Bam! Femke Merel van Kooten kegelt leugen wegloopcoalitie omver: ‘Was afspraak om in groepjes hoofdelijk te stemmen!’

Niet alleen liepen de coalitie-Kamerleden gisteren laf weg bij een hoofdelijke stemming, ook hebben ze vandaag allemaal grandioos gelogen over de toedracht. Dat beweert de onafhankelijke parlementariër Femke Merel van Kooten.

Gisteren konden we getuigen zijn van de lelijkste politiek in maanden: VVD-, CDA-, D66- en CU-Kamerleden die als dolle paarden de plenaire zaal uitdraven zodat er niet hoofdelijk gestemd kon worden over een motie om zorgsalarissen te verhogen. Vandaag gooiden de coalitie-Kamerleden er nog een spinoffensief tegenaan: motie-indiener Geert Wilders zou een afspraak in het presidium geschonden hebben om hoofdelijke stemmingen in coronatijd vér van tevoren aan te kondigen, en niet met enkele uren of minuten. Daarom waren 34 coalitie-parlementariërs gisteren vertrokken zodat het quorum niet gehaald werd – en de motie om de ‘coronahelden’ te eren voorlopig geen positief vervolg krijgt.

Maar dat keurig door de vier partijen gespinde praatje klopt van geen kant, beweert het vorige week uit de PvdT gestapte Kamerlid Femke Merel van Kooten. Want waar D66-Kamerlid Paul van Meenen – één van de tientallen weglopers – het “onzin” noemt omdat dit “de regel is die de Kamer zelf heeft vastgesteld over hoofdelijke stemmingen,” heeft het onafhankelijke Kamerlid daar een héél andere lezing over:

“Absoluut geen onzin; tijdens de eerste schorsing tijdens het coronadebat is met de Voorzitter en alle woordvoerders besproken dat er, indien de stemmen zouden staken tijdens de stemmingen, de mogelijkheid zou zijn om dezelfde avond nog hoofdelijk in drie groepen te stemmen!”

Kortom: de coalitiepartijen hebben er lekker op los gespind met halve waarheden en hele leugens. Maar niets kan verhullen wat ze gisteren gedaan hebben: als dieven in de nacht uit de Kamer vertrokken, omdat ze te laf zijn om zorgmedewerkers recht in hun gezicht te zeggen dat ze die verdiende salarisverhoging domweg niet verdienen. Die staatssteun gaat lekker naar KLM, lekker puh.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

35 reacties

 1. Stanly2000

  Piet51/Guus,
  Wat moet ik hier nu mee?

  1. Aardvark blues

   Pipo51 is gewoon een smerige door de overheid betaalde leugenaar.

   1. Ché

    Zegt de door Lange Frans gesponsorde herrieschopper.

   2. Piet51

    Het is de ene uitleg tegenover de andere. Ik ken alleen de brief van Arib en de problemen die een snelle hoofdelijke stemming sommige partijen oplevert.

    Van Kooten is hier tot nu alleen maar veroordeeld en belasterd en nu zou zij ineens de waarheid spreken, nu het anderen goed uitkomt?

   3. Piet51

    @Aardvark blues
    Inderdaad, een groot deel van mijn inkomen als ZZP-er wordt uit de belastingpot betaald, door jullie allemaal dus, waarvoor dank!

 2. Duckday

  LEUGENS BEDROG HOOGMOED WAANZIN EN BELUST OP MACHT.
  DE meeste kamer leden vlogen de deur uit ANGST om dat nu de waarheid moest komen
  daar hadden ze geen trek in
  Die kamer leden zouden op moeten stappen want zij zijn er alleen voor zich zelf
  Er zijn maar twee partijen die opkomen voor de belangen van hun kiezers en voor het land.
  De verkiezingen komen er weer aan.HOOP dat de kiezers dit nu in hun opnemen en het KARTEL breken

 3. Blondie

  Veel van die Linkse liegbeesten worden inderdaad gesponsord / betaald door de belanghebbende partijen.

  Daarom is het gewoon het beste, verlaat nooit je eigen mening.

  Links maakt meer kapot, dan je lief is.

  1. Logica

   Blondie, kort, krachtig en helemaal waar. GL en D’66 stemmers zijn vermoedelijk niet meer de goede kant op te krijgen. Ze zijn reactionair (Gl) of grachtengordel die wel verdient aan de EU.(D’66) . Maar de gewone man die PvdA stemt en denkt dat dat het beste voor hem is moet maar eens nadenken wat al die miljarden naar de EU en massa-immigratie ons land kost. Geld dat we vele malen beter kunnen gebruiken om ons onderwijs en zorg te verbeteren, inclusief de enorme werkdruk daar. Meer geld naar politie om ons land veiliger te maken en onze pensioenen welvaartsvast. Het is juist i hun belang om PVV of FVD te stemmen. Helaas zijn hun stemmers over het algemeen niet erg politiek geinteresseerd. Sommigen geloven er niet meer in en vluchten dan maar naar de SP of Partij voor de dieren. Maar ook die bereiken niets. De PVV is het tenminste nog gelukt om de dierenpolitie te introduceren. Dat was een goede zet maar helaas werd dat direct teruggedraaid toen de PVV door het CDA werd weggepest uit de gedoogconstructie.

   Schijnheilige dan de CU, zij vooral, en het CDA, alleen in de eerste letter nog christelijk, bestaat niet.de CU is zo blij met regeringsdeelname dat ze alle principes opzij hebben gezet om het kabinet overeind te houden. Ze hebben zelfs tegengestemd tegen het voorstel om 500 kinderen naar Nederland te halen. Gelukkig maar want dat gat wordt direct weer opgevuld en het probleem blijft bestaan.je haalt niet alleen kinderen binnen maar ook de ouders en wat al niet meer binnen mag komen wegens gezinshereniging. Die Segers vind in nog wel de grootste tegenvaller met zijn mooie praatjes over rechtsstaat. Ik hoef geen voorbeelden te geven om dit als een leugen te laten zien

   1. Bloemkust

    Wat is het nou: was je nou voor of tegen het terughalen van die 500 kinderen?

   2. Piet51

    @Logica
    Het is toch wat, hè? Bijna niet voor te stellen. Nog maar een kleine 15 jaar in de Kamer en ziehier de resultaten: “De PVV is het tenminste nog gelukt om de dierenpolitie te introduceren. Dat was een goede zet maar helaas werd dat direct teruggedraaid toen de PVV door het CDA werd weggepest uit de gedoogconstructie.”

 4. Meriadoc Brandebok

  De opportunistische Van Kooten (hoeveelste partij zit ze nu?) lift nog even mee op het door de oppositie gedirigeerde politieke spelletje.

  Allemachtig, wat een viezerikken in Den Haag zeg!

  1. Kretoloog

   Je bent en blijft toch een ongelooflijke sukkel, Brandebok. Wat doe je hier eigenlijk nog? Het meest basale kennisniveau en intellect ontbreekt bij jou om ook maar de simpelste discussie te kunnen voeren.

   Altijd zit je er naast: bij Trump, bij Brexit, bij MH17, bij Corona, bij geen enkel onderwerp weet je ook maar iets zinnigs in te brengen. En dan het idiote gedrag van de coalitie van gisteravond te gaan verdedigen. Je hebt werkelijk geen idee waar je mee bezig bent (nou ja, tr@llen dus).

   Dus: hoepel aub op. En ga ergens anders lopen klieren met je non-comments.

  2. Maurits Dekker

   Zoals gewoonlijk heeft u geen argumenten.
   Dus valt u de boodschapper maar aan.
   Misselijkmakend!

   1. Meriadoc Brandebok

    @Dekker

    Ik heb je vanmiddag nog argumenten gegeven voor mijn stelling, namelijk hier:

    h**ps://www.dagelijksestandaard.nl/2020/08/naming-shaming-deze-33-ondemocratische-vvd-d66-cda-en-sgp-kamerleden-vluchtten-weg-voor-motie-zorgsalaris/

    Er wordt hier een vies, politiek spelletje gespeeld, over de rug van de zorg. Van Kooten doet daar gewoon aan mee. Het is een grote poppenkast.

 5. Braboworstenbroodje

  Precies liever klm subsidiëren om overeind te houden en uiteindelijk pakt air France dat geld weer af ,dan hier aan de eigen hardwerkende zorgmedewerkers te spenderen.
  Het is een grove schande ,iedereen die na alle leugens van de afgelopen jaren door de VVD CDA D66 cu GroenLinks PvdA nog op die partij kan of gaat stemmen heeft niks maar dan ook niks met Nederland.

  1. Meriadoc Brandebok

   Dit was een lening die werd verstrekt op voorwaarde dat de lonen van de top zouden worden verlaagd en dat er zou worden bezuinigd. Het was geen subsidie.

   Het betreft een structurele salarisverhoging. Dat is wel even wat anders dan een lening van zoveel miljard. Uiteindelijk gaat de belastingbetaler ook voor de salarisverhoging van de zorg opdraaien, dus betaalt de zorg de eigen belastingverhoging.

   Niemand heeft een idee waar het geld vandaan moet worden gehaald. Ook Geert niet.

   1. Lout

    Nederland heeft geld zat. Wij werken ons kapot. Met of zonder corona. Heel nl klappen. Ja, nog geen half jaar later, waar is het zogenaamde respect. Dan weet niemand meer waar het geld vandaan te halen? Ik mag hopen dat jij corona krijgt en zorg nodig hebt. Kijken hoe je dan piept. Ik durf te wedden, dat je dan alles wat je lief is inzet om weer gezond te worden. Met vriendelijke groet, begeleider wonen (intensieve zorg).

    1. Meriadoc Brandebok

     “Nederland heeft geld zat,” aldus Lout.

     h**ps://nos.nl/artikel/2344026-catastrofale-krimp-van-de-nederlandse-economie-min-van-8-5-procent.html

     1. Blitzkrieg

      Plons! D66-minister Kaag smijt €100 miljoen in bodemloze put zodat andere landen hun coronacrisis kunnen bestrijden
      h**ps://www.dagelijksestandaard.nl/2020/04/plons-d66-minister-kaag-smijt-e100-miljoen-in-bodemloze-put-zodat-andere-landen-hun-coronacrisis-kunnen-bestrijden/

     2. Kretoloog

      Sukkel toch, die Brandebok.

      Het geld zit in de markt. Dat kan de overheid lenen. Zolang de rente maar betaald kan worden, is er weinig aan de hand. En aangezien de rentetarieven zeer laag zijn momenteel (met dank aan Mario Draghi), kan de minister van Financiën miljarden ophalen uit de markt.

      1 miljard voor de zorg is dan geen enkel probleem. Het is bij de coalitie niet een kwestie van niet kunnen, maar van niet willen. En bij Brandebok is het een kwestie van niet begrijpen. Daar is hij te stom voor.

     3. Lout

      Catastrofaal is redelijk overdreven. Zou je aub willen reageren op al mijn andere punten die ik maakte? Jij komt met een onzin artikel. Ik wil daar gelijk het volgende over zeggen. De economie herstelt weer. Dat staat vast. Wanneer en hoelang dat duurt, dat is de vraag. De economie heeft zich na de 1e en 2e wereldoorlog ook hersteld. Dus bij deze is jou argument van catastrofale economie waardeloos. Nu mijn vraag aan jou, waar is de waardering voor de zorgsector?

     4. Lout

      En nog even over mijn opmerking dat Nederland geld zat heeft. Wij staan in de top 20 rijkste landen ter wereld, kom dus niet aan met Nederlandse economie is catastrofaal getroffen. We hebben meer dan 1300 miljard in kas.

     5. Meriadoc Brandebok

      @Lout

      Een krimp van 8,5 procent is tamelijke catastrofaal te noemen. Je schrijft over een economisch herstel. Maar dat herstel is er nog niet. De bewering dat Nederland geld zat heeft klopt niet.

      De vraag hoe men mensen in de zorg beter kan waarderen moet later worden gesteld. Nu gaat onze economie bijkans door de plee, dus kunnen we alleen bezien naar hetgeen haalbaar is.

 6. Yoyo

  Wat een politieke armoede van zij die ons volk nog mogen vertegenwoordigen.
  Weg met die onbetrouwbare honden!
  Rutte voorop, opzochten!

  1. Yoyo

   Opzouten uiteraard

  2. Bloemkust

   Opzagen.

 7. EvertB

  21:30 uur NPO2

  Nieuwsuur besteedt aandacht aan dit incident. Misschien wordt de versie van Femke Merel bevestigd. Of heeft Femke het verkeerd begrepen…

  1. AS210854

   Hahahaha bij nieuwsuur ?

   1. Bloemkust

    Dat krijg je als je nooit meer kijkt. Bullshit.

 8. Augustus

  Eigenlijk zou hier gewoon een salarisstop op moeten staan. Een volksvertegenwoordiger moet zijn werk gewoon uitvoeren.

 9. ReneR

  Dit hele kabinet met ras leugenaars moet WEG!

 10. Telex

  Miljarden om het Euromonster te voeden. Corrupte Maffia staat Italie te verrijken. Eurogenoten vervroegd met pensioen laten gaan. Geen NATO bijdrage voldoen en maar roepen dat de Russen zo gevaarlijk zijn. Ter Apel klanten van maandelijks inkomen voorzien zorgen goed voor buschaufeurs. De onhoudbare nep vluchtelingen industrie blijven voeden. Bankdirecteuren direct na de redding door gemeenschapsgeld hoge bonussen toekennen (Wim salonsocialist Kok/Zalm)We krijgen nog een hoop van die kwartjesdief en ook nog € 1000.- van onze huidige redder in nood! Nee laat die risico lopende overwerkte goedwillende zorgverleners maar eens goed luisteren we hebben al voor ze geklapt! Het is de moraal van die medewerkers welke er voor zorgt dat er Überhaupt nog mensen voor dit beroep kiezen en nu maar net doen of dat vanzelfsprekend is. BAH Tzum kotse!

 11. Heras

  Dat deden de naziS ook toen ze merkten dat de oorlog verloren was, gauw wegvluchten naar andere landen.

  1. Meriadoc Brandebok

   Lage Godwin, Heras.

 12. NEXIT.

  dus bewezen kartel vorming

  stem sociaal , stem PVV

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.