Persconferentie: Rutte kondigt landelijke herdenkingsdag corona aan

Na de zomer komt er een landelijke dag waarin stil zal worden gestaan bij al het leed dat is veroorzaakt door de coronacrisis. Dat heeft premier Rutte vanmiddag gezegd tijdens zijn wekelijkse persconferentie.
Premier Rutte zei er het volgende over:

“Het zal een dag zijn waarin we gezamenlijk terugkijken. Waarin we meeleven met betrokkenen. Vooral hen die te maken hebben gehad met verlies. Waarin we gezamenlijk terugkijken en ook hoopvol vooruitblikken. Eigenlijk is daar geen tijd voor geweest en die is er eigenlijk nog steeds niet, maar dat moet er wel komen.”

Dit is wat mij betreft ook weer wat overdreven. Covid-19 heeft behoorlijk wat veroorzaakt en gaat sowieso de geschiedenisboeken in, maar om hier nou een landelijke dag van te maken? Het klinkt een beetje als een minder heftige 4 mei. Misschien dat ik er daarom niet zoveel vertrouwen in heb. Dan eerder (zodra de lockdown-maatregelen zijn opgeheven) een soort 5 mei, waarin we kunnen vieren dat we er eindelijk vanaf zijn!

Zo’n dag waarin we ‘stilstaan bij al het coronaleed’ zal mensen ook steeds weer herinneren aan het faalbeleid van de regering en de onnodige risico’s die het zorgpersoneel en ouderen daardoor hebben gelopen. Of iedereen die z’n baan kwijt is geraakt door maatregelen die hem verstikten, terwijl hij wel passende maatregelen had kúnnen nemen, maar dit niet mocht van de regering. Ik denk dat het uit zal monden op een protestdag, waarin allerlei groepen hun issues op dat moment lang en breed gaan etaleren, want diverse groepen zien volgens mij deze periode ook als een doorbraak voor hun klaagzang, dat vanaf dat moment pas écht gehoor leek te hebben gevonden. Geen goed idee.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

25 reacties

 1. Rene van der Grijp

  Rutte heeft wel lef. Hij is persoonlijk verantwoordelijk voor het uitkleden van de zorg waardoor Nederland niet voorbereid was op deze pandemie. Onder zijn leiding is fout op fout gestapeld, maar dat zal deze pathologische leugenaar en aalgladde draaikont nimmer erkennen.

  1. combat le pelicule

   Unieke aangelegenheid om, net zoals men het nu heeft over het slavernijverleden, alles uit de kast te halen om de leugens en het beleid, eens goed onder loep te nemen, en leugenclown Rutte daar keihard strafrechtelijk voor aan te pakken…

 2. Jack Flash

  Pinokkio’s bubbel.
  Wat een kalf is het ook.

  1. hans-e-pans

   En weer staat deze enorme oetlul Mark R. in de schijnwerpers.

   Als er in maart 2021 weer gestemd gaat worden zijn de meeste stemgerechtigden het allang weer vergeten.

 3. Bullshit10

  En wat te denken aan al die doden die nog komen die niet geholpen zijn door zijn wanbeleid

  1. hans-e-pans

   Hij zal en kan zich altijd verschuilen achter zijn raadgevers van het RIVM en OMT.

   Hij is niet voor niets slim en aalglad.

  2. Vliegenvanger

   Rutte is van de pot gerukt, het enige dat hij wil bereiken is dat hij de geschiedenis boeken in gaat als leider in een corona pandemie en het zogenaamd goed heeft gedaan.
   De mensen weten wel beter, door wanbeleid onnodig veel mensen overleden. Hij moet zich kapot schamen, om met een herdenkdag tekomen. Terwijl er veel leed is in Nederland.

 4. NoDoubt

  Het was nog minder doden dan de griep van 17/18, dus we gaan elke twee jaar een dag van rouw om een virus houden. Hij verdient zijn naam pinokkio eer aan. Kosten op de burger 100 miljard en wat er nog komen gaat met failliete bedrijven en vele ontslagen om een gewone virus

 5. LifeBuddy

  Jaah, we herdenken 1940- 1945 ook. Covid 19 is identiek daaraan.

 6. Kretoloog

  Een Corona-herdenkingsdag. Het zou wat. Alles alleen maar ter meerdere eer en glorie van Rutte en De Jonge.

  Mag ik een teiltje?

 7. Xander XXL

  Hier probeert hij weer verloren zetels terug te winnen, de rat.
  Straks weer in een emotionele toespraak het klootjesvolk en de nabestaande toesprekend terwijl een krokodillen traantje wegpinkend, en dan maar hopen dat hij genoeg indruk maakt om al die onnodige doden die hij op z’n geweten heeft te vergeten.
  Trap er maar weer in mensen.

 8. JFU

  Het virus is duidelijk in zijn hersens geslagen.

 9. Bolland

  Geweldig, zat ik echt op te wachten

 10. Heras

  Weer een publiciteitsstunt.
  Zeggen dat het corona verantwoordelijk geweest is, voor de chaos en ontslagen.
  Wedden dat hij weer zegt dat hij de adviezen gevolgd heeft van de WHO. En dat ze samen het corona goed bestreden hebben. Ik denk niet dat er tegenstanders uitgenodigd worden.

 11. ikweetwatikwil

  Ach die Rutte melkt corona wel uit tot de verkiezingen. Die is de schaamte voorbij. Ik hoop dat de mensen hem nu toch door krijgen. Bah.

  1. Bullshit10

   Ikweetwatikwl
   Rutte gaat nog wel een keer koffie drinken met die misdadige bill gats heeft hij al eerder gedaan Rutte zal wel een zak geld gekregen hebben wand anders kan hij geen huis kopen van 1.3 miljoen euro o jee dat mag ik niet zeggen zeker na jammer dan rutte is net zo corupt als bill gats en ab Oosterhuis

 12. SubTec

  Wil hij de dag waarop NL een dictatuur werd nu een nationale feestdag maken.
  Ik doe niet mee!

 13. combat le pelicule

  De coronatijd is een vervelende tijd leugenclown Rutte wenst daar steeds weer aan herinnert te worden, leugenclown Rutte denkt dat mensen dit echt prettig vinden..

 14. Red52

  Ze kunnen beter een herdenkingsdag organiseren van de datum, waarop Rutte heeft besloten het volk en de zorg uit te kleden.
  De drie slechtste kabinetten van na de oorlog.
  Bevolking uitgekleed, begrotingstekort onder de 50 %.
  Het overschot van onze belastingcenten wordt weggegeven aan de Zuidelijke Europese staten.
  Men had beter zo kunnen leven als in de Zuidelijke Europese staten, hadden we nog goede sociale wetten, goede zorg, verpleegtehuizen, bejaardentehuizen, de VUT gehad, de AOW en het pensioen met 65 jaar gehad.

  Alleen hadden we geen geschenken naar het Zuiden kunnen brengen, maar moeten ontvangen!

 15. Jannes-46

  Zijn die dooie BLM’ers niet veel belangrijker? Die moeten we nationaal herdenken met 2 minuten stilte, redevoeringen van blanken de er toe doen, plus uitgebreide aandacht van alle media; dan pas zijn we politiek correct bezig, helemaal als de blanken dan gelijktijdig in het openbaar de zelfkastijding ten uitvoer brengen.

  1. combat le pelicule

   en openlijke excuses met niet alleen een kniebuiging maar in aanbiddingshouding dus op beide knieën en armen helemaal naar voren met het gezicht op de grond

 16. Bes Tolen

  Rutte doet waar hij zin in heeft. Waar het toe moet dienen? Om eigen politieke positie te versterken waarbij andere politici bijwagen zijn en de oppositie helemaal tot tweederangs zijn gedegradeerd. Een dergelijk gebeuren hoort alleen thuis in de Tweede Kamer waar het om verantwoording, kritiek e.d. moet gaan.
  Zo’n dag als Rutte bedoelt, is richting totalitair. Dat moet niet kunnen.

  1. combat le pelicule

   h**ps://www.youtube.com/watch?v=gj3NilH_ywE&t=738 (bilaterale wereldorde)

 17. ervi

  Extra oversterfte van langdurig zorggeindiceerde verpleeghuisbewoners ten opzichte van vorig jaar is 5502 (bron: Nederlandse Zorg Autoriteit) Oorzaak: Covid-19.
  Daar waar Bruno Bruins het niet aandurfde en er bij ging liggen bezemde Hugo samen met Mark met gereformeerd enthousiasme de verpleeghuizen schoon.
  Willens en wetens werden aan zorgmedewerkers beschermende materialen en testen onthouden. Door middel van leugens, zo bleek achteraf.
  Zullen Hugo en Mark deze genocidepolitiek publiekelijk herdenken of trekken ze samen nog maar eens een fles wijn open om hun succes te vieren?
  5502 moorden op hun conto.

  1. toetssteen

   @ervi
   Dat wat u nu openbaart is afgrijselijk! Ik wist al van mijn schoondochter dat het helemaal mis was in de ouderenzorg en dat er feitelijk niemand was van de reguliere bevolking die naar de onderkant van de grassprieten lagen te kijken.
   Dus sec kijkend naar de cijfers gaat het benevens de zorginstellingen om 600 mensen die vermoedelijk ook nog eens onderliggende problemen hadden.

   En straks is de economie naar de knoppen en sterven er in arme landen mensen van de honger.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.