FVD’er Derk Jan Eppink: ‘Nederland is de pinautomaat van Europa. Het pinpasje ligt in Parijs’

Door zijn veto niet te gebruiken in Europa is Mark Rutte feitelijk akkoord gegaan met de creatie van een transferunie in Europa. Natuurlijk, hij wil dat zelf niet toegeven, maar iedereen die oplet weet: het is gedaan. Dat zegt ook FVD Europarlementariër Derk Jan Eppink.

“Rutte had veto moeten gebruiken om ‘opt-out’ te verkrijgen, met andere spaarzamen in het gevolg,” aldus Eppink op Twitter. “Nu dicteert Macron het spel en is de volgende eis om geld een kwestie van tijd. Er volgt een schuldencrisis en bankencrisis in Zuid-Europa. NL is pinautomaat; pasje ligt in Parijs.”

Dat is, helaas, bijzonder goed verwoord. Rutte houdt de schone schijn op, en hij wordt daarbij geholpen door zijn zogenaamd EU-kritische VVD én de mainstream media, maar feit is dat de EU haar zin heeft gekregen — en Frankrijk met name dus ook. Er is een transferunie ontstaan. Het is slechts wachten op de volgende eis van de zuidelijke landen om geld. Veel geld.

Heel. Veel. Geld.

De welvaart van het noorden stroomt vanaf nu definitief naar het zuiden (en oosten) van Europa. Wij werken ons in het zweet; zij profiteren ervan met hun ellenlange vakanties en vroegtijdige pensioenen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

25 reacties

 1. Xander XXL

  Het is toch het grootste schandaal dat ze in Frankrijk al met 60 jaar met pensioen gaan, om maar een voorbeeld te noemen. Heel Europa is een bodemloze put.

  1. Heinz

   Waarom is dat een schande ? Bij een vroegpensioen tellen de jaren. De laatste jaren tikken behoorlijk aan. Je zal dus na die 60 jaar moeten bijbikkelen. Chef fietsenstalling bijv. tot 70 bijv. bij evenementen.

   1. Xander XXL

    Ik vind het een schande dat in één Europa de pensioen leeftijd zo ver uit elkaar ligt. Of het nou 60 of 67 is daar gaat het mij niet om.

   2. Maurits Dekker

    Als de Fransen een pensioentekort hebben gaan wij dat betalen.

   3. combat le pelicule

    heinz is natuurlijk iemand die graag tot zijn dood wil blijven werken voor Nederland en daar is de Nederlandse regering hem eeuwig dankbaar voor…

   4. RvdBe

    De zuidelijke landen zien de 2e corona piek handenwrijvend tegemoet, Rutte zal nogmaals onze portomonee gaan trekken om het wanbeleid van deze parasieten te bekostigen.
    En oh ja, tussendoor gaat ook het vetorecht verdwijnen, hier gaat Rutte uiteraard tegen vechten en dan toegeven.
    Mission accomplished: schuldenunie, eu begroting, eu belasting en we hebben er definitief geen moer meer over te vertellen.
    Gaaf land he Rutte.

 2. Charles Bingley

  “Door zijn veto niet te gebruiken in Europa is Mark Rutte feitelijk akkoord gegaan met de creatie van een transferunie”

  Klopt, en dat was heel verstandig.

  1. Xander XXL

   Ja logisch dat jij dat vindt.
   Jij bent het gewend uit de ruif van een ander te vreten.

  2. LifeBuddy

   charles de rugridder en zwaaier met andermans beurs.

  3. Bolland

   @Charles “Klopt, en dat was heel verstandig” wat is er dan precies verstandig volgens u?

   1. Xander XXL

    Dat weet hij niet want hij schreeuwt altijd maar wat zonder enige onderbouwing.
    Je hoeft het niet met elkaar eens te zijn maar probeer iig je mening te beschrijven. Maar daar is hij zelfs niet toe in staat.

  4. Original NL

   Alleen een linkse eurofiele mongool vindt dat verstandig….!

  5. Maurits Dekker

   “Door zijn veto niet te gebruiken in Europa is Mark Rutte feitelijk akkoord gegaan met de creatie van een transferunie”

   Klopt, en alleen volslagen debielen vinden dat heel verstandig.

  6. RvdBe

   Charles Bingley hoort bij de redactie van DDS, er zal iemand 180 graden tegendraads moeten zijn om discussie en dus de levensvatbaar van DDS in stand te houden.

 3. Adriaen

  Een blind paard zag dit aankomen, maar onze premier nauurlijk niet.
  Gaan we weer het schip in.

 4. Toverkol

  Dit Europese gekronkel haalt uiteindelijk niets meer uit, het is uitstel van executie. De “trotse” zuidelijke landen gaan toch geen hervormingen doorvoeren, anders hadden ze het allang gedaan. De schade die wij hiervan gaan ondervinden zal zo gigantisch groot zijn dat deze in de geschiedenis boeken geschreven gaan worden. Mark Rutte is hiervoor persoonlijk aansprakelijk, wanneer het doek voor Europa zal vallen, zal het voor hem persoonlijk ook vallen. Hij had hiervoor niet eens hoeven te onderhandelen, maar gewoon zijn veto hoeven uit te spreken. Geen enkele deal is goed in dit verhaal. Het gaat hier niet om solidariteit, die zuidelijke landen hebben ons willens en wetens in deze positie gebracht. Maar wat Mark ons PERSOONLIJK heeft aangedaan zal al heel spoedig zichtbaar en voelbaar worden. Hoe slaap je Mark ? (Hé Duitse Volksheld!)

 5. combat le pelicule

  En weer FvD-er die gelijk heeft, leugenclown Rutte heeft immers zijn handtekening al gezet bij het volgende kruisje

 6. Original NL

  Rutte wil graag dik doen als “leider” van de bananenrepubliek nl.
  Zal wel met zijn narcisme te maken hebben.
  Het verdrag van Marrakesh, eu grondwet, leningen en giften aan andere naties overal zet meneer- na wat gesputter om de bevolking te misleiden- grif zijn handtekening onder.
  Wordt tijd dat de bezem eens door de oude politiek gehaald gaat worden..deze politieke bedrijven..want dat zijn het….willen alleen de macht bezitten, maar het landsbelang of de bevolking dienen staat nergens in hun agenda.
  Wat verkiezingsprogramma’s uiteindelijk waard blijken zegt genoeg, het is allemaal toneel.

 7. Bullshit10

  Het is werkelijk om te huilen zo als die landverrader ons land heeft verkocht
  Ook voor mij is het geen verrassing dat rutte tekent bij het kruisje dat had ik al voorspeld
  Maar dat het nog erger kon had ik niet kunnen dromen het schijnt dat we ook nog Europese belasting er bij krijgen denk aan miljo belasting denk aan plastic belasting enz enz het is een schande

  Laat en godsnaam fvd en pvv de grootste wrden en dat die kartel partijen naar huis kunnen gaan wand die kartel partijen het zijn allemaal landverraders

 8. blank

  Als mensen nou nog niet begrijpen dat de EU een farce is moet je snel in een dwangbuis. ZSM een NEXIT.

 9. blank

  Italië gaat miljarden vangen, en daarna gaan ze uit de EU. En Nederland zit met een torenhoge schuld. Mark my words.

 10. Maurits Dekker

  De zuidelijke landen gaan echt niet hun economie hervormen.
  Ze zouden wel gek zijn.
  Ze weten nu waar het gratis geld te halen is.

 11. henkie

  Hier een plaatje van de EU zelf;

  besteedbare inkomen naar inkoop kracht van 2016, en het is alleen nog slechter geworden!

  h**ps://ec.europa.eu/eurostat/statistics-explained/index.php?title=Fil

  De gemiddelde Nederlander is een armoezaaier die nog armer wordt geplukt door de overheid en de EU.

 12. 56RdK

  De EU, ooit bedacht door machtwellustige bureaucraten, nu uitgegroeid tot een totalitair monster. Wij mogen dokken en tot onze dood werken. De rest niet, bijvoorbeeld al met 52 of 62 jaar met pensioen. En Rutte met zijn VVD zag dat dit goed was en zette het zoveelste kruisje!

 13. Vliegenvanger

  Liegen, bedriegen dat is het handelsmerk van Rutte. Nederland regelrecht naar de afgrond leiden. Het is een grote huichelaar die schijt heeft aan de bevolking, en ons belastinggeld geeft aan landen die er met de pet naar gooien. Bedankt Rutte, slappe zak.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.