Kijk dan: sneue complot-influencer krijgt ruim baan om corona-onzin te verspreiden bij de NPO

De NPO is weer eens volstrekt onverantwoordelijk bezig. Gisteren werd een groot en vrijwel kritiekloos podium geboden aan een ‘influencer’ die het leuk vindt om net te doen alsof het hele coronavirus één groot complot is om ons allemaal te domineren.

Gisteren werd Op1 weer eens gepresenteerd door de wanhopige zolderkamerdebiel Sander Schimmelpenninck. En dan weet je het wel weer: dan mag het hele gekkenhuis komen theedrinken. De beurt was afgelopen avond aan een influencer die gebukt gaat onder de afgrijselijke nom de guerre “Tisjeboy Jay”. En hij had een boodschap: dat je de informatie van de WHO over het coronavirus maar lekker links moet laten liggen, en op zoek gaan naar je “eigen waarheid” over de pandemie. Afstand houden is nergens voor nodig, volg gewoon je eigen bronnen van WordPress.com-blogjes en websites als Xandernieuws.

Natuurlijk zijn u en ik slim genoeg om deze onzin weg te lachen, maar vergeet niet dat een hoop Nederlanders nooit kritisch hebben leren nadenken. Ze hebben alleen een afkeer van alles dat door wetenschapper is bewezen, en varen liever blind op de Alex Jonesen van deze wereld. Doutzen Kroes volgde gisteren op Instagram al de complotdenkers in hun paranoïde rabbit hole. En gisteren volgde dan ook deze ‘het is je jongen Jee’.

Zonder gevaar is dat geflirt met die spelbedervers echter niet:

Goed, we hopen dan maar op meer wijsheid en een beter beoordelingsvermogen van het vrijdagse Op1-koppel du jour. Minder feitvrije blaters, en meer experts aan het woord. Zo moeilijk is het toch niet?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

43 reacties

 1. C.A.Barstow

  Hoe meer randdebielen er bij die ratten nesten komen hoe beter, laat ze hun gang gaan.
  Het punt dat die verachtelijke linkse ratten nesten in elkaar donderen komt dan vanzelf.

  Stem tegen smerig links,
  Stem FVD/PVV.

 2. Meriadoc Brandebok

  De coronacrisis is een gewild onderwerp voor NWO/anti-EU/anti-elite/9-11-is-een-hoax/Bill Gates/anti-chemtrails/Ongehoord Nederland – complotgekkies. Eén van de theorieën is dat het coronavirus een hoax is en is ontworpen om een werelddominantie voor elkaar te krijgen. Maar ook minder radicale ideeën, zoals dat het kabinet de coronacrisis in scène heeft gezet, worden weleens geopperd. Viruswaanzin, de club van Engel, wordt inmiddels ook gerelateerd aan verschillende complottheorieën. En Maurice de Hond spreekt weer geregeld op de bijeenkomsten van viruswaanzin.

  Elke crisis zal per definitie stof opleveren voor complottheoristen. 9/11, de eurocrisis, de migratiecrisis, de MH17-crisis, de coronacrisis… elke keer komen de complottheoristen uit hun holen om op internet hun denkbeelden te verkondigen. Sommige complottheoristen verdienen er ook grof geld mee: de hits & clicks, de adverteerders, en laat het geld maar binnenrollen. Als men bekritiseerd wordt heeft men vaak de neiging zich als arme slachtoffers van de wrede overheid, de deepstate, of de elite, op te stellen. Als de gewone burger de complottheoristen bekritiseert, wordt de burger uitgemaakt voor een meeloper van de overheid.

  Ik vermoed dat de complottheoristen nu al ijverig overwerken om DDS weg te zetten als een lakei van de macht. We zien het wel.

  1. Aborifa

   Andere mening: geen probleem. Maar men haalt ook wel eens figuren voor de TV waarvan je je afvraagt of die wel helemaal sporen. B.v. die meneer met hoed. Je hebt ook mensen die zich Napoleon wanen. Meestal worden die liefderijk verpleegd in een GGZ-instelling (voorheen gekkenhuis).
   In een discussieprogramma Heb je niets aan dat soort lui. Ze hebben altijd gelijk. Heb je een tegenargument dan hoor je ook bij de complotteurs.

   1. Meriadoc Brandebok

    Daar ben ik het mee eens.

 3. Beukman

  De NPO is weer eens volstrekt onverantwoordelijk bezig.

  Begrijp ik dat Tim de NPO verwijt naast serieuze wetenschappers óók mafketels uit te nodigen in een discussieprogramma? Mogen dan alleen Jensen, Weltschmerz en ON mafketels laten figurereren in hun programma’s? Het is ook nooit goed.

  1. Meriadoc Brandebok

   Tja, de media rent hijgerig achter complotmafketels aan, maar ook controversiële wetenschappers als onze Ab Osterhaus en amateur-deskundigen als Maurice de Hond, zijn continu in het nieuws. Tegelijkertijd zijn journalisten er als de kippen bij als er weer ergens een viruswaanzin/boeren-protest wordt georganiseerd en als Baudet weer iets raars zegt staat dat karakter weer centraal in drie nieuwsuitzendingen.

   Men klaagt uiteraard wel steen en been dat men door de media wordt genegeerd. Maar Tim heeft wel gelijk, de media moet haar prioriteiten weer eens herzien. Het is tegenwoordig één grote poppenkast.

   1. Blitzkrieg

    h**ps://www.frontnieuws.com/de-geloofwaardigheid-van-het-europees-hof-voor-de-rechten-van-de-mens-ligt-in-ruines-nadat-de-banden-van-de-rechters-met-soros-aan-het-licht-zijn-gekomen/

  2. Robin Hoed

   De NPO zoek naar mijn idee de mafste mafketels uit die ze kunnen vinden.
   En als jij dan een andere mening verkondigt zet men je gewoon in dezelfde hoek.
   Wetenschappers zijn vaak betaald door de overheid om de juiste boodschap uit te dragen.
   Sta je niet meer achter die boodschap, dan vind je nooit meer een baan, en kan je naar het UWV.
   Het gaat om macht en geld, en de overheid kan nu alles doen wat ze willen.

 4. Waldorf_en_Statler

  Onverantwoord dat de NPO niet uitsluitend de regerings/RIVM standpunten uitdraagt.
  Dit is onacceptabel, eigenlijk Ongehoord Nederlands.
  Kamervragen, een motie van walging, ontslag voor de betrokken presentator, redacteur, minister.

 5. Bullshit10

  Ja dat begrijp ik ook niet dat is een keer een ander geluid op npo wie had dat gedacht
  Ik durf te wedden dat niemand van de npo kijkers weet dat ab Oosterhuis een nep viroloog is hij was dierenarts ab Oosterhuis een whisky fles open trok met die Mexicaanse griep zo zijn er veel meer voorbeelden te noemen
  Maar nee als je een ánder mening hebt dan ben je of niet goed bij je hoofd of je bent een complot denker
  Na dan ben ik ook maar een complot denker
  Ik zeg er is meer aan de hand dan alleen die corona wand nogmaals die corona virus was al lang weg als ze die medicijnen vrij geven
  Wie is nou gek dan
  Stem fvd of PVV …..uit de eu

  1. DubbelZout

   “ Wie is nou gek dan”
   De vraag stellen, is hem beantwoorden

   1. NEXIT.

    je eigen vragen beantwoorden ? jaja , pure logica

  2. Piet51

   @Bullshit10
   Ter info, Ab Osterhaus was dierenarts met virologie als specialisatie.

   1. Bullshit10

    Ja piet51 je hebt gelijk

    1. Piet51

     @Bullshit10
     Zie je wel, we worden het uiteindelijk wel eens.

     1. Bullshit10

      Piet51
      Ik heb vandaag geen zin over dat bullshit van jij schrijfsels te discussiëren maar dat het bullshit is wat jij zegt dat snap je zelf ook wel

     2. Piet51

      @Bullshit10
      Maak je niet zo druk, Bullshit10. Je wilt niet discussiëren, maar je reageert gelukkig wel.
      Ik gaf alleen wat meer info over Osterhaus, zodat jij weet wat dat voor iemand, qua opleiding, hij is. Het is echt een viroloog. Die virussen heeft hij in zijn promotieonderzoek bestudeerd op dieren, dus net als het Covid19-virus. Je kunt op allerlei manieren bezwaar tegen hem hebben, maar niet op z’n vak, wel op zijn nevenactiviteiten en dat gebeurt daarom ook regelmatig. Sinds zijn promotie houdt hij zich al bezig met corona-virussen, zoals influenza en SARS.

 6. NEXIT.

  QUOTE Natuurlijk zijn u en ik slim genoeg om deze onzin weg te lachen, END

  Spreek voor jezelf aub. Ik word kotsmisselijk van de onjuiste info verstrekt door RIVM en het kabinet.

  1. andergeluid

   en de WHO niet vergeten en Bil Gates en Soros Bilderberg Rockefellers onze Willem niet vergeten Rutte de bedrijfspoedel van de EU enz enz enz.
   er zou eens een lijst van de uitgenodigde van de Bilderberg conferentie naar buiten moeten komen.
   die mensen weten heel veel maar hebben een zwijgplicht omdat als dat naar buiten komt iedereen in paniek raakt wat er echt gaande is en wat er helaas nog gaat komen waar wij allemaal mee te maken krijgen
   op een paar miljardairs en miljonairs en vriendjes van deze mensen na

 7. andergeluid

  Kijk dan hoor je eens een andergeluid He een bekende naam maar dan is 90% van NEDERLAND in rep en roer.
  Omdat de meeste mensen van geen toeten of blazen weten als je er mensen op aan spreekt kijken ze je aan of als je van een andere planeet komt.
  ik en vele met mij kijken al uit dat Arnold Karstens van ON op tv gaat komen echte journalistiek het echte verhaal.
  en niet dat voorgekauwde dat de politiek ze opdraagt uit te zenden.
  wij betalen allemaal belasting veel te veel belasting en we gaan nog veel meer betalen door Pinokkio RUTTE.
  Er zo een pluriform geluid op tv en in de media komen want ook daar hebben wij allemaal recht op in plaats een staats zender
  dus zo gauw mogelijk deze mensen uitnodigen dat is een verruiming voor iedereen die dit spelletje door heeft wat er echt aan de hand is AGENDA 2030

 8. Xander XXL

  Dat Xander nieuws zou wel eens van mij kunnen zijn, zeker gezien het feit dat ik het wat die 1’5 meter betreft volledig met hem eens ben. En idd degene die hier nog in blijven geloven hebben idd nooit logisch leren nadenken daar heeft Tim gelijk in, maar daar schaar ik hem zelf dan ook maar onder.

  1. Bloemkist

   Jij was al lang en breed bekend met die website!

 9. Response

  De beste man zegt dat hij andere informatiebronnen heeft dan die van het RIVM. Welke bronnen dat zijn wordt niet genoemd en er wordt ook niet naar gevraagd. Lijkt me toch relevant om de mate van serieusheid te kunnen bepalen, maar kennelijk is dat voor de presentatoren niet relevant.

  1. RPML

   Als hij de bron noemt schiet deuglinks in een Pavlov-reactie: de bron is een complotdenker of ongeschikt (Jensen, De Hondt etc). Als hij de bron niet noemt schreeuwt de deugdenker dat hij maar wat roept zonder onderbouwing. Het is nooit goed dus…

 10. RPML

  Alles en iedereen is een complotdenker, klimaatontkenner, racist of fascist, zodra je kritisch wordt… feiten tellen niet, je moet juist niet kritisch zijn want anders deug je al niet.

  Biomassa; compleet lekgeprikt de laatste maanden, maar een jaar geleden was je nog een klimaatontkenner

  Windmolens; begint nu ook te schuiven, in het geheel niet te recyclen, na 5 jaar al vervangen en de stroom gaat naar datacentra i.p.v de beloofde burger, maar een jaar geleden was je nog een klimaatontkenner

  Warmtepompen; inmiddels ook lekgeprikt. Gigantische stroomrekeningen en ‘van het gas af’ klopt helemaal niet, want de gas- en kolencentrale wekken de stroom voor de warmtepomp op, maar een jaar geleden was je nog een klimaatontkenner

  Stikstof, fijnstof en auto’s; in Duitsland inmiddels compleet lekgeprikt; stikstofwaarden en fijnstofwaarden stegen juist tijdens een sterke corona-verkeersafname in de grote steden, maar een jaar geleden was je nog een klimaatontkenner. In NL is er niet 1 extra huis gebouwd nu we 100 km/h rijden…

  Corona; zodra je in de cijfers duikt is het niets meer en niets minder dan een gemene griep; zowel qua aantallen doden als besmettingen. Maar 7 miljard keer 100,- per injectie tegen een virus dat al 20 jaar bestaat en ieder jaar muteert is wel een hele grote vis voor de pharma-wereld, ieder jaar opnieuw, net als de griepprik alleen nu verplicht. De pharma-wereld is de enige industrie die niet op ongewenste bijwerkingen aangepakt kan worden, het is risicoloos ondernemen. En onder het mom ‘virus’ druk je iedere weerstand weg, je verbied gewoon protesten ertegen, of je maakt een wet…

  Een vaccin tegen deugdenken, dat zou de wereld pas helpen.

  1. NEXIT.

   QUOTE Een vaccin tegen deugdenken, dat zou de wereld pas helpen. END

   Geweldig , gewoon hilarisch 🙂 🙂 🙂
   10+

  2. Xander XXL

   Nou RPML dan rekken we de Pia Dijkstra wet wat op. Dan kunnen we heel selectief werken.

  3. Charles Bingley

   “Alles en iedereen is een complotdenker, klimaatontkenner, racist of fascist, zodra je kritisch wordt…”

   Nee, dat is alleen het geval wanneer je niet al te slim bent en je oren en ogen dichtstopt voor betrouwbare informatie.

 11. Bolland

  Vindt de onzin nogal meevallen, heb zelf ook 0,0 vertrouwen in WHO & RIVM maar ook in Tim.

  Begin van de crisis huilde DDS mee met telegraaf,NOS etc iedere kritiek werd als gek weggezet, en we krijgen nu het hele spelletje weer opnieuw, want de 2e golf komt eraan…

  Ze overwegen lockdown in Belgie her in te voeren, vanwege 17!!!! doden in 7 dagen, Barcelona in lockdown vanwege 20 !!! doden in 7 dagen

  En voor allen die claimen dat Lockdown ons gered heeft, tel eens op hoeveel doden zijn gevallen door uitgestelde medische behandelingen/operaties loopt op naar boven de 20.000 vertelde een arts mij.

  En laten we het lijden van de oudjes, kinderen en de financiele ellende maar even buiten beschouwing

  En wederom gaat DDS hier vrolijk in mee daarmee hetzelfde acterend als de zo verfoeide MSM

  Hypocriet en laf

  Waar blijft trouwens kritisch stukje over ruzie Baudet/Roos?

 12. Adriaen van Bergen

  Er is nog niet zoveel wetenschappelijk bewezen mbt het coronavirus.
  Dat kan ook helemaal niet in zo’n korte tijd.
  Wat wel vast staat:
  De test werkt niet goed.
  De vaccins zorgen voor enorme bijverschijnselen.
  Er zijn nog steeds minder doden dan in 2018
  Waarom werd er in 2018 niet geklaagd over overvolle ziekenhuizen, crematoria etc?
  Waarom nu wel?
  Waarom zijn degenen die zich coronadeskundigen noemen niet met pek en veren te kijk gezet op de dam?
  Normaliter heb je een studie van jaren nodig om je deskundig te noemen.
  Er klopt gewoon te veel niet aan de verhalen.

  1. Piet51

   @Adriaen van Bergen
   De antwoorden zijn heel simpel:
   * De test werkt niet goed: Kun je die bewering wat gedetailleerder onderbouwen, met bronnen bijvoorbeeld? Elke test geeft enkele foute uitkomsten.

   * De vaccins zorgen voor enorme bijverschijnselen: Die vaccins zijn er nog niet en er zijn alleen beperkte praktijktests. Enorme bijverschijnselen zijn nog niet gemeld.

   * Er zijn nog steeds minder doden dan in 2018: hier op DDS wordt ook beweerd, dat er heel veel verborgen doden zijn en dat wordt door instanties niet ontkend. Dat zijn niet-geteste, maar wel aan corona overleden doden. Verder is de epidemie nog niet voorbij. Opleving en een tweede golf kunnen ons nog overkomen. Het is dus te vroeg voor een eindoordeel. Maar de verwachting is, dat het aantal doden veel hoger zal zijn, en zeker de bijkomende schade, zowel aan de gezondheid als aan de samenleving.

   * Waarom werd er in 2018 niet geklaagd over overvolle ziekenhuizen, crematoria etc?
   Waarom nu wel?: Omdat die er toen niet waren.

   * Waarom zijn degenen die zich corona-deskundigen noemen niet met pek en veren te kijk gezet op de dam?: Omdat die corona-deskundigen ook echte deskundigen zijn, die verder niet te beroerd waren hun nek uit te steken en dan soms iets niet helemaal bij het rechte eind hadden. Die andere,”self-made”, deskundigen maken natuurlijk nooit een foutje, omdat ze aan de veilige kant blijven waar ze altijd gelijk hebben.

   1. Bullshit10

    Ja piet51 je hebt gelijk

    1. Piet51

     @Bullshit10
     Zie je wel, we worden het uiteindelijk wel eens.

   2. Blitzkrieg

    Piet51 : Ik ga niet eens met je in discussie, totaal zinloos. Met wie ik wel in discussie ga is degene die je wanpraatjes lees. Het enige dat ik zal doen is wat links achterlaten zodat mensen zichzelf kunnen informeren en dan zelf beslissen wie er volgens hun gelijk heeft.

    URGENT INFORMATION ON COVID VACCINE
    h**ps://www.bitchute.com/video/2oSIEkuV1DGe/

    Weer een arts die waarschuwt voor het DNA veranderende Covid-19 vaccin
    h**ps://www.x@ndernieuws.net/algemeen/weer-een-arts-die-waarschuwt-voor-het-dna-veranderende-covid-19-vaccin/

    * = t
    @ = a

    1. Piet51

     @Blitzkrieg
     Maak je niet druk. Ik wilde niet eens met je in discussie, totaal zinloos. Je lijkt me een intelligente persoon. Dat je de info op de sites waarnaar je verwijst allemaal voor waar aanneemt kan ik daarom nauwelijks geloven. Ik zal er niet op reageren, het is te gênant.

     Je kunt overigens op een heel eenvoudige manier verwijzen naar websites door namelijk gewoon h**ps://w*w weg te laten. De link werkt dan net zo goed en je hebt al dat gedoe niet. Verwijzen naar x*ander is op DDS moeizaam en dat komt niet omdat de site zulke fantastisch betrouwbare info geeft.

    2. Charles Bingley

     Iemand die denkt Xandershit als betrouwbare bron op te kunnen voeren kan onmogelijk serieus worden genomen.

     Wat ben je toch een onnozele gans, Blitzkrieg!

     1. combat le pelicule

      charles zal alle bronnen die feitelijkheden laten zien bij voorbaat al als onbetrouwbaar bestempelen, als we het dan hebben over onnozel dan spant charles echt absoluut de kroon en charles is lekker simpel

 13. Aborifa

  Die zgn. influenzers zijn de oorzaak van Covid-19!
  Influenza = griep.

  1. Bloemkist

   Hahaha! Eindelijk een keer iemand hier die ook van een geintje op zijn tijd houdt.

 14. Troy

  Ik heb geen idee wat die beste man voor bronnen heeft maar één ding weet ik wel, wat in fabruari/maart op reddit stond is nu het beleid en kennis van rivm en WHO 4 maanden later. En toen was dat ook allemaal onzin volgens de msm

 15. polleke67

  Ik vind de uitspraken van het RIVM schokkender. Zij zouden de experts op het gebied moeten zijn, maar hebben fout op fout gemaakt en lopen nog steeds achter de feiten aan. Op dit moment vind ik dat Maurice de Hond de beste adviezen geeft.
  Tisjeboy Jay geeft zijn mening en Doutze Kroes stelt kritische vragen. Niks mis met zelf denken of onderzoek te doen. 10x beter dan de RIVM adviezen klakkeloos over te nemen.

 16. Robin Hoed

  Als je tegen corona maatregelenpakket bent, gaan mensen je vanzelf zien als een wappie met een maf hoedje op.
  Zou me niet verwonderen als dit een achterneef van de redacteur was, die wat bijverdient door de complot gek uit te hangen.
  Zou mooi zijn als iemand uitzocht wie hij is, wie zijn relaties en vrienden zijn, en hoe ze aan hem zijn gekomen. En hoeveel hij betaald krijgt.

 17. Niles76

  Het valt mij altijd op hoe goed mensen hier de waarheid in pacht denken te hebben, maar zelf totaal geen tijd in eigen onderzoek hebben gestoken. Veel van de informatie ter onderbouwing is open en bloot beschikbaar. Maar een beetje moeite doen ho maar. Maar ondertussen wel met het vingertje wijzen naar anderen die dat wel doen. Diep triest is het! En heel erg gevaarlijk ook. Vooral doorgaan! Er komt een dag ….

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.