Donald Trump helemaal klaar met EU-chauvinist Emmanuel Macron: ‘Er komen nieuwe importheffingen op Franse producten!’

Donald Trump lijkt het helemaal te hebben gehad met de Franse president Emmanuel Macron. De Verenigde Staten zijn dan ook van plan om nieuwe forse importheffingen op Franse producten in te voeren. Het nieuws lekte uit via een pdf-document, opgesteld door de regering van Trump.

Trump laat wel zijn economische ballen zien want de Amerikaanse president en zijn regering zinspelen op een importheffing van maar liefst 25 procent op Franse importproducten. Met de nieuwe sancties moeten vooral de grote Franse cosmeticabedrijven (zoals L’Oréal Paris en Garnier) en de klassieke modesector (zoals Gucci en Louis Vuitton) het ontgelden. Le luxe fait mal!

Volgens het gelekte pdf-document moeten de heffingen op Franse koopwaar pas over zes maanden ingaan. De heffing van Trump op (voornamelijk) Franse luxegoederen is een revanche van de Amerikaanse president op een eerder besluit van Macron om Amerikaanse techgiganten waaronder Facebook en Google zwaarder te belasten.

Een nieuw handelsconflict tussen De Verenigde Staten en Frankrijk hangt nu in de lucht, maar zou zomaar eens kunnen overslaan naar de rest van de landen binnen de Europese Unie. Want tot nu toe staan landen als Duitsland en Nederland nog steeds fier achter het beleid van de Franse EU-gezinde chauvinisten.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

46 reacties

 1. RvdBe

  Het heffen van hogere importheffingen is een voorrecht van de eu, Trump snapt dat niet.

  1. Vraagtekentje

   Trump weet precies wat hij doet:-)

   1. Roelof Rechts

    👍

 2. LifeBuddy

  EU-piraat Emmanuel Macron weet toch dat de nieuwe importheffingen op Franse producten betaald worden door de ultra sLinkse. Macron is niet voor niets bij de geldautomaat rutte & co op de koffie geeweest.

 3. Charles Bingley

  Trump beseft de verkiezingen vreselijk te gaan verliezen.

  Zijn laatste acties tonen een wanhopige roekeloosheid. Een kat in het nauw.

  1. RvdBe

   Als Trump verliest verklaart dat idd het lage iq cijfer in USA.

   1. henk43

    @RvdBe Ik adviseer U het boek van zijn nicht te lezen. En anders het boek van Bolton.Ik vrees en hoop dat uw mening verandert mits u niet te erg bevooroordeeld bent.Laat ook bij U het gezonde verstand zegevieren.

    1. Tom Bombadil

     Oh ja want alles wat in een Boek staat is de waarheid.

     1. Original NL

      Idd..de bijbel is daar een goed voorbeeld van.

    2. Bolland

     @ Henk en zeker ook naar NOS,CNN CBS en vele vele anderen te luisteren, hij heeft gelijk Macron ( echte schoft tov zijn bevolking en echt regie totaal kwijt) wil bijdehand doen en krijgt balletje terug.

     Overigens snijdt t mes aan 2 kanten voor Trump hij neemt t nl niet op voor Facebook en Google (zijn vijanden) maar zorgt dat Macron maatregelen gaat handhaven

    3. RvdBe

     Slechts 1 ding telt:resultaat en je beloften na komen, daar hoor je op afgerekend te worden niet wat een ander over je schrijft in een boek, om.nog wat munten bijeen te kunnen graaien.

     1. henk43

      Beloften nakomen? @RvdBe
      In de verkiezingscampagne heeft hij beloofd zijn belastingaangiftes bekend te zullen maken en nu verzet hij zich met hand en tand daartegen. De man heeft wat te verbergen. Hopelijk geeft de rechter nog voor de verkiezingen
      zijn toestemming voor de openbaring van deze te geven. Dan zouden zijn “volgelingen ” wel eens raar op kunnen kijken

    4. palko

     @henk43, RvdBe leest al lang geen sprookjesboeken meer. Die tijd ligt ver achter hem.

  2. Roelof Rechts

   CB,

   Ik wil met u alles verwedden dat Trump er weer 4 jaar erachter geplakt gaat krijgen….en wat terecht zou zijn.

   1. Falderappes

    Als ik Bingley was zou ik deze weddenschap aannemen, die ga je namelijk zeker verliezen.

    1. Viracocha

     “Als ik Bingley was…”. Je bent Bingley, foute Fapper.

    2. Original NL

     Gelul 2.0!

   2. Meriadoc Brandebok

    Het is helaas volstrekt onterecht. Op vrijwel alle dossiers heeft de regering-Trump hopeloos gefaald. En het in veel opzichten zelfs zwaar verknoeid, dat valt, terugkijkend op de afgelopen jaren, niet meer te ontkennen.

    Bovendien heeft de president illegaal gehandeld toen hij Biden in diskrediet probeerde te brengen. Daarmee heeft hij onbedoeld de inherente zwakte van het systeem blootgelegd.

    Trump verdient een ontslag.

    1. Viracocha

     Ja Maria, rustig maar. Je hebt je dagelijkse portie Trump-bashen weer gehad. Niemand die van je tunnelvisie nog opkijkt.

     1. Cycle25

      TDs ers, ze mogen straks 4 jaar opnieuw gaan jankballen…

  3. Bolland

   @ Charles Trump gaat dik winnen, hij heeft info die rest niet heeft.

   Overigens haat hij Facebook en Google(zware sponsors voor democraten) dus dit is alleen om te zorgen dat Macron daadwerkelijk die bedrijven blijft aanpakken

  4. Original NL

   Charles lult weer uit zijn gerimpelde nek!
   Enz etc etc.

  5. M. Brandenburg

   Het is duidelijk dat uw oorniet bij het volk ligt maar bij de linkse media in de VS, die al sinds de vorige verkiezingen steevast naast de waarheid grijpen, en zich regelmatig schuldig maken aan het echte fakenews, wie de reacties in de divers media leest van het volk weet dat het volk doodziek is van links, doodziek is van Antifa en doodziek van de linkse betutteling. Zeker 40% van de zwarte bevolking gaat op Trump stemmen, daar doen die paar vernielzuichtige samenleving ontwrichtende, moordende en geweldplegende marxisten van de woke (sinoniem voor niet wakker) en BLM helmaal niets aan, sterkernog ze stimuleren de keuze voor Trump, dat samen met de gigantisch sterk aantrekkende economie na het coronavirus (uiteraard in de door Democraten geleide stedenen staten blijft di groei achter, ook dat blijft niet onopgemerkt bij de kiezer)

  6. palko

   @ CB, sinds wanneer kunt u de toekomst voorspellen? Of is de wens misschien de vader van de gedachte? Onder het motto: Een rat in het nauw maakt rare sprongen…..

  7. Henk Albarda

   Charles Bingley, zoals u weet was een jaar geleden de waardering van negers voor Trump zon 14 %. Die waardering is vanwege de rellen door uw gewelddadige Antifa vrienden en BLM naar ongeveer 40 % gestegen.
   U weet dus dat u zoals gebruikelijk leugens en nep nieuws verspreid.

 4. Roelof Rechts

  Ik kan niet wachten tot Trump ook Nederland is onderhanden gaat nemen. 😂😂😂😂😂

  1. Falderappes

   is onderhanden gaat nemen

   Ga je schoolgeld terughalen.

  2. JFU

   Als dat zou kunnen…Hoe eerder hoe liever…

 5. Falderappes

  Kenneth moest zijn dagelijkse stukje D66-laster afleveren.

  Kan die jongen niet iets beter verzinnen?

  1. Original NL

   Q…Kan die jongen niet iets beter verzinnen?.
   Bijvoorbeeld jou van DDS trappen!?

   1. Vanzelf

    @Original: Zulk soort commentaar zorgt daar altijd wel weer voor, narcisten als ect kunnen niet anders want ze worden wekelijks op hun ziel getrapt door de volgende ban.

 6. palko

  Een uitstekend voornemen van Donald Trump. Aanpakken die onbetrouwbare Franse politieke gribus. Franse auto’s willen ze al heel lang niet meer in de VS. Dan raakt de AAA (Amerikaanse Wegenwacht) namelijk totaal overwerkt. Het credo van de Franse politiek is al decennia lang: Parasiteren en profiteren. Frankrijk is een prachtig land, dat zeker. Alleen jammer dat er Fransen wonen!

 7. Meriadoc Brandebok

  Trump schaadt de belangen van Europa, maar wi vooral de aandacht afleiden van zijn zwaar mislukte beleid in de VS.

  1. Xander XXL

   Vandaar dat mijn aandelenpakket gebaseerd op de Amerikaanse economie heel veel meer waard geworden is sinds Trump president is.
   Nog graag minstens 4 jaar.

 8. Xander XXL

  Degene die deze merken kopen kunnen die 25% wel betalen.
  Ik zou zeggen pakken waar je het halen kan is een goed streven.

 9. Viracocha

  “De heffing van Trump op (voornamelijk) Franse luxegoederen is een revanche van de Amerikaanse president op een eerder besluit van Macron om Amerikaanse techgiganten waaronder Facebook en Google zwaarder te belasten.”

  Aha, dus die necrofiele framboos is begonnen! Dan moet je ook niet raar opkijken als je bij Trump het deksel op je neus krijgt. Je weet toch: America first bij the Donald.

  1. RvdBe

   Henk43,
   Het interesseert de gemiddelde Amerikaan geen zak of Trump nu wel of niet zijn belastingzaken openbaar moet maken, immers worden zij daar geen haar beter of slechter van, wat telt zijn de beloftes die gedaan zijn die de kiezer ook daadwerkelijk merken.

 10. Meriadoc Brandebok

  Ik zie dat alle nep-patriotten zich weer melden die Europa graag in de uitverkoop doen aan Trump.

  1. Viracocha

   Niet zo bitter, Maria. We weten dat je een volgzaam EU-slaafje bent, maar dat hoef je toch niet constant van de daken te gillen.

   1. Meriadoc Brandebok

    😂🤣🤦‍♂️

    1. Vanzelf

     Volgzaam EU-slaafje, ja dat is toch goed gevonden. Zoals een paling in een emmer snot, kent u die uitdrukking?

  2. Cycle25

   Ik hoop ‘t..

 11. Adriaen Beyer

  Sinds de EU is opgericht drink ik geen Franse wijn meer.
  Dat bevalt mij uitstekend.
  De wijn uit Californië, Zuid-Amerika, Australië en Zuid-Afrika is gelijkwaardig aan, zo niet beter dan de Franse wijn en beduidend goedkoper.
  De arrogante Fransen hebben zichzelf uit de markt geprijsd.
  Trump maakt ze dat nog eens duidelijk.
  En Nederland zou hier lering uit moeten trekken.
  Nexit now!

 12. Bes Tolen

  Meriadoc. Nederland is echt al lang in de uitverkoop. Vrijwel alle staatsbezit aan bedrijven is verkocht en het geld is in de negentiger jaren meest uitgegeven aan de massa immigratie. Dat als gevolg op de tachtiger jaren toen Nederlandse regeringen er voor zorgden dat de bevolking minder ging verdienen, in het bijzonder die mensen die we het hardste nodig hadden. Dat gaf grote demotivatie bij de mensen met de meeste deskundigheid. Pensioenfondsen werden toen met tientallen miljarden guldens afgeroomd. Het Nederlandse particulier bezit is vanaf het jaar 2000 sterk achteruit gegaan. Mee door foute belastingpolitiek maar nog meer doordat onze bedrijven en ons onroerend goed onvoldoende bescherming genoten en genieten van eigen overheid. Instellingen als de FED braken onze banken af, headhunters kregen hier vrij spel met allerlei manipulaties. We hebben behoefte aan meer werkelijkheidszin in de politiek, die zakelijke opbouw van Nederland ten goede komt en de vele vreemde fratsen, die veel geld kosten, hardhandig weet te blokkeren. Het werken in Nederland moet zinvoller worden, namelijk voor Nederlanders zelf. Zonder de last van allerlei verwerpelijke regelingen op personeelsgebied, die niet bepaald uitnodigen je best nog te doen. En die elke werkgever die aan die regelingen gehoor geeft, moet geven, al zonder meer bij de werknemers verdacht maakt.
  De EU beschermt niet maar denkt alleen an het vergaren van eigen macht en de regeringen vergeten dat ze voor de eigen bevolking moeten staan en we niet om hoeveelheden schreeuwers uit het buitenland verlegen zitten maar wel om de uitbouw van eigen kwaliteiten..

 13. Lucky Luke

  Als er een chauvinist is is het J.L. Trump zelf wel, wat zei hij ook alweer “Amerika eerst”
  Naar mannetje.

 14. Bes Tolen

  Laster geeft in Amerika schrijvers en andersoortige artiesten het goddelijk voorrecht op de portemonnee van kortzichtige gelovigen, die van laster houden om oudere laster te zien bevestigd.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.