Bullebakken! Henk Otten en Henk Krol tegen Femke Merel van Kooten: ‘Zeg moedertje, moet jij niet naar huis?’

Als je wilt weten wat voor soort mannen Henk Krol en Henk Otten zijn hoef je alleen maar even te kijken naar de manier waarop ze om zijn gegaan met Femke Merel van Kooten. Deze dame, afkomstig van de Partij voor de Dieren, hebben ze gewoon keihard weggepest. Want: mevrouw heeft zowaar principes. Daar zaten Henkie en Henkie niet op te wachten. 

Voor veel mensen is het ongetwijfeld slecht nieuws dat er in gemeenten “geëxperimenteerd” kan gaan worden met mondkapjesverplichtingen. Nou, goed nieuws: lezers van DDS hoeven zich nergens druk om te maken. Door onze samenwerking met Stil.nl kunnen wij namelijk mondkapjes aanbieden vanaf 0,22 euro per stuk. Ja dat lees je goed, voor minder dan 1 euro heb je dan al vier mondkapjes! Kopen dus!

“Lang was voor mij onduidelijk hoe de samenwerking tussen de Partij voor de Toekomst en GO eruit zou zien,” zegt Van Kooten tegen het Algemeen Dagblad. “Henk Krol heeft hierover tegen mij gelogen. Hij beloofde dat wij met zijn tweeën de politieke lijn zouden bepalen, maar nu blijkt dat Otten aan alle touwtjes trekt. Mijn principes gaan niet samen met de zijne en daarom stap ik eruit.”

“Afgelopen maandag werd voor mij pas duidelijk hoe de vork echt in de steel zit,” aldus Van Kooten. “Toen ontdekte ik dat de fusie inhoudt dat Groep Otten zijn naam heeft veranderd in Partij voor de Toekomst. Met een extra bestuurder, Henk Krol. Alle afspraken tussen Krol en mij over de partij zijn van tafel geveegd. Ik ben daarover voorgelogen en ik heb daar niets over te zeggen gehad. Tot mijn spijt.”

Met andere woorden, Henkie Netto (Otten) heeft de Partij voor de Toekomst feitelijk gewoon opgekocht. De enige PvdT’er die mee mocht is Krol, omdat ze denken dat die als politieke leider wat zetels binnen kan slepen. Maar Van Kooten? Ach, daar hadden ze lak aan.

De boel werd mede bij elkaar gebracht door Harry Mens. Het was dan ook geen ongeluk dat Krol op 7 juni in Business Class vertelde dat hij de band met Otten goed wilde “houden.” Van Kooten schrok daarvan. “Ik wist van niets,” zegt ze daarover. Haar was niets gevraagd. Maar, zei Krol: geen zorgen. Het wordt een alliantie, geen fusie.

Dat was een leugen. Het werd wel een fusie. Sterker nog, feitelijk heeft Otten de boel overgenomen. En waarom? “Een campagne kost tonnen,” legt Van Kooten uit. “Dat geld heeft Krol niet. De vermogende kennissen van Harry Mens en Henk Otten willen graag een machtsblok steunen: mét een vertegenwoordiging in de Tweede Kamer. daarom kwam Krol in beeld.”

En Krol, tja, die doet alles voor geld én macht. Net als Otten, dus eigenlijk. Geen wonder dat die twee elkaar gevonden hebben.

Dat is allemaal al dieptriest, maar het wordt nog erger als je begrijpt dat de ‘heren’ Van Kooten vervolgens systematisch voorlogen én beledigd hebben. Op 15 juni maakte Van Kooten “kennis” met Otten en zijn sidekick Jeroen de Vries. Maar om 22:00 uur ’s avonds kapte Krol het gesprek opeens af. “Nou moedertje, moet jij niet terug naar je zoon,” zei Krol toen tegen Van Kooten.

Van Kooten luisterde met verbazing naar die achterlijke uitspraak. Maar toen kwam Otten haar ‘redden.’ Nou ja, redden… de vieze hork maakte het nog erger. “Dat soort dingen kun je niet zeggen,” zei hij tegen Krol. “Dan voelt een vrouw zich niet sexy.”

En daar moest Van Kooten het maar mee doen.

Schoften.

Nou Femke Merel, welkom bij de groep mensen die Otten (en Krol) al langer kennen en weten wat voor zwijnen het zijn.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

12 reacties

 1. NO8DO

  Als er een man in Den Haag rondloopt, die weet hoe je van een politieke partij een goed draaiend rechts verdienmodel moet maken is dat Henk Otten.
  Behaalde resultaten uit het verleden zijn hier een voorbeeld van.
  Nog steeds profiteren bepaalde media van de door Otten gecreëerde pot met honing.

  1. AS210854

   Vertel.

  2. RPML

   Klopt, Otten is de ideale man áchter de schermen, weet hoe de hazen lopen en heeft de connecties of legt ze; hij is grotendeels ongeschikt voor een rol vóór de schermen, heeft weinig charisma, komt horkerig over. De combinatie Krol-Otten verbaasd me dan ook niet, of het wat gaat opleveren zal moeten blijken.

 2. Heras

  Zulke partijtjes zijn gedoemd te mislukken. Kwestie van tijd.
  Alleen jammer van de belastingcentjes die wij allemaal ophoesten.

 3. Kretoloog

  We leren uit dit interview 3 dingen over Femke Merel.

  1. Ze is grenzeloos naïef.
  2. Ze maakt permanent verkeerde keuzes.
  3. Ze heeft geen gevoel voor humor.

  Zo iemand moet je niet in de Kamer willen. Laat haar maar gaan werken bij een of andere welzijnsclub. Of een opvangcentrum gaan runnen voor zielige egeltjes.

  1. NEXIT.

   Ze voldoet naadloos aan het profiel van honderden huidige en ex kamerleden.

   stem sociaal , stem PVV

 4. Che

  @Mike
  Is dit een open sollicitatie voor de Privé?

  Die Merel kijkt nu ff rond bij welke partij ze hoog op de kieslijst mag staan.
  FvD kan ze vergeten, want alle verkiesbare plekken zijn vergeven.

  Het wordt wachtgeld, of met excuus terug naar de Dieren 🙂 🙂 🙂

 5. Jezus van Nazareth

  Door onze samenwerking met Stil.nl kunnen wij namelijk mondkapjes aanbieden vanaf 0,22 euro per stuk.
  Ja dat lees je goed, voor minder dan 1 euro heb je dan al vier mondkapjes!

  050 X 3-LAAGS MONDKAPJES AANBIEDING €19,95
  100 X 3-LAAGS MONDKAPJES AANBIEDING €34,95
  500 X 3-LAAGS MONDKAPJES AANBIEDING €149,00
  1000 X 3-LAAGS MONDKAPJES AANBIEDING €289,00

  En de haan kraait zijn keel schor.

  1. Bloemkust

   Als je dan toch zo graag een Bijbelse uitdrukking wilt gebruiken, pas hem dan wel goed toe.

  2. Franklin Ake

   Beste Jezus,

   In het verleden, inmiddels zo’n 2000 jaar geleden, heb je op een veel betere manier de wereld weten te redden. Ik zou zeggen: ga terug naar de basis! Gratis genade in plaats van verkoop van mondkapjes

 6. NEXIT.

  Goed optreden , wederom min zoveel zetels

  stem sociaal , stem PVV

 7. gjhmei

  Henk Krol is een deugniet, want hij deugt niet.
  Zijn voorkomen als die van 1 en al gemoedelijkheid en (slecht) gevoel voor humor in flagrante tegenstelling met zijn zeer verwerpelijk en misselijkmakend gedrag. Ik hoop dat kiezers in de gaten hebben dat beide heren, Otten en Krol, mastodonten zijn van een reeds lang afgelopen tijdperk van blaaskaken en warme bakkers van slechte luchten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.