantal op corona geteste personen toeneemt, zijn we er echt nog lang niet.

Fleur Agema, de ‘zorgmoeder’ van de PVV, vraagt zich dan ook hardop af waarom vicepremier De Jonge zo loopt te pronken met zijn beleid terwijl de mensen met de meest kwetsbare beroepen nog altijd niet worden getest op corona. Daarmee doelt Agema op de vakkenvuller en buschauffeurs. Vitale arbeiders die ondanks de coronacrisis gewoon door zijn blijven werken.

Agema heeft hier natuurlijk wel degelijk een punt. Want het is hartstikke fijn dat we de zorg (artsen, IC-personeel, etc.) weer gedeeltelijk onder controle hebben, maar daarbij moeten we ook anderen niet vergeten. Want ook de vakkenvuller en de buschauffeur worden blootgesteld aan grote risico’s om het virus op te kunnen lopen. En laten we eerlijk wezen: De vakkenvuller en de buschauffeur zijn net zulke grote helden als al het zorgpersoneel.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

24 reacties

 1. Ben-NIET-Groen-L

  Testen…waarmee?
  Ach laat ook maar….bananenland.

 2. Bullshit16

  Wat een verstandige volk die fvders en pvvers

  1. Ben-NIET-Groen-L

   Bullshit16,
   Dat dan weer wel………………maar er is geen testmateriaal evenals mondkapjes…………

   1. Bullshit16

    Groen
    Nee dat dan weer niet maar ja Rutte doet het toch goed

    1. Ben-NIET-Groen-L

     Rutte doet wat ? ….Rutte doet helemaal niets, is gewoon een marionettepop.

     1. Bullshit16

      Groen
      Zo ist

  2. AnnetKlaver

   @B
   Verstandig volk stemt niet op het FvD.

   1. Bullshit16

    Annetje
    Huilbaby

    1. AnnetKlaver

     @B
     Het kan niet anders zijn, je stem gaat naar het FvD.

   2. Ben-NIET-Groen-L

    AnnetKlaver

    Alleen uw GL/D666 naam al is Zum Kotzen!

   3. Rammstein

    Annet K., jij mist de kwalificaties, het inzicht en het verstand om dit te kunnen beoordelen. SP-paupers onderscheiden zich meestal vooral door hun kokerblik. En onafscheidelijke pakkie halfzware shag natuurlijk.

 3. AnnetKlaver

  Fleur de zorgmoeder…

  Zeker, er kan meer getest worden, maar dat meer is niet substantieel. Het is te weinig. De vakkenvuller, buschauffeur en anderen met klachten wordt NIET getest. Nog steeds niet. Terwijl het o zo belangrijk is.
  …………………………………………………………
  Waarom testen we niet iedereen?
  Testen heeft weinig zin als u geen klachten heeft. Als bij iemand zonder klachten uit de test blijkt dat hij of zij geen corona heeft, dan zegt dat niet veel. U kunt snel na de test alsnog besmet raken. Daarnaast kunt u bij milde klachten gewoon thuis uitzieken totdat u minimaal 24 uur geen klachten heeft. Er is dan geen speciale behandeling voor corona nodig.

  1. Ben-NIET-Groen-L

   AnnetKlaver,

   Men kan Corona onder de leden hebben ook als men geen symptomen vertoont maar dat nieuws is u zeker ontgaan.
   Maar ja dat krijg je als je alleen naar de NPO / RTL shit luistert en kijkt .

   1. Brenda Welsh

    Juist daar werd er iedere dag op gewezen wat u aanhaalt in de programma’s. Jinek, RTL4

  2. LifeBuddy

   Nanetje, Testen heeft weldegelijk zin. Als je getest wordt op veel antistoffen, dan kan je bloed afgeven voor plasma, zo kan je veel mensenlevens redde. Ik zie dat je ook een professor van de Weetnikskunde bent en dat is niet van vandaag of gisteren!!!

 4. LifeBuddy

  Zo is dat Fleur, maar de cda moet eerst nog bijkomen van de vakantie. Maar de cda gaan heus Geen euro uitgeven aan het volk. Fout op Fout hebben ze gestapeld samen met het rivm. En dan noemen ze zichzelf ook nog Econoom. Het zijn Professors van de WEETNIKSKUNDE.!!!

  1. Heinz

   “Het volk” = bevolking. Respect !

 5. Drollevanger

  Mijn vrouw en ik hebben Corona gehad volgens onze onze arts. Evenals 4 naaste buren. Een overbuurman is er aan overleden.
  Ik vroeg onze dokter om te worden getest. Dat was onmogelijk.(verboden door de regering?)
  Nu kunnen wij die hopelijk weliswaar genezen zijn, die buren niet gaan helpen omdat wij niet zeker weten of wij echt Corona hadden, of een soort griep. We moeten elkaar niet weer aansteken.
  Wie heeft eigenlijk tegengewerkt om test materiaal in te voeren? Rutte met zijn immuun methode? Duitsland of Belgie hebben er blijkbaar genoeg.
  Wat een stomme streek, maar wel een mooie manier om onze bevolking te laten krimpen. Kunnen er nog weer een aantal Middelandse-zwemmers bij.

  1. Brenda Welsh

   U bent niet serieus te nemen. Vooral vanwege de laatste zin. Er kan en mag niet gezwommen worden. St Jansdal Ziekenhuis test personen. Binnen een halfuur kent u het resultaat. Zelftesten op basis van vragen kan online. Er zijn meerdere ziekenhuizen die dat doen.

 6. Drollevanger

  Als je Corona hebt gehad ben je volgens de Rutte? methode immuun. Dan kun je worden ingezet bij de verzorging van Corona patienten.
  Dat zal bij de verzorging van Coronapatiienten een hoop doden en zieken schelen.
  Wie is hier nu gek.

  1. ikweetwatikwil

   U niet Drollevanger. U niet.

   1. ikweetwatikwil

    Zo is het Fleur. Nu komen er huishoudelijke hulpen snot verkouden binnen en weiger je ze binnen te laten met alle gevolgen van dien. Misschien allergie , misschien zomaar verkouden ? Je weet het niet meer. Mensen die een hulp nodig zijn worden onzeker. Gelukkig kunnen we ons zelf redden . En hoeven we die ellende niet mee te maken . Maar ik zie het bij buren.

 7. Rosasolis

  Wat kinderlijk van F. Agema. Of is haar kritiek tegen H. de Jonge alleen om voor publiciteit? Weet ze niet dat de corona tests een moment opname zijn? Iemand die getest op corona moet 4 dagen wachten voordat het uitslag bekend wordt. Iemand die
  4 dagen eerder getest werd kan toen negatief zijn geweest, maar intussen 1 – 3 dagen later inmiddels positief is geworden. Zo iemand kan (nog) niet ziek zijn, maar is wel besmet en kan het doorgeven. Terwijl zijn/haar test van enkele dagen geleden negatief was. Het is onmogelijk om de hele bevolking steeds te gaan testen.

 8. Dikvoormekaar

  Best een lekker ding, hoor, die Agema. Maar zoooooo’n goedkope politiek, dat is echt schrijnend. Ze weet heel goed dat er een groot tekort is aan testmaterialen en -personeel. Bovendien zitten alle buschauffeurs minstens twee meter van de passagiers vandaan en hebben de jonge vakkenvullers zelden echt last van het virus. Het is gewoon platvloers populisme dat ze hier weer tentoonspreidt.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.