Martin Sitalsing: ‘De kracht van de Nederlandse politie is dat we vanuit verbinding werken’

Het was bizar om te zien gisteravond bij Op1. Martin Sitalsing, hoofdcommissaris van de regionale politici afdeling Midden-Nederland, vertelde doodleuk dat ouders er volgens hem hartstikke veel aan doen om Marokkaanse straatterroristen in de hand te houden. Oh, en wat de Nederlandse politie betreft: de grote kracht van onze dienders is dat ze vanuit “verbinding” werken. 

Lachwekkend.

Als je eens goed wilt lachen moet je deze video even bekijken van Martin Sitalsing bij Op1 gisteravond. Het is werkelijk lachwekkend wat hij uitkraamde:

Eerst bekritiseert hij Rutte omdat die zei dat ouders te afwezig zijn. Zij moeten op hun kinderen letten en ervoor zorgen dat ze niet rellen. Nou, zei Sitalsing, dat is veel te hard gesteld. Er zijn namelijk ouders die hun best wel degelijk doen.

Joh.

Het probleem is de ouders die niets doen, jongen.

Hoe dan ook, vervolgens legt hij uit hoe de politie iets aan dit geweld probeert te doen — en aan wangedrag van jonge / minderjarige Marokkanen in het algemeen: met behulp van wijkagenten. Die “kennen” de jongens én hun ouders. Zij leggen contacten, praten met elkaar… Jawel. Zij zijn volgens meneertje koekepertje zelfs “de kracht” van de politie.

Maar wacht eens even:

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

41 reacties

 1. Piet51

  Ik ken meer van dergelijke politiemensen in Nederland en België. Het zou de normale houding van alle politiemensen moeten zijn, namelijk heel genuanceerd optreden. D.w.z. hard waar dat echt niet anders kan, maar tegelijkertijd empathisch en vooral focus op het voorkomen van dergelijke situaties. Het oordeel van Van der Galien vind ik veel te zwart/wit. Zo is nog nergens ter wereld een probleem definitief heeft opgelost. Bovendien is zijn samenvatting van het interview wel heel erg kort door de bocht, zoals iedereen na beluisteren van het filmpje ook zal toegeven.

  1. Stanly2000

   Piet,
   “D.w.z. hard waar dat echt niet anders kan, maar tegelijkertijd empathisch en vooral focus op het voorkomen van dergelijke situaties.”
   Dat “hard waar het niet anders kan” heb ik helaas gezien bij de demonstratie op het Malieveld.

  2. NEXIT.

   enz bladieblabla malle pietje

  3. combat le pelicule

   pietje gaat liever voor genderneutrale politiemensen, m.a.w. nuanceren tot je dood neervalt

 2. Aardvark blues

  Het is allemaal heel simpel, de eerstvolgende keer massaal op de juiste politieke partijen stemmen en dit volk gaat linea recta het land uit bij crimineel gedrag!

  1. Twelve Bar Blues

   Het volk is niet gek.

   1. DubbelZout

    Ach gut, het duo “The Alt Right Blues Brothers” is geboren

    1. Oepsie

     Ach gut, ‘dubbelzout’ gaat in de fout. Net als zijn voorvaderen. Zit blijkbaar in de genen.

   2. plakband

    Lekker breedsprakig zwammen in de ruimte.
    Over behaalde resultaten gaat het nooit.
    Dat kun je ook niet verwachten van horizontale instroom.
    De heer Sitalsing is geen politieman maar een politicus.

    1. Edjan

     @ plakband +++

   3. NEXIT.

    toch wel getuige de verkiezingsuitslagen

  2. Trude Herr

   Nee, dat zal niets uithalen. Stemmen gaat over macht en niet een kan uitgezet worden. In zou ook niet weten waar naar toe als je hier geboren bent. Allemaal quatsch dat oppakken en uitzetten.

 3. Adriaen

  Er wordt al 40 jaar héél genuanceerd opgetreden.
  Dat heeft geen zier geholpen.
  Integendeel, de situatie is beroerder dan ooit.
  Zachte heelmeesters maken stinkende wonden.
  Een oud Hollandsche wijsheid en een waarheid als een koe.

  1. Marija

   We moeten een quarantaine eiland hebben, waar ontspoord Marokkaans en ander tuig, met harde hand worden omgevormd tot goede Nederlanders.
   Eigenlijk weet ik ook wel dat deze mosbaksels geen zin hebben om zich een Nederlander te voelen, het blijft import en het blijft moslim.
   Wij -de goede Nederlanders- moeten niet worden omgevormd tot Europese derdewereld burgers, maar andersom. Als het de ene richting op kan, moet het andersom toch ook mogelijk zijn?

 4. Winfrida

  Dollen? Wat zoet! Mag die mevrouw Hilbrands zo ver mogelijk van de presentatietafel weg? En verbinden moet ook van twee kanten komen. In dit geval staat de politie machteloos.

 5. Drostemannetje

  Martin Sitalsing… Speelt hij niet mee in Death in Paradise? Daar past hij in ieder geval prima tussen. Slappe hap.

 6. Gebande3

  Ik vind het vreemd dat mensen welke ons mooie Nederland verlaten hebben precies weten wat er mis is in het land waar ze niet meer wonen.
  In plaats van positief zijn over hun nieuwe residentie kunnen ze alleen maar zeiken over datgene wat ze verlaten hebben.

  1. Bambocheur

   Ho ho. Ik ben uiterst positief over mijn nieuwe residentie. Ze vragen me wel eens: “Bambocheur, hebben jullie daar in Turkije ook zo’n last van “jongeren?” “Je stelt de verkeerde vraag,” zeg ik dan, “de juiste vraag moet zijn: is de politie daar bij jullie in Turkije net zo slap als in Nederland?” Natuurlijk niet, het zijn normale mensen, die laten zich niet straffeloos beledigen, laat staan dat ze zich met stenen laten bekogelen. En weet je wat het leuke is? Rechters zijn het volkomen met de agenten eens!

 7. Bambocheur

  Sitalsing zal met “verbinding” wel bedoelen dat bij iedere ontmoeting de politie verbonden moet worden. Het is hun verdiende loon, moeten ze maar niet voor zo’n hondsvot als hoofdcommissaris gaan werken. Leraren zijn verstandiger, die laten het werken in een getto over aan de zeldzame idealistische hemelfietser met een GL-speldje.

 8. Duckday

  Hoe is het mogelijk dat zo,n onbekwame persoon zo een top baan heeft. Het steeds maar ontkennend zich zelf tegen spreken het ontkennen .Nederland wordt steed onveiliger DE straat jeugd neemt steeds meer .De OVERHEID doet NIKS specialisten ontkennen om maar de aandacht te krijgen.Maar oplossingen zijn ver tezoeken. Buurtvaders kluphuizen subsidie ZWEIG GELD en ga zo maar door .Nederland zakt steeds dieper in het moeras door onbekwame politiek

 9. JFU

  Pappen en nat houden dus…..thee drinken , een aai over hun bolletje en beleefd vragen zich fatsoenlijk te gedragen.
  Dat werkt…toch?

 10. Eppo123

  Werken vanuit verbinding is gezien vanuit de ogen van mensen die bepaalde waarden en normen hebben. Echter wij hebben hier te maken met raddraaiers die er totaal andere waarden en normen op na houden. Dit soort mensen bereik je niet niet met onze waarden en normen. Dat is al decennia lang bekend en toch gaan we door op de oude voet, met als gevolg dit land gaat steeds verder achteruit.

 11. Eppo123

  Door dit tuig met onze waarden en normen (incluis aanpak) te benaderen, verliezen wij steeds meer respect van dat soort mensen, dat is nou precies de vicieuze cirkel waarin wij al decennia lang acteren.

 12. andergeluid

  De ouders zijn verantwoordelijk die had ze op moeten voeden en daar heeft de school helemaal niets mee te maken.
  het lijkt tegenwoordig wel of de kinderen van de scholen zijn ze moeten daar tegenwoordig alles regelen???
  als ze slopen de rekening bij de ouders leggen als ze nog niet volwassen zijn voor de wet
  eens kijken of ze dan wel hun kinderen gaan opvoeden als de rekeningen van alles wat ze aanrichten moeten betalen

 13. frans9

  Als alleen de capaciteit draaien en niets zeggen tot de eisen zou behoren om hoofdcommissaris te worden kan ik begrijpen dat hij dit geworden is. Anders totaal niet.
  lijk me ook niet motiverend om als agent voor zo iemand je nek uit te moeten steken.

 14. Piet Klein

  Natuurlijk moeten we verbinden. Misschien wel het grootste probleem is dat groepen afzonderlijk leven en er te weinig verbinding is. Dat wordt de grote uitdaging willen we nog iets van Nederland weten te maken. Dat moeten we doen willen we elkaar niet steeds meer verliezen. Hoezeer de politie inzet op verbinden het netto effect is dat te grote groepen zich niet verbonden voelen en gaan rellen. Verbinden betekent ook duidelijk zijn. Als in de moskee een anti NL geluid gepredikt wordt dan snapt iedereen ook de Marokkaanse jongeren dat dat niet klopt en dat de NL-er dat niet moet pikken. Sympathiek doen vanuit de politie is dan een lulletjes houding. Als iemand jou beledigt of afzeikt en je maakt niet duidelijk dat je dat niet pikt dan ben je een lulletje. Het probleem om verbinden als kracht van de politie te brengen of zonnepanelen te schenken aan een moskee zoals Halsema doet om te paaien is contraproductief als de groep zich principieel afzet tegen de NL-samenleving. Verbinden is niet alleen contact leggen en aardig zijn maar is ook duidelijk zijn. We moeten duidelijk zijn en mogen duidelijk zijn dat ook Marokkaanse jongeren respect moeten hebben voor anderen. We moeten duidelijk maken dat ook Marokkanse jongeren kansen in de NL-samenleving hebben, dat er veel instanties zijn om te helpen. Dat het feit dat je niet scoort in vele gevallen niets te maken heeft met racisme of achterstelling maar wel wat je aan kwaliteiten aanbiedt, en er zijn voldoende kwaliteiten bij Marokkaanse jongeren (Ali B is misschien uitzonderlijk maar wel een voorbeeld dat het kan). Je moet beseffen dat je aansluiting moet zoeken als je ergens bij wilt zijn. Als je vindt dat drank niet kan, muziek niet kan vrouwen eigenlijk een hoofddoek moeten dragen dan moet je niet verbaast zijn als je minder kansen maakt. Dat geldt trouwens ook voor de NL-vrouw die in minirok die gaat solliciteren als koffiedame in de moskee. Voor de politiechef geldt goed dat u probeert te verbinden maar als dit een excuus is voor het niet in de hand krijgen van deze relschoppers bedenk wat u zou doen als uw garage meldt dat ze gebruik maken van het beste gereedschap maar nog steeds de remmen van uw auto het niet doen.

 15. Heras

  Dat tuig lacht zich rot over “verbinding”. En helemaal over onze regering.

 16. ervi

  Een van mijn schoonzoons werkt bij politie Haaglanden. Zegt dat politie ( op instructie) haast niet mag optreden.
  Ten tweede is er geen mankracht. Wat dacht je van Scheveningen:`s avonds 1 auto met 2 agenten inzetbaar.

 17. Pierre Tombale

  Verbinden, nuanceren, in de wijk aanwezig zijn, gedragsaanwijzingen, allemaal slap geitenwollen sokken gelul.
  Dat heeft niets geholpen, dat helpt niets en dat zal nooit helpen.
  Waanzin, is hetzelfde blijven doen en een ander resultaat verwachten.
  Ziedaar de doordachte linkswetenschappelijke aanpak van de Nederlandse politie.
  Wat weet u van: optreden?

 18. Aborifa

  Met watjes als Sitalsing win je de oorlog niet.
  Ooit had je in Den Haag commissaris Gualherie van Weezel.
  Die ging er met de blanke sabel op af. Jan Hak was zijn bijnaam.
  Er was wel kritiek, maar het hielp.

 19. Aborifa

  Na afloop van de charge konden ze in de ziekenauto naar hartelust verbinden.

 20. Aborifa

  Moet er niet eens de bezem door de politie-opleiding die verplegend personeel kweekt i.p.v. echte politiemensen? Daar zit waarschijnlijk allemaal linksPvdA, GL, CU, SP en D66 tuig aan de leiding. Zuiveren die communistische zweer.

 21. Blondie

  Kijk dit stukje propaganda tv, laat precies zien waar het in Nederland fout is gegaan, een politie man die verteld, hoe goed zijn collega’s het wel niet doen, die gelijk verteld hoe goed de ouders van dit Marokkaanse tuig het wel niet doen en dan ook nog een voorbeeld geeft over een Vader die enz enz.
  Kom op politieman, stop eens met dit stompzinnige gelul, jullie mogen niet of willen niet echt optreden, als het gaat over het Marokkanen probleem.
  Jullie lange lat wordt pas gebruikt, als het een boer betreft, of een persoon die het niet eens is met die Corona leugens.
  Stop ermee knul maak jezelf en je collega’s niet belachelijk.

 22. Robin Hoed

  Zoals de politie hier tegen marrokkanen en ‘vluchtelingen’ optreedt, zien zij als een zwakheid.
  Als het oorlog is hebben zij geen medelijden met de vijand die hen huilend smeekt om hem te sparen, en het met praten op wil lossen. En het is oorlog.
  En het wordt een steeds grimmigere oorlog naar mate hun aantal groeit.
  Wij zijn als de schapen die hyena’s als hun gelijke zien.

 23. NEXIT.

  hahahahaha , wat een kracht als je je door scootertjes van reltuig laat plat rijden en je laat beschieten met zwaar vuurwerk.

  Wat een ontzettend slap gelul. Ga handhaven verdomme roeptoeter

 24. Broodnuchter

  Een goede manier van verbinding leggen is met een taser.

 25. harte385

  Het is zo ook geen wonder dat er zoveel criminaliteit is in Nederland met deze politie instelling. Hier moeten echt koppen gaan rollen het gaat wel om de veiligheid van de Nederlandse bevolking en niet om stelletje crimineeltjes deze moet hard worden aangepakt en deze politie man kan beter een andere baan zoeken in de pieter baan stichting of zo. maar zeker niet geschikt als agent

 26. Pescador

  welke verbinding? ik zie alleen maar agenten die hard weglopen voor Marokkaantjes die zijn vast niet goed verbonden, ik zie steeds dezelfde groep undercover agenten die lopen te rellen die zijn vast goed verbonden, ik zie snotneus agentjes oude mensen slaan. en ook heel opvallend zie ik steeds bij demonstratie de zelfde agenten meteen erop los slaan. wat een enorme verbinding , ik vraag me echt af waarmee niet met het volk in ieder geval. agenten behoren er voor het volk te zijn niet tegen, als ik agent was zou ik werk weigeren op het moment dat ik onrecht gepleegd door mijn collega´s.

 27. Vrijedenkert

  Iftarrenen en eindeloos oeverloos overleggen en theedrinken, en als er opgetreden moet worden vooral wegkijken en ontkennen als grote groepen gespuis nachtenlang in grote steden rellen, slopen en raddraaien of zelfs vluchten, ook overdag zijn stranden, recreatiegebieden en zwembaden niet veilig door hetzelfde gespuis!
  Ondertussen wel fanatiek grote groepen autochtonen en bejaarden hard aanpakken of zelfs afranselen….

  Welke verbinding?

 28. Pffff

  Bla bla bla, de ouders doen geen moer generatie crimineel er voor. En de politie doet niks behalve met piep in de broek hard en heeeel snel er vandoor gaan! Ze zijn bang voor ze het bewijs al de filmpjes die je ziet. Hun zijn de baas in de wijk en word verdoezeld en ontkent. Want ze zijn als de dood voor de geld boete echt als de dood lol en strafblad betreft zullen ze vast niet hebben mhhh mhhh

 29. Heras

  Iedereen weet nog van dat omaatje die 2 keer omgegooid werd, en onschuldige burgers die geslagen werden….
  Politie moet niet zo slaafs gehoorzaam zijn aan burgemeesters, maar zelf nadenken.

  BLM hard aanpakken; viruswaarheid demonstratie laten gaan.
  Moeilijk he, korpschefs, nadenken…

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.