Is de anderhalvemetersamenleving nog houdbaar? Peilingen: Nederlanders zien anderhalve meter regel buiten liever snel verdwijnen

Uit de nieuwe peilingen van Maurice de Hond blijkt dat steeds meer mensen de anderhalve meter regel zowel buiten als binnen niet meer zien zitten. Zij zien dan ook het liefst een afschaffing van deze regel. Zo’n 44% is voor afschaffing van de anderhalvemetersamenleving buiten, en zo’n 25% vindt dat ook de regel binnen mag worden geschrapt. Hoe lang blijven de maatregelen nog houdbaar is de vraag. Steeds meer mensen zetten vraagtekens bij het huidige beleid. 

Onder vrijwel elke partij is er aanhang te vinden om de anderhalve meter regel af te schaffen. Bij D66-stemmers is zo’n 25% voor het afschaffen van de regelgeving, bij Forum-stemmers is dit zo’n 88%.

Kijken we naar de peilingen van De Hond dat zie je dat er een omslag is qua gedachtegang. Steeds meer mensen stellen vragen bij de anderhalvemetersamenleving. Het aantal besmettingen loopt al weken terug, demonstreren, bijeenkomen en noem het maar op heeft geen grote uitbraak geleverd. Het lijkt er steeds meer op dat de anderhalve meter regel voor buiten niet per se nodig is.

De Hond begon zelf als een van de eersten aan deze kruistocht, en het lijkt erop dat steeds mensen openlijk hun vraagtekens plaatsen bij de anderhalvemetersamenleving.

De vraag is wanneer het gros van de politici ook zullen inzien dat aanpassing van de huidige regelgeving een reële optie is.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

15 reacties

 1. gedacht

  nou cocje kom er maar in , de nieuwe cijfers zijn er.

  44% ziet de maatregel buiten liever verdwijnen
  Het draagvlak is dus verdwenen en rutte zal iets nieuws moeten laten maken in het lab om weer angst te kunnen zaaien

 2. combat le pelicule

  Voor de 1.5meter is geen wetenschappelijk bewijs dus die andere 56% is zo dom als het achtereind van een dikbilkoe

 3. Lugor

  Uit de nieuwe peilingen van Maurice de Hond blijkt dat steeds meer mensen de anderhalve meter regel zowel buiten als binnen niet meer zien zitten. Zij zien dan ook het liefst een afschaffing van deze regel. Zo’n 44% is voor afschaffing van de anderhalvemetersamenleving buiten, en zo’n 25% vindt dat ook de regel binnen mag worden geschrapt.

  Uit een enkele meting een trend of beweging waarnemen vind ik knap.

  1. gedacht

   het zijn juist de meerdere metingen en de stijgende trend van verwerping die het beeld bevestigen dat de 1,5 afstand onhoudbaar is.

   Het is niet uniek dat jij het WEER niet begrijpen wilt. Dyslectisch of gewoon stront vervelend willen zijn

 4. Charles Bingley

  Ik zie dat alleen bij FvD en PVV een meerderheid bestaat om de 1,5 meter regel af te schaffen.

  Dat lijkt me een voldoende argument om die regel te handhaven.

  1. gedacht

   nogmaals de grafiek bekijken meneer h u tt en

  2. combat le pelicule

   Jij bent een achterlijkstaatsimbeciel charles

 5. Lugor

  h**ps://www.maurice.nl/peilingen/2020/07/05/corona-crisis-onderzoek-5-juli-2020/

  Maurice presenteert 3 grafieken/onderzoeken.
  Bart winkelt even selectief.

  1. Charles Bingley

   Klopt, de conclusie van Bart klopt niet met de peilingen.

   ht*ps://www.maurice.nl/peilingen/2020/07/05/corona-crisis-onderzoek-5-juli-2020/tempo-exit-5-7/

 6. Ernest Stern

  De realiteit is dat de overgrote meerderheid van de Nederlanders de regering en het RIVM vertrouwt in hun beleid en bereid is dat goed na te volgen. Om die reden hebben we de Corona-pandemie voorlopig onder de knie gekregen.

  1. gedacht

   we hebben niets onder de knie sukkel. Het verkoudheid virus is vertrokken door de verandering van weersomstandigheden zoals elk virus doet.

   Volgens mij loop je in een draadje te blaten dat in diverse landen het aantal besmettingen nog steeds stijgt. Je lult dus maar wat zoals het je uitkomt.

   1. Ernest Stern

    Is het geen zomer geworden in de V.S.? Daar lopen de besmettingen dagelijks nog op. Hoezo gaat het met de weersomstandigheden over?

    1. gedacht

     kijk zelf even naar het tijdsverloop , klimaat en het weer aldaar sukkel.

     misschien kan zelfs jij nog verschillen ontdekken tussen de staten meneer h u tt e n

 7. Xander XXL

  Er is helemaal geen wetenschappelijk bewijs nodig voor de 1.5 m regel.
  Iedere boerenlul met een beetje logisch verstand die de laatste maanden niet onder een steen heeft gezeten kan constateren dat afstand houden een grote leugen is.
  Kijk om je heen, zelfs de meest paranoia afstandhouder komt in aanraking met personen binnen de anderhalve meter. In supermarkten, op straat, thuis, op school, demonstraties. Nergens is 1.5 meter na te leven. En dat al maanden lang. Wanneer die afstand dan zo’n duidelijk besmettingsbron zou zijn dan had heel de wereld al Corona gehad.
  Het is een grote leugen die wetenschappers maar in het leven geroepen hebben om hun gebrek aan kennis over dit virus te verbloemen.

  1. Mar

   Zou het dan toch het elkaar niet aanraken, geen handen geven, niet tegen elkaar aanbotsen, niet als haingen in een ton, het meeste effect hebben gehad in de afgelopen maanden. Meer dan de anderhalve meter.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.