Halsema zoekt verbroedering na moord op Bas, deelt belachelijk slecht gedicht op Instagram en zet comments uit

Amsterdamse burgemeester Femke Halsema toont haar medeleven weer eens vanuit haar ivoren toren. Ze heeft blijkbaar totáál niet door wat er speelt of hoe het bericht over de moord op de 24-jarige Bas in delen van de samenleving wordt ervaren. Ze slingert een flut gedicht op Instagram, doet er een nietszeggend berichtje bij en zet snel de comments uit, want die #GerechtigheidvoorBas-spam is maar vervelend.

Het is diep triest dat zo’n moord wordt gepolitiseerd, maar daar valt ook niet altijd wat aan te doen. Op het moment dát het gebeurt, kan het soms nog wel in goede banen worden geleid. Als je de mensen redelijk aan kunt voelen, tenminste. Nou, dat gaat hier dus echt grandioos mis!

Links van het screenshot ziet u het bedroevende en ronduit waardeloze gedicht van ‘Stadsdichter van Amsterdam’ Gershwin Bonevacia, geschreven met hetzelfde doel voor ogen. Het gaat over hoe hij door een willekeurig nummer op de radio (Forever Young) ineens aan Bas moest denken, die misschien ook wel ‘voor altijd had willen leven’. Ja, echt. Hou toch op zeg…

De ‘verbroederende’ boodschap van Halsema maakt het op de één of andere manier nóg erger. ‘Alle moorden zijn erg maar deze was wel héél erg, kijk maar naar onze stadsdichter!’ Al snel werd duidelijk dat er maar weinig terecht kwam van die ‘verbroedering’, want de comments werden direct uitgeschakeld. Lijkt toch ook helemaal nergens op, zo’n bericht.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

40 reacties

 1. Blitzkrieg

  Lees verder op twitter #gerechtigheidvoorbas.

 2. Che

  Nee, neem dan Baudet, populistisch gelul voor eigen politiek gewin.
  Man man…

  1. Cycle25

   Neem dan Che, de linkse onderbuik van gal spugend Nederland.

   Jij bent typisch zo’n ventje die op de begrafenis van Bas rouwende mensen politiek voor gek zet. Schaam je..

  2. Blondie

   Benoem dat populistische gelul dan eens,
   knulleke.

   1. Che

    Thierry Baudet eist ook gerechtigheid voor Bas: ‘Zoveelste slachtoffer van voortetterende immigratieproblematiek!’

    Baudet laat weten “woest” te zijn om het “gruwelijk onrecht” dat de man werd aangedaan. Maar behalve om de misdaad zelf, is Baudet ook ernstig teleurgesteld in de overheid en de pers:

    1. JochemX

     Inderdaad @Che fouilleren is een uiterst effectieve maatregel. Jammer dat die linkse Halsema dat altijd maar tegengehouden heeft. De stadsdichter krijgt het in ieder geval nogal druk.

   2. Oepsie

    Niet in discussie gaan! Dat doe je ook niet met een hondendrol. En dit stuk vuil is nog minder.

  3. A-BBa

   “I, Too, Am Guilty As Charged”
   By Joe Flag

 3. Blondie

  Wat een verschrikkelijke ego.

  Soms druipt het eraf.

  Ik denk persoonlijk dat de dood van deze jongeman, het resultaat is van de wegkijkcultuur, die zij ook onderschrijft.

 4. Gebande3

  Halsema zoekt verbroedering

  Dat is voor sommige politici en het gros der reageerders een onmogelijkheid.
  Tekenend voor een goed bestuurder.

  1. Augustus

   Zal je nog steeds zo reageren als iemand in jouw familie zou omkomen door deze ‘verbroedering’ met half Afrika?

  2. JochemX

   Verbroedering tussen wie? De familie van het slachtoffer en de laffe dader die zich nog steeds niet gemeld heeft?

  3. evil knievel

   Dan had ze al die raddraaiers van andere komaf uit ons land moeten laten!
   Maar ze kan nog voor werkelijke verbroedering zorgen als ze ze deruit schopt!😁
   Dan worden we weer ECHTE broeders!😜

 5. P.Sisterons

  Halsema heeft mazzel. Er is een wasserette opgerold waar haar favoriet spul werd gewassen. Zal de prijs wel drukken.

  1. Che

   @PS
   Domheid in het kwadraat…

   1. evil knievel

    CHE,BRENDA WELSH,PIET51 N AL DIE ANDERE MALLOTEN,…DOM IN T KWADRAAT,X2!
    Zijn jullie werkelijk zo 8erlijk,of echt stekeblind!?🤨

  2. RvdBe

   Klaar met gedichtjes en rond lopen met waxinelichtjes tijdens 1 of andere stille tocht.
   Actie van de politiek, tuig oppakken, afstraffen en met heel hun tuigfamilie het land uitzetten.
   Hadden we maar op zn minst een Trump.

 6. P.Sisterons

  @Che.
  Dat spul komt linea recta in handen van de boven ons gestelden.

 7. Cootje

  Haar zoontje had al een opleiding op de zwarte scholen gehad , kon de charme van een pistool niet weerstaan. Maar 10 jaar Rutte heeft elke instelling die er in Nederland tot doet naar een bedenkelijk niveau gebracht , en ons tot grote hoogte gebracht in de narcotica staat , pillen fabrieken , agf op de zolders , nep artikelen , oplichtingen en fraudes . Gesteund door onze drie nationale banken , die voor hun zonde zonder dat er een individu gestraft is , een deal maakt met het OM . Om 750 miljoen euro te betalen , en bij de derde loopt nog een onderzoek, mevr Halsema heeft handig gebruik gemaakt van het old boys netwerk. En zich daarna bekeerd tot de 1873 groep huilebalken . Die dan weer bekend zijn zijn van de serie opsporing verzocht , lichtgetinten ex slaven , die iemand dood schieten , opdat Nederland een bananen republiek is en een top narcotica staat is

 8. Heras

  Zeer misleidende titel. Halsema wil geen verbroedering maar haar geweten sussen. En de mooie dame uithangen. Allemaal voor de sier. Helaas; te laat. Halsema moet maar ontslag nemen. Ze functioneert niet.

 9. Cootje

  GroenLinks is met een activist als duyvendak en zijn ra ra achterban een gevaarlijke ex communistische groepering , mevr Halsema is er een uithangbord van .

 10. Rene van der Grijp

  De titel “stadsdichter van Amsterdam” (mag ik even lachen) is bepaald geen aanbeveling.

  De associatie van het nummer Forever Young met deze bruto moord komt mijns inziens uit een verwrongen geest. Het slaat als een tang op een varken.

  Maar het verbaast natuurlijk niet dat zweefteef Halsema het citeert. Ook zij heeft immers een verwrongen geest.

 11. Yoyo

  Het blijft een incompetente burgermeester.
  Ongelooflijk dat ze er nog steeds zit.
  Maar Amsterdam zakt verder en verder.
  En daar is niets meer aan te doen.

 12. Response

  En zo glijdt A’dam steeds verder af naar een ghetto o.l.v. het dit extreem linkse falende geldverslindende wegkijkende bestuur. Wat je ook aan verhaaltjes of leuke teksten post, daar verander je het niet mee.

  1. Willem Bever

   Opsporen, oppakken en bij geen geldige of Nederlande nationaliteit deze Nederlandse afpakken …deruit
   Ik voorspel je dan houdt het op …zoniet kan het geen kwaad

 13. P.Sisterons

  Gaat Halsema hier ook bij de demonstratie staan:
  htt*s://**w.dailymail.co.uk/news/article-8615711/Five-year-old-boy-riding-bike-shot-dead-neighbor-25-two-sisters.html

  Zal wel niet, ’t is maar een blank kind

  1. Fortiori

   Wat probeert u hiermee niet te zeggen ?

   1. Rood

    etc

   2. evil knievel

    Blank is schijnbaar niet belangrijk,u niet begrijp!?🙈

  2. EvertB

   @P.Sisterons mag graag als een praktiserende Farizeeër van zich afkijken en kikt erop anderen de maat te nemen.

   Vraagje: ga jij zelf de ‘demonstratie’ zoals jij dat noemt bijwonen?

 14. Mushroom2100

  Voor Femke ook allemaal best lastig natuurlijk..een blanke Hollandse jongen om helemaal niets afgeslacht door een lichtgetint misbaksel..daar heeft links natuurlijk geen flikker aan en dan moet je als burgemeester daar ook nog s iets over zeggen wat je niet meent..Let op, de discussie wordt straks weer zo gedraaid dat de mensen die het werkelijke probleem aankaarten populistisch en met de onderbuik reageren en de discussie daarover verdergaat bij op1 en al die a andere linkse propaganda praatprogramma’s..

  1. ervi

   Mushroom, het gaat om een negroide misbaksel.
   Blijft wel hetzelfde verhaal.

 15. P.Sisterons

  @EvertB
  Even dit: ad hominem reacties zijn zó vmbo, ik wens door u niet me “je” aangesproken te worden en ja, ik sta bij de demonstratie om de levens van kleine kinderen te verdedigen die door een niknokker voor het plezier worden van het leven worden beroofd. Verder krijg ik last van xenofobie door de aanhoudende aandacht voor criminele onruststokers zoals Aknazi, Simons en Airfryer. Dat soort figuren zijn allang tot persona non grata verklaard maar dat hebben ze zelf nog niet in de gaten. Ik voel me bedreigd door hen. Ik wil niet dat de Nederlanders een minderheid in eigen land worden. Het wordt dan ook tijd dat er politici in de regering komen die eindelijk eens de grenzen dicht doen en de huidige problemen proberen te gaan oplossen. Dit is een zware taak want links heeft er een wel zeer grote puinhoop van gemaakt.

  1. Edjan

   @ Sisterons. De massale import van mohammedanen en negers wordt mogelijk gemaakt en bevorderd door links, liberaal en confessioneel. En hun beleid wordt gesteund door bijna 80% van de bevolking (in het stemhokje, al het er toe doet). Dus het zal zo verder gaan: het houdt nooit meer op. Als de mohammedanen en de negers beginnen te moorden, zal “links” dat dus proberen te verheimelijken en als dat niet lukt zullen ze via de een of andere krankzinnige kronkelredenering de schuld aan Wilders en Baudet geven.
   Over ca. 50 jaar zijn negers en mohammedanen hier in de meerderheid. Wat een mohammedaans bevolkingsdeel dat tot een meerderheid is gekomen, doet met de rest van de bevolking, kunnen we zien in Indonesië, Egypte, Turkije etc. : vermoorden en wegjagen.
   Aangezien in Nederland een grote meerderheid van de bevolking hier achter staat, is er niets dat mohammedanen en negers tegenhoudt om nu alvast te beginnen. Dit wordt alleen maar erger.

   1. Piet51

    @Edjan
    Een bevolking verdient een overheid die het kiest. Dat is het eerste en belangrijkste democratische principe. Ik lees met enige fantasie in je tekst, dat je dit onderschrijft. Hoewel die 80% me wat overdreven lijkt, want die 20% zal voor een groot deel bestaan uit PVV en FvD-kiezers en er zijn echt meer kiezers met vraagtekens bij de huidige situatie in Nederland.
    Verder zijn je verwachtingen alleen maar grove beledigingen voor hen die het betreft. Daarom verder geen commentaar.

    1. werikke

     deze belofte moet je houden he? geen commentaar meer

     1. Piet51

      @werikke
      Die belofte was aan Edjan en betrof alleen zijn reactie. Ik moet je dus teleurstellen. Ik ga met vakantie ook niet weg en heb dus alle tijd voor veel en lange commentaren. Maar alles went, gewoon wat geduld hebben.

    2. evil knievel

     Niet waar NEPietje!
     Als t nl volk de PVV op 2 zet,hebben deze kiezers nog altijd t nakijken!
     Of by de provinciale de fvd in elke provincie op 1 zelfs!
     Geen van deze partijen wordt gedoogd,dus waar haal je je gebazel vandaan!?
     WAT DEMOCRATIE!?🤨

  2. Piet51

   @P.Sisterons
   Uit je opmerking … ad hominem reacties zijn zó vmbo … spreekt niet veel waardering voor een opleiding aan een VMBO. Daar zul je je redenen voor hebben, neem ik aan.

   Opmerkelijk is dan wel, dat je vervolgens de namen noemt en kwalificeert van een aantal Nederlanders die zich de afgelopen tijd op een manier hebben gepresenteerd die niet iedere landgenoot aanspreekt. Dergelijk optreden is natuurlijk hier niet verboden en het steune daarvan ook niet. En verder schrijf je even voor het gemak alle uitdagingen waar we vandaag voor staan toe aan links, voor het gemak vergetend, dat de afgelopen decennia het regeren over Nederland was verdeeld tussen links en rechts. Je schrijft het niet toe aan mensen met linkse overtuigingen, of aan een partij van linkse signatuur, nee aan ALLE linkse mensen in ons land. Dat lijkt me een versimpeling van de werkelijkheid die ook wel populistisch wordt genoemd. Eenvoudig te begrijpen door mensen die even niet zijn toegekomen aan veel opleiding. VMBO-ers hoeven daar gelukkig niet toe gerekend te worden.

   Een verklaring is misschien de constatering, dat er rechtse mensen zijn, die iedereen links van PVV/FvD links noemen.

 16. evil knievel

  MOORDENAAR(S)!!!!!!!!🤬🤬🤬🤬
  N DAN BEDOEL IK HET HELE SLINKSE BOLWERK!🤮🤮🤮🤮

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.