Wereld zet zich langzaam schrap voor tweede golf, coronavirus leidt tot nieuwe lockdowns

Diverse landen merken een dusdanig grote stijging in het aantal besmettingen dat zij kunnen spreken van een (aankomende) tweede golf van het coronavirus. India heeft inmiddels twee miljoen besmettingen en de Britten geven 3 miljard pond extra aan de zorg. Israël gaat langzaam weer op slot. Spanje overweegt ook een nieuwe lockdown en België spreekt officieel van een tweede coronagolf.
De landen nemen allemaal verschillende maatregelen maar allen zijn ze in reactie op de effecten van het coronavirus. Voor de meeste landen gaat het om de geconstateerde stijging van het aantal nieuwe coronagevallen per dag. Israël, Spanje, België en India overwegen of nemen al nieuwe lockdown-maatregelen, en andere landen zullen waarschijnlijk snel volgen.

De Britten verwachten echter een enorme druk op hun zorgsysteem in de winter, en ze bereiden zich voor op mogelijk 120.000 doden door een nieuwe infectiegolf. Gevolgd door een seizoensgriep in het najaar.

Maar ook in de grote landen gaat het steeds meer richting een tweede golf. De Verenigde Staten en India tellen dagelijks opnieuw recordaantallen besmettingen.

Nederland lijkt ook steeds meer risico te zijn gaan lopen. De GGD meldde tussen half juni en half juli al 38 ‘verdachte’ vluchten. Wat wil zeggen: mensen die al tijdens of na de vlucht klachten opliepen en dus mogelijk besmet zijn.

Het gaat dus weer aan alle kanten mis of het dreigt snel weer mis te gaan. Toch maar vakantie in eigen land!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

50 reacties

 1. CLoVis

   
  Wat maakt het eigenlijk ook uit
  of je uiteindelijk gesloopt wordt
  door Corona of de ‘linkse ziekte’.

  1. CLoVis

    
   Hoewel we natuurlijk niet zomaar opgeven:

   h**ps://www.youtube.com/watch?v=J-uPkGlTnxw

   1. Charles Blingley

    Welke van de twee wordt het nou

    1. Hardline

     Zelfs als er niet op wiki staat moet Charles weer dom reageren.
     Ocd misschien ?

     1. Charles Blingley

      etc

     2. Hardline

      Qed

     3. Chen

      enz

    2. CLoVis

      
     @lamlul

     Weer eens te lui om de link te bekijken?
     Anders had je het wel geweten.

     (Tussen haakjes)
     Hoe komt het nou dat ik nooit
     een imbeciel als jij
     in het echte leven tegenkom?

     Ik zou hem graag
     zijn -stomme- kop
     tussen zijn oren vandaan slaan.

  2. Gerda2

   Wil je eens een ander geluid horen wat betreft corona/corona aanpak e.d.?
   Net verschenen bij Café Weltschmertz een programma n.a.v. de brandbrief ondertekend door artsen, medische professionals en niet medische professionals.Een aantal artsen, een viriloog enz. worden bevraagd.
   De video kun je vinden op YouTube: Café Weltschmertz – Gesprek over brandbrief…..
   Je krijgt weer eens een heel ander beeld wat betreft de “corona crisis” en de dingen die daar mee samenhangen, dan ons gewoonlijk door de media worden voorgeschoteld.

 2. Bullshit10

  Dacht ik al weer een stukje van wout ik weet nier wat het is masr ze zijn compleet gestoord hoe lang gaat deze onzin nog duren het is al lang bewezen dat het een variant van de gewone griep maar nee en maar door zagen en mensen bang maken mensen een smetvrees aanpraten man man diep triest

  1. Blitzkrieg

   Bullshit10 :
   Quote : “hoe lang gaat deze onzin nog duren”
   Was Rutte niet duidelijk genoeg toen hij zij dat we naar een “nieuw normaal” toe moeten? Als wij hier niks aan doen gaan we nooit meer terug naar het oude normaal en worden onze vrijheden steeds verder ingeperkt.

   1. Xander XXL

    Dus als die aards leugenaar iets zegt dan gaan we er weer likkend achteraan.

    1. Blitzkrieg

     Xander XXL :
     Quote : “Dus als die aards leugenaar iets zegt dan gaan we er weer likkend achteraan.”
     Dat hangt ervan af! Ga jij er weer likkend achteraan? Wat doe je zelf om de situatie beter te maken? Welke goede initiatieven steun jij? Persoonlijk maak ik regelmatig mensen wakker, ben bezig achter de schermen, ga naar demonstraties en steun ik financieel goede geluiden in onze samenleving… en die zijn er genoeg. Als je denkt dat je passief in je stoel kan bljven zitten en dat het allemaal vanzelf wel goed komt heb je het mis.

     1. Blitzkrieg

      Voor de taalnarcisten, bljven is met een koppel ‘i’.

     2. Xander XXL

      Nou dan zitten we toch op één lijn. Alleen het gros gaat weer achter die aards leugenaar aan. Dat maakt echt niet uit wat jij of ik doen.

     3. Blitzkrieg

      Xander XXL :
      Quote : “Dat maakt echt niet uit wat jij of ik doen.”
      Dat is wel één van de grootste slampamperige papzak houding ik in lange tijden gehoord heb, een fantastisch excuus om vooral maar niks te hoeven doen. Ik ben wel bezig, onderneem wel dingen en steeds weer zie ik dezelfde spirit… mensen die vol overgave vechten om de wereld een beetje beter te maken. Het grootste gevecht is misschien niet eens zozeer Rutte maar tegen de mensen de menen dat het er toch allemaal niks meer toe doet, een techniek die Rutte overigens ‘prima’ beheerst.

     4. Xander XXL

      Jij kan bepalen wat ik allemaal doe. Conclusies trekken over personen die je helemaal niet kent is een slechte gewoonte van mensen die denken ook wat in de melk te brokkelen te hebb

     5. Xander XXL

      In de melk te brokkelen hebben. Als jij denkt dat ze zich van jou en mij wat aantrekken dan moet je toch nog veel leren. Dat wil niet zeggen dat je op je luie reet moet blijven zitten maar ga er vooral vanuit dat het voor je eigen gemoedsrust doet en niet om wat te veranderen want ze lachen je gewoon uit.

     6. Blitzkrieg

      Xander XXL :
      Quote : “Dat wil niet zeggen dat je op je luie reet moet blijven zitten maar ga er vooral vanuit dat het voor je eigen gemoedsrust doet en niet om wat te veranderen want ze lachen je gewoon uit.”
      Misschien lachen ze mij uit, misschien lachen ze jou uit, als we nog een paar honderd duizend andere mensen meenemen zou het nog wel eens interessant gaan worden. Het enige wat we moeten dan is genoeg neuzen de andere kant op krijgen, ik zie dagelijks dat dat lukt. Wij gaan Rutte het land uit schoppen alleen doe je dat niet alleen met een hashtag op twitter. Het heeft allemaal te maken met houding, geloof en gemotiveerd te zijn om voor je dromen te vechten. Als je deze boodschap niet kunt overbrengen heb je al verloren voordat je bent begonnen.

    2. Blitzkrieg

     Xander XXL :
     Quote : “Dat maakt echt niet uit wat jij of ik doen.”
     Dat is wel één van de grootste slampamperige papzak houding ik in lange tijden gehoord heb, een fantastisch excuus om vooral maar niks te hoeven doen. Ik ben wel bezig, onderneem wel dingen en steeds weer zie ik dezelfde spirit… mensen die vol overgave vechten om de wereld een beetje beter te maken. Het grootste gevecht is misschien niet eens zozeer Rutte maar tegen de mensen de menen dat het er toch allemaal niks meer toe doet, een techniek die Rutte overigens ‘prima’ beheerst.

     1. Gerda2

      Blitzkrieg
      We moeten ons inderdaad veel actiever opstellen.
      Ik steun ook verschillende sites.
      Nieuwe Noodwet Corona wordt ook weer een gedrocht. Hopelijk kijken er goede mensen met verstand van zaken naar. Dat zijn pas echt gevaarlijke dingen die ons eventueel te wachten staan mocht er zo’n wet aankomen.
      We kunnen ook kamerleden aanschrijven en dat ga ik ook doen.
      Ik zie toch helaas om me heen dat de mensen zich amper verdiepen in de dingen die spelen.
      De afgelopen 4 maanden heb ik met 2 extra famileden in huis gezeten en gelukkig zaten we goed op 1 lijn. Ze wonen in Portugal en konden vanwege de lock down niet naar huis terug.
      Daar zijn de mensen nog veel banger, krijg ik de indruk.

     2. Blitzkrieg

      Gerda2 : Ik steun vele dingen financieel, zoals Jensen, een oorlog reeds verloren, café weltschmerz, ongehoord Nederland, de andere krant, lid van Forum en ben misschien nog wel wat vergeten. Ook ben ik naar demo’s geweest en ben op vele andere vlakken actief waarover ik niet in detail treed. Ook bel en email ik regelmatig bedrijven en organisaties als er iets is wat me niet aanstaat. Ook praat ik met mensen en daag ze uit om ze van bepaalde zaken te overtuigen, soms subtiel soms minder subtiel. Ik zou dit allemaal niet doen als ik geen vertrouwen heb dat dit goed kan komen.

      En soms Gerda2 heb ik een hartig gesprek met mensen als Xander – lijkt me best een prima gast – om ze ervan te overtuigen dat ze eindelijk eens iets moeten gaan doen, ook heel erg belangrijk!

     3. Gerda2

      Blitzkrieg
      Ik denk dat sommige kamerleden zich toch wel extra serieus in bepaalde dingen zullen verdiepen als ze daarover post van burgers ontvangen.
      Hoe meer brieven/mails ze ontvangen, hoe beter.

     4. Gerda2

      Blitzkrieg
      Er is een nieuwe video verschenen bij Weltschmertz n.a.v. de brandbrief
      van artsen, medische professionals en niet medische professionals.
      Wel een lange zit maar reuze interessant.
      Verschillende interviews met artsen, viroloog enz.

     5. Blitzkrieg

      Gerda2 : Ik had inderdaad gezien dat deze video nieuw was binnengekomen op het kanaal van café weltschmerz. Ik moet hem nog kijken, maar dat zal binnenkort gebeuren, bedankt.

      Persoonlijk denk ik niet dat politici zich echt iets af gaan vragen, die weten al lang dat wat ze doen fout is en kunnen moeilijk nog terug. Waar we voor moeten zorgen is dat we de verkiezingen winnen, en ‘big time’. Persoonlijk geloof ik dat ons dat gaat lukken, we hebben pas polen gehad, binnenkort krijgen we America en dat sentiment gaat door klinken in Europa; daar reken ik op.

     6. combat le pelicule

      Weet je wat werkt? gewoon normaal doen tegen elkaar, en coronafetisj spastische religieuzen op afstand houden, die zijn erop gebrand om je een juk op te leggen…

      Hoe bouw je weerstand op? door handen schudden en ik heb zware werkhanden dus de weerstand zal enorm toe nemen bij mensen die mij de hand schudden, handen juist niet overdreven (20x per dag) te wassen, elkaar gewoon te omhelzen, elkaar aankijken als men praat zonder mondkapje welteverstaan…etc etc etc etc..

     7. Blitzkrieg

      combat le pelicule :
      George Carlin – Germs, Immune System
      h**ps://www.youtube.com/watch?v=X29lF43mUlo

     8. Gerda2

      Blitzkrieg
      Nou ik heb op het ogenblik eigenlijk geen ene partij meer waar ik iets mee heb, als ik nu zou moeten kiezen zou ik strategisch kiezen.
      We kunnen genoeg hopen, maar hoe de wereld er zelfs over een paar maanden uitziet blijft alleen maar gissen.

 3. Paardenmiddel

  Wat een onzin toch, die mondkapjes. Ik loop al zestig jaar zonder, gaat prima. Laat iedereen zelf kiezen: of je loopt gezwachteld over straat, of niet. Waar bemoeit die stompzinnige overheid zich mee.
  Ik vind het gewoon machtsvertoon van overheden.

  1. Charles Blingley

   Dan ben je wel erg weinig gewend.
   Als je je wat meer zou verdiepen in -met name- de Nieuwste Geschiedenis zou je er wat beter doordrongen van zijn wat écht machtsvertoon inhoudt.

 4. Kretoloog

  Wout the Panicist is back!

  1. CLoVis

   Lamlul

   1. Kretoloog

    Aangenaam, Lamlul!
    Of is het toch Clovis?

    Mijn naam is Kretoloog.

 5. SubTec

  We moeten nu toch echt in opstand komen!

  1. Blitzkrieg

   SubTec :
   Quote : “We moeten nu toch echt in opstand komen!”
   Wil je voor die opstand ook zelf moe worden of mogen anderen het voor je opknappen? Mensen moeten echt van het idee af dat andere mensen de rotzooi wel opknappen, zolang mensen dat niet begrijpen blijft het een slap zooitje.

 6. RPML

  Er gaan per jaar in Nederland 13 mensen dood aan angststoornissen, dat aantal zal wel flink gaan stijgen nu, wanneer gaan we daarvoor in een intelligente lockdown?

  1. Rood

   Inderdaad RPML, en dan hebben we het nog niet eens over het aantal sterfgevallen door de schrik! Daar zou ook best eens een vaccin voor gemaakt kunnen worden.

  1. CLoVis

   @klipgeit

    
   Ben je nu gewoon te lui
   of te bescheten
   om een normaal antwoord te geven.

   Geef, net als jouw liefste vriendje,
   eens ‘inhoudelijk commentaar’.

   1. CLoVis

     
    Bovendien;

    je mag rustig zijn hand vasthouden
    als ik er bij ben;

    ik oordeel niet.

 7. Bullshit10

  Aan alle vvd cda en alle andere behalve fvd en pvv
  Kijk naar cafe weltschmers daar zijn een paar artsen die spreken zich uit chapo aan die dames zouden meer artsen en verpleegers moeten doen kijk en oordeel zelf ik zal wel snel kijken als ik jullie was wand zal mij niks verbazen dat YouTube het gaat verwijderen
  Stem fvd of PVV ….uit de eu

 8. combat le pelicule

  2de golf? als er 3 patiënten worden opgenomen spreken de coronafetisjistische religieuzen al van een 2de golf…

 9. Bolland

  Gaan we weer ooohh Hans!!!

 10. Bolland

  Barcelona nieuwe lockdown vanwege 22!! doden in 7 dagen !! Totaal Crazy

 11. hollandse-bier92

  Tja Den Haag maak er maar werk van.
  De volksgezondheid loopt namelijk weer gevaar.
  En als wij niet optreden ertegen en op tijd zijn.
  Schiet de Corona patiënten waaronder dode.
  Schrikwekkend weer de kop op ik zeg Lockdown twee.
  Voor het de hand uitloopt veiligheid voor alles.

 12. SubTec

  De wereld moet zich massaal schrap zetten tegen WHO en RIVM-achtige organisaties!
  Dit zijn corrupte organisaties en mogen nooit meer zoveel macht krijgen dat ze de politiek kunnen sturen!

 13. Carstens van Schagen

  We worden erin gemoffeld en het volk slaapt rustig verder!

 14. Rood

  Vaccin, dat is waar het hier over gaat. Luister maar naar vadertje Gates, hij lijkt de draadjes in handen te hebben.

 15. Caesar Lion Cachet

  LS…

  Economische uitholling en psychologische terreur ! Daar gaan mensen dood aan ! De rest is een satanische hoax bedacht door de NWO…

  1. Caesar Lion Cachet

   PS…

   En Monsanto niet te vergeten naast alle andere vervuiling op mondiaal niveau ! Met de groeten van Rutte, Beatrix, Gates etc.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.