Proost! Vertrokken D66’er blijkt niet op groene stroom te rijden maar op kiloliters alcohol…

Het Arnhemse gemeenteraadslid Sjoerd Dijk (D66) stapte in juni onverwachts op bij zijn partij. Nu is duidelijk waarom! De man, die werd gezien als een D66-broeikastalentje, reed niet elektrisch of op groene stroom. Nee, Dijk maakte een (bijna) dodemansrit op de weg als levensgevaarlijke ALCOHOLMOBILIST!

Officieel was Dijk als D66-raadslid afgetreden vanwege ‘privé-omstandigheden’. Nu blijkt het glas eerder halfleeg dan halfvol, want de beste man werd in juni dus gepakt vanwege rijden onder invloed van alcohol. Het is maar goed dat er geen ongelukken hebben plaatsgevonden op die bewuste dag…

Volgens de Gelderlander werd Dijk staande gehouden met meer dan 1.3-promillage (sowieso meer dan vijf glazen alcohol) in zijn bloed. Dat is genoeg om een rijbewijs in te vorderen. Een ernstig delict dus.

Om het hele verhaal nog gekker te maken: Niet veel later werd probleemrijder Dijk nogmaals -zonder rijbewijs, want deze was inmiddels ingevorderd- aangehouden door alerte politieagenten. Wat deze keer de reden van de aanhouding was laat de ex-D66 politicus liever in het midden.

Dijk werd binnen D66 gezien als een van de partijtalenten die mogelijk de top konden behalen: De Tweede Kamer in Den Haag. Dat zit er nu niet meer in voor Dijk, maar kijkend naar de huidige kandidatenlijst van de Democraten 1966, kunnen we in ieder geval speculeren over wie er stiekem toch doorheen zijn geglipt in de afgelopen jaren…

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

10 reacties

 1. Mar

  Gezellig, zit ik ineens de Story te lezen.

  1. Falderappes

   Ja, dit niveau.

 2. Bolland

  Interesseert me niks wat die Sjoerd doet, voor mijn part loopt ie met een voorbinddildo over het binnenhof

  Zoek een echt onderwerp

 3. ikweetwatikwil

  De waarheid mag verteld worden. Heeft niets met de Story te maken!

  1. Bert Bammbirge

   Makkelijk lullen. wat als bijv. Dion Graus weer eens in de fout gegaan zou zijn? Dan had je een heel andere toon aangeslagen.

 4. George D

  Goed dat dit figuur is opgestapt. Jaren geleden is mijn schoonzusje dood gereden door zo’n klootzak met veel te veel drank op achter het stuur. En deze eikel zou bijvoorbeeld een volksvertegenwoordiger moeten worden. En dan stemmen over alcohol in het verkeer en de hoogte van straffen, over rijden zonder geldig rijbewijs. Walgelijke lui die met drank op aan het verkeer deelnemen. Dat zijn potentiële moordenaars. Denk ook maar eens aan joekie joekie kluivert.

 5. Maurits Dekker

  D66 = Dronken66

 6. Original NL

  Ze zitten niet allemaal aan de drank bij d66..maar zijn wel allemaal dronken naar macht en hun politieke standpunten zijn altijd bezopen.

 7. Florissa

  Een van de partijtalenten ,nou dat ben je al snel bij D66 .
  Lagere school afgemaakt, en debiele opmerkingen ,dan pas je er prima bij .

 8. P.Sisterons

  Doodscultuur66 op naar de 0 zeteltjes in 2021. Al Kak terug naar het Midden Oosten. Opgeruimd staat netjes.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.