Nieuwe warmtewet onbetaalbaar voor burger. Baudet: “VVD en CDA waren ziende blind, horende doof”

De Universiteit Utrecht en Tilburg University hebben ontdekt dat de “Wet collectieve warmtevoorziening” — die moet bevorderen dat woningen aardgasvrij gemaakt worden en er overgestapt wordt op zogenaamd “alternatieve en duurzame warmtebronnen — in onbetaalbare kosten resulteert voor de gewone burger. Schokkend he?

Volgens de onderzoekers resulteert de nieuwe wet in een monopolie van “de grote energiebedrijven in de wijk.” Het zal niemand verbazen dat dit monopolie gepaard gaat met stijgende kosten voor gewone, normale huishoudens. Kosten die zo hoog worden dat je je moet afvragen of ze de rekening zullen kunnen betalen.

Forum voor Democratie-leider Thierry Baudet is dan ook verbolgen; zeker omdat hij terecht stelt dat zijn partij hier al tijden voor heeft gewaarschuwd. Zoals gebruikelijk werden deze waarschuwingen genegeerd door de coalitiepartijen.

“Al deze dingen waren te voorzien en we hebben ervoor gewaarschuwd,” schrijft Baudet op Twitter. “We hebben uitgelegd aan CDA en VVD waarom deze klimaatwet — hun eigen initiatiefwet! — desastreus zou zijn en ze die NIET moesten indienen. Ze waren ziende blind, horende doof. Nu komen de gevolgen.”

Prima kritiek van Baudet, natuurlijk. En hij heeft gelijk: hij waarschuwde hier al voor, maar zijn woorden werden straal genegeerd.

De reden dat zijn waarschuwingen genegeerd werden is niet omdat VVD en CDA hoopten dat het wel zou meevallen, maar omdat — en hier ben ik absoluut van overtuigd — het hun doel is om dit soort monopolies te creëren. De regering wil alle kleinere bedrijven wegjagen zodat er alleen een paar grote, machtige bedrijven overblijven in elke sector. Wij worden dan totaal afhankelijk van die bedrijven en moeten enorm hoge rekeningen accepteren.

Dit is één van de grote doelen van de politiek. Deze wet is daartoe een middel. Kijk ook naar de wetten die er doorheen gejast worden n.a.v. de ‘coronacrisis’. Al die wetten hebben economisch gezien dezelfde resultaten: het MKB verdwijnt, kleinere bedrijven worden weggevaagd, alleen de grote bedrijven (vaak multinationals) blijven over. Dat zijn precies de bedrijven die een fantastische lobby in de politiek hebben én die politici na hun carriere in de politiek maar wat graag een goed betaalde baan ‘in de vrije markt hahahahahaha’ geven.

Het kan zijn dat dit allemaal toevallig is, natuurlijk.

Alleen geloof ik niet in toeval.

Op Twitter deelde ik dezelfde mening en Baudet reageerde. “Zou het zo cynisch zijn? Dat ze denken: we komen er wel mee weg? FVD is in elk geval vastberaden ze er op 17 maart 2021 NIET mee weg te laten komen,” schrijft hij op Twitter. Wij gaan voor een koerswijziging op de grote dossiers: immigratie, klimaat, Europa. Herstel van de koopkracht en van de trots van ons land!”

Goddank dat er in ieder geval één politieke partij is in Nederland die zich dúrft te verzetten tegen dit soort walgelijke praktijken van het partijkartel.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

37 reacties

 1. Ernest Stern

  Baudet ontkent de klimaatproblemen dus daar worden we niet veel wijzer van.

  1. Jan de Haas

   Beste Ernest, waar bestel jij jouw oogkleppen? Het isolerend vermogen is van een dusdanige orde dat de mogelijkheden ongekend zijn ……………

  2. RvdBe

   Ernest Stem,
   Mocht er al een klimaatprobleem zijn dan los je dit niet op door blind en niet gehinderd door enige kennis van zaken honderden miljarden in luchtkastelen te steken.

  3. NEXIT.

   klimaatproblemen ? enz

  4. Chee

   @ernestje Baudet ontkent klimaatproblemen……………onderwerp Wet collectieve warmtevoorzieningen.
   @ ernestje zit zich te verheugen in het bejaardentehuis op betsie zijn verzorgster ( niet om haar lijf ,nee @ernestje valt op kinderen), die hem zo met alle respect zijn rijstepap opdient.
   Daarna heeft @ernestje weer lekker de tijd om op dds woordjes te tikken en tegen anderen te reaguren.
   @ernestje is al een poosje dementerende ( helaas voor hem ) dus reageren we hier op dds met een knipoogje op hem.

  5. Adriaen van Bergen

   Er zijn geen klimaatproblemen waar de mensheid iets aan kan doen. De zon en de aarde zelf hebben te veel invloed.
   Milieuproblemen is een heel ander verhaal. Dat ligt aan de mensheid.
   Los de milieuproblemen op en de mensheid heeft het maximaal mogelijke gedaan.

  6. Cootje

   Hé vriend ik beweer nog steeds dat het einde van het jaar begin 2021 het gedrocht Europa op zijn gat licht , Corona gaat zijn tweede en beslissende fase in , heel wat gebieden en vooral het zuiden kleuren al weer aardig oranje / rood , en dan gaan die 750 miljard geen uitkomst brengen , grote werkeloosheid en gewoon wachten tot de financiële markten de stekker er uit halen dan is 3000 miljard niet meer voldoende , en kunnen de klimaatplannen overal de ijskast in geen draagvlak meer voor in een zware recessie , zuid Europa failliet .

 2. RPML

  De intredingswet is niet voor niets in het Klimaatplan ondergebracht: als de gemeentes hun warmtepomp-wijken hebben aangewezen kunnen ze omaatje van 80 dwingen van het gas te gaan. Het wordt per decreet opgelegd.

  h++ps://www.dagelijksestandaard.nl/2019/03/vvder-dijkhoffs-keuzevrijheid-voor-de-warmtepomp-blijkt-van-stalin-te-komen/

  1. Ernest Stern

   “kunnen ze omaatje van 80 dwingen van het gas te gaan. Het wordt per decreet opgelegd.”

   Dit is demagogische onzin.

   Huiseigenaren kunnen in vrijheid kiezen voor gas of een alternatief en huurders kunnen van woningcorporaties woningaanpassingen verwachten, waaronder de vorm van de verwarming. Dat is nooit anders geweest en niemand noemde dat een decreet.

   1. NEXIT.

    pppppppfffffffff domme sukkel , check de jurisprudentie voor je gaat blaten idioot

    enz

   2. RPML

    Wat een onzin blaat je weer, volgende punt waar je onkunde helder wordt; in de klimaatwet staat uitgelegd welke bestuurlijke dwangmiddelen er zijn, met uiteindelijk de intredingswet als ultiem pressiemiddel.

    Iedereen moet de komende decennia van het gas af, zo heeft het kabinet besloten. Maar wat als jij dat helemaal niet zit zitten? Ook dán zul je mee moeten doen. Het kabinet is bezig met een wet om huizen van het gas af te halen, zélfs als de eigenaar niet wil. Nu kan een bewoner nog niet gedwongen worden om mee te werken, maar dat gaat veranderen.

    h++ps://www.rtlnieuws.nl/economie/life/artikel/4787061/iedereen-moet-van-het-gas-af-vrijwillig-gedwongen

    Dit is inmiddels een FEIT.

    1. Ernest Stern

     RPML heeft de klok horen luiden maar weet weinig van de klepel

     De Klimaatwet slechts een raamwerk (kaderwet), waarin drie klimaatdoelen zijn vastgelegd, maar die nadrukkelijk niet juridisch afdwingbaar zijn. De eerste twee doelen gaan over op vermindering van de broeikasgasuitstoot (ten opzichte van 1990) met 49 procent in 2030 en 95 procent in 2050. Het derde doel is ‘een volledig CO2-neutrale elektriciteitsproductie’ in 2050.
     De veelbesproken wet bevat geen beleidsmaatregelen zoals de verhoging van belasting op fossiele brandstoffen of subsidies op elektrische auto’s. En dus ook geen `decreten’ die huurders of woningbezitters kunnen binden. Inhoudelijk klimaatbeleid, zoals de plannen uit het concept-Klimaatakkoord, moet de regering regelen door middel van afzonderlijke wetgeving. Daarvoor geldt echter ook Parlementair toezicht dat geen grote lastenverhogingen voor de burger zal accepteren.
     Woningbouwcoöperaties kunnen in beginsel wel wijzigingen in hun huurwoningen aanbrengen maar ook daarvoor geldt dat ze huurders niet met huurverhogingen mogen confronteren die niet herleidbaar zijn tot kwaliteitsverbetering van hun huurwoning.

     Graag gedaan.

     1. RPML

      Pagina 34/35 van het Klimaatplan ONGELOFELIJKE DOMBO

      In de Warmtewet worden de marktordening van warmtenetten geregeld, bevoegdheden aan gemeenten gegeven met betrekking tot het (laten) realiseren van warmtenetten en het stellen van voorwaarden daaraan, verduurzaming van warmtenetten gestimuleerd en bepalingen opgenomen die consumenten beschermen.
      Het Rijk zorgt ervoor dat de gemeente juridische doorzettingsmacht heeft om afkoppeling van het aardgasnet te realiseren (bestuursdwang, last onder dwangsom, bestuurlijk boete en binnentredingsrecht). Rijk en VNG bezien via welke wetgeving dit zal lopen. Beoogde inwerkingtreding: 1-1-2021.

      h++ps://www.klimaatakkoord.nl/binaries/klimaatakkoord/documenten/publicaties/2019/01/08/achtergrondnotitie-gebouwde-omgeving-wijkgerichte-aanpak/Gebouwde+omgeving+-+Wijkgerichte+aanpak.pdf

      h++ps://www.wyniasweek.nl/het-gasverbod-is-nu-al-een-mislukking/

      h++ps://www.dagelijksestandaard.nl/2019/07/creepy-klimaatakkoord-blijkt-vol-te-staan-van-dwang-schokkend-citaat/

     2. Rood

      etc

   3. Cootje

    Hé hoe gaat het met het gedrocht Europa , overal weer code rood , oranje nog veel meer monopolie geld beschikbaar of failliet ??

 3. Che

  DDS het propaganda blogje van het FvD.

  1. Jan de Haas

   vervelend he, als Baudet en consorten keer op keer gelijk hebben ……. Tja dan wordt inhoudelijk reageren wel heel lastig 😉

   1. Che

    Zaterdag vroeg de ijdeltuit zijn instagram volgers wat te doen met zijn haar en baard.
    Zo’n iemand neem je toch niet serieus.

    1. Chee

     @che de dictatorlover met pure goed onderbouwde inhoud in elke reactie ,zie zijn laatste reacties hier boven . hahahahahahahahahahahahah

     1. Oepsie

      Ik heb mijn kostbare tijd vrijgemaakt, om nu eindelijk eens te vernemen van “U”, wat “U” in het leven gepresteerd heb de afgelopen 50 jaar. Ik heb al duidelijkheid wat betreft uw functioneren, want “U” ben ‘uitgescheten’ door vrienden en vroegere collegae. Ik denk eigenlijk, dat deze typesessie al zonde is van mijn dure tijd. U bent en zal altijd een onrendabele zijn en blijven. Scheelt wel in de uitvaartkosten, ze hebben maar een kwart hotelcake nodig en ik hoop, dat ze een hele rekenen.

    2. Jan de Haas

     vervelend he, als Baudet en consorten keer op keer gelijk hebben ……. Tja dan wordt inhoudelijk reageren wel heel lastig 😉

 4. Vliegenvanger

  Dat corrupte zooitje daar in Den Haag, die zakkenvullers moeten we zo snel mogelijk wegstemmen. Zitten allemaal voor eigenbelang, en niet voor de burgers.

 5. NEXIT.

  Even voor de goede orde , goede huizen half slopen voor inbouw van een warmte pomp en bijbehorende elementen, inbouw van elektrische kook apparatuur, enz

  linkse klabakken noemen dat duurzaam , je moet toch volledig van het padje zijn omdat vol te houden. Het milieu is uiteindelijk de grote verliezaar of de idioten hebben een boom gevonden waar elektrische kookplaten en warmte pompen aangroeien.

  knettergek , laten ze vogelaar haar voorbeeld volgen

 6. Adriaen van Bergen

  Wat te denken van de extra CO2 uitstoot om het allemaal te produceren en aan te leggen?
  Er zijn CDAers en VVDers die hun zakken hebben gevuld door hun oren naar lobbyisten te laten hangen.

 7. pasco

  Commentaar volstrekt overbodig, iedereen weet nu dat circus Rutte onzin rondstrooide als ultieme waarheid mbt de groenmanie!
  Niemand mocht tornen aan de met veel bombarie verkondigde luchtfietserij hahaha!

 8. plakband

  Baudet:: FvD gaat voor een koerswijziging op de grote dossiers: immigratie, klimaat, Europa. Herstel van de koopkracht en van de trots van ons land!”

  Jammer dat veiligheid niet als speerpunt is genoemd.
  Immigratie dekt dat maar ten dele af.

 9. Aborifa

  Nieuwe complottheorie: “allemaal in handen van grote bedrijven”.

  1. NEXIT.

   wat moet je met een nieuwe complottheorie als er geen oude complottheorie is ?

   1. Aborifa

    Wat moet je überhaupt met een complottheorie. Niets toch?

 10. JB from O

  Alle problemen komen op hetzelfde neer :
  NEDERLAND IS VOL VOL OVERVOL

 11. gerardnijmeijer7@gmail.com

  Er is aardgas plenty in de wereld. Het is een van de schoonste verbrandingsprocessen. Vloeibaar aardgas (LNG = Liquid Natural Gaz) wordt o.a. via de Maasvlakte aangevoerd. Er zijn plannen voor een tweede terminal in Delfzijl. Over de hele wereld wordt LNG vervoerd. Verder zijn er in Nederland nog kleine velden buiten Friesland en Groningen om. En het Noorse en Engelse gas uit de Noordzee. In geval van extreem tekort kan er ook nog van Russisch gas gebruik worden gemaakt. (ligt politiek gevoelig). En bij zeer strenge winters kunnen een aantal elektriciteitscentrales overschakelen op het verstoken van zware stookolie. Bovendien is er nog de waterstof (H2 ) optie wat zeer veel mogelijkheden biedt. Er wordt de Nederlandse burger een fout verhaal op de mouw gespeld in het klimaatplan van Nijpels.
  In Diemen wordt (binnenkort ???) begonnen met de bouw van een bio-massa centrale waarin pellets van hout worden gestookt. (heeft de SER nu een stokje voorgestoken). Daarvoor zijn bomen nodig die tot pellets worden verwerkt. Je weet wel, van die kleine samengeperste pijpjes. Over die verbranding heeft de klimaattop van Rutte het niet, maar dat ze zeer vervuilend en milieu onvriendelijk zijn staat buiten kijf. Zeker is, dat deze manier van stroom opwekken heel veel CO2, CO, en NOx (kooldioxyde, koolmonoxyde en stikstofoxyden) in de natuur doet belanden!!! En dat hier de nodige bomen voor moeten worden gekapt. De GROENEN bleren natuurlijk dat het bossen zijn die speciaal zijn aangeplant om het hout te verstoken, maar het duurt gauw twintig jaar voor zo’n boompje tot volle wasdom is gekomen. En dan kappen voor de verbrandingsovens van een biomassa centrale!! Om te huilen!! Tranen schieten mij te kort voor zoveel domheid van het kabinet Rutte en een 2e kamer (coalitie) die hiermee instemt. Ook de gemeenteraad van Diemen heeft het sein voor de biomassa centrale op groen gezet. Wat een domheid!!! De Nederlandse burger wordt op onnodige onbetaalbare hoge kosten gejaagd bij die huisisolatie, wat totaal niet nodig is. Vooral de installatie van warmtepompen is belachelijk. Onnodig duur en je huis kan onvoldoende worden verwarmd. Beter kun je een elektrisch straalkacheltje uit oma’s tijd neer zetten in je huiskamer. Dan weet je zeker dat je je kamer warm krijgt tegen een normale kWh prijs. Warmtepompen zuipen energie en krijgen je huis niet warm. Kosten zijn schrikbarend hoog en oma’s kacheltje kost een paar tientjes.
  wgt. Ing. G.H. Nijmeijer (energie deskundige)

  1. RPML

   +++

  2. NEXIT.

   tja , de waarheid is dood simpel en net zo pijnlijk voor de klimaat fanaten.

   De klimaatfanaten willen je doen geloven dat ze perpetuum mobile hebben uitgevonden. Een soort hekserij die vroeger tot de brandstapel leidde .

   1. Maurits Dekker

    “De klimaatfanaten willen je doen geloven dat ze perpetuum mobile hebben uitgevonden. Een soort hekserij die vroeger tot de brandstapel leidde .”

    De klimaatfanaten zorgen er voor dat het klimaat om zeep geholpen wordt.

 12. gerardnijmeijer7@gmail.com

  Er is aardgas plenty in de wereld. Het is een van de schoonste verbrandingsprocessen. Vloeibaar aardgas (LNG = Liquid Natural Gaz) wordt o.a. via de Maasvlakte aangevoerd. Er zijn plannen voor een tweede terminal in Delfzijl. Over de hele wereld wordt LNG vervoerd. Verder zijn er in Nederland nog kleine velden buiten Friesland en Groningen om. En het Noorse en Engelse gas uit de Noordzee. In geval van extreem tekort kan er ook nog van Russisch gas gebruik worden gemaakt. (ligt politiek gevoelig). En bij zeer strenge winters kunnen een aantal elektriciteitscentrales overschakelen op het verstoken van zware stookolie. Bovendien is er nog de waterstof (H2 ) optie wat zeer veel mogelijkheden biedt. Er wordt de Nederlandse burger een fout verhaal op de mouw gespeld in het klimaatplan van Nijpels.
  In Diemen wordt (binnenkort ???) begonnen met de bouw van een bio-massa centrale waarin pellets van hout worden gestookt. (heeft de SER nu een stokje voorgestoken). Daarvoor zijn bomen nodig die tot pellets worden verwerkt. Je weet wel, van die kleine samengeperste pijpjes. Over die verbranding heeft de klimaattop van Rutte het niet, maar dat ze zeer vervuilend en milieu onvriendelijk zijn staat buiten kijf. Zeker is, dat deze manier van stroom opwekken heel veel CO2, CO, en NOx (kooldioxyde, koolmonoxyde en stikstofoxyden) in de natuur doet belanden!!! En dat hier de nodige bomen voor moeten worden gekapt. De GROENEN bleren natuurlijk dat het bossen zijn die speciaal zijn aangeplant om het hout te verstoken, maar het duurt gauw twintig jaar voor zo’n boompje tot volle wasdom is gekomen. En dan kappen voor de verbrandingsovens van een biomassa centrale!! Om te huilen!! Tranen schieten mij te kort voor zoveel domheid van het kabinet Rutte en een 2e kamer (coalitie) die hiermee instemt. Ook de gemeenteraad van Diemen heeft het sein voor de biomassa centrale op groen gezet. Wat een domheid!!! De Nederlandse burger wordt op onnodige onbetaalbare hoge kosten gejaagd bij die huisisolatie, wat totaal niet nodig is. Vooral de installatie van warmtepompen is belachelijk. Onnodig duur en je huis kan onvoldoende worden verwarmd. Beter kun je een elektrisch straalkacheltje uit oma’s tijd neer zetten in je huiskamer. Dan weet je zeker dat je je kamer warm krijgt tegen een normale kWh prijs. Warmtepompen zuipen energie en krijgen je huis niet warm. Kosten zijn schrikbarend hoog en oma’s kacheltje kost een paar tientjes.
  wgt. Ing. G.H. Nijmeijer (energie deskundige)

  1. Ernest Stern

   Er is genoeg aardgas in de wereld maar als we massaal overschakelen naar aardgas zullen we de klimaatdoelen niet halen. Meer dan noodzakelijk kwaad in de overgangsperiode kan het dus niet zijn.

   1. Maurits Dekker

    ES

    “Er is genoeg aardgas in de wereld maar als we massaal overschakelen naar aardgas zullen we de klimaatdoelen niet halen.”

    Als we massaal overschakelen naar aardgas gebruiken we de schoonste rendabele energiebron die voorhanden is en zullen we het dichtstbij de klimaatdoelen komen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.