Column Jan Roos: Hbo InHolland promoot zwart geweld en heropvoeding van blanken… Institutioneel racisme!

Jan Roos maakt zich druk om een oproep die de hbo-instelling InHolland deed aan haar blanke studenten. Zij moesten ‘wit huiswerk’ gaan maken. “InHolland verwijst hun blanke studenten naar sites en boeken waar zijvanwege hun huidskleur als minderwaardig en slecht worden besproken,” vindt hij. “Als dit geen institutioneel racisme is, dan is niets het meer.”

Menig dictatuur wist het al: niet de huidige onderdrukte bevolking, maar de jeugd heeft de toekomst. En daarmee is het dus ook de toekomstige tegenstander van het regime. Vandaar dat de geesten al op jonge leeftijd gemarineerd worden met propaganda.

Je ziet dat in het huidige onderwijs op dezelfde wijze wordt omgegaan met onderwerpen als bijvoorbeeld het klimaat. Je schrikt je dood als je ziet wat de kinderen onder ogen krijgen qua informatie. Samengevat komt alle ellende door de mens, moet de mens daarom stoppen met alles wat de klimaatwappies niet leuk vinden, anders gaan we allemaal hartstikke dood. Wetenschappelijk is het vrijwel niet uit te leggen: het is vooral heel veel emotie en weinig ratio.

Zo zijn er tal van onderwerpen die angstaanjagend eenzijdig worden belicht in het onderwijs. Mijn dochter kreeg op haar tiende te horen dat Donald Trump een racistische vrouwenhater is. En mijn zoons leerden dat de islam een vredelievende godsdienst blijkt te zijn. Kijk maar eens naar het NOS Jeugdjournaal: het heeft werkelijk niets met een journalistiek product te maken Het is allemaal opvoedkundig bedoeld.

Als je denkt dat dit na de lagere school wel meevalt heb je het goed mis. Hbo’s en universiteiten besteden bijzonder veel aandacht aan de ideologisch  scholing van jongelui. Naar aanleiding van de Black Lives Matter-demonstraties, na de gewelddadige dood van de zwarte man George Floyd, stuurde bijvoorbeeld Hogeschool InHolland het volgende berichtje naar hun studenten op de socials:

Iedereen is tegen racisme, dus de eerste zin is helemaal goed. Al vind ik eigenlijk dat ‘all lives matter‘ en niet alleen die van ‘blacks‘. Maar dan gebeurt het. Er volgt een heropvoedingscurus voor “witte personen”. Nu kan ik wel weer de hele riedel beginnen dat ik blank en niet wit, en dat overheidsinstellingen geen activistische Social Justice Warriors-taal dienen over te nemen, maar dat weten we nu wel. Het gaat mij erom dat maar één huidskleur een cursus tegen racisme dient te volgen, de “witte”. Blijkbaar gaat deze hogeschool ervan uit dat racisme iets van blank naar andere kleuren is, verder niet. Dat is niet alleen onwaar (want racisme en discriminatie zit in alle mensen), maar vooral racistisch.

Er worden tips gegeven om een beter mens te worden. Ik zou beginnen om eens beter onderwijs te bieden, want dat kan InHolland al nauwelijks. Maar goed, laten we die aanbevelingen eens langslopen. Ten eerste moet je naar de website www.withuiswerk.nl. Als je daar rondkijkt zie je niets meer dan extreemlinkse hersenspoeling met bijvoorbeeld het artikel ‘Hoe word ik een goede bondgenoot‘. Het is geschreven door Sander Philipse, een radicale linkse jongeman die geen probleem heeft om mensen waar hij het niet mee eens is – en dat zijn per definitie blanke heteromannen – te discrimineren.

Ook staat Philipse bekend als iemand die geweld toejuicht tegen rechtse mensen. Hij schrijft voor Oneworld, een website die bulkt van het anti-blanke sentiment. Ook staat op withuiswerk een artikel van fopwetenschapper Gloria Wekker over ‘witte onschuld’. Moraal van haar verhaal is dat iedere blanke per definitie schuldig is. Een uiterst racistisch pamflet dus.

Dan wordt de speech van rapper Akwasi aangeprezen. Hij gilde op de Dam het volgende:

“Houd je niet meer in. Wees niet meer beleefd. Zwarte Piet kan dit jaar niet meer overleven. Op het moment dat ik in november Zwarte Piet zie, ik trap hem hoogstpersoonlijk op zijn gezicht. … We will fuck you up!”

Nu ken ik de man noch zijn rapkwaliteiten, maar hier roept hij op tot geweld en kondigt hij een mishandeling aan.

Als laatste moet je van InHolland dan ook nog het boekje lezen ‘Hallo witte mensen‘ van Anousha Nzume. Zij is geboren met de naam Anna Steijn, maar dat was kennelijk niet Afrikaans genoeg. Alle blanken zijn racisten is ook hier het thema. Iets dat op zich al racistisch is als je dat beweert over mensen met de de blanke huidskleur. Maar als je dat over, pak hem beet, joden of zwarte mensen zou schrijven zat je in de gevangenis.

InHolland verwijst dus hun blanke studenten voor heropvoeding niet alleen naar sites en boeken waar zijzelf vanwege hun huidskleur als minderwaardig en slecht worden besproken, maar promoot ook een speech waarin wordt opgeroepen tot zwart geweld. Als dit geen institutioneel racisme is, dan is niets het meer.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

37 reacties

 1. henkie

  er wordt een stortvloed van haat uitgestort over de witte. er is maar een remedie witte, laat je broek tot je knieen zakken buk voorover en laat je van achteren sodomeren.

  1. Maris Coppoolse

   Je moet maar doen wat je prettig vindt, henkie.

   1. CLoVis

    @lamlul is er aan gewend en weet niet beter;

    sterker nog
    hij is het zelfs fijn gaan vinden.

    1. Maris Coppoolse

     Henkie heeft het volste recht zijn seksuele voorkeuren te volgen en te praktiseren, CloVis. Lees de Grondwet.

     1. CLoVis

      Wat leuk;

      welke nick je ook gebruikt
      je weet wel meteen wie ik met ‘lamlul’ bedoel.

    2. ervi

     @Clovis, niet geheel juist. @Lamlul vindt het fijn dit bij kleintjes te doen.

 2. Original NL

  Begint al aardig op noord korea te lijken hier..wat is de volgende stap ..heropvoedingskampen voor de niet links stemmende autochtone bevolking?

  1. Maris Coppoolse

   Heropvoedingskampen lijkt me geen goed idee, goede voorlichting wel.

 3. Koevoet

  Alleen de witten buigen voor de zwarten. Blanken doen dat niet.

 4. Ritter

  Onderstaande video moet u bekijken.

  Candace Owens ging naar haar Facebook om te vertellen waarom ze George Floyd niet steunt.

  Hierbij somde ze enkele feiten op die vaak door de media worden genegeerd. Feiten over het criminele verleden van George Floyd en over het vermeende (!) racistisch politie geweld.

  Uiteraard word ze nu door de Democraten, media en Hollywood aangevallen en verketterd. Want ze gaat in tegen het narrtive dat door de media word gepromoot.

  ht*ps://www.youtube.com/watch?v=JtPfoEvNJ74&feature=emb_title

  1. Ritter

   Ter verduidelijking:

   Uiteraard veroordeelt ze wel het politie geweld tegen Floyd en spreekt haar afschuw daarover uit.

   Maar ze weigert om van Floyd een soort martelaar te maken .

   1. ikweetwatikwil

    “Maar ze weigert om van Floyd een soort martelaar te maken”
    En dat ben ik helemaal met Candace Owens eens. Ook de rest waar ze over schrijft.

  2. Maris Coppoolse

   Trump zit met zijn approval-ratings in een vrije val. De Amerikanen hebben genoeg van hem.

   ht*ps://www.realclearpolitics.com/epolls/other/president_trump_job_approval-6179.html

   1. Maris Coppoolse

    Ook onthullend:

    ht*ps://edition.cnn.com/videos/politics/2020/06/05/don-lemon-donald-trump-police-violence-answer-sot-ctn-vpx.cnn

    1. Ritter

     @Maris Coppoolse

     CNN is de haard van anti-Trump activisme waar zelfs het geweld van de demonstranten word goedgepraat.

     Amerikanen weten precies waar CNN voor staat: ” Clinton News Network”.

     Kortom CNN word in de VS niet serieus genomen; alleen buiten de VS.

     1. Maris Coppoolse

      In dit bericht van CNN wordt Trump letterlijk geciteerd uit een vraaggesprek met FoxNews. Ik vrees dat Ritter FoxNews wel als een betrouwbare bron aanmerkt.

     2. Blitzkrieg

      Maris Coppoolse :
      Quote : “In dit bericht van CNN wordt Trump letterlijk geciteerd uit een vraaggesprek met FoxNews. Ik vrees dat Ritter FoxNews wel als een betrouwbare bron aanmerkt.”
      Citeren, parafraseren… wat is nu eigenlijk het verschil? Wil gewoon het hele vraaggesprek zien en niet het selectieve copy-paste werk van de CNN. Heb je ook een link naar het originele interview, dat kijk ik namelijk graag.

 5. Dirk Derksen

  Ik ben onder de indruk van de zelfdestructie van diverse blanken, die maar niet willen inzien dat de westerse cultuur met de daarbij behorende rijkdommen (niet alleen geld) mogelijk zijn gemaakt door hun eigen voorouders. Zij die nu blijkbaar aan de ‘verkeerde’ kant van de geschiedenis staan, hebben deze rijkdommen mogelijk gemaakt voor hun eigen kroost. Ik zou zeggen trap je eigen ouders, of opa en oma maar in elkaar, als dankjewel voor dit vreselijke land met racistische bewoners.
  Overal in de wereld is en was rivaliteit en handel, maar de blanken waren blijkbaar iets handiger dan de gekeurden. Schande!

  1. Maris Coppoolse

   “Ik zou zeggen trap je eigen ouders, of opa en oma maar in elkaar”

   Mijn advies is om deze oproep te negeren.

   1. Meriadoc Brandebok

    Verdorie, heb net m’n opa in elkaar getrapt.

    1. Blitzkrieg

     Vertel eens Meriadoc, deed je het in koele bloede of voelde je nog emotie?

    2. Steiner

     Dat lijkt me sterk,volgens mij sla jij,lulletje van DDS,nog geen deuk in een pakje boter of je opa zit in een rolstoel.

   2. Dirk Derksen

    ‘Mijn advies is om deze oproep te negeren’

    Ik zou zeggen, is een vrijblijvend advies.

  2. Brenda Welsh

   De pioniersgeest mbt tot de koloniën bijvoorbeeld. De heldhaftige VOC mentaliteit was niet meer of minder een bezettingsmacht en veldtocht tegen de bevolking. Onderwerping, rooftochten. Dat gold evenzo voor andere ‘blanke’ mogendheden.

   1. Dirk Derksen

    “Onderwerping, rooftochten”

    Brenda zou zich eerst eens moeten verdiepen in de geschiedenis van Arfikaanse stammen alvorens te reageren.
    De blanken waren niet slechter maar beter georganiseerd en ze hadden grote bootjes…

 6. Stanly2000

  Gloria Wekker en Sander Philipse, beide gepromoot door onze Ernst, nu Maris!

 7. AlBundy

  Het beste is om het te negeren en je te gaan focussen op de herstart van het land. We moeten niet tegenover elkaar gaan staan. Altijd respectvol het gesprek aangaan. De agressor laat vanzelf zijn ware gezicht zien als iedereen kalm blijft.

  1. Politiek Profeet

   De tijd komt steeds dichterbij dat wij blanken het heft weer in eigen hand moeten nemen en frontaal in de aanval…

 8. Hamer Sikkel

  De racistische moord op George Floyd was de bekende druppel voor de zwarte bevolking van de VS.
  Er vindt namelijk reeds lang een stelselmatige onderdrukking van de Afro-American people in de USA plaats.
  Pas sinds 1972 zijn de rechten van de zwarten formeel vastgelegd.
  Daarvoor was er nog sprake van de z.g. pasjeswetten; eigenlijk Apartheid dus.
  Het betekent, dat de zwarte mensen anno 2020 in Amerika nog steeds achtergesteld worden, meer kansloos zijn en in sommige opzichten er zelfs amper toe doen.
  Daar is nu een opstand tegen gaande in de hoop, dat het beleid ten opzichte van de niet-blanken – want het gaat net zo goed over Latino’s en Indianen – ingrijpend zal worden veranderd.

  De situatie in Nederland met betrekking tot racisme is gelukkig niet zo erg als in de Verenigde Staten.
  Echter; wij, vredelievende mannen en vrouwen, jongens en meisjes en anders geïdentificeerden in Europa moeten waken, dat discriminatie en uitsluiting hier geen regel worden – in solidariteit met de BLM-beweging.

  CP*Int

  1. Original NL

   Tip..verander je nick in “hamer en sukkel” en verlaat dit nog overwegend blanke land…de shithole landen worden steeds leger wegens emmigratie naar oa dit vreselijk rasistische land…
   Maar ons geld stinkt blijkbaar niet….
   Hypocriet.

   1. Hamer Sikkel

    Dank voor uw intelligente en vooral inhoudelijke commentaar.

    1. Original NL

     Graag gedaan!

    2. Politiek Profeet

     Hamer en snikkel…opzouten naar e.o.a. negerlandje, ga daar lekker waterputten graven, of woestijnen omspitten, oom tom en zijn 5 teefjes met 30 blagen te vreten geven…maar zout ff lekker op uit dit blank(!) te worden land….

  2. Vrijedenkert

   Hamer Sikkel,

   Even buiten BLM en hun standpunten om…
   Antifa, gewoon een globale ondinaire geweldadige knokploeg wil de democratische systemen met rechtstaat en handhaving en o.a. privebezit en priveonderneming afschaffen in westerse maatschappijen!

   Bepaalde punten van BLM kan ik mij wel in vinden maar die van Antifa gewoon een agressieve vorm van socialsime, communisme absoluut niet…

   BLM en Antifa zijn niet hetzelfde maar toch hebben deze onderling contacten en werken op punten samen, hierdoor heb ik ook bij BLM de nodige vraagtekens…

 9. Original NL

  En…onze Jan slaat …zoals altijd…de spijker weer op z’n kop.

 10. ervi

  Mocht ik ,met mijn witte erfzonde, nog eens gaan solliciteren, zal ik als goede helper whitey in gesprek erop staan dat ik, ondanks uitstekende geschiktheid, afgewezen wordt vanwege mijn huidskleur en eisen dat een andersgekleurd persoon wordt aangenomen, ongeacht geschiktheid.

  Ook zal ik vanavond een van mijn schoonzonen even de maat nemen. Deze jongeman is een echte wereldverbeteraar die woorden in daden omzet en al jaren periodiek naar een dorpje in Senegal afreist om mee te helpen aan opbouw en het verbeteren van de kwaliteit van leven aldaar. Ik had daar eerst veel respect voor maar het blijkt dat hij dit slechts voor zijn eigen, witte glorie doet.

  Een andere schoonzoon zal ik ook nog even de oren wassen omdat hij een witte politieman, en dus racist,is. Zo iemand wens ik niet in mijn familie.

  Zo ben ik goed bezig.Toch?

  1. Politiek Profeet

   @ervi….al sal regkom…

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.