GGD’s: in één dag evenveel besmettingen (431) als gehele eerste week van juli

De GGD’s hebben de afgelopen 24 uur 431 positieve coronatests afgenomen. Dat is er één minder dan in de eerste hele week van juli. Ook het aantal waargenomen besmettingen is in de laatste vier dagen (1.356) al hoger dan de hele voorgaande week (1.329). Maar wat betekent dit?

Er zijn de afgelopen dagen veel meer tests afgenomen dan in de voorgaande weken. Volgens een woordvoerder van de GGD kan dit worden bevestigd: “We hebben de dagelijkse hoeveelheid tests de laatste weken zien opschalen van 1.000 per dag, naar meer dan 1.600.”

Maar alleen met 60 procent meer testcapaciteit verklaar je niet zo’n enorme stijging aan positieve testuitslagen. Wel zou het kunnen dat mensen met klachten zich meer zijn gaan melden, wellicht ook vanwege mogelijke plannen voor tijdens de aankomende hittegolf volgende week.

Er valt dus van alles op die cijfers af te dingen, maar het feit blijft wel dat het er op sommige plekken ernstiger aan toe lijkt te gaan dan bij andere. De regio Rotterdam-Rijnmond alleen al telt 125 nieuwe besmettingen en test 9,4 uit iedere 100.000 inwoners positief op het virus.

Ik denk daarom dat de komende week echt cruciaal gaat worden. Hopelijk blijven de positief geteste mensen thuis en nemen de mensen die een vermoeden van besmetting hebben ook de nodige maatregelen. Gelukkig zijn het wel voornamelijk mensen in de leeftijdscategorie van 20 tot en met 40 jaar. Al is een derde van de positieve gevallen nog altijd 40+, en die lopen wel meer risico.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

21 reacties

 1. Blondie

  Meten is weten.
  Niet meten is niet weten.
  De leugencaravan van Rutte, wacht op het moment van twijfel en gaat dan volop meten, ja en dan volgt het weten.

  Of is het voor de belanghebbende partij, een gestuurde meting.

  1. NEXIT.

   meten is vergelijken met een bekende standaard !

   A. er is geen deugdelijke apparaat om te meten
   B. de standaard van corona is volledig onbekend

   Men roeptoetert dus maar wat in het luchtledige

 2. ervi

  Aldus de dagelijkse bangmaak bijdrage..

 3. Bolland

  8 doden deze week DDS waait met alle winden mee

  1. toetssteen

   @Bolland
   Ik vrees dat er inmiddels veel meer doden vallen door ‘achterstllig onderhoud’, dan door Covid 19. Mijn vrouw die goede contacten heeft met het ziekenhuis waar ze lang werkte zegt dat het personeel het inmiddels zelf niet meer snapt. Alles leeg op de IC, nog een enkeling op de reguliere opname, en dat is ie.

 4. Blitzkrieg

  Wout Willemsen : Alsjeblieft, dit is toch geen journalistiek. Die besmettingen zijn goed nieuws… nou wil ik volgende week wel honderden ziekenhuis opname en dode zien. Anders blijft het namelijk zo’n loos artikel!

 5. Rieks

  Maar hoe erg is een besmetting eigenlijk? Moet je worden opgenomen? Krijg je tegengif? En hoe wordt vastgesteld dat je besmet bent? Kan een arts zich niet vergissen of de druk voelen dat hij corona moet “leveren”?

 6. NEXIT.

  En hoeveel mensen overleden ?
  En hoeveel mensen op de I.C ?

  Stop de corona idioterie , stop de waanzin.

  Hoeveel doden kunnen we optekenen omdat zorg niet beschikbaar is ?
  Hoeveel mensen hebben dringend zorg nodig en krijgen niets ?

  Stop de corona idioterie , stop de waanzin

  1. JFU

   Precies…zo is het.

  2. combat le pelicule

   Het zijn coronafetisjistische religieuzen en coronaslaafjes, blijven maar angstig in hun reacties, ze zijn dan ook echte coronaslaven en die coronaslaafjes buitelen over elkaar heen, angstig als ze zijn, komend met allerlei negatieve voorbeeldjes, doe eens even normaal zeg..

  3. Forlan

   Ik vind het wel bijzonder dat die corona zo krachtig is dat het alle virussen uitroeit! Niemand heeft meer een influenza-griepje lijkt het en de cijfers zijn nergens te vinden!

 7. combat le pelicule

  ANGST, PANIEK, ANGST, PANIEK, ANGST, PANIEK, ANGST, PANIEK, ANGST, PANIEK, ANGST, PANIEK, ANGST, PANIEK, ANGST, PANIEK, ANGST, PANIEK, ANGST, PANIEK, ANGST, PANIEK, ANGST, PANIEK, ANGST, PANIEK, ANGST, PANIEK, ANGST, PANIEK, ANGST, PANIEK, ANGST, PANIEK, ANGST, PANIEK, ANGST, PANIEK, ANGST, PANIEK, ANGST, PANIEK, ANGST, PANIEK, ANGST, PANIEK, ANGST, PANIEK, ANGST, PANIEK, ANGST, PANIEK, ANGST, PANIEK, ANGST, PANIEK, ANGST, PANIEK, ANGST, PANIEK, ANGST, PANIEK, ANGST, PANIEK, ANGST, PANIEK, ANGST, PANIEK, ANGST, PANIEK, ANGST, PANIEK, ANGST, PANIEK, ANGST, PANIEK, ANGST, PANIEK, ANGST, PANIEK, ANGST, PANIEK, ANGST, PANIEK, ANGST, PANIEK, ANGST, PANIEK, ANGST, PANIEK, ANGST, PANIEK, ANGST, PANIEK, ANGST, PANIEK, ANGST, PANIEK, ANGST, PANIEK, ANGST, PANIEK, ANGST, PANIEK, ANGST, PANIEK, ANGST, PANIEK, ANGST, PANIEK, ANGST, PANIEK..

  1. Rood

   CORONA CORONA CORONA CORONA CORONA CORONA CORONA CORONA CORONA CORONA CORONA CORONA CORONA CORONA CORONA CORONA CORONA CORONA CORONA CORONA CORONA

   1. Bloemkust

    Knap, hoor zo’n een-tweetje. Jullie hadden met z’n drieën profvoetballer moeten worden

    1. combat le pelicule

     Natte scheet bloemkist wesülsün wesley

     1. Bloemkust

      Gezagshater Fisifisicombat enz

 8. Adriaen van Bergen

  ALLE mensen, dus ook de regerings en 2e kamer mensen, verplicht 2 weken in quarantaine als ze terug komen van vakantie.
  Dit, om de mensen te beschermen die niet zo dom zijn om de ellende op te zoeken.

 9. Henk Albarda

  Wie dagelijks verandert van meet methode, kan nooit wat dan ook voor onderbouwde beweringen doen.
  Waarschijnlijk waren er tussen half maart en half mei aanzienlijk meer besmettingen, maar toen werd niet getest, dus niet gemeten.

  Mijn enige hoop is dat er binnen 2 jaar een onderzoek komt naar de wandaden ivm corona door groen links dictator rutte en zijn paljas trawanten.

  1. Ernest Stern

   “ groen links dictator rutte ”

   😄

   1. Kretoloog

    Mark Rutte is geen dictator. Al zou je soms willen dat hij er wat trekjes van had. A la Orban, zeg maar.

    Rutte is een visieloze, ruggengraatloze manager, die zich 0,0 interesseert voor de burgers in dit land. Die echter wel aan zijn eigen toekomst werkt, en die ligt bij een topfunctie van een multinational (Shell, Unilever, die categorie dus).

    Zijn rechterhand en vice-premier Hugo de Jonge is een clown. Hij deugt op zich wel (heeft oprechte interesse in wat burgers beweegt), maar mist ten enenmale de intelligentie om politiek een marsroute voor een betere samenleving uit te stippelen. Komt daarom niet verder dan slippendrager te zijn van de hoogste baas.

    Wopke Hoekstra vind ik een gewetenloos figuur. Laat rustig ziekenhuizen failliet gaan, maar sluist wel miljarden belastinggeld naar de KLM (ook met het oog op zijn persoonlijke toekomst?).

    De rest van de ministersploeg speelt geen rol in het spel. De beide vice-premiers Karin Ollongren en Carola Schouten verzuipen in de problemen van hun eigen departementen. Wouter Koolmees is een watje. En de rest van de ministers kan helemaal gemist worden, want zij voeren slechts wat hun ambtenaren hen opdragen.

 10. JFU

  Wanneer houdt die onzin van dat testen nu eens op?
  Belangrijk is het aantal doden en extra opnamen op de IC ’s door corona.
  Niets hoor je daar meer over.
  Waarschijnlijk zijn die er dan ook niet?
  Zo niet stoppen hier mee, en terug naar normaal.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.