Column Jan Roos: Dankzij GroenLinks en DENK zijn er straks lijfstraffen voor vermeende racisten

Columnist Jan Roos pakt deze week de in zijn ogen totaal van de rails gelopen discussie over racisme aan. “Elk televisie- of radioprogramma, elke column, en elk artikel heeft wel een donker slachtoffer dat klaagt over de rassenhaat van de blanken,” aldus Jan: “Dus ik snap best dat het zo langzamerhand lijkt alsof we hier een rechts-extremistische en ultra-xenofobische samenleving hebben.”

Het racismedebat is volledig ontspoord. Dat wat het einde zou moeten betekenen aan het wij/zij-denken heeft de polarisatie alleen maar verder vergroot. Aan de andere kant zie je ook dat mensen als wilden met witte vlaggen zwaaien om hun sociale positie veilig te stellen of hun werk te behouden. Want eenmaal de sticker racist op je borst en het is voorgoed afgelopen. Dus zie je iedereen krampachtig zichzelf wit noemen en zijn Instagram-account op zwart om het marxistische Black Lives Matter te steunen. Overigens hoef je voor die sticker helemaal geen racist voor te zijn. Zolang je blank bent en niet meebeweegt met de gevraagde zelfhaat ben je er al eentje. Je kan alleen nog je eigen onschuld bewijzen. Zo simpel is het.

Het is zelfs zo erg dat de motie van Geert Wilders met de doodeenvoudige vraag om uit te spreken dat Nederlanders niet per definitie racisten zijn alleen door de PVV, de VVD en Van Haga werd gesteund. Alle andere partijen, inclusief Forum voor Democratie, stemden tegen. De overgrote meerderheid van onze Tweede Kamer is er dus niet van overtuigd dat wij allemaal geen racisten zijn. Oikofobischer dan dit wordt het volgens mij niet.

Aan de andere kant is het wel begrijpelijk dat de Kamer denkt dat wij allemaal fout zijn. Het gaat namelijk in de media over werkelijk niets anders. Elk televisie- of radioprogramma, elke column, en elk artikel heeft wel een donker slachtoffer dat klaagt over de rassenhaat van de blanken. Dus ik snap best dat het zo langzamerhand lijkt alsof we hier een rechts-extremistische en ultra-xenofobische samenleving hebben. Gelukkig voor de laatste drie partijen, die dat nog niet accepteren, gaat de NPO toch nog op 12 juli een extra themadag over racisme organiseren om ze bij te scholen.

Sowieso hoeven we ons geen zorgen meer te maken over de media, want er komt een heuse kliklijn voor discriminatie en racisme in dat vak. Overigens niet alleen voor mensen die doelbewust discrimineren, maar ook voor mensen die het onbewust doen. Dus ook al bedoel je het niet verkeerd, dan nog lig je zo op straat en zal daarna nooit meer ergens werk krijgen. Zo krijgen we dus een soort journalistieke Kultuurkamer, waar alleen nog maar goedgekeurde vakmensen aan de slag mogen.

Maar niet alleen foute journalisten en opiniemakers moeten oppassen. Ook het gewone volk moet op de witte teentjes gaan lopen. GroenLinks en DENK willen in Amsterdam een werkstrafkamp voor mensen die zich schuldig maken aan vermeend racisme. In dat kamp krijgen de daders een leerproject. Het is nog niet bekend wat er gebeurt met mensen die niet slagen. Maar gezien de communistische roots van GroenLinks en het korte lijntje van DENK met Erdogan zullen lijfstraffen waarschijnlijk tot de mogelijkheden behoren. Ik hoor u al denken: gelukkig woon ik niet in de hoofdstad. Deze Killing Fields gaan mijn deurtje voorbij. Maar helaas.

Op NPO Radi o1 deed Mo Hersi, een vluchteling uit Ethiopië die nu iets in gesubsidieerde kunst doet, zonder cynisme een voorstel voor een nieuwe inburgeringscursus. Alle “witte” mensen moeten een toets over racisme en ons koloniale verleden halen voor december. Als je deze toets haalt mag je met het diploma de straat op. Haal je hem niet, dan krijg je een boete en moet je binnenblijven met huisarrest totdat je het wel haalt.

En als dat nog niet genoeg angst inboezemt moet u weten dat voormalig profvoetballer Edgar Davids op uitnodiging van het Ministerie van Buitenlandse zaken is toegetreden tot een ‘adviescollege dialooggroep van het slavernijverleden’. Ik heb de man nog nooit een behoorlijke zin horen spreken, maar hij gaat advies geven over een dialoog. Maar doe er maar niet grappig over: Davids is namelijk niet alleen bekend van een fantastische voetballoopbaan, hij heeft ook jarenlang zijn vriendin zwaar mishandeld en was aanhanger van massamoordenaar Robert Mugabe. Dus dan weet je gelijk wat voor vlees je in de kuip hebt. Niet iemand die je tegenspreekt. Het wachten is nog op iemand die wil dat niet deugers een bepaald symbool gaan dragen.

Kortom: van een debat is allang geen sprake meer. Het is een doodenge culturele revolutie geworden.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

15 reacties

 1. Ernest Stern

  Overdrijven is ook een kunst, zullen we maar zeggen.

  1. Original NL

   Precies..al die racisme schreeuwers en zielige zwartjes doen alsof nederland èèn grote katoenplantage is.
   Er is maar èèn uitweg zwartjes….en dat is zo snel mogelijk terug naar je roots en weg uit dit blijkbaar uit louter KKK leden bestaande blanke land!

   1. Mart

    Ja maar wie onderhoudt ze daar??

  2. Duidelijk

   etc

 2. Ritter

  Akwasi wil grachtenpand claimen : ‘Hij is de weg kwijt’

  ht*ps://www.mediacourant.nl/2020/07/akwasi-wil-grachtenpand-claimen-hij-is-de-weg-kwijt/

  1. Blitzkrieg

   Ritter :

   Offtopic : Nu live

   Charges against Ghislaine Maxwell announced
   h**ps://youtu.be/iJA_bFPnuL4

   #Pizzagate

   1. Blitzkrieg

    Sorry, niet live!

  2. Blitzkrieg

   Ritter : Ik had het gezien ja, burgemeester Halsema begrijpt dat soort dingen; uit sympathie slaapt ze vannacht vast en zeker onder een brug. Je moet wat voor je principes over hebben, nu is het het perfecte moment voor Halsema om zich te bewijzen.

 3. RPML

  Er zal een ‘periode van bezinning’ uitgeroepen moeten worden. Arib stuurt ieder Kamerlid die nog over racisme begint een uur de gang op, en de NPO krijgt een miljoen minder subsidie per uitgezonden minuut ‘racisme-debat’; een debat is het al lang niet meer, het is vuilspuiterij. En pas als Van Dissel en De Hond samen zeggen dat de kans op een tweede golf is uitgesloten dient de periode van bezinning beëindigd te worden.

  Discriminatie en racisme zijn in Nederland strafbaar. Punt.

 4. Yoyo

  Ietwat overdreven Jan!
  Maar dat “het racisme-debat” nergens meer over gaat, dat moge duidelijk zijn.
  Wat dat betreft een goed verhaal van Jan om alles weer een beetje in perspectief te krijgen.

 5. NoDoubt

  Jan heeft in de kern gelijk. Ron Jansen trainer werd voor racist uitgemaakt toen hij meezong met een lied en daarin zong nigger. Het was een lied geschreven door zwarten. BLM is een antisemitische racistische marxistische org die vindt dat blanken hun huizen moeten afstaan en blanken plaats moeten maken vooor zwarten. NL wordt slavenhandel verweten maar het zijn de afrikanen die al eeuwen ervoor slavenhandel dreven en 11 miljoen slaven buit maakten en verkochten. Akwasi mag alles zeggen aan aanzetten tot geweld maar een grap die volledig uit de context wordt gehaald, kan niet. De islam die geen democratie dult en joden en niet-islamisten uitroeit in allerlei vormen, dat mag wel maar een sinterklaas met een kruis op zijn mijter niet. Kerstfeest mag ook al niet maar een roeptoeter moskee met inmenging van buitenaf mag wel. lWij zijn heeel hard op weg om onze tolerantei democratie te vergooien voor een dictatuur. Want de eigen bevolking staat op de laatste plaats omdat al die haatzaaiende groepen vinden dat wij ze maar moeten voorzien en betalen. Miljarden gingen naar afrika maar net als de palestijnen zijn ze niet in staat zelf iets op te bouwen. U mag langer doorwerken voor uw schamele pensioen en gespaarde geld inleveren. Met dank aan die idiote EU. Het kost ons miljarden en u krijgt stank voor dank. Het wordt tijd dat er een blanke partij wordt opgericht. Keep on dreaming.

 6. Arbeider65

  “Op NPO Radi o1 deed Mo Hersi, een vluchteling uit Ethiopië die nu iets in gesubsidieerde kunst doet, zonder cynisme een voorstel voor een nieuwe inburgeringscursus. Alle “witte” mensen moeten een toets over racisme en ons koloniale verleden halen voor december. Als je deze toets haalt mag je met het diploma de straat op. Haal je hem niet, dan krijg je een boete en moet je binnenblijven met huisarrest totdat je het wel haalt.

  Ha. Ha. Flikker lekker op naar je veilige thuisland. Er is geen oorlog in Ethiopie en laat ons met rust. Ik hoef niet in te burgeren in Nederland. Ben blank en er trots op een Tukker te zijn. En al die ex nazaten van slaven, heb ik niks mee te maken. was een andere tijd. Ik leef in het heden en ben gewoon een loonslaaf.

 7. 56RdK

  @Nodoubt, inderdaad, zover zijn we in dit land al afgezakt! We zakken af naar een samenleving die zo uit de vroegere DDR of Noord-Korea lijkt te komen.
  Het wordt tijd voor verandering en elke buitenlander die dat niet aanstaat mag per direct en voorgoed vertrekken! Het is hoog tijd voor verandering! Voor blank, westerse superieur beleid!

 8. 56RdK

  Jan, als we nu eens beginnen met de achterbakse deug in dit land volkomen te negeren, links te laten liggen, programma’s waaraan ze meedoen te boycotten, kunnen we vast een eerste slag slaan.
  Het achterbakse en veelal domme deug zoals een P.R. de Vries, een Van Muiswinkel, een Georgina Verbaan, een Glennis Grace, presentatoren zoals een … ach, vul maar in.

 9. Lex

  We kunnen alleen maar hopen dat mensen hun verstand gaan gebruiken en op FVD en de PVV gaan stemmen om dit beleid te veranderen.

  Als je in zoon kut land wilt leven dat we contant op onze tenen over eieren moeten lopen een land dat richting de afgrond glijd blijf dan gerust op die andere partijen stemmen.

  Trouwens hoelang kunnen we onze vrije mening nog geven op media als DDS??????????????????????????????

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.