Wederom protest Viruswaanzin in Den Haag, politie is al op de been

Den Haag is wederom het ‘strijdtoneel’ van de protestgroep Viruswaanzin, die al 150 man op hebben weten te trommelen om te protesteren tegen de anderhalve meter-regels. De protestactie is bij de gemeente gemeld en de politie is al op de been om de demonstranten in de gaten te houden.

Willem Engel, de voorman van de organisatie Viruswaanzin, zou volgens het ANP de initiatiefnemer achter de demonstratie zijn. De kans bestaat dat er veel meer dan 150 man op afkomt. En dan zou het wederom kunnen escaleren.

De vraag is echter of uit zal maken als het gebeurt en dus zo hun reputatie schaadt. Er wordt wereldwijd namelijk een sterke toename in het aantal besmettingen door het coronavirus geregistreerd, waardoor het draagvlak voor de demonstratie van Viruswaanzin natuurlijk als sneeuw voor de zon verdwijnt.

We zagen het al misgaan in de vleesindustrie, met veel besmettingen bij Oost-Europese arbeidsmigranten, en in Rusland en de Balkanlanden lijken nieuwe coronahaarden uit te breken. Het is volgens mij dus niet heel vergezocht dat het ook in Nederland binnen de kortste keren weer raak gaat zijn.

Want laten we wel wezen: in Europa zijn al 202.000 doden gevallen. Dus als het ook hier in Nederland en de omliggende landen weer sterk toeneemt, en die kans zit er dik in, dan lijkt het mij héél sterk dat mensen nog tegen de anderhalve meter-regels zullen zijn. Tenzij ze kunnen aantonen dat die maatregel echt niets uithaalt, maar dat zie ik Viruswaanzin niet zo snel doen…

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

23 reacties

 1. Blitzkrieg

  Wout Willemsen :
  Quote : “De vraag is echter of uit zal maken als het gebeurt en dus zo hun reputatie schaadt. Er wordt wereldwijd namelijk een sterke toename in het aantal besmettingen door het coronavirus geregistreerd, waardoor het draagvlak voor de demonstratie van Viruswaanzin natuurlijk als sneeuw voor de zon verdwijnt.”

  Vind dit echt te triest voor woorden, als je nu nog niet begrijpt dat dit niks meer is dan een wereldwijde machtgreep dan weet ik het ook niet meer.

 2. Xander XXL

  Wat een heel domme constatering.
  Draai het om zou ik zeggen… ZoWat lang niet bewezen is dat die anderhalve meter noodzakelijk is dan is die regel de grootste dooddoener voor zogenaamde wetenschappers die niet verder kijken dan hun neus lang is. Waarom zijn er nog vluchtelingenkampen daar leven ze op en in elkaar. Iedereen komt per dag minimaal 10 x binnen de 1.5 meter in aanraking met anderen of je het wilt of niet. Waarom zijn er zo weinig besmet? Dan had iedereen al Corona gehad. Waarom zijn er na demonstraties niet meer besmettingen? Tientallen voorbeelden zijn er op te noemen waarom die 1.5 meter afstand de grootste bangmakerij is bij gebrek aan wetenschappelijke kennis van onze geleerden. Omdat alles bewezen moeten zijn. Ze moeten eens hun gezonde verstand en ogen gebruiken dan zouden ze tot heel andere conclusies komen.

  1. Paardenmiddel

   Mijn reactie is weer niet geplaatst

   1. Xander XXL

    Dan staan er waarschijnlijk één of meer verkeerde woorden in. Slaat dikwijls nergens op. Tip: stuk in stukken knippen en dan stuk voor stuk plaatsen. Dan zie je vanzelf waarin de computer een “verkeerd” woord aantreft. Ik had het vanmorgen ook met een heel normaal Nederlands woord.

 3. SubTec

  Zolang de IFR niet eens boven de 1 % komt hoeven we, zoals we ALTIJD gedaan hebben, niets te doen!

 4. SubTec

  “Er wordt wereldwijd namelijk een sterke toename in het aantal besmettingen door het coronavirus geregistreerd,…”

  Er wordt steeds meer getest!
  En daardoor zakt ook het aantal doden per 1000 besmettingen als een plumpudding in elkaar… maar daar doen de “journalisten” niets mee!

  1. Dennis Krauthammer

   Het aantal doden loopt ook lekker op, domme ontkenner.

   1. toetssteen

    @Dennis K
    Die lagen al tijden op de ic.

   2. gedacht

    er loopt helemaal niets op onzin voorspeller

 5. Bolkestein

  Aan de boulevard van Scheveningen waar de Marokkanenterreur niet vanzelf ophoudt uiteraard geen politie te bekennen.

  1. Xander XXL

   Nee hè hè logisch toch. Ten eerste hebben we er niet genoeg om alleen maar het verkeer te regelen omdat die leugenaar al jaren bezig is het justitiële apparaat af te breken. En ten tweede de politie die nog over is schijt peuken om beschuldigd te worden van discriminatie. Wen er maar vast aan Nederland wordt één grote anarchie.

 6. Bullshit10

  Wout weer met zijn bangmakerij krijg medelijden met die vent die negers die gedemonstreerd heeft hebben ook geen besmettingen opgeleverd
  Vraag mij zo langzamerhand af wat wout er voor krijgt wie hem betaald
  Ik zou zeggen word waker
  Ik heb het vaker gezegt geef die medicijnen vrij maar dat doen die landverraders niet
  Nogmaals mensen word waker wij moeten met 17 miljoen mensen naar den haag dit kabinet moet vallen en opgesloten worden

  1. evil knievel

   Schrijf dan tenminste wakker BS,dan kunnen die taalnazi’s je ook weer minder te grazen nemen!😜
   & gezegd!
   Laat ze je niet pakken die sLinkse ratten!👊🏼😜🇳🇱

 7. Bullshit10

  Zal mij wel weer een ban opleveren
  Jammer dan

 8. Bullshit10

  Trouwens zou het wederom mis kunnen gaan
  Wat nou mis kunnen gaan als je opgelet had dan had je de beelden kunnen zien dat de politie het zelf heeft laten escaleren
  Er kwamen nep hooligans uit een politie bus ze maamten stampij en toen stapten ze weer en de bus
  Mogmaals wout waar heb je die linkse cursus gehad
  Hier zijn een hoop leugenaars maar jij kan er ook wat van beetje jammer dit

 9. andergeluid

  Tweedeling ??? demonstreren mag niet maar twee maal een illegaal feest een in Amstelveen en een in Prinsenbeek met honderden jongeren die worden gewoon door de politie weg gestuurd zonder een boete zonder dat ze hun identiteit hoefden te laten zien de troep achter laten die dan vervolgens door de gemeente op geruimd word die dan elke inwoner van die gemeenten moet betalen via de gemeenten belasting.
  had die gasten een flinke boete laten betalen en had ze de troep op laten ruimen

 10. andergeluid

  Ga dan hier eens op kijken de onzin maatregel van de 1,5 meter
  als je op een terras wil zitten moet je 1,5 meter afstand houden
  als je in een auto zit mag je zelfs met 4 verschillende mensen niet uit een gezin in een auto zitten.
  bekijk dat filmpje maar eens op het net
  Omroep Gelderland
  PUTTEN – Sloopauto’s op het terras, niet echt iets wat gezellig klinkt. Maar dat is juist wel de bedoeling van horecaondernemer Ferdi van Essen van Terra Nova in Putten. In de auto’s mag je namelijk met meer mensen zitten, dan aan een tafeltje op het terras.
  Dus word nu eindelijk een WAKKER !!!

  1. Bullshit10

   Andergeluid
   Ja dat heb ik ook gezien belachelijk
   Waneer word het volk WAKKER

   1. EvertB

    Als je een ban krijgt, @shit, doe ik het woord wel voor jou.

   2. Charles Bingley

    wanneer
    wordt

  2. gedacht

   inderdaad de wir war aan regelingen en het stupide beleid dubbel gestikt is steviger sloopt de economie en brengt een samenleving die uiteindelijk gaat muiten

 11. combat le pelicule

  In Nederland is het erg rustig wbt corona eigenlijk moeten de disproportionele regels weer terug worden gedraaid, ooh wacht we halen nu de hele wereld er even bij dan kunnen we de angst er toch een beetje inhouden en de achterlijke regels handhaven..
  Ziekmakend gelul gewoon…

 12. gedacht

  stop de corona idioterie , of een mondkapje of 1,5 meter

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.