Peilingen EenVandaag: VVD op verlies, D66 schiet omhoog en CDA gaat ook lekker!

De nieuwe zetelpeiling van EenVandaag en Ipsos is bekend! Grote stijgers zijn dit keer D66 op 14 (+4), PVV op 16 (+2) en CDA op 16 (+2). VVD (41) en FVD (9) verliezen beide -3 zetels. Het begint te rommelen en te schuiven in de wereld van de politiek!
De verschuiving zijn niet enorm als je puur naar de cijfers kijkt. Het gaat er echter om wáár die winst en dat verlies plaatsvinden, en dan is het wél interessant! Want de ‘coronabonus’ voor de VVD lijkt te zijn uitgewerkt, men mag weer steeds meer kritiek leveren op het RIVM en het kabinet.

De PVV lijkt hier juist weer meer van te gaan profiteren, mogelijk doordat zij zich de afgelopen maanden goed hebben weten te profileren als anti-establishment partij, maar of die zetels ook van de VVD zijn afgesnoept, weet ik niet.

Het CDA lijkt dat meer voor z’n rekening te moeten nemen, nu bekend is dat Pieter Omtzigt een gooi doet naar het lijsttrekkerschap voor die partij. Het CDA is waarschijnlijk, samen met de PVV, ook de partij die zetels bij FVD heeft weggenomen.

GroenLinks gaat trouwens ook van 15 naar 13 (-2) en de PvdA van 13 naar 12 (-1). Wellicht dat D66 hier de motor achter is nu er ook bij die partij verkiezingen worden gehouden.

Voor de rest is het allemaal niet zo bijster interessant. DENK: 2, 50Plus: 1 (-1) en de nieuwe Partij voor de Toekomst: 1. Het morrelt dus vooral binnen links en rechts.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

129 reacties

 1. Maris Coppolse

  Het FvD schuift langzaam maar zeker naar de splintermarge en D66 stijgt met Kaag richting volgende coalitie.

  Een mooie ontwikkeling.

  1. Cootje

   Kaag kan in maart rekenen op de Amsterdamse grachten /wallen / en verder kan je nog geen kip klaar maken al krijg ze de veren er bij cadeau

   1. EvertB

    Van Sigrid mag jij de veren houden. Daar weet jij zelf wel raad mee, toch?
    Kaag weet zeker hoe je een haas klaarmaakt.

 2. Bullshit10

  Peilingen van een vandaaag ja hoor

 3. Maurits Dekker

  De VVD op 41 zetels?
  Dat gelooft toch geen mens?
  Noord-Koreaanse toestanden …..

  1. Brenda Welsh

   De NSB zit er achter !

   1. evil knievel

    sLinks dus!😁
    Bedankt voor de tip steunbeer maar dat wisten we al!😜
    Je loopt 8er!🙈

    1. Michel Bloemkist

     Terug naar de middelbare school.

     1. Limburgse Separatist

      Een socialist is nog altijd een socialist. Of het nu een rode, groene, blauwe, nationale of globale is. Nazi, glozi, EUzi. Allemaal een pot nat.

    2. Bullshit16

     En een populist is een populist. Allemaal hetzelfde simplisme.

   2. Duidelijk

    enz

  2. Bullshit45

   Geloof er niks van het zijn allemaal oplichters wacht maar tot volgend jaar ze zullen nog leliuk op hun neus kijken die landverraders

   1. 1010

    brenda alias maris in de pek en veren , perfect plan

 4. Bullshit10

  Ik raad iedereen aan om nog maar eens naar het congres van fvd op YouTube te gaan kijken
  11 december 2019 zo hoord Nederland te zijn

  1. Maris Coppolse

   “ 11 december 2019 zo hoord Nederland te zijn”

   Dát waren nog eens tijden!

   😂

   1. 1010

    enz

   2. Aborifa

    Als je ideaal is:
    Schone lucht maar niet te vreten, allemaal arm, allemaal werkloos, geen historie, geen cultuur, één mening dan moet je achter de bolsjewieken van SP, GL en D66 aanlopen. Veel plezier in de heilstaat!

    1. Oepsie

     De inherente ondeugd, van het kapitalisme, is de ongelijke verdeling van zegeningen.

     De inherente ondeugd, van het socialisme, is de gelijke verdeling van ellende!

     De inherente ondeugd, van de Islam? Dat is oorlog in ieder land, stad, dorp en huiskamer!

 5. Piet Klein

  Het is steeds de vraag hoe representatief de peiling is. Een aardig idee is als de peilers exact op één moment moeten meten en hun resultaten tegelijkertijd moeten presenteren. Kijk en huiver. Maar laten we aannemen dat de trends enigszins kloppen dan is er een andere eenvoudige constatering. Meer media aandacht is meer stemmen. Rutte kan een puinhoop van de corona aanpak maken maar door zijn persconferenties stijgen de stemmen. Kaag kan Palestijnse terreurgroepen financieren maar aandacht in de media levert stemmen op. CDA-ers komen in beeld, de Jonge kan vele doden in de coronacrisis op zijn naam hebben staan, maar veel CDA lijsttrekkersaandacht en er zijn stemmen. Je hoeft als kartel politicus maar flink te rabarberen in de media en je hebt je stemmen weer binnen. Rabarber x aantal kijkers op een medium is zetels. Welkom in de nieuwe politiek werkelijkheid.

  1. Maris Coppolse

   Het is altijd weer geestig dat, als de uitslag tegenvalt voor de guurrechtse partijtjes subiet de integriteit en de kwaliteit van de peiling in twijfel wordt getrokken.

   1. Piet Klein

    Maris, ik twijfel niet maar …. https://frontbencher.nl/peilingen/ kies je eigen resultaat. Overigens wie zijn de guurrechtse partijtjes precies. Ben jij van het gure midden of van guur links of van de superieure de partij (vermoedelijk hoog opgeleid) …… Of is het enige debat wat wij mogen voeren jij bent guur, of jij bent extreem of jij bent fascist (overigens is dat een variant van het (nationaal) socialisme waar eens de voorganger van de PvdA fan van was) of marxist of .. Of ben je van de gure framers partij. Als ik over integriteit twijfel en doe ik best wel eens dan staan de peilingen niet boven aan.

    1. Michel Bloemkist

     De sdap is nooit een “fan” geweest van het fascistische gedachtegoed van de nsdap van de nazi’s. Best wel stom eigenlijk dat die denktrant ooit de kans gekregen heeft post te vatten.

     1. combat le pelicule

      Kaag kan Palestijnse terreurgroepen financieren

   2. Piet Klein

    Kies zelf maar welke de beste integriteit heeft https://frontbencher.nl/peilingen/

   3. 1010

    enz

   4. combat le pelicule

    maris is een guur naargeestige ped*seksueel

   5. evil knievel

    T is nog geestiger als Maris weer n stompzinnige & dus lachwekkende opmerking plempt!😄

  2. Henk Albarda

   Piet Klein, de afgelopen 10 jaar verkiezingen hebben bewezen dat Ipsos, I & O en 1Eenvandaag er altijd stevig naastzitten. Van hun ‘grote’ panel van een beweerde 5000 personen, melden ze nooit hoeveel er op de peiling hebben gereageerd. De vraagstelling is tendentieus.
   De enige die soms in de buurt komt, is MdH en zelfs die gaat vaak stevig de mist in.

   De enige ‘peiling’ die telt is de uitslag zelf. En zelfs daar mag je vraagtekens bijzetten omdat alle ministeries en organisaties als PBL en CPB inmiddels hebben bewezen het manipuleren van cijfers als hun focus te zien.

 6. 1010

  Waar bestaat dat panel van 1vandaag uit ? Wie kijkt NPO ?

  Zeer eenzijdige poll.
  Het is overigens duidelijk dat korea aan de noordzee steeds dichterbij komt.

  Weltrusten Nederland. Nooit meer zeiken over de politiek als je geen fvd of pvv gestemd hebt. Je krijgt wat je verdient en stemt

  1. Michel Bloemkist

   Van de week al de eerste para-militaire groepjes op straat voorbij zien komen. Zag ook meerdere militaire colonnes een paar keer langszoeven.
   Op straat gonst het inmiddels van de geruchten dat Rutte de macht nu definitief naar zich toe aan het trekken is.

   1. Maris Coppolse

    We gaan een zware tijd tegemoet, Bloemkist. Straks krijgen we een politiestaat en meedogenloze dictatuur onder leiding van Kim Yun Mark die alles wat oorspronkelijk Nederlands is zal verbieden. Als je betrapt wordt op het dragen van klompen of het eten van hutspot word je subiet gedeporteerd naar de concentratiekampen die op de Veluwe zullen worden ingericht.

 7. Lugor

  Gaat niet zo goed met onze nationale krantenverkoper.
  h**ps://winkel.forumvoordemocratie.nl/products/de-originele-fvd-krant
  5 Euro voor een krant/verkiezingsfolder?

 8. Beukman

  Het zijn maar peilingen, maar het begint er voor Thierry, die heeft verklaard zich van hogerhand geroepen te voelen om premier te worden, niet omdat hij het wil maar omdat het moet, somber uit te zien. Dan heb je zo’n fijne beweging met heel veel leden, een eigen omroep en een eigen krant, en dan maar negen virtuele zetels, van de 150?

  Of zou juist deze naar binnen gerichte houding hier debet aan zijn, en hebben de lieden die durfden te beweren dat Forum sekte-achtige trekjes vertoont, toch een ietspiepietsie gelijk?

  1. 1010

   ach het verneukmannetje gaf Trump ook geen kans ! : 🙂

   1. Beukman

    Ook hierin vergis je je, @10.

    1. 1010

     pathologische leugenaar probeert weer de boel te verdraaien 🙂 🙂

     domme sukkel, weer even op negeer verneukmannetje

  2. Blitzkrieg

   Beukman :
   Quote : “Dan heb je zo’n fijne beweging met heel veel leden, een eigen omroep en een eigen krant, en dan maar negen virtuele zetels, van de 150?”
   Thierry heeft heel wat meer aan z’n eigen omroep en krant dan Rutte aan die virtuele zetels. Het is zelfs nog veel sterker, Rutte’s virtuele zetels werken alleen maar tegen hem; de meerderheid van Nederland verguist Rutte namelijk en dit maakt het verzet alleen maar groter.

   ARRESTATIE na Corona-verbod en INGESTORT | AMBULANCE erbij na POLITIE in huis | Sophia de Boer
   h**ps://www.youtube.com/watch?v=mf69LhD-lgM

   Heel Nederland is Rutte fan joh, tuurlijk!

   1. RPML

    Deze afschuwelijke video zag ik vorig weekend op FB, dat is dus Nederland anno 2020…

    Het is ongelofelijk dat agenten dit in naam der wet uitvoeren… enig zelfstandig denkvermogen over hun eigen daden ontbreekt geheel.

    1. Blitzkrieg

     RPML : Dit is de wet, en is het werk van Rutte en een aantal partijtjes met een ‘C’ in hun naam. Wat mij betreft klieren de DDS tr0llen dag en nacht door en krijgt Rutte elke dag meer VIRTUELE zetels, uiteindelijk gaan we winnen. Geloof maar dat ze er flink de pest in hebben in Den Haag, ze trekken alles uit de kast en Nederland reageert waardig, bewust en laten zich niet gek maken. Laat je niet opnaaien of tegen elkaar uitspelen, nog iets langer dan een half jaar en FvD en PVV behalen samen een absolute meerderheid.

     Aan de Beukmannetjes en de dokjes de oproep om vooral lekker te blijven klieren, aan de NOS de omroep om de peilingen zoveel mogelijk te verkr@chten en te fake-newsen en aan de gewone normaal denkende mens de oproep om vooral rustig te blijven, dit komt helemaal goed.

     1. RPML

      Voor groot verzet vanuit de bevolking heb je een stevige voedingsbodem nodig; die wordt op dit moment goed bemest met BLM, deugende NL’ers, de ontmanteling van de leugens rondom corona, de ontmanteling van de leugens van het klimaatplan en als klap op de vuurpijl straks Prinsjesdag, waar de burger er achter gaat komen dat hij de rekening mag betalen.
      Veel mensen in mijn omgeving kiepen op dit moment om, zelfs trouwe VVD’ers en notoire PVV/FvD-critici beginnen in te zien dat ze bedonderd zijn. Als Maurice de Hond belt zullen ze nog wel zeggen VVD te gaan stemmen, maar ik denk dat het uiteindelijk anders wordt, dezelfde verrassing als bij de Provinciale destijds…

     2. Blitzkrieg

      RPML : Belangrijkste is het hoofd koel houden, en Nederland doet dat fantastisch. In mijn omgeving, op straat is alles als vanouds niemand vreet de media hype. Viruswaanzin (Jensen trouwes ook) doet het wat dat betreft hartstikke goed, we hebben allemaal dezelfde vijand namelijk de staat of beter gezegd dat wereldoverheden.

      Fuck them, we win!

     3. RPML

      Dat kan ik beamen; klanten geven weer een hand, niemand doet meer krampachtig (behalve in de supermarkt). Was gisteren bij de notaris, eerst formeel op afstand, bij het weggaan een stevige handdruk. Ondernemers spelen het spelletje alleen nog mee omdat er anders een BOA klaar staat met een bekeuring

     4. Beukman

      Veel mensen in mijn omgeving kiepen op dit moment om, zelfs trouwe VVD’ers en notoire PVV/FvD-critici beginnen in te zien dat ze bedonderd zijn.

      In jouw bubbel zullen zich wel heel veel van zulke mensen bevinden ja. Maar wat wil je nu eigenlijk zeggen, @R?

     5. RPML

      In mijn bubbel zitten die 42 virtuele zetels, die geen 42 echte zetels zijn. Mensen spreken zich niet meer uit, alleen onderling nog.

     6. Lugor

      @RPML.
      Leuk dat ik u hier tref.
      Kunt u wat meer duidelijkheid geven over uw uitspraak vandaag betreffende het coronavirus.
      U merkte zeer scherp, onderbouwd met feiten op:
      En voor wat het vaccin betreft: vraag het aan iedere medicus of apotheker, antibiotica werken niet tegen virussen.

     7. Beukman

      In mijn bubbel zitten die 42 virtuele zetels, die geen 42 echte zetels zijn. Mensen spreken zich niet meer uit, alleen onderling nog.

      aldus @RPML.
      Waarmee je bevestigt dat de uitspraak over jouw eigen bubbel geen enkele waarde heeft voor de wereld daarbuiten.

     8. RPML

      @Lugor Moet ik je nou ook nog bij iedere scheet de Google-term voorkauwen? Google: antibiotica virus

      In tekst:
      Wat zijn virussen?
      Een virus is een hoeveelheid erfelijk materiaal omringd door een eiwitmantel die levende cellen infecteert. Virussen zijn iets anders dan een bacteriën. Virussen kunnen zich niet in voedsel vermeerderen en kunnen al in kleine aantallen tot ziekte leiden. Een ander verschil is dat virussen afsterven bij verhitting en dat antibiotica niet helpt bij bestrijding tegen virussen.

      De link: h++ps://www.izore.nl/virussen

     9. combat le pelicule

      In beukhol’s bubbeltje heeft beukhol alleen maar te maken met zijn eigen geesteszieke idioterie.
      Let maar op mijn woorden, ik zeg je beukhol is geestesziek saampjes met tenalady maris

     10. RPML

      “Waarmee je bevestigt dat de uitspraak over jouw eigen bubbel geen enkele waarde heeft voor de wereld daarbuiten.”

      Vanuit jouw bubbel is dat een begrijpelijke constatering. Gelukkig kijk ik ook buiten mijn eigen bubbel, al is het maar om een gebalanceerd beeld te kunnen krijgen

     11. RPML

      @combat le pelicule

      Volgens mij is het sinds vanmorgen RIP tenalady, daarna een wederopstanding met een p’tje meer en nu ook weer RIP. Er heerst een weldadige rust…

     12. Lugor

      @RPML
      Dat antibiotica niet tegen virussen werkt is bekend.
      Met de ramen open slapen helpt ook niet.
      Maar wat is de rede van uw opmerking als u daar geen “ontmaskerende” bedoeling mee heeft?
      Welke arts/deskundige/RIVM-medewerker heeft het tegendeel van uw stelling gepubliceerd?

     13. Meriadoc Brandebok

      Je bent wereldvreemd als je denkt dat FvD of PVV een meerderheid zullen behalen. In dat geval moet men naast de rechtse partijen ook nog eens linkse partijen overtuigen, maar aangezien Baudet naar het extremistische is doorgeslagen gaat dat ook niet lukken.

      Bij de PS-verkiezingen halveerde de PVV nog. De FvD-ers hadden Wilders’ kiezers afgenomen. FvD vist grotendeels in een en dezelfde vijver ls PVV.

     14. RPML

      @Lugor
      Buiten Google praat ik ook gewoon met mensen (kom maar even bij… lijkt me echt een openbaring voor je in dat verre Spanje), geluidsopnamen maak ik daar niet van om mijn stellingen te onderbouwen, maar luisteren en mij laten informeren doe ik wel. Je poogt bij herhaling mijn stellingen te ondermijnen met flagrante onzin, wees gerust, het is vergeefse moeite. Ik beweer nooit iets zonder onderbouwing. De bron kan je wellicht irriteren, maar feiten en getallen zijn moeilijk te pareren met emotie. Berust er maar in.

     15. RPML

      @Lugor

      Dit was toch de vraag?

      “Kunt u wat meer duidelijkheid geven over uw uitspraak vandaag betreffende het coronavirus.
      U merkte zeer scherp, onderbouwd met feiten op:
      En voor wat het vaccin betreft: vraag het aan iedere medicus of apotheker, antibiotica werken niet tegen virussen.”

      Daar heb je antwoord op gekregen van mij. Daarna weer verder zuigen heb ik geen zin in, verspilde energie, U vraagt, wij draaien

     16. RPML

      @Meriadoc

      “Je bent wereldvreemd als je denkt dat FvD of PVV een meerderheid zullen behalen.”

      Waar schrijf ik dat?

     17. Beukman

      Vanuit jouw bubbel is dat een begrijpelijke constatering. Gelukkig kijk ik ook buiten mijn eigen bubbel, al is het maar om een gebalanceerd beeld te kunnen krijgen

      aldus @RPML.
      Dat is goed om te lezen, @R. De meeste mensen kijken immers niet buiten hun eigen bubbel.

      Enfin. Je hebt dan dus ook gezien dat buiten jouw eigen bubbel de situatie volkomen anders is dan erin.

      En vandaar mijn observatie dat wat jij ziet in je bubbel, niet kan worden gegeneraliseerd, en dus weinig objectieve waarde heeft. Met alle respect, overigens.

     18. Lugor

      @RPML
      Hartelijk dank voor uw reactie welke op geen enkele wijze een rede en/of onderbouwing van uw ongefundeerde opmerking geeft.
      Veel plezier vanuit uw bubbel

      Ps Net op tijd voor de totale Spaanse lockdown waren we gelukkig weer bij de kinderen/kleinkinderen in Nederland.
      Maar het Spaanse leven missen we wel.

     19. Duidelijk

      “Volgens mij is het sinds vanmorgen RIP tenalady, daarna een wederopstanding met een p’tje meer en nu ook weer RIP. Er heerst een weldadige rust…”

      YES!

     20. Meriadoc Brandebok

      @RPML

      Excuses, ik had mijn comment niet voorzien van aanhef, het was een reactie op Blitzkriegs eerste comment in dit deeltje, hij bracht die stelling naar voren. Beetje onhandig van mij. 😬

     21. RPML

      @Beukman

      De term ‘bubbel’ introduceerde jij, ik niet. Ik lees heel veel, ook Joop, ook de Volkskrant, ook de Telegraaf, ook Weltschmerz en nog heel veel meer. In mijn vriendenkring is ieder pluimage wel vertegenwoordigd, soms houd ik wijselijk mijn mond. Ik constateer dat de polarisatie alleen maar toeneemt en dat feiten er nog maar weinig toe doen, alleen de emotie regeert nog. Ik ben van de cijfers, de feiten, de onderbouwing. Bij emotie tellen die niet meer, en dat is zorgelijk want dat zou toch de basis moeten zijn van iedere discussie. Ik sta open voor iedere discussie, mits onderbouwd met feiten of cijfers. Met emoties bereik je niets en krijg je de feiten ook niet scherp.

     22. RPML

      @Meriadoc

      OK, helder 😉

     23. combat le pelicule

      “maar aangezien Baudet naar het extremistische is doorgeslagen”

      occult brandebokje lult uit z’n nekje, Baudet neemt terecht stelling, dat ieder Baudet hater dit gelijk bestempeld als extremistisch laat de enorme importantie en het gelijk zien van Baudet

     24. Lugor

      RPML oppert:
      Buiten Google praat ik ook gewoon met mensen , maar luisteren en mij laten informeren doe ik wel.

      2 Dierbare en betrouwbare vriendinnen neem ik aan?

     25. RPML

      @Lugor

      Leer wat beter knippen en plakken, je maakt een parodie van jezelf!

      Lekker dat je weer in NL bent, in Spanje is inmiddels de wetgeving ‘corona-proof’ gemaakt lees ik net, daar ben je vast een voorstander van en daarom blijf je voorlopig in NL…

   2. 1010

    Zoals ik al weken beweer , korea aan de noordzee. Dit kan toch niet ?

    Hoe is dit mogelijk in Nederland ? Hoe kunnen we een verzet organiseren ? Krachten moeten gebundeld worden tegen deze idioterie.

    Willen we nou echt beweren dat de despoten club van rutte op ruim 40 zetels staat ?
    Dan is Nederland knettergek en reddeloos verloren

  3. Meriadoc Brandebok

   “Of zou juist deze naar binnen gerichte houding hier debet aan zijn, en hebben de lieden die durfden te beweren dat Forum sekte-achtige trekjes vertoont, toch een ietspiepietsie gelijk?”

   Zeker. 🤷‍♂️

   1. Blitzkrieg

    Meriadoc Brandebok :
    Rutte’s populariteit is vergelijkbaar met die van Macron.
    h**ps://twitter.com/zwitsal1908/status/1277351517587210241?s=20

    Elke keer dat je me tegenspreekt maakt m’n gelijk alleen maar groter, op naar de 150 VIRTUELE zetels voor Rutte; NOS maakt mogelijk 🙂 .

    1. RPML

     Exact de reden waarom Macron zo blij was met Corona en het land meteen in lockdown gooide. Het was al maanden ieder weekend zwaar hommelus in de grote steden door de gele hesjes en de importlandiërs, alleen las je dat niet in de MSM

     1. Beukman

      Zoals Geert ontzettend blij is met vluchtelingen, moslims en andere vreemde elementen, met uitzondering van Indo’s. Sterker nog: het is zijn core business.
      Op de alternatieve media zul je hierover geen woord vinden trouwens, en ook niet bij Jensen.

     2. Blitzkrieg

      Beukman : Je wilde toch niet beweren dat moslims een soort corona crisis zijn? Kijk maar uit, dit zullen je je woke vriendjes niet lichtelijk vergeten!

    2. Meriadoc Brandebok

     Nee, absoluut niet. Frankrijk is een fundamenteel andere samenkeving en heeft een fundamenteel ander politiek bestel. Een onmogelijke vergelijking.

     1. Cootje

      Het zijn ook dadelijk de Fransen die het Europese bolwerk gaan slopen , niet de polderde Nederlanders die laten zich te makkelijk kietelen

     2. RPML

      Ik ken het socialistische Frankrijk als een land waar ze voor iedere scheet in staking gaan, het land platgooien, de boel barricaderen of de straat opgaan, bedoel je dat?

     3. Meriadoc Brandebok

      Ja, dat bedoel ik inderdaad, RPML. Een president (zeker een linksliberale) is daar permanent impopulair. Daarom zijn die cijfers niet af te meten tegen de waarderingscijfers van Nederlandse premiers.

     4. evil knievel

      Samenkeving!?
      Autocorrectie aanzetten!😜😁😘

   2. Bullshit10

    Meri
    Mijn vraag heb je nog niet beantwoord
    Het moet niet gekker worden eerst was het exstreem rechts nu is het weer een sekte wat is het nou man
    Volgens mij heb jij je pilletje nog niet gehad

    1. Beukman

     Nee @Shit, ik was het hierboven die schreef dat FvD sekte-achtige trekjes heeft. Meriadoc bevestigde dit alleen maar.

     1. 1010

      de linkse kerk is een sekte dus je puntje is ?

      het verneukmannetje doet zijn dingetje weer , draadjes verneuken

      etc !

     2. Bullshit10

      Beukman
      Waarom vertoont fvd sekte achtige trekjes
      Kijk maar naar het fvd journaal ze laten iedereen aan het woord zelf de hond is al langs geweest om zijn verhaal te doen

  4. Henk Albarda

   Geachte heer Beukman, recent is, notabene door een MSM bron, een peiling gehouden waarbij bleek dat meer dan 60 % van Nederland (dus inclusief vele VVD, CDA, en linkse kiezers) vindt dat met FvD en PVV moet worden samen gewerkt.

   Bij u vallen slechts 3 records te melden, het record van de meest feiten 180 graden verdraaiend, de meeste leugens hier publicerend en het meest naieve geloof in de racistische en anti-semitische MSM.
   Daarmee bent u een zelf verklaarde racist en anti-semiet.

 9. SubTec

  Tja…Peilingen op EenVandaag…
  Werden PVV en FvD stemmen überhaupt meegeteld?

  1. SubTec

   Hehehe.. dream on!

 10. Vrijedenkert

  FvD 9, PVV 16, SGP 3, CDA 16 en VVD 41 dat is gezamelijk 85 zetels en een heel duidelijke centrum-rechts conservatieve meerderheid in de Tweede Kamer.
  Een centrum rechtse regering beschikt dus altijd over een meerderheid als men rechts beleid wil in dit land!
  Het probleem EU, immigratie, open grenzen en klimaatbeleid blijft moeilijk omdat de voorheen altijd rechtse partijen VVD en CDA op deze gebieden zeer naar links neigen.
  CU 7 en 50Plus 1 zijn op sommige punten rechts en op andere punten wat meer links.

  De links-progressieve partijen DDR666 14, SP 10, Groene Khmer 13, Partij v.d Allochtonen 12, PvdD 5 zijn met 54 zetels dus heel duidelijk in de minderheid…
  DENK met 2 zetels is vijfde colonne en ander met 1 zetel als dat BIJ1 is ook…

 11. Bullshit10

  Het valt niet op eerst waren er peilingen van de hond maar nu hij uitgescheten is bij npo krijgen we ineens peilingen van een vandaag de grootste linkse bagger wat er bestaat
  De hond zijn peilingen hoor je nu niet valt niet op het word tijd dat ook npo gesaneerd word

 12. Rammstein

  Eens te meer blijkt dat de PVV een uiterst stabiele en solide aanhang heeft. Ongeacht de wisselende situatie in het land blijft de PVV de tweede politieke partij van Nederland. Terecht: Geert Wilders is een van de meest ervaren politici die standvastig blijft zonder als een windvaan te draaien en een uiterst gezond en pragmatisch programma heeft.

  Van die combinatie houden veel mensen.

  1. Lugor

   Geert Wilders is een van de meest ervaren politici die standvastig blijft zonder als een windvaan te draaien

   Er was eens een belangrijk programma punt:
   De AOW leeftijd is/blijft 65 jaar, geen dag meer
   Het werd het enige breekpunt in de onderhandelingen.
   Er was eens een verkiezingsuitslag.
   Er was geen breekpunt meer, de stemmen waren binnen.

   1. Meriadoc Brandebok

    Dat klinkt als een gedicht:

    Er was eens een breekpunt,
    Dat bleek een verkiezingsstunt.
    Het AOW op 65 zij meneer,
    Na de verkiezingsuitslag was ’t niet meer.

    1. 1010

     Was het maar een gedicht , het was een smerig heel doordacht plan volgens de getuigen bij de besprekingen.

     Overigens , als Wilders gelijk had gekregen stond de AOW nog steeds op 66 en niet conform de sterftetafels flexibel op 68 zoals met dit kabinet domme theemuts

     Wat ben je toch een dom ding

     1. Mar

      AOW-leeftijd gaat minder snel omhoog
      De AOW-leeftijd tot 2026 ligt vast:

      Tot 2021 blijft de AOW-leeftijd 66 jaar en 4 maanden.
      In 2022 is de AOW-leeftijd 66 jaar en 7 maanden.
      In 2023 is de AOW-leeftijd 66 jaar en 10 maanden.
      In 2024 en 2025 is de AOW-leeftijd 67 jaar.
      Na 2025 gaat de verhoging van de AOW-leeftijd door, maar minder snel dan nu het geval is. Het wetsvoorstel over de verhoging van de AOW-leeftijd vanaf 2025 moet nog worden aangenomen.

     2. combat le pelicule

      Aow in 2026 67 + 6

     3. 1010

      pppppppfffffffff wat wordt je moe van die wijsneuzen die wat willen corrigeren maar niets corrigeren maar slechts bevestigen.

      QUOTE Na 2025 gaat de verhoging van de AOW-leeftijd door, maar minder snel dan nu het geval is. Het wetsvoorstel over de verhoging van de AOW-leeftijd vanaf 2025 moet nog worden aangenomen. END

      Das dus een hogere aow leeftijd dan het compromis dat Wilders de gedoogpartners aanbood. Wilders bood een eenmalige verhoging naar 66 jaar aan. De huidige tendens is dus een enorme verslechtering ! Wat wil jij en brandende bok nu zeggen of aantonen ?

      De aow leeftijd ligt voor een jongere inmiddels op 72 wijsneus.

    2. Cootje

     Rutte hypotheek aftrek . Geen geld naar Griekenland , iedere burger 1000€ netto , gaan zelfs die verpleegsters niet krijgen, onder zijn leiding geweldige instellingen als het CBR het UWV en de belastingdienst naar de kl,oten geholpen , ouderen creperen in verpleeghuizen , een van de werkende partners mag de maîtresse spelen van de BV Nederland , zoveel is de belasting druk direct en indirect , en dan wil je Wilders aanvallen terwijl D66 al haar pronkstukken overboord heeft gekieperd om mee te kunnen doen op het pluche , pechthold heeft er een penthouse aan overgehouden en heeft een zinkend schip gauw verlaten , en nu wil een oude vrouw met Arabische invloeden de boel gaan redden . Jammer ze heeft de tijd niet mee , die is namelijk zwart / wit

    1. Cootje

     Te veel woorden voor een ze

   2. combat le pelicule

    Geert is een slim man en heeft zich niet voor leugenclown Rutte’s karretje laten spannen, dit deden de PvdA en de D666 wel die gingen bijna ten onder weesjewel.
    Rutte is namelijk een smerige leugenaar die de burger exorbitante belastingen oplegt en dan maar zeggen dat we zo welvarend zijn, we houden linkse hobby’s in de lucht ten koste van de Nederlandse burger..

    Ik denk dat de peilingen gefraudeerd zijn…..

    1. RPML

     “Ik denk dat de peilingen gefraudeerd zijn…..”

     Ik denk dat niemand meer het achterste van zijn tong laat zien…

 13. Cootje

  Fake news of fake opinie ,is en komt van de publieke zenders . In een gedeelte België genaamd Vlaanderen gaat Vlaams belang van de laatste verkiezing uitslag 23% naar 34% , in maart verkiezingen de recessie gaat duidelijke vormen aannemen , Erdogan is geboycot door de EU met vrij geven openen grenzen vakantie bestemmingen en zet onder een zware recessie de grenzen open , in december laait de zwarte pieten discussie weer op , plus een harde brexit de juiste ingrediënten voor Baudet en Wilders , jammer van de peilingen van de socialistische omroepen , en van avond weer kijken naar de nieuwe atleten in opsporing verzocht

 14. Cootje

  Het CDA heeft nog last van de lege kerken en de misbruiken die er bij horen, plus dat in de geloven Corona veel slachtoffers heeft gemaakt in hun nog aanwezige electoraat,. Trouwens dat geld voor het hele oude zuilen zooitje . De tweedeling is gewoon een feit en de zwarte piet wordt in maart 2021 aan de juiste partijen uitgedeeld , een zware recessie met een grote werkeloosheid beïnvloed dat Wilders en Baudet geen campagne hoeven te voeren , die gaan het gewoon op een presenteerblaadje krijgen , verder een beetje splinter partijtjes en de publieke omroepen vol met sociale verontwaardiging plus het demoniseren

  1. Bullshit10

   Zou de heren rutte en koozoten er dan net zo bij zitten als toen bij pim Fortuyn
   Ha ha ik zie ze nog zitten

   1. Piet51

    Fortuyn is begin mei 2002 vermoord en Mark Rutte verscheen pas in de Nederlandse politiek na de Tweede Kamer verkiezingen van dat jaar, later in mei, in het kabinet Balkenende I, dat in juli van dat jaar startte. Toen Mark Rutte actief in de Nederlandse politiek verscheen was Fortuyn dus al ruim twee maanden dood. Ik denk, dat niemand weet hoe Rutte er bij Pim Fortuyn bij zat. Wie “koozooten” is weet ik niet. Verklaar je s.v.p. nader.

    1. 1010

     enz !

     1. Piet51

      @1010
      Betekent dit, dat je je aansluit bij de onzinnige reactie van Bullshit10?

     2. 1010

      enz !

     3. Michel Bloemkist

      Misschien betekent het dat hij geen woorden kan vinden.

    2. EvertB

     “koozooten” is het vergroningste woord voor “consorten”, denk ik 😄

     1. Piet51

      @EvertB
      Ik zal mijn Groningse buren eens vragen. Die spreken die taal vloeiend, beter dan Nederlands.

     2. Rammstein

      “koozooten” klinkt eerder Rotterdams. ‘Stelletje pleuris-koozooten in de koopgoot’.

     3. Piet51

      @EvertB
      Het intrigeerde mij, dat woord koozooten. Je lijkt gelijk te hebben. Maar Bullshit10 spelt dit woord bij heel hoge uitzondering verkeerd. Het is “kozotten” en heeft dezelfde betekenis als consorten. Het wordt ondermeer gebruikt in een Gronings gedicht “ING en kozotten” in de bundel Kopschrabberijen van Eltje Doddema. Dat maakt Bullshit wel een cultureel belezen persoon. Hij stijgt in mijn achting, echt waar. Die scheldwoorden van hem zullen in het Gronings dan ook wel een veel diepere betekenis hebben.

    3. Bullshit10

     Ach pietje 51 je weet donders goed wie ik bedoel klootzak dan heb ik het niet over rutte
     Nee die was er nog niet nee
     Ik heb het over die andere moordenaars en jij weet wie ik bedoel

     1. Piet51

      @Bullshit10
      “… en jij weet wie ik bedoel”
      Ik heb vaak de indruk, dat je zelf niet eens weet wie je bedoelt. Hoe kan ik dat dan wel weten?

     2. Rammstein

      Een aanwijzing voor Piet51 in dit Sherlock Holmes spel: “Ha ha ik zie ze nog zitten”, zegt Bullshit. Aan wie denk je dan?

      Juist.

     3. Beukman

      Bullshit bedoelt Volkert van der G.
      Zeg dat dan, man!

     4. Duidelijk

      zuigman

     5. Meriadoc Brandebok

      Nee, hij bedoelt jut & jul, Ad Melkert en Hans Dijkstal. Twee tamelijk kleurloze en permanent chagrijnige politici van paars.

     6. Piet51

      @Rammstein
      Aaah, dan bedoelt hij waarschijnlijk vooral Ad Melkert en misschien ook Paul Rosenmöller. De anderen aan die bekende tafel rond middernacht speelden niet echt een grote rol. Mark Rutte was nog lang niet in beeld als nieuwbakken staatssecretaris, pas later dat jaar. Dank voor de hulp, maar Bullshit10 maakte het wel onnodig ingewikkeld. Ik beschik ook maar over een gemiddelde intelligentie en daar zou hij best rekening mee kunnen houden.

     7. Blitzkrieg

      Piet51 :
      Quote : “Ik beschik ook maar over een gemiddelde intelligentie en daar zou hij best rekening mee kunnen houden.”

      Zullen we dan maar doen arme jongen, anders is het zielig.

     8. Piet51

      @Blitzkrieg
      Leuk, echt! Ik dacht het gewoon eens te proberen. Er zijn namelijk ook voetballers die op vijf meter voor een opzettelijk open doel de bal er toch nog naast krijgen.
      Blitzkrieg, je had er wat meer van kunnen maken, maar deze reactie is toch ook eigenlijk best wel aardig. We zijn hier te vaak bloedserieus.

   2. Bullshit16

    Klootzak je liegt alles bij elkaar diezaten er toen helemaal niet bij als je zo graag een grote bek wil nadoen doe het dan goed linkse rattekop.

 15. Heras

  Wacht maar, totdat de hele bevolking hoort hoe ze belazerd zijn door de media en de politici. Veel werkeloosheid en chaos. Moet je kijken, hoe hard rechts wint.

  1. Brenda Welsh

   En dan moet er een Stalinistisch Tribunaal beslissen over de aansprakelijkheids stelling en de te nemen maatregelen tegen deze onverlaten.

   1. combat le pelicule

    brendapfffrrrssssssstttttt natte scheet

 16. Adriaen

  De massale immigratie uit lage IQ-landen doet zich gelden.
  Nederland wordt steeds dommer.
  Zodra er in ons land in groten getale op groupies van een terroristenleider gestemd wordt is er alle reden om ongerust te zijn.
  Nederland let op uw saeck!

 17. DennisEijs

  Is D’66 niet nog erger dan VVD? Over het CDA heb ik het niet eens.

  1. Michel Bloemkist

   Vergeet eigengeiler Baudet niet.

   1. 1010

    Vergeet eigengeiler grafkist niet.

   2. Bullshit10

    Michel
    Als jij problemen hebt met fvd waarom stel jij geen vraag iedereen is welkom en iedereen komt aan het WOORD (moet er wel tijd voor zijn natuurlijk)
    Heb jij het filmpje van het fvd congres nog gezien op YouTube van 11 december 2019 ik raad je aan om die ook te gaan kijken zo hoord Nederland te zijn wat die jonge dame zegt dat is fvd
    Daarom stem fvd of PVV

   3. Henk Albarda

    Michel Bloemkist, graag even een opsomming van de belangrijkste 10 punten in het FvD programma? Dat kun u niet en tot u die 10 punten vlot en zonder spieken in het programma kunt opsommen, moet u hier uw grote linkse bek houden over FvD.

 18. Henk Albarda

  Ipsos, I & O, en 1Eenvandaag zijn ongeveer net zo betrouwbaar als dat je de peilingen door de partij D66 zou laten uitvoeren. Totaal onbetrouwbaar dus.
  De enige keer dat ze in de buurt zaten, was bij EUP 2019 waar de opkomst in Nederland vrijwel de laagste van Europa was, PVV kiezers massaal niet kwamen en ook helaas een smaldeel FvD niet kwam stemmen.
  De enige peiler die soms iets in de buurt komt is MdH.
  Daarnaast heeft de kiezer bewezen een geheugen van 2 tot 8 weken, dus de partijen die ongeveer 6 weken voor TK 2021 een nieuwscoup weten te publiceren, winnen zetels.

 19. 56RdK

  Ongeloof dom volk dat D66, PvdA en VVD in stand houdt. Een ezel stoot zich maar éénmaal aan dezelfde steen, maar dat domme stemvee laat zich decennia lang belazeren en uitkleden. En ten aanzien van het CDA, ach, … gods wil?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.