Hitlers diamanten: het mysterie van de dochter van Hermann Göring

Hitlers diamanten: het mysterie van de dochter van Hermann Göring

Mogelijke ontdekking graftombe Hitler. Bron: Uitgeverij Aspekt

Vanmiddag vindt een bijzondere boekpresentatie plaats bij Uitgeverij Aspekt. In 2012 ontdekte men iets opmerkelijk, een muziekstuk genaamd Marsch Impromptu bleek een sleuteldocument te zijn. Op het bladmuziek waren rare krabbels erbij geschreven, deze krabbels bleken oude runen. Deze runen bleken een boodschap over te brengen, namelijk de boodschap dat Hitler een graftombe had gemaakt. Tal van onderzoekers doken op dit document, allen in de hoop de locatie en de gehele boodschap te ontrafelen. Vandaag is het zover: de Marsch Impromptu is ontcijferd.

Naast de mogelijke locatie van de graftombe van Hitler blijkt het Enigma Collectief ook nog andere raadsels te hebben opgelost. Zo zouden ze de echte vader van Edda Göring, dochter van Hermann Göring, hebben gevonden.

Tijdens de Bierkellerputsch in 1923 zou Göring in zijn lies werden geschoten, maar dit verhaal werd al langer in twijfel getrokken. Het Enigma Collectief meent te kunnen bewijzen dat hij in zijn edele delen is geschoten, wat Göring impotent maakte. In de jaren '30 gingen er al geruchten rond dat 'Der Dicke' - de spottende bijnaam voor Göring die na de putsch mank, dik en verslaafd werd - niet in staat was om kinderen te krijgen.

Om toch trouw te blijven aan de lebensborn idealen moest Göring een kind krijgen, en uiteindelijk krijgt hij dan ook zijn felbegeerde dochter. Maar is het wel zijn dochter?

Vanmiddag krijgen we hier meer antwoorden over!

Update (8 september):

Inmiddels heeft de redactie begrepen dat er ophef is ontstaan over het boek. Er zouden antisemitische stukken in het boek staan. Op geen enkel moment wist de redactie dat deze stukken in het boeken zouden staan, wij staan als redactie dan ook niet achter deze antisemitische stukken.

Het betreurt ons om te lezen dat er zo veel ophef is ontstaan. Wij als redactie willen natuurlijk geen antisemitische boeken of teksten promoten.

Uitgever Perry Pierik, van uitgeverij Aspekt, schreef er het volgende over:

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties