Bouwend Nederland over rekenregels klimaatbeleid: ‘Bouw stil door nieuwe regels!’

Bouwend Nederland ziet de toekomst pessimistisch tegemoet, een groot deel van de miljoenen woningen die gebouwd moeten gaan worden, gaan er niet komen. De rekenregels die zijn bepaald door de overheid zorgen ervoor dat tal van woningen niet zullen worden gebouwd. We moeten dus niet gaan verwachten dat de woningnood zal worden opgelost komende decennia. De ironie is dat het ditmaal niet stikstof of iets dergelijks is, maar ‘geluidsregels’….


Tal van instanties vrezen een gigantisch debacle, want de rekenregels gooien roet in het eten van tal van projecten. De beloofde woningen zullen mogelijk niet allemaal worden gebouwd onder de nieuwe regels. Bouwend Nederland zegt er het volgende over:

„Houd de bestaande regelgeving voor geluidsnormen in stand. Dan kunnen we zonder extra obstakels verder met het oplossen van het groeiende woningtekort”

In de gemeente Haarlemmermeer zouden volgens de nieuwe regels in 75% van de gemeente niet meer kunnen worden gebouwd. Dit soort idioterie gaat ons land natuurlijk niet verder helpen.

Het kabinet is destructief bezig, van de ene ‘crisis’ in de bouwsector gaan we naar de andere. De redenen waarom men zich dan weer moet aanpassen blijft vaak onduidelijk. Ondertussen neemt de woningnood niet af in Nederland.

Maar zal de kabinet de rekening gaan betalen voor dit wanbeleid bij de komende verkiezingen?

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

13 reacties

 1. Blondie

  Als dit de redder van Nederland is, heeft hij ZIJN zaakjes voor zich zelf goed op orde, in Nederland zelf is het één grote puinhoop.
  Een prachtig land, wat deze onbenul volledig naar de bliksem heeft geholpen.

  Op elk vlak is het één grote k….e zooi.

  1. hans-e-pans

   Het tekort aan woningen zal zich in de komende decennia vanzelf oplossen door het wegvallen/overlijden van de huidige grijze golf en misschien/expres in combinatie de Corona/Covid-19.

   Als de komende regeringen tenminste niet door blijven gaan met het onbeperkt binnenlaten/binnensluizen van vluchtelingen/gelukzoekers.

 2. Heras

  Rutte is de man die alles vernietigen kan…

 3. DubbelZout

  Toe maar, het kabinet heeft zelfs de kredietcrisis en de coronacrisis veroorzaakt
  Rutte rules the world !

  1. Blondie

   DZ, niemand spreekt je tegen.

 4. combat le pelicule

  Al die gasten verkr*chten echt onze economie, en ik vraag mij hardop af wat nou de echte reden is voor dit soort beleid…..

  1. Blitzkrieg

   combat le pelicule : De herinvoering van het marxisme, opnieuw zullen er honderden miljoenen doden gaan vallen. Iedereen wordt tegen elkaar opgezet en iedereen moet arm… zo simpel is dat!

 5. Cycle25

  Met 400 asielzoekers per week + bouwstop krijg je straks een tijd dat families met een koophuis Zuid Afrikaans geruimd gaan worden.

  De dekolonisatie is nog lang niet af..

 6. Bes Tolen

  Wat omgevingslawaai, stank en andere hinderlijke tot gevaarlijke onstandigheden betreft zit het al te vaak fout. Wat ook een probleem is, is dat betreffende overheidsdiensten heel veel niet goed of helemaal niet kunnen (laten) meten en met lege handen staan. Ze gaan dan wel vaak door met misleiding. In de praktijk ben je als burgers betrokkenen wel de klos.
  Dat in de omgeving van Schiphol zich grote problemen voor doen, zit er dik in. Je kunt gaan bouwen in bepaalde gebieden maar de problemen blijven. Eén goede maatregel lijkt om immigranten juist op de allerslechtste plekken te laten wonen. Dan te samen met hun vertegenwoordigers en belangenbehartigers. Verplicht. Voor altijd. Dat zijn er minstens honderdduizenden. In heel hoge woontorens in de Noordzee. Heel duur dus maar wat labiel. Maar linkse huizen kunnen klein. We hebben een premier, die er in de eerste plaats is voor vreemdelingen van afkomst en die zal het zo kunnen regelen. ”Je moet wat doen voor de zwaksten in de samenleving”, hoor je altijd. Dat gezemel. Stop de immigratie. Stop de idioten.

 7. andergeluid

  Straks zit er ook corona in de grond en straks zit er te veel straling van 5 g in de grond
  ons voedsel word ook al vergiftigt door het genetisch te manipuleren.
  dus we worden langzaam naar de klote geholpen.
  Dan worden we allemaal ziek en willen we graag een prikje halen dat is ook de bedoeling van Agenda 2030.
  ik weet dat ze meelezen maar de waarheid klinkt hart

 8. Wim Vreeswijk

  Het heeft er inderdaad alle schijn van dat Rutte de man is die alles vernietigen kan.

 9. NEXIT.

  Een kabinet bedenkt een regel om een sector of groep indirect te dwars bomen. Is kijken wat hier weer uit gaat komen.

  1. combat le pelicule

   Ze zitten op erop, het valt op dat Nederland eens normaal gaat doen…

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.