Column Sid Lukkassen: EU is financieel onhoudbaar nu de ‘zuinige vier’ structureel in de minderheid zijn

De EU bereikte een akkoord over het Corona Herstelfonds. 750 miljard euro wordt rondgepompt: België krijgt daarvan 1,6 procent en Nederland ook zoiets. Wel ontvangt Nederland kortingen op de jaarlijkse EU-afdracht, maar bestudeer de onderliggende transformatie. Een virusuitbraak vindt wereldwijd plaats maar trekt dan weer voorbij, terwijl de EU hier een stelselmatige verandering doorvoert van de financiële structuur.

De EU werkt namelijk naar ‘eigen middelen’ en wordt zo minder afhankelijk van de lidstaten. Ook leent de EU van kapitaalmarkten: feitelijk een schending van artikelen 310 en 311 van de EU. ‘Somebody stop me’, redeneren de eurocraten, wat niet zal gebeuren. De conservatievere lidstaten, dikwijls in Centraal- en Oost-Europa, zijn immers nog altijd netto ontvangers, dus hun verzet is gecontroleerde oppositie.

Landen die bezuinigden in crisistijd en de broekriem aanhaalden, worden nu als rijk gezien, en onder het mom van ‘solidariteit’ onder druk gezet. Spanje heeft een basisinkomen en Frankrijk kent een pensioenleeftijd van 62 jaar. FvD-Europarlementariër Derk Jan Eppink verwees naar de nieuwe president van de Europese Centrale Bank, Christine Lagarde, als “Queen of debt”. Onder deze Franse dame wordt met het pandemie-opkoopprogramma 1.350 miljard euro bijgedrukt. Hiermee worden staats- en bedrijfsobligaties gekocht om zo de rentes op de torenhoge Zuid-Europese staatsschulden te drukken.

Het Corona Herstelfonds toont bovenal dat Brexit een Nexit zo goed als noodzakelijk maakt. Niet alleen omdat de Britten als ‘living example’ laten zien dat een volk voor de eigen soevereiniteit kan kiezen, maar óók omdat de interne EU-machtsstructuur is veranderd. Normaliter zouden de ‘Zuinige Vier’ (Nederland, Oostenrijk, Denemarken, Zweden) zijn opgetrokken met het Verenigd Koninkrijk, maar sinds Brexit verschoof de EU-machtsbalans ten voordele van het onzuinige zuiden. Hierom is er ‘van binnen uit’ geen redden meer aan.

Omdat de ‘Zuinige Vier’ nu totaal outvoted en outnumbered zijn binnen de EU, is de enige manier om een land als Nederland binnen boord te houden door premier Rutte PR-cadeaus te geven in ruil voor het laten bloeden van de Nederlandse middenklasse voor de EU transferunie. De elite sticht de media-werkelijkheid van het ‘keihard onderhandelende zuinige Noorden’ en de media spannen zich in om de Noordelijke bevolking in die mediawerkelijkheid te vangen. Rutte wordt neergezet als ‘meester onderhandelaar’ en media likken zijn bilnaad tot aan de endeldarm schoon.

Ondertussen constateerden 150 lokale VVD’ers dat de ‘noodrem’ die Rutte wilde, in werkelijkheid boterzacht is. Klassiek liberalen hebben vastgesteld dat de koers van zuinige overheidsfinanciën, definitief is verloren binnen de EU. Als het aankomt op sancties vaststellen en handhaven op de spilzucht van Zuiderse lidstaten, dan zijn de ‘Zuinige Vier’ steeds in de minderheid, terwijl het ‘conservatieve’ Oosten “gewoon wordt omgekocht”, aldus FvD-Europarlementariër Rob Roos. Rutte heeft weer alles weggegeven zoals belastingbetalers van die ruggengraatloze, zielloze koopman konden verwachten.

VVD-fractievoorzitter Klaas Dijkhoff schreef een uitvoerige rechtvaardiging die echter tegenstrijdig is. In het eerste deel benadrukt hij wederkerigheid: “Er worden voorwaarden opgesteld – we kunnen wat terugeisen en dus zal het Zuiden economisch hervormen”. In het tweede deel schakelt hij over op solidariteit: “Ik schenk het Zuiden graag geld omdat ik liever van EU-lidstaten afhankelijk ben dan van India en China.”

De EU en de monetaire unie zijn vanaf de oprichting verkocht vanuit de belofte dat het Zuiden competitiever wordt en economisch gaat hervormen. Dit is nooit gebeurd en het is dwaas te denken dat dit nog gaat gebeuren nu de Britten er niet meer zijn om op zuinigheid aan te dringen. Zuidelijke knoflook-economieën zullen nóóit Noord-Europese protestantse boekhouders worden. Rutte’s bedongen voorwaarden zijn slechts een PR-cadeautje.

De nieuwsbrief van dr. Sid kunt u hier volgen. Lees ook over de crowdfunding campagne van Stichting De Nieuwe Zuil, om te komen tot een Engelstalige synthese van zijn oeuvre.

Voor veel mensen is het ongetwijfeld slecht nieuws dat er in gemeenten “geëxperimenteerd” kan gaan worden met mondkapjesverplichtingen. Nou, goed nieuws: lezers van DDS hoeven zich nergens druk om te maken. Door onze samenwerking met Stil.nl kunnen wij namelijk mondkapjes aanbieden vanaf 0,22 euro per stuk. Ja dat lees je goed, voor minder dan 1 euro heb je dan al vier mondkapjes! Kopen dus!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

35 reacties

 1. Chalres Bingley

  Italië Spanje Griekenland zijn gewoon failliet.
  Carpe Diem is daar gewoon de mentaliteit.

  1. NEXIT.

   klopt , echter je naamgenoot zal dat volmondig ontkennen

   NEXIT nu

   Stem sociaal , stem PVV

 2. Che

  Snapt u het nog.

  Ook bij De Dagelijkse Standaard biedt Sid Lukkassen z’n schrijfsels geregeld aan: doorgaans passen wij voor zijn letterkots. En de laatste anderhalf jaar hebben we er sowieso een volledige banvloek over Lukkassens klaagzangen uitgesproken. De reden: de man schrijft alsof hij het Orakel van Delphi gekruist met Anders Behring Breivik is. Met beide figuren willen we niets te maken hebben. Andere media, zoals The Post Offline van Jan Dijkgraaf en het tijdschrift Elsevier hebben zichzelf ook Lukkassenvrij verklaard. Met goede reden.

  1. NEXIT.

   ENZ

   dat snap ik

 3. NEXIT.

  De parlementaire EU was bij de start al failliet. Dat is heel ondemocratisch en zeer stilletjes doorgedrukt. Niemand van de EU bevolking geraadpleegd maar een soort kristalnacht.

  De parlementaire EU is een verhuiscircus van regenten die steggelen over te kromme komkommers en te rechte bananen. Een circus van regenten bestaande uit commissarissen die maandelijks 25.000 euro in hun zak laten glijden en dan hun eigen vlees keuren en vertellen hoe goed ze het doen.

  NEXIT en uitstappen uit dit bureaucratische geld verslindende monster.
  Stem sociaal , stem PVV

 4. Meriadoc Brandebok

  “media likken zijn b*lna*d tot aan de *ndelda*rm schoon.”

  De neergang van Lukk*ssen was natuurlijk al evident nadat zijn extreemrechtse whats-*ppjes op straat lagen, maar nu is de ondergang ook op DDS een feit.

  1. Grasmaaier

   Als stijve, conservatieve en purtiteinse grefo, kan Brandebok een beeldende beeldspraak niet verteren. Daarvoor is zijn endeldarm te zwak.

   1. Ernest Stern

    Het publiek van DDS sluit aan op het dalende niveau.

   2. Meriadoc Brandebok

    Wat Ernest zegt is juist.

  2. Steiner

   Aldus het lulletje van DDS.

 5. Aardvark blues

  Als linkse pro EU deugkneuzen beginnen te steigeren van hetgeen Sid Lukassen te berde brengt kan je er vergif op innemen dat de man het bij het rechte eind heeft!

 6. Ernest Stern

  “Rutte wordt neergezet als ‘meester onderhandelaar’ en media likken zijn bilnaad tot aan de endeldarm schoon“

  Niveautje, Sid.

  DDS wordt een goor blog.

  1. Aardvark blues

   Ach, Brandebok likt regelmatig jouw bilnaad tot aan de endeldarm schoon en dat doet je kirren van plezier Quispel!

   1. Ernest Stern

    Aardvark weet kennelijk hoe je dat doet. Vieze oude man.

    1. Aardvark blues

     Jij staat bekend als de dunne stront gorgelaar van moslims Quispel, was je dit vergeten?

     1. Ernest Stern

      Q.e.d.

     2. NEXIT.

      ENZ

  2. Hardline

   En toch maar iedere keer opnieuw een aantal aliassen aanmaken. Wanhopig snakkend naar een doel in het leven. De aandacht op DDS is voor hem noodzakelijk, het is iets ongekends in zijn/haar/het dagelijkse leven.

   “DDS wordt een goor blog”, waarschijnlijk het laatste waar Multatuli, met zijn schrijversfobie, nog welkom is.

   Zoek hulp, investeer in U zelf

   1. Ernest Stern

    Het verbaast me niet dat Hardline het literaire boertje van Sid zeer smaakvol vindt.

    1. Hardline

     Dat heb ik niet geschreven. U liegt, zoals vaker in uw reacties.

     Ik zeg iets over uw ziekelijke obsessie om te blijven deelnemen aan ““DDS wordt een goor blog”.

     Naar goed gebruik kiest Enest ervoor om woorden te verdraaien, en zo een trieste poging doet om van onderwerp te veranderen.

     De door U getypte reactie, bevestigt mij dat ik gelijk heb.
     En dat U zich daarin herkent.

     Betekent dit een stap in de acceptatie van uw problemen, en mogelijk de opstap naar professionele hulp ?

     Ik hoop het

     1. Ernest Stern

      Ik begrijp bij nadere toelichting dat Hardline nadrukkelijk afstand neemt van de gore uitdrukking van Sid Lukkassen.
      Dat is verheugend.

     2. Rood

      enz

     3. Rood

      @Hardline: Met jouw reacties bedien je een psychopaat die hier zijn dagbesteding uitvoert.

     4. Hardline

      “Ik begrijp bij nadere toelichting dat Hardline nadrukkelijk afstand neemt van de gore uitdrukking van Sid Lukkassen.
      Dat is verheugend.”

      Nee, notoire leugenaar, dit is wat ik schreef

      “Dat heb ik niet geschreven. U liegt, zoals vaker in uw reacties.

      Ik zeg iets over uw ziekelijke obsessie om te blijven deelnemen aan ““DDS wordt een goor blog”.

      Naar goed gebruik kiest Ernest ervoor om woorden te verdraaien, en zo een trieste poging doet om van onderwerp te veranderen.

      De door U getypte reactie, bevestigt mij dat ik gelijk heb.
      En dat U zich daarin herkent.

      Betekent dit een stap in de acceptatie van uw problemen, en mogelijk de opstap naar professionele hulp ?

      Ik hoop het”

      U moet geen worden in iemands mond leggen, dat maakt U onbetrouwbaar, infantiel en bijna hersenloos. Maar dat is natuurlijk ook weer kenmerkend, en behorend bij de vele stoornissen waarmee U leeft.

      Hulp is zelf voor Multatuli/Faulkner/Oek de Jong mogelijk.

      De uitspraak van Sid, onsmakelijk maar VvMU staat dit toe. Leer er mee leven, of stop met lezen en reageren alhier.
      Echter verminderen uw denkbeledige vriendjes dan tot bijna 0

  3. NEXIT.

   enz

 7. Gebande3

  Zolang het gratis bijdragen zijn met een hoge reactie-factor, plaats genoeg.

 8. Logica

  Fantastisch stuk van Die Lukkassen. Hoe vaak heb ik dit ook niet gezegd en geschreven. We krijgen nu ook Europese belastingen. Dit zal nooit gebeuren zei Rutte. De enige belofte waar Rutte zich aan heeft gehouden in zijn nee tegen regeren met de PVV. Nederland zal in maart een keuze moeten maken. Wordt het PVV./FVD of een andere partij? Elke andere partij betekent geld geven aan de EU, meer massa immigratie, en dus nog minder geld voor de Nederlandse overheidstaken.

  Ik las laatst iets over het ophogen van 10 naar 200 euro voor een energielabel. Vele prijsstijgingen zullen nog volgen om die gift van 35 miljard terug te verdienen.

  1. Chalres Bingley

   @logica….
   Ik las laatst iets over het ophogen van 10 naar 200 euro voor een energielabel. Vele prijsstijgingen zullen nog volgen om die gift van 35 miljard terug te verdienen..

   U vergeet erbij te schrijven dat de economische klap van het covid gebeuren afgelopen maanden en de komende maanden een schrijnende tijd gaat opleveren met ongekende klappen op de arbeidsmarkt…
   De gift van 35 miljard had nooit plaats mogen vinden ,want het gaat in een bodemloze put geheten Italië.
   Maar die 35 miljard is een schijntje van het aantal ww uitkeringen die gaat komen en zeer scherp dalende belastinginkomsten ,tel uit je winst.

   1. Stanly2000

    Maar Rutte is en blijft een groots staatsman! (Volgens enkele op deze site.)

   2. NEXIT.

    Energielabel , erg interessant onderwerp , nu vindt registratie plaats door zelf aangeleverde informatie en is het label 10 jaar geldig. Kosten zo 5 tot 10 euro bij de goedkoopste voor de registratie.

    Vanaf 2021 komt de “specialist” verplicht bij uw thuis. Kosten , een minimale prijs van 175 lijkt hier de toekomst met uitlopen tot 300 euro als kruipruimte , dakbeschot , muren enz geïnspecteerd moeten worden.

    Vraag dus voor die paar euro vandaag dat label nog aan als je ook maar de geringste verwachting hebt dat je woning binnen 10 jaar in de verkoop gaat.

    Dank zij oplichter rutte en zijn struikrovers. Uiteraard wordt verkoop zonder label bestraft met nu nog 170 euris boete

 9. RvdBe

  Ze hebben zich ook al laten ontvallen dat het vetorecht wellicht moet verdwijnen.
  Dan is het definitief (als dat het al niet zo is) over met zeggenschap over het eigen land en financiën, Rutte gaat hier natuurlijk niet mee akkoord……gaat akkoord mits…….gaat akkoord en zet NL definitief bij het vuilnis…..

 10. Piet Klein

  De EU, landen in de EU hebben zeer hoge schuldposities opgebouwd. De ECB heeft absurd veel geld bijgedrukt en is daar nog steeds voortvarend mee bezit. Het effect op de economie van waar het mensen hun geld moeten verdienen is nagenoeg nul. Er wordt alleen maar een bubbel vol geblazen met absurd veel geld. Eens moet dit gaan klappen of er zijn onconventionele maatregelen nodig om de zaak te herstellen. Politici lijken zich er niet aan te willen wagen. De financiële markten en banken beleven gouden tijden. Toen Griekenland dreigde failliet te gaan moesten wij bijspringen. Dat geld was niet zo zeer bedoeld voor Griekenland maar bedoeld om leningen aan Duitse en Franse banken af te lossen. Schulden werden verschoven naar EU burgers die op geen enkele manier iets met deze schulden van doen hadden. Netto werden de banken gered. Dat de ECB veel geld bijdrukt wordt beargumenteerd met een stimulans voor de economie maar hield in feite de rente laag waardoor de schulden van Italie bijvoorbeeld geen hoge rentelast maakten op de begroting van Italie. Nu zitten we in een periode waarin het nog gekker wordt. De gemiddelde Italiaan is rijker, de Fransman verdient meer dan de NL-er. Maar wij mogen meer geld SCHENKEN o.a aan deze landen. Dat deze beslissing genomen is heeft maar beperkt te maken met de getalsverhouding van de ‘zuinige vier’ (beter zou zijn hen aan te duiden met de realistische vier landen) want Rutte had makkelijk een veto kunnen gebruiken. De EU blijft maar doorgaan met schulden maken, geld bijdrukken, schulden naar burgers over zetten en zelfs nu mogen we schenken en weer mag NL meer dan gemiddeld bijdragen. Dat Rutte zijn veto niet heeft gebruikt het is van de zotte

 11. AS210854

  Met Rutte viert de slavernij van de Nederlandse bevolking hoogtij.

 12. lucinde

  Een paar cijfertjes.
  Overschot voor Nederland In euro:
  Italië; 10.000.000.000 per jaar
  Frankrijk; 23.000.000.000 per jaar
  Spanje; 7.000.000.000 per jaar

  Totale overschot handelsbalans Nederland;
  84.000.000.000

  Ruzie maken tegen de EU is gestoord en een figuur als Sid Lukassen hoort hier niet thuis.

  1. Piet Klein

   Maar niemand verbiedt de Italianen, Spanjaarden en Fransen om meer te exporteren. Het overschot tussen mij en Shell is ruim in het voordeel van Shell, idem met Albert Hein, idem met mijn energieleverancier, idem met mijn bakker etc. Toch hebben deze bedrijven geen enkele behoefte om mij geld te schenken. Overigens hebben de Italianen zelf een positief handelsoverschot ze exporteren meer dan ze importeren. Tenslotte Sid gelijk het verwijt maken van ruzie maken. Dit betitelen als ruzie maken is gestoord. Debatteer in argumenten en laat het aan de lezer over wat ze er van vinden.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.