Besmettingen in Nederland stijgt fors naar 534: een kwart meer dan week ervoor! Meeste mensen raken thuis besmet

Het aantal nieuwe coronabesmettingen in de afgelopen week is met 102 gestegen van 432 naar 534, bijna een kwart meer dan de week ervoor. Dat vertelt het RIVM. Ook laten zij weten dat de meeste mensen het coronavirus thuis blijken op te lopen.

Vooralsnog lijken de cijfers nog niet zoveel te zeggen, althans, dat zegt viroloog Ab Osterhaus. Ook zou het intensievere testen meespelen, wat eigenlijk hetzelfde argument is dat Trump eerder ook gebruikte. Deze stijging van bijna 25 procent zou nog binnen de ‘foutmarge’ vallen. Pas als dit een patroon wordt van enkele weken, dán is er volgens de viroloog wel degelijk een probleem.

Ik vind het nogal een stijging, vooral omdat het over redelijk wat mensen gaat. Honderd nieuwe besmettingen, voornamelijk uit Zuid-Holland, en die ook grotendeels binnenshuis plaatsvindt, terwijl er nog steeds voorzichtigheid wordt geboden. Volgens mij is dit een teken dat het snel weer misgaat, want ook verpleeghuizen zijn weer getroffen en het dodental neemt ook weer iets toe.

Opvallend is ook dat het merendeel van de nieuwe besmettingen dus binnen- en niet buitenshuis plaatsvindt. Dat kan nog steeds vanwege een gebrek aan afstand zijn ontstaan, maar aangezien het op de werkvloer ook steeds meer voor lijkt te komen, zou het toch wel eens met de kleinere virusdeeltjes, de aerosolen, te maken kunnen hebben. Al is natuurlijk ook maar net de vraag hoe zeker men is van het idee dat die besmetting perse thuis moet zijn ontstaan.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

36 reacties

 1. Bullshit10

  Bang bang bang

 2. George D

  Ja, als de idioten met hun demonstraties eisen dat er minder of geen maatregelen meer nodig zijn. En zij hun “vrijheid” terug willen, dan krijg je dat het virus weer opkomt. Moge de eikels die zo nodig hun vrijheid willen, besmet raken. Wat een egoïsten zijn het, die niet geleerd hebben, om verder te kijken dan ikke ikke ikke en de rest kan stikke. Wen er maar aan, deze pandemie gaat nog jaren duren. Alleen met gezond verstand en geduld, kunnen we deze catastrofe misschien het hoofd bieden.

  1. Bullshit10

   Goerg
   Alleen mensen met gezond verstand nou daar hoor ji duidelijk niet bij heb je nu nog niet door waar je ingezogen word jij bent dus ook zo’n bruikbare idioot

   1. Antihedo

    Onze bullshit schijt weer eens lekker al zijn onzin van zich af.

  2. Bolland

   @George “deze pandemie gaat nog jaren duren. Alleen met gezond verstand en geduld, kunnen we deze catastrofe misschien het hoofd bieden.”

   Als u dit geloofd, heb ik medelijden met u

   En ook een fiets te koop die van Elvis Presley is geweest

  3. combat le pelicule

   Dat is 0.00301694915% van de Nederlandse bevolking, voor al die corona religieuze mongolen die gelijk in een stuip schieten.
   Stelletje corona fetisjisten….

 3. toetssteen

  Meer testen is meer vinden, maar beïnvloedt het de opnames op de IC? Eentje in drie dagen. Wow!!!
  Het ziekenhuis waar ik behandeld word heeft het explosieve 0 patiënten, maar ja de ruimte en het personeel moet beschikbaar blijven. Dat ondertussen mensen doodgaan aan hartziekten, beroertes en kanker, who cares??

  1. Oudshoorn

   Helemaal juist, Toetssteen, die Covid is een linkse uitvinding om mensen in lockdown te houden. Opmaat naar een totale linkse fascistische dictatuur.

   1. Meriadoc Brandebok

    hahahahahahahahahahahahahahahaha
    hahahahahahahahahahahahahahahaha

    Het is allemaal een samenswiring van Who en Rivm. Stemp FvD.

    1. toetssteen

     @MB
     Oh, dus u lacht om al die doden, het staat u fraai.

    2. Bullshit10

     Meru
     Dat is de eerste keer dat ik het met je eens ben stem fvd goed idee van je

    3. Hardline

     Wat een debiele reactie is dit, heeft U De Silmarillion tegen het hoofd gekregen ?

  2. ikweetwatikwil

   Ja toetssteen , meer testen meer vinden. Ondertussen waren er weer veel mensen bij ,die in het buitenland waren geweest. Dat was nu echt ikke, en de rest kan stikke.
   Busstop voor mijn huis. Zie mensen met mondkapjes voor de bus in stappen , maar kinderen tot een jaar of 15 zonder. Ben je 16 mondkapje voor. Pas op, corona weet je leeftijd.De chauffeur slaat hij ook over.

  3. Mar

   @toetssteen

   Nog steeds zo? Terwijl toch al duidelijk is dat de reguliere zorg opzij schuiven niet een goed idee was.
   Hier en daar heb ik ook al opgevangen dat huisartspraktijken nog niet echt haast hebben om de praktijk in normale doen te laten functioneren.

   1. toetssteen

    @Mar
    De schoonmoeder en ik zijn acht maanden terug bestraald. We zouden een oproep krijgen na 3 maanden. Zowel zij als ik wachten nu nog steeds. Van personeel krijgt mijn vrouw die in hetzelfde ziekenhuis werkzaam was als gynaecologe eea te horen. Het personeel is er echt niet blij mee, laat dat duidelijk zijn.

    1. Mar

     @toetssteen

     Dat bedoel ik dus. Dat kan toch niet, hier word ik p*snijdig van. Bij de evaluatie zullen ze ook moeten buigen over het uitstellen van reguliere zorg en wat de gevolgen daarvan zijn geweest.

     Sterkte toets, hoop dat u toch snel een oproep krijgt.

     1. toetssteen

      @Mar
      Dank u.

 4. Che

  Sorry hoor maar dat corona komt mij even de neus uit 🙂

  Off topic

  DDS schenkt geen aandacht aan Srebrenica en de 8000 gedode moslims.(kinderen en mannen)

  Is DDS bang voor zijn reaguurders?

  1. gedacht

   enz

  2. Brenda Welsh

   Een Moslimvrij land zal de meesten hier wel aanspreken, meer dan een toename van nieuwe besmettingsgevallen en een blijvend risico indien er niet aan de richtlijnen wordt voldaan. Denk ik.

   1. RvdBe

    Heb je gelijk in, het moslimvirus is vele malen schadelijker dan het coronavirus.
    Voor corona tracht men nog een geneeswijze te vinden, voor moslimterreur is men bang en kruipt men het liefst weg.

   2. gedacht

    etc

   3. combat le pelicule

    brenda is oerdom en begrijpt het verschil niet..
    De islam is een satanische verderfelijk virus, niet moslims…

 5. gedacht

  Als de besmettingen binnens huis gebeuren kunnen we alle belachelijke buitenshuis laten vervallen. Wederom krijgt de hond het gelijk aan zijn zij

  1. gedacht

   kunnen we alle belachelijke maatregelen buitenshuis laten vervallen.

 6. Waldorf_en_Statler

  Heeft Maurice al gereageerd op gegeven dat de besmettingen hoofdzakelijk thuis gebeuren, waar geen 1,5 meter afstand wordt gehouden

  1. gedacht

   misschien moet je iets dieper erin duiken waarom de besmettingen thuis oplopen.

   Heeft niets met 1,5 meter te maken sukkel maar die discussie is al een gelopen race in combinatie als je ventilatie niet als serieuze oorzaak wil analyseren.

  2. Hardline

   Waldorf heeft duidelijk geen benul, en probeert quasi lollig de aandacht te verschuiven.

   Zielig weer

  3. M. Brandenburg

   Maurice hoeft niet te reageren, want dit is exact wat Maurice al een maand of twee verkondigt, meeste besmettingen gebeuren thuis omdat men urenlang in de besmette aerosolen van de huisgenoten zit. Altijd wel grappig wanneer linkse droplulletjes zo gigantisch de fout ingaan en op zo een kinderlijke wijze iemand proberen te framen met iets wat die persoon tot in den treurte heeft uitgelegd onderbouwd en nu dus ook bewezen ziet. De linkse lulletjes blijven vervolgens proberen de eigen onzin als waarheid te brengen, terwijl die weken geleden al hopeloos uiteenspatte.

 7. Bolland

  Oh Hans…

 8. M. Brandenburg

  We vinden nu wat we eerder niet zochten en zijn vebaasd over het feit dat 98% van de mensen die zich niet hoeven te melden in het ziekenhuis met coronavirus nu gevonden worden omdat we nu buiten het ziekenhuis testen.

  Ik word een beetje moe van de bangmakerij, in eerste plaats werden enkel de doodzieken getest en het medischpersoneel. alles wat niet in het ziekenhuis kwam werd niet getest, op die paar geregistreerde coronavirus patienten werd vervolgens een heel volk angstaangejaagfd, want zovelen van de doodzieken bijna op stervenzijnde mensen die zich in het ziekenhuis melden overleden. Het aantal geregistreerde gevallen werd gebruikt als leidraad om angst aan te kunnen jagen, immers het sterftecijfer is zo hoog….

  Al die tijd deed men niets om het virus en de verspreiding ervan in kaart te brengen. Het Erasmus MC riep in de eerste week van Maart maar liefst 70 personen op om plasma te komen doneren deze 70 personen waren een week eerder dus al volledig hersteld van het virus zonder zelfs maar te weten dat ze het hadden. Dit betekent dat ten tijde dat de overheid eindelijk met haar ‘intelligente’ lockdown (minimaal 6 weken te laat, hoe intelligent is dat?) kwam er dus enkel in de regio rijnmond al honderdenduizende besmette personen waren, waarvan zo goed als niemand wist dat ze het virus hadden. Nu gaat men eindelijk buiten het ziekenhuis testen en doet men alsof het aantal besmettingen is toegenomen, nee die besmette personen hebben tijdens de lockdown samenwonende vrienden en familie besmet en die mensen worden nu gewoon geregistreerd. Het aantal besmettingen is niet toegenomen, het testen en daarmee registreren is toegenomen, niet meer en niets minder.

 9. Xander XXL

  Hoe worden we bedonderd al maanden. Nu valt een besmetting van 500 binnen de foutmarge terwijl in maart heel Nederland paniek aangepraat werd toen we tien besmettingen hadden.

 10. Kretoloog

  Hoe meer er getest wordt, hoe meer besmettingen worden vastgesteld.

  Niks om er direct van in paniek te raken. 98% van de met Corona besmette mensen merkt niks van het virus of ontwikkelt hooguit wat milde symptomen.

 11. hollandse-bier92

  Corona Lockdown twee weer drie maanden dicht.
  Den haag kom uit recessie doe wat dit gaat de verkeerde kant op.
  We zijn veel te vroeg open gegaan en de anderhalf meter en BLM demonstraties.
  Hebben de Coronavirus blijkbaar openbare ruimte gegeven om te verspreiden.
  Door klakkeloos de zorgmaatregelen naast ons neer te leggen je kan wel Oh hans-Roepen maar de BLM/anderhalve meter gekkies hebben toch met ongeduld en wetens.
  De pandemie verlengd want weet zeker dat het meer als 102 zijn.
  Denk maar hoeveel die 102 patiënten hebben besmet dan is er sprake van een- Zorgelijke toestand want als een corona patient 60 procent op minst zal besmetten.
  Zal 6 op de tien besmet raken op 100 man zal dat ongeveer 40 tot 60 personen zijn.
  Op de minste geschatte mede besmeten zal dat dan 4.080 zijn wat kan oplopen tot- Wel 6.120 dus een tweede Corona uitbraak die in de maand juli tot augustus.
  Weer kan ontbranden ze hebben de Virus paar weken gedoofd maar de brand zit er. Weer in en overal waar het open is gegaan laait het weer de kop op dus zal het aan Thuis liggen of omdat als je met 60 collega’s werkt eentje maar bij besmet persoon.
  Gelijk de halve werk vloer kan besmetten of het een natuurlijke virus is of we praten. Over een Biowapen met gevolgen van dien praten we hierover een gevaar en probleem. Die niet zomaar weg gaat daarom noemen we het een pandemie dus zullen we nog Even tanden op elkaar zetten en onze borst nat moeten maken.

 12. H.Vaes

  Mensen…..trap er toch niet meer in…..Wordt eens wakker. Elk jaar hebben we een griepgolf……deze is wel een stuk heftiger dan we gewend waren…. meer niet.
  De griepgolf van 2018 was zelfs nog heftiger dan deze.
  Als ze de vorige jaren ook op griep getest hadden waren de besmettingen ook niet van de lucht geweest.
  Laat je toch niet bang maken door een paar dierenartsen die zelfs geen eed hebben afgelegd….. oa…Oosterhuis.

 13. SubTec

  Ja, én?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.