Opnieuw een steekpartij in een AZC! Voor de tweede keer in een maand tijd in een AZC in Harderwijk

Afgelopen nacht vond er opnieuw een steekpartij plaats in het azc van Harderwijk. Van ‘incidenten’ kan je nauwelijks meer spreken, de tal van geweldsescalaties nemen alleen maar toe in Nederlandse azc’s. Het is niet duidelijk of er iemand is opgepakt, de politie doet op dit moment onderzoek. Tot nu toe is er geen spoor te bekennen van het ‘harde beleid’ van staatssecretaris Broekers-Knol. 

Voor de tweede maal deze maand vond er een steekpartij plaats in het azc van Harderwijk. Een persoon raakte hierbij gewond, de politie doet nog onderzoek naar wat er precies gebeurd is.

Begin van de maand vond er ook al een steekpartij plaats in het azc, en vorig jaar – ook in juni – vond er ook al een steekpartij plaats. Je kan dus wel redelijk stellen dat er iets niet helemaal in de haak is.

De afgelopen tijd horen we steeds vaker geluiden dat er tal van geweldsescalaties plaatsvinden in Nederlandse azc’s. Burgemeester zijn soms radeloos en vragen om steun van staatssecretaris Broekers-Knol. Tot nu toe blijft het voornamelijk bij beloftes en stoere retoriek van de staatssecretaris.

Er is nog nauwelijks iets veranderd, en dat terwijl de azc’s er nu niet bepaald veiliger op worden. Hoe lang moeten dit soort incidenten nog plaatsvinden voordat de boel op de schop gaat?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

6 reacties

 1. 1000

  Direct uitsluiten van de asiel procedure en het land uittrappen.

  Zulke imbicielen hebben we inmiddels genoeg

  1. Nexit218

   Wat een rare architecten en artsen zijn dat toch, nou ja een enorme verrijking van de Nederlandse cultuur dit hoor! Moet ik ze nou ook nog uitnodigingen om te komen logeren?

 2. NoDoubt

  Het is sowieso zot dat je als vluchteling een paspoort krijgt en geen verblijfsvergunning. Het zijn sowieso geen vluchtelingen. Zo gauw ze over de grens van Syrië waren ze nog vluchteling en al in een vrij gebied. Wanneer ze verder trekken zijn ze gelukszoekers.

 3. AS210854

  Hier in overloon staan ook elke dag wel politie en meubel auto’s om de boel opnieuw in te richten als er weereens ” incidenten ” zijn geweest.

 4. Vrijedenkert

  Het beleid van de overheid is voornamelijk uitgeprocedeerden, vluchtelingen, illegalen en statushouders die overlast veroorzaken of criminele activiteiten bezigen overplaatsen naar een ander AZC waar men dan weer vrolijk verder kan gaan met hun activiteiten!

  Oftewel men lost niks op maar men blijft constant het probleem verplaatsen, het enigste wat echt helpt is dat lokale overheden en gemeentebesturen overlast gevende AZC’s per direct sluiten en voorgoed opheffen en dan moet het addergebroed uit Den Haag dit gespuis zelf maar opvangen in Torentje, Binnenhof, eigen ministerie’s of eigen woning…

  Alleen durven lokale overheden, bestuurders en gemeentebesturen dit soort maatregelen niet te nemen en nemen ze de overlast maar voor lief en gaat Den Haag vrolijk verder met het beleid van het blijven overplaatsen van gespuis dus het probleem rondpompen zonder oplossing.

 5. Genoeg van linkse dictatuur

  Laten ze elkaar maar afmaken, zijn allemaal van die hoog op geleiden, dank je wel linkse landverraders.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.