Pappen en nathouden mondde uit in Schilderswijkrellen, politie toont vooral begrip en zet zich schrap voor nieuwe ronde

Pappen en nathouden blijft het beleid voor de rellende ‘jongeren’, waar bewoners en ondernemers in de Haagse Schilderswijk pal achter blijven staan. Zij menen dat de rellen zijn ontstaan door ‘corona-verveling’. Deze ‘jongeren’ zouden een alternatief moeten krijgen, iets dat ze ‘wél mogen doen’. Ook overheidsadviseur Frank van Summeren, expert risicojongeren en veiligheid bij RONT, is het daar mee eens. Er komt dus niks van terecht…
Bewoners en ondernemers van de Schilderswijk gooien het puur op verveling en lijken te geloven dat harder optreden averechts werkt. Van Summeren lijkt ook met z’n handen in het haar te zitten als hij min of meer hetzelfde zegt: “We hebben geleerd: je moet kijken naar werk, onderwijs, schuldhulpverlening. Echte verbetering. Geef die jongeren iets te doen buiten. Investeer in ze.”

En natuurlijk voegt hij er nog wat geneuzel over sociaal-economische factoren en etnisch-culturele aspecten aan toe: “Deze jongeren zitten vaak met grotere huishoudens in kleine huizen. De opvoedingsstijl is strikt. Autoritairder. Ze worden kort gehouden. Komen ze buiten, dan hebben ze alle ruimte.”

“Ze trokken mensen uit de auto, gooiden water naar binnen. Niet bij meisjes met hoofddoekjes, want het waren allemaal Turken en Marokkanen. Nee, bij Hollanders, Surinamers”, vertelt een buurtbewoner.

Allemaal zeggen ze eigenlijk hetzelfde, dat de samenleving deze jongeren maar ‘af moet kopen’ door dingen voor ze te organiseren, anders dan escaleert te boel. Maar dat gebeurt eigenlijk sowieso al, want die ‘jongeren’ weten dat de politie en ME aan een kort lijntje worden gehouden, dus dagen ze die juist lekker uit.

Het is toch naïef om te denken dat je dat kunt kanaliseren door ze maar een buurthuis, hangplek, sportlidmaatschap of wat anders te geven? Die lui maken er waarschijnlijk eerder een sport van om te kijken wat ze nog méér kunnen afdwingen!

Hier in Twente verveelt men zich ook al maanden, maar het is bij de jongeren hier nog nooit in ze opgekomen om maar met scooters vol met bakstenen, stoeptegels en vuurwerk naar een andere wijk te gaan en daar de boel af te breken. En natuurlijk hebben we hier ook wel gefrustreerd gajes rondlopen, maar niet van zo’n omvang als daar in Den Haag.

Knuppel die figuren gewoon keihard neer, laat ze hun ouders nog even gedag zeggen met hun bebloede kop en zet ze maar even vast in de cel. Niks ‘geef ze wat te doen’ en al helemaal niet zwichten voor de dreiging van geweld. En leg de rekening van de schade maar bij de ouders neer, dan leren ze het zo af. Al denk ik wel dat je dan naar een groot deel van het geld kan fluiten.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

40 reacties

 1. Vliegenvanger

  Oppakken dat tuig, opsluiten en bijherhaling het land uit.
  Dat watjes gedrag van het is verveling etc is een angst beslissing van angsthazen die bang zijn voor represailles. Je bent klaar met dat volk, laten liever de boel naar de kloten helpen, dan hard in te grijpen.

  1. hans-e-pans

   Waarom verwonderd dit soort gedrag mij totaal niet. Je krijgt tenslotte wat je toelaat.

 2. Cycle25

  Den Haag is opgegeven en afgeschreven, dit is niet meer te redden.

  Links blijft dit maar aanmoedigen, Den Haag…enclave achter de duinen..

  1. SilverFox

   Het zelfde geldt voor de meeste grote steden.

  2. ro

   we kunnen beter gaan verhuizen met ze allen…..ieder uit de randstad en laten al die,laat die linkse rakkers maar aan hun lot over met die kansparels,wordt harstikke gezellig

   1. SilverFox

    Blij dat ik er minstens 2 uur vandaan woon. Zolang dat tuig grotendeels in de Randstad blijft plakken vind ik het prima.

 3. tata

  Van Zanen hield een tenenkrommend praatje op You Tube en deed zijn uiterste best om niet de herkomst van het tuig te noemen. Wat een meelzak.

 4. Braboworstenbroodje

  Kl@tevolk die islamieten ,kunnen niet veel meer dan anders denkenden irriteren lastig vallen geweld aandoen beroven en vermoorden.
  Weg met dat volk.

 5. SilverFox

  – Pappen en nathouden
  – Gemeente doet niks
  – Politie staat er als een slappe hap bij
  – Schuld wordt volledig bij Corona gelegd

  En dan zijn er nog steeds mensen die het gek vinden dat het land naar de klote gaat …

 6. Vrijedenkert

  Slappe hap en falende overheid, het lukt de politie niet om 150 jeugdige relschoppers onder de duim te houden en deze te arresteren en op te sluiten in plaats daarvan moet de politie zelf massaal vluchten!
  Gespuis vangen en minstens twee weken opsluiten.

  Die slappe zak van Zaanen met zijn theedrinken wat aantoonbaar niet helpt is ook geen knip voor de neus waard als burgemeester.

  1. Vrijedenkert

   Zoveelste burgemeester in dit die niet functioneert als het aankomt op openbare orde en veiligheid en het handhaven daarvan!

   Enkele voorbeelden uit een zeer lange lijst van de afgelopen 5 jaar:

   Ede stenen gooien in wijken.
   Zaandam gespuis rondom supermarkt.
   Almere stenigen openbaar vervoer.
   Utrecht massale autobranden.
   Amsterdam krakende illegalen.
   Den Haag rellen Schilderswijk.

   En hier kun je nog tientallen voorbeelden aan toevoegen…

   1. Vrijedenkert

    Correctie: Zoveelste burgemeester in dit land

   2. Rood

    Onder Rutte zijn er meer dan 500.000 asielzoekers bijgekomen. tel uit je winst!

    1. Cootje

     Stage lopen voor opsporing verzocht , zijn er wel veel een half miljoen

    2. Jack Flash

     “Onder Rutte zijn er meer dan 500.000 asielzoekers bijgekomen.
     Met als gevolg een woningtekort van ruim 300.000.
     En het aantal daklozen is al 40.000.
     Goed gedaan rutte.

 7. Cootje

  Hans janmaat riep in de jaren 80 al , vol is vol en werd weggezet als racist. De oude politiek had een oplossing op maat , de traditionelen thee cultuur werd te voorschijn gehaald . De allochtonen ziele pootjes werden in de watten gelegen, en nu 40 jaar later zitje met een zuivere tweedeling in Nederland , daar kan mevr Halsema met een 1873 Button niets meer aan doen , softe politiek laat diepe wonden na , en 10 jaar Rutte een catastrofe . Prijs van op het pluche zitten is geworden een bananen republiek

  1. Vrijedenkert

   Ruim 50 jaar multiculti en pamperen wat geen ene moer heeft geholpen en totaal is mislukt!

   1. Cootje

    Heeft wel geholpen een zuivere tweedeling , waar werkgevers die moeten betalen dus geen overheid of semi overheid , ethischs profileren bij hun stage en werkplekken , als je met zijn alle een feestje heb met drank en bitterballen , moet je er geen een bij hebben die halal vlees wil en een bakkie thee, cultuur is mooi voor achter de voordeur , maar wie betaald bepaald

 8. Cootje

  Ze kunnen de politie uit Portugal , Spanje , of wit Rusland inhuren , eerst slaan en dan vragen stellen , maar in onze bananen republiek heb je dan wel te maken met D66 rechters , mevr kaag zit nu te bedelen op ned1 voor de mensen in Libanon , haar collega’s liepen wel de kamer uit toen er voor een loonsverhoging verpleeg personeel werd gevraagd , bananen republiek

  1. fuckit

   cootje/
   Maar niettemin stemt een groot deel van het Nederlandse electoraat op zulke extreem linkse partijen!
   Dat zegt veel/alles over een groot deel van de stemgerechtigden?
   Ja, zeker wel, ze zijn volslagen achterlijk!

 9. Heinrich

  “hard optreden werkt averechts.”
  Een mening die nérgens op steunt!
  Criminelen een enkelbandje en/of taakstrafjes, deëscaleren is alsook kretologie uit dezelfde linkse denktank, haha!

  1. NEXIT.

   misschien dat terugbrengen naar hun favoriete koning een oplossing biedt als toch niets helpt

 10. Blondie

  Ze bezitten allemaal 2 paspoorten, dus is de slimste en simpelste oplossing, een zak kruidnootjes mee en een enkeltje Rabat.
  Laat ze zich zelf maar bewijzen in Marokko.
  10 jaar zonder problemen in Marokko, dan proberen we het in Nederland nog een keer.

 11. Jeaup

  Die gasten uit Laak waren ook weer bezig. Ze wonen dr niet dus vallen buiten de straf.Stond in de krant. Die zijn erger. Slopers.

  1. NEXIT.

   vreemd , de beelden vertonen enkel riftuig , vast veel fotoshopping in de reportages

   1. ro

    maar dat benoemen ze niet,echt te gek voor woorden eigenlijk,niet logisch en rationeel…wordt alleen maar erger…het is een invasie van binnen uit.

 12. Duckday

  Het grootste onzin verhaal. Kijhard aanpakken Geen enkel pardon Bij dubbel paspoord intrekken. Enkele reis. Stop eens met pappen en nathouden.

  1. NEXIT.

   Ze zullen vast enorm dankbaar zijn als ze mogen dienen onder hun favoriete koning

  2. ro

   eens

 13. Eppo123

  Dankzij organisaties als de NAVO hebben wij al 75 jaar geen grote oorlogen meer in Europa. Landen binnen de EU zullen elkaar naar verwachting ook niet aanvallen. De oorlogen komen straks van binnenuit. Wij zullen het niet meer mee maken, maar de volgende generatie of daarna, krijgt wellicht met een burgeroorlog te maken. Dat moment komt wanneer de bom bij hardwerkende en belastingbetalende niet linkse Europeanen een keer barst.

 14. Ernest Stern

  “ Knuppel die figuren gewoon keihard neer, laat ze hun ouders nog even gedag zeggen met hun bebloede kop en zet ze maar even vast in de cel.”

  Met dit zwakzinnige populistische gebral gaat Wout het nog ver schoppen op DDS.

  Er is een verzachtende omstandigheid, het is een Tukker.

  1. evil knievel

   Gut och gut,meneertje anusstern is weer op de teentjes getrapt!
   Zielig Sujet!😝
   Nederlanders die worden neergeknald,als ze voor de medemens opkomen door dat Walgelijke (dat t,wat mij betreft verdiend wat hierboven gezegd wordt!)volk,(N dan heb ik t nog geeneens over de andere pr8ige zaken waar ze weer verantwoordelijk voor waren t afgelopen weekend!)interesseert m schijnbaar niet!?
   Vies manneke ben je!🤮
   Kapot schoppen die sujetten n t liefst kreupel richting dat mooie zandbakken continent van ze,die ratten!😁

 15. Edjan

  Wanneer gaan de Hollanders nu eens terugvechten? Een oog voor een oog, een tand voor een tand. Dit is óns land.
  En natuurlijk zullen we dan gaan zien dat zij al lang goed bewapend zijn. En natuurlijk zal onze polizei hén helpen. En natuurlijk zal de hele linkse NSB hén helpen. Maar het alternatief is: steeds meer plunderen, brandstichten, kopschoppen, neersteken en neerschieten. Over een jaar of 70 bestaan we dan niet meer. Zie Libanon, Egypte, Indonesië, Turkije etcetera …

 16. JFU

  In navolging wat er nu in de USA gaande is in door democraten bestuurde steden o.a. in Portland waard de politie buitenspel is gezet, met goedkeuring van de extreem linkse burgemeester, en nu straat coaches inzet om de rellen te voorkomen. Resultaat totale anarchie. De gewone burger ontvlucht de stad omdat er geen bescherming is tegen dit tuig. Komt hier nu dus ook. Misschien dat een kopje thee met hun drinken thee wel helpt?

 17. ikweetwatikwil

  Toen ze begonnen zijn Afrika hier binnen te laten door grenzen wijd open te zetten haalden we de ellende binnen die ze zogenaamd hun land ontvluchten.
  De asielfabriek draaide op volle toeren en menigeen verdiende er aan.
  Het valt natuurlijk niet mee om je baantje die ze speciaal daarvoor gecreëerd hadden op te geven.
  Dus zullen ze nog lang blijven “thee drinken” en als het even kan ,een “gebakje ” er bij.
  En zo werd Nederland een bananen republiek waar de echte Nederlanders niet meer veilig over straat kunnen.
  Maar dat heeft de “elite ” ingecalculeerd. Het mag wat kosten nietwaar om van Nederland een bananenland vol stamoorlogen te maken.

 18. Peter Loosduinen

  Onze Tukker is zo gek nog niet !
  Deze zin springt eruit : Hier in Twente verveelt men zich ook al maanden, maar het is bij de jongeren hier nog nooit in ze opgekomen om maar met scooters vol met bakstenen, stoeptegels en vuurwerk naar een andere wijk te gaan en daar de boel af te breken.
  In Twente wonen geen kut-Marokkanen.
  In het westen worden we geplaagd door die woestijnratten.

 19. SubTec

  “politie toont vooral begrip”
  Kijkend naar hoe dezelfde politie keurige Nederlanders uit elkaar sloegen op het Malieveld krijg ik als Nederlander steeds meer een pesthekel politie

  1. Willem Bever

   Juist
   En dat gaat alleen maar toenemen SUB

 20. harte385

  Ze vervelen zich?, nu geef ze zwem les in de Scheveningse muien lost er een hoop van zelf op.

 21. fred van de bunt

  Wellicht groeien de verschillen op cultureel en economisch gebied, welke verschillen de cohesie in de samenleving steeds meer ondermijnen.
  Door die cohesie ondermijnende verschillen als gelukzalig makende diversiteit te verkopen, en daarnaast de samenleving als een utopistische liberale democratie te verkopen, kun je geeft niet welk probleem dan met de mantel van deze reeds vastlegde ideologische perfectie mee bedekken.
  De op diversiteit gebaseerde liberale democratie is immers perfect an sich, en een enkele onvolkomenheid is met een scheutje meer belastinggeld verder glad te strijken: buurthuisje hier en een scheutje subsidie daar, en klaar ben je.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.