Van Dissel (RIVM) Strikes Again: ‘Even wachten hoe het uitpakt, anders…’

Onze vaderlandse ‘James Bond’ (maar dan iets minder chique en sympathiek) Jaap van Dissel (RIVM) heeft weer eens van zich laten horen. De pratende grijze baard van van Van Dissel is niet gerust op de nieuwe versoepelingen van het kabinet.

In een paniekerige poging om nog meer onrust te zaaien zegt Van Dissel namens het RIVM: “De onzekerheid neemt nu heel snel toe”. Korte samenvatting: ‘Angst, angst, angst.’

Volgens RIVM-oppermeester Van Dissel is het te verdedigen dat we binnenkort weer opeen geplakt zitten in het openbaar vervoer. Belangrijk is wel -volgens Van Dissel- dat we allemaal de beruchte corona-app op onze telefoon installeren…

Tegenover de NOS zegt hij daarover:

“Als de app werkt en er voldoende mensen aan mee willen doen, kan dat natuurlijk bepaalde maatregelen vervangen. Dan kun je vaststellen dat mensen in een bepaalde periode dicht bij elkaar zijn geweest. Dingen als reserveringen en het zitten op vaste plekken worden daardoor anders. Ook de snelheid en capaciteit van het bron- en contactonderzoek wordt daarmee beïnvloed. Dus alles wat we nu aan regels hebben wordt beïnvloed door wat aan technologie wordt ontwikkeld en succesvol blijkt.”

Als u niet al dacht dat de overheid u in de gaten hield, dan is het zeker aan te raden om een zogeheten corona-app te downloaden. Succes verzekerd, aldus…


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

53 reacties

 1. Maris Copoolse

  “In een paniekerige poging om nog meer onrust te zaaien”

  Kenneth schrijft Prof. Van Dissel een emotionele gesteldheid en een kwalijk motief toe.

  Voor beide bestaat bewijs noch logica.

  Onzinnige en kwaadaardige laster dus.

  1. Sabreur

   Leuke poging, maar Kenneth geeft een mening en uit zijn zorgen. Als dit ook al onder laster, een strafrechterlijk vervolgbare actie, is dan staat het u vrij om aangifte tegen hem te doen.
   https://www.politie.nl/aangifte-of-melding-doen/

   Lees anders eerst het stuk dan nog eens over en probeer eens na te denken voor u gaat roeptoeteren.

   1. Maris Copoolse

    Ik wijs er slechts op dat zowel de paniek als het motief om onrust te zaaien nergens uit blijkt. Die paniek bij van Dissel mag Kenneth nog verzinnen maar van Dissel beschuldigen van bewust onrust zaaien is zonder bewijs of logica lasterlijk te noemen.

    1. Original NL

     Postbus 51?..nee enz.

    2. Duidelijk

     etc en enz

  2. Original NL

   Q…..Kenneth schrijft Prof. Van Dissel een emotionele gesteldheid en een kwalijk motief toe…….

   Ja.. dat kan natuurlijk niet Kenneth..dergelijk akties zijn alleen aan maris de deugrukker voorbehouden..vervang in bovenstaande zin Kenneth door maris en van Dissel door Baudet en voilà!!

  3. combat le pelicule

   Speciaal voor absolute deugkneus en geesteszieke maris,

   ““De onzekerheid neemt nu heel snel toe”.”

   Ja de 2de golf komt eraan er zijn 2 besmettingen meer dan gisteren! hoe gestoord en debiel ben je als je dit echt durft te zeggen..

   ““Als de app werkt en er voldoende mensen aan mee willen doen, kan dat natuurlijk bepaalde maatregelen vervangen.”

   Dus met andere woorden er wordt van de mensen iets verwacht dat tegen de privacy van de mensen ingaat, sterker nog, het medisch geheim van de mensen ernstig aantast, dan gaat er wat veranderen!, dit is de reinste chantage natuurlijk en gaat alle grondwettelijke perken te buiten…

   1. combat le pelicule

    Sla je geesteszieke maris om z’n oren houdt hij zijn mond dicht…slapjanus

 2. RPML

  Hoe vaak heeft Van Dissel er nu naast gezeten de afgelopen periode? De man wordt met de dag ongeloofwaardiger. Zie ook de longread in NRC over wat er allemaal mis is gegaan onder leiding van deze man. En oh ja, hij ‘verdiende’ zijn sporen al ten tijde van de Mexicaanse Griep, ook toen een compleet verkeerde inschatting. Het enige vaccin ooit waar door de overheid zelfs herstelbetalingen voor zijn betaald omdat kinderen narcolepsie opliepen tengevolge van het vaccin. Je snapt niet dat zulke incompetente wetenschappers nog een platform krijgen bij de MSM… of juist wel?

  1. Maris Copoolse

   Ik zie alweer een nieuwe complottheorie van RPML zich ontvouwen: welke duistere krachten zorgen er voor dat Prof. van Dissel een platform krijgt bij de MSM en met welke duistere motieven?

   Vragen, vragen.

   1. RPML

    Als mensen aantoonbaar hele domme dingen doen en zeggen is dat nog geen complot? Je zou het ook de Hutten-ziekte kunnen noemen, andere naam voor dezelfde aandoening. Feiten ontkennen en met een plaat voor de kop gewoon doorgaan…

    h++ps://zorgnu.avrotros.nl/nieuws/item/5-miljoen-voor-mensen-met-slaapziekte-na-vaccin-mexicaanse-griep/

    1. Maris Copoolse

     De suggestie was dat van Dissel om duistere motieven een podium krijgt bij de NPO. Die motieven worden niet verduidelijkt door te wijzen op complicaties met een eerder vaccin.

     1. Duidelijk

      etc

   2. RPML

    h++ps://zorgnu.avrotros.nl/nieuws/item/5-miljoen-voor-mensen-met-slaapziekte-na-vaccin-mexicaanse-griep/

    Complot? Gewoon een feit!

   3. Original NL

    Zuigen zuigen..etc.

   4. combat le pelicule

    achterlijkheid en viroloogimbeciel maris framed het gelijk naar “complottheorie”

   5. Original NL

    Ik zie..ik zie..gelul # etc.

  2. Lugor

   RPML beweert:
   En oh ja, hij ‘verdiende’ zijn sporen al ten tijde van de Mexicaanse Griep, ook toen een compleet verkeerde inschatting.

   De Mexicaanse griep, officieel Nieuwe Influenza A (H1N1),[2][3][4][5] en aanvankelijk ook wel varkensgriep[6] is een griepvirus dat in 2009 een pandemie veroorzaakte. Het virus behoort tot een nieuwe stam van het H1N1-varkensgriepvirus en had zijn oorsprong in Mexico in maart 2009.

   Voordat Van Dissel in 2013 Roel Coutinho opvolgde bij het RIVM was hij hoofd van de afdeling Infectieziekten bij het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC), waar hij in 1988 als arts was begonnen. Daarnaast was hij hoofdopleider Interne geneeskunde en voorzitter van het Centrum voor Infectieziekten. Hij wisselde zijn carrière bij het LUMC af met een onderzoeksperiode bij het Duke University Medical Center in Durham (North Carolina) en het Cold Spring Harbor Laboratory in de staat New York

   1. RPML

    h++ps://www.trouw.nl/nieuws/griep-vormt-vooral-maatschappelijk-probleem~bd3d23de/

    „Alleen zal het nieuwe virus veel meer mensen ziek maken dan anders, misschien een kwart van de bevolking. Dat komt doordat we er nog nauwelijks weerstand tegen hebben. De griep wordt daardoor vooral een maatschappelijk probleem.”

   2. RPML

    En hier de link Osterhaus-Van Dissel; beiden geoefend in het creëeren van massa-hysterie gebaseerd op fabeltjes

    h++ps://www.vn.nl/de-grieplobby/

    Stop er maar mee Lugor, je argumentatie rammelt aan alle kanten, meermaals op verschillende onderwerpen vandaag. Gewoon onderzoeken helpt en bespaart je een afgang.

    1. Maris Copoolse

     Keek nog even naar de link naar VN waarmee RPML iets onduidelijks probeert te bewijzen ten laste van van Dissel.

     Het blijkt een artikel te zijn uit 2009 (!) waarin van Dissel terzijde in beeld komt als voorzitter van een commissie die op zichzelf ook nog weinig verkeerd doet.

     Wat een trieste armoe.

     1. Meriadoc Brandebok

      Bedankt voor het vermelden van de feiten.

      Van D*s*el wordt hier dus volkomen onterecht door het slijk gehaald.

     2. Duidelijk

      enz

     3. Gerda2

      MC
      Wat een trieste armoe.

      Het artikel mag dan van 2009 zijn, je krijgt wel een idee van de handelswijze/denkwijze van de Leidse hoogleraar interne geneeskunde en infectieziekten Jaap van Dissel.
      Wat is het probleem met het jaartal?

     4. Gerda2

      Wat is het probleem met het jaartal 2009?
      Het gaat om het verhaal waarin de naam van boven genoemde persoon
      wordt genoemd.

      Ik geloof dat ik de naam van de man niet kan noemen, mijn berichten worden niet geplaatst.

     5. combat le pelicule

      Occul;t fantasietje vindt echt dat disproportionele 1.5m regel prima is, hij vindt ook dat angstverkondiger van Dissel alle ruimte moet krijgen hier om zijn ziekmakende virusevangelie te verkondigen…

     6. RPML

      Van Dissel is de pyromaan onder de virologen en heeft een bewezen trackrecord dat (inderdaad) al terugvoert tot 2009.

      Ook werd al door Bonneux geconcludeerd: ‘ ‘In Nederland is er geen onafhankelijk evaluatie-instituut,’ vindt de epidemioloog van Belgische komaf. ‘De adviseurs vormen een nerd community van mensen die langzamerhand van elkaar overtuigd raken en die aangezwengeld worden door mensen met belangen.’

      Bevindingen uit 2009 die de waanzin van 2020 onderschrijven met notabene dezelfde spelers.

     7. RPML

      Zie hier een zeer kritische uitzending van Nieuwsuur uit 2009 waarin dezelfde spelers als in 2020 de bevolking een pandemie aanpraten:

      h++ps://www.youtube.com/watch?v=0R5f3fz8JTA

     8. Lugor

      RPML is de totale waanzin nabij wanneer hij pruttelt:
      Van Dissel is de pyromaan onder de virologen en heeft een bewezen trackrecord dat (inderdaad) al terugvoert tot 2009.

   3. Maris Copoolse

    RPML is al weer uitgepraat, Lugor.

    Er is maar één manier om de man tot zwijgen te brengen en dat zijn de feiten en de logica. Daar zit z’n zwakte. Hij babbelt maar wat en weet bij nadere beschouwing nergens van.

    Zijn kleingeestigheid blijkt ook uit het feit dat hij steeds probeert mijn privé-identiteit in te brengen, alleen heel zwakke debaters verlagen zich tot deze stalking die bovendien in strijd is met de huisregels van DDS.
    Zijn eigen privé-identiteit houdt hij uiteraard geheim en hij verschuilt zich achter een nickname, zijn goed recht maar dat recht kent hij opponenten in de discussie niet toe.
    Dat is smerig gedrag van een immoreel mens.

    1. 1010

     zelfreflectie 🙂 🙂

     1. combat le pelicule

      @1010 hondred prosjen

    2. combat le pelicule

     maris is niet van de feiten wel van de angst, het is een angstig jochie, sterker nog, maris is een ernstig geesteszieke randdebiel die hier een podium krijgt..

    3. Lugor

     RPML, klimaatdeskundige
     RPML, energiedeskundige
     RPML, coronadeskundige.
     RPML, geloven-in-eigen-gelijk-deskundige

     1. 1010

      tja , analytisch nadenken bevordert je al gauw tot deskundige in het politieke landschap waar eenoog koning is

     2. Original NL

      Lugor lulhannes
      Lugor lullekop
      Lugor zuiger
      Lugor..geloven in eigen waarheid…

    4. RPML

     @Copoolse

     Ik beschouw je niet als opponent, ik ben geen psychiater.
     Jij bent diegene die misbruik maakt door je achter een nickname te verschuilen en daarmee kennelijk een vrijbrief denkt te hebben anderen te kunnen schofferen. Ik beschik over data waarmee ik je ware identiteit heb kunnen achterhalen door je eigen stommiteit (voor zover dat een stommiteit is…), je zou denken dat Hanna zich kapot zou schamen voor zo’n klojo die de Godsganse dag er plezier aan heeft anderen te schofferen, maar wellicht weet ze het helemaal niet. Typisch voor een stalker is dat hij altijd de zaken omdraait, uit eigen ervaring weet ik ‘helaas’ hoe een stalker aan te pakken. ‘Er is maar één manier om de man tot zwijgen te brengen’; be my guest, ik ook.

     1. Lugor

      RPML pruttelt:
      Ik beschik over data waarmee ik je ware identiteit heb kunnen achterhalen door je eigen stommiteit

      Jaja, en jouw IP nummer is ook bekend nl. 192.168.1.15.

     2. Duidelijk

      zuig-ip-cock?

     3. Duidelijk

      etc

     4. 1010

      Als w-i-m-p-j-e een vent is publiceert hij hier zijn NAW-gegevens, volgens hem zijn die namelijk enorm relevant voor de inhoudelijke discussie.

      De stalkende windbuil zal dat echter niet doen. Hij gaat schuil achter minmaal 50 aliassen.

      Maris Copoolse is een treurige opportunist die met populistisch geblaat feiten probeert te ontkrachten. Een ta rr el en een zeer irratante stront vlek. Gewoon negeren dus

     5. Duidelijk

      “Gewoon negeren dus”

      Inderdaad, voor de rest is alles toch al bekend, dat is logisch want de psychoparasiet misbruikt DDS voor zijn dagbesteding. Etc hangt hier al jaren rond en de geachte redactie weet dat.

  3. Original NL

   Q…Hoe vaak heeft Van Dissel er nu naast gezeten de afgelopen periode? …..
   Indien hij aan de lotto had deelgenomen..had hij na bekendmaking van de winnende nummers alle kruisjes op de juiste plaats gezet…helaas wel steeds een week te laat.

 3. Bullshit10

  Kan die bejaarde haatbaard niet naar een bejaardentehuis getrapt worden ik ben die klootzak meer dan zat constant het volk maar angst en smetvrees aanpraten die app laat die haatbaard die app en zijn reet stoppen samen met dat vergif wat ze al gekocht hebben en er nog niet eens is
  Het zijn allemaal incompetente hufters

 4. FuisCklam

  Van Dissel is heel wetenschappelijk en daar is hij vast heel trots op. Hij weet nl van alles en dat moeten we allemaal zomaar van hem aannemen. Hij heeft het nl onderzocht en weet precies hoe het zit. Wij niet. Hij wel.

 5. 1010

  Ik heb geen mobiele telefoon en weiger er 1 aan te schaffen. Overigens is dit zelf benoemde brokje specialist de ontwerper van de 1,5 meter idioterie welke hij weigert te voorzien van advies. Het is het kabinet die bepaald of de maatregel wordt ingetrokken zegt deze huichelaar die zijn zakken vult met zijn zogenaamde adviezen

 6. combat le pelicule

  ““De onzekerheid neemt nu heel snel toe”.”

  Ja de 2de golf komt eraan er zijn 2 besmettingen meer als gisteren! hoe gestoord en debiel ben je als je dit echt durft te zeggen..

  ““Als de app werkt en er voldoende mensen aan mee willen doen, kan dat natuurlijk bepaalde maatregelen vervangen.”

  Dus met andere woorden er wordt van de mensen verwacht dat tegen de privacy van de mensen ingaat, sterker nog, het medisch geheim van de mensen ernstig aantast, dan gaat er wat veranderen, dit is de reinste chantage natuurlijk en gaat buiten alle grondwettelijke perken te buiten…

 7. Willem Bever

  Den man is aantoonbaar incompetent en niet integer hij staat nota bene op een zwarte lijst.

 8. Original NL

  Het RIVM had geen idee toen het beweerde dat het niet zo’n vaart zou lopen en dat wij er – indien nodig- klaar voor waren.
  Dat bleek achteraf ietsie pietsie bezijden de waarheid.
  De “specialisten” bleken geen ervarings deskundigen( hoe ook?)..bovendien en dat is imo zeer kwalijk, er lag geen draaiboek klaar van hoe te handelen bij een pandemie…..terwijl wereldwijd alle virologen al decenia roepen dat het niet de vraag is of een pandemie zou kunnen uitbreken..maar wanneer…..
  Rutte zit in een tweestrijd…..kies ik voor risikoloos en vernietig de economie, of laat ik de boel los en als het fout gaat word ik gelyncht.
  Dan kiest hij de weg van de minste weerstand en kiest de middenweg.
  Helaas hebben ze niet de beschikking over vriend maris’s kristallen bol..
  Een beetje liberaal zou de bevolking wijzen op de mogelijke gevaren en risico’s en ze zelf de keuze laten maken…maar ja liberaal en rutte???
  Back to normal..asap!!!

 9. Original NL

  Wat zou een referendum in dit geval een ideaal middel geweest zijn om de bevolking zelf te laten kiezen.
  ( ) Wilt u de keuze hebben zelf te handelen.
  ( ) Of wilt u dat de regering dit voor u doet.
  Belachelijk dat we anno 2020 nog niet in staat zijn digitaal te kunnen stemmen…maar dat maakt het lastig, stemmen op de PVV of FVD in de papiercontainer te laten verdwijnen….dus dat zal niet snel gebeuren.

  1. A-BBa

   Je vergeet c) “bent u er voor de hele regering met onmiddellijke ingang op straat te zetten”

 10. A-BBa

  Iets toestaan en tegelijkertijd zeggen dat je er zorgen over hebt is de gemakkelijkste en goedkoopste manier om je uit iedere verantwoordelijkheid te trekken.

 11. ReneR

  Wat een gore paniek klootsak die van Dissel.
  Somebody shut that asshole up please

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.