Zorgpersoneel niet blij met applausactie: ‘Ze behandelen je echt als dienstmeid’

Een groot deel van het zorgpersoneel geeft aan dat ze te zwaar belast zijn tijdens de coronacrisis. Een deel is zowel fysiek als mentaal helemaal uitgeput, een applausactie schiet dan ook in het verkeerde keelgat van zorgmedewerkers. Dit omdat ze eerder hopen op structurele beloning in plaats van symbool politiek. En het ergste is nog niet eens voorbij: veel zorgtaken zijn uitgesteld omdat het virus de prioriteit had, al deze ‘secundaire’ taken moeten nu rap worden ingehaald.

Uit een enquête onder 6.000 zorgmedewerkers blijkt dat de coronacrisis te zwaar was voor veel mensen. Veel mensen willen minder gaan werken in de toekomst, of zelfs een ander beroep gaan zoeken. Dit is een zorgelijke ontwikkeling, aangezien er langer een flink tekort is aan zorgpersoneel.

,,Veel verpleegkundigen hebben ten tijde van corona bij moeten springen op de intensive care, en doordat de overige zorg stil lag is er een hoop werk blijven liggen, dat nu alsnog moet worden uitgevoerd. De drukte is bepaald nog niet voorbij.’’

De applausactie van 17 maart geeft bij de helft van de mensen dubbel gevoel. Uiteraard vinden ze het fantastisch dat mensen hun werk waarderen, maar al die overuren en niet bepaald een hoog loon geven de zorgmedewerkers niet echt een fijn gevoel. Zij willen ook economisch worden beloond.

De woede zit er bij sommige goed in, zij vinden dat de politiek allemaal hele mooie woorden zegt, maar feitelijk gezien niet de situatie van zorgmedewerkers beter maken.

,,Ik denk dat een bonus én loonsverhoging het minste is wat voor ons personeel gedaan kan worden!’’ betoogt een Limburgse verzorgende. ,,Wat denk je van de zorgmedewerkers die door corona en het besmettingsrisico zelf ernstig ziek zijn geworden en zelfs gestorven?’’

 

 

 

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

15 reacties

 1. Bullshit10

  Wat nou wat een gezeik Rutte en koozoten doen het toch goed
  Krijgen ze dan toch een keer hun ogen open en worden ze een keer waker dat ze al jaren onder Rutte zijn bewind genaaid worden
  En kapot bezuinigd zijn
  Mag toch hopen dat ze nu hun verstand gebruiken en stemmen op fvd of pvv die het wel goed met hun en zzp’ers mkbers hebben
  Stem fvd of PVV uit de eu

  1. ikweetwatikwil

   Mee eens Bullshit 10

   1. ikweetwatikwil

    Want juist daar zitten de meeste VVD stemmers.

  2. combat le pelicule

   Precies bs, ja-ren-lang kapot bezuinigd

 2. SubTec

  Rutte III doet nu alsof de Zorg iets heel bijzonders heeft gedaan omdat het volk in tijden van (door henzelf veroorzaakte stress) “helden” wil zien.

  Het is dus (weer) volksmennerij van Rutte III
  Voor hen zijn deze mensen ook helemaal geen “helden” maar slechts bliksemafleiders.
  Ze hebben immers gewoon hun werk gedaan, zoals ze dat al jaren doen.
  Vandaar dat de volksmenners van Rutte III alleen maar voor de bühne applaudisseren en meer niet.

  Ik ben ook helemaal niet voor om de zorg deze 1x 1000 Euro extra te geven.
  Men heeft heel veel en nuttig werk verricht maar dat hoort bij het beroep waarvoor ze gekozen hebben.
  Ik ben er al jaren voor deze mensen een permanente loonsverhoging te geven omdat ik van mening ben dat ze voor een aalmoes een vaak (emotioneel) zware en zeer belangrijke taak uitvoeren.
  Let wel, ik ben niet voor om maar geld in de zorg te dumpen zodat alleen het hogere kader zichzelf absurde loonsverhogingen kan geven zoals dat in het verleden is gebeurd.
  Ik praat over het verplegende personeel, de broeders, verpleegsters enz.
  Die verdienen een fatsoenlijk salaris voor het werk dat ze doen en niet wat “Speldengeld” http://www.etymologiebank.nl/trefwoord/speldengeld

  Bezuinigen doe je maar op je Sinterklaas in het buitenland spelen.
  Bezuinigen doe je maar door te stoppen met miljarden in de parasitaire “vluchtelingen” subsidie industrie weg te gooien.

  1. ET007

   De zorg heeft wel iets bijzonders gedaan: ze hebben hun leven geriskeerd en onder super stress en verandering van situatie gestaan.
   En niet alleen de zorg in ziekenhuizen, maar ook ouderen en gehandicapten.
   Wat de zorgmensen hebben gedaan heeft niks meer te maken met 0800-1700.
   En ook al hebben ze het normaal ook behoorlijk zwaar, dit was enorm. Maar het is natuurlijk niet makkelijk om in te leven van achter je scherm!

 3. Original NL

  Stem rutte..dan krijg je wat je verdient!

  1. Bullshit10

   Original
   Precies niks krijg je nog even en we mogen allemaal op een stok kauwen en en een tent wonen

  2. ET007

   Het probleem met de deugmensen van NL is, dat ze er geen klote van menen. Het is kuddegedrag. Ik heb respect voor zorgpersoneel. De zorg zit die lui gewoon in het bloed. Ik weet niet wat ik gedaan had in die situatie. Ik heb ook moeten werken, maar het gevaar dat de zorg had was enorm. En ook de uren die ze gemaakt hebben is enorm. En toen wist ik het: Rutte gaat die mensen naaien …. want uiteindelijk valt in de zorg veel te halen.

 4. Hamer Sikkel

  Zorgpersoneel is reeds lang ondergewaardeerd.
  Ook financieel.
  Daarom Robin Hood-belasting voor grote ondernemingen en puissant rijke vermogenden.
  Om de werknemers in het ziekenhuis, verpleeghuis en thuiszorg fatsoenlijk te kunnen belonen.

 5. ervi

  Als zorgprofessional wil ik graag opmerken dat ook vakkenvullers, caissières, chauffeurs en andere vitale beroepsbeoefenaren E.1000, – extra verdienen.

  1. ET007

   Helemaal mee eens.

 6. ET007

  Van de terugbetaling van toeslagen was ik al op de hoogte. Dat hebben ze ook geflikt bij een vriend die terugkwam van Sebrenica met een extra duit geld en een trauma.
  Anderen is hetzelfde overkomen. NL is echt k-land!

 7. 1010

  Het zorgpersoneel doet toch gewoon zijn werk en krijgt hiervoor betaald. Ik begrijp alle heisa niet goed

 8. Charles Bingley

  Als het om verdienmodellen gaat kunnen we Baudet inderdaad als een deskundige beschouwen.

  🙂

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.