‘Pedofielenbroedplaats’ TikTok vecht Amerikaans verbod van muziekvideo-app aan

De Chinezen stappen naar de rechter! Het bedrijf achter de app TikTok wil hiermee een decreet van de Amerikaanse president Donald Trump aanvechten. Trump eist namelijk dat TikTok binnen 90 dagen haar Amerikaanse afdeling verkoopt.

Tegenover CNN zegt TikTok dat ze geen andere keuze meer hebben en daardoor noodgedwongen naar de rechter moeten stappen: “Om er zeker van te zijn dat recht wordt gesproken en ons bedrijf en onze gebruikers eerlijk worden behandeld”, aldus het Chinese techbedrijf.

De Verenigde Staten -bij monde van Trump- zien in TikTok een groot veiligheidsrisico. De Chinese overheid zou via het moederbedrijf bij gebruikersdata van gebruikers komen, en we weten allemaal dat we een klein beetje moeten oppassen voor teveel Chinese invloeden.

Daarbij staat TikTok er ook om bekend een heuse pedofielenmagneet te zijn. Daar schreef uw DDS-verslaggever eerder nog een column over.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

4 reacties

 1. Gebande3

  Mocht door toedoen van Trumpffff het Chinese bedrijf verplicht worden de Amerikaanse tak aan een Amerikaans bedrijf te verkopen, een nieuwe variant op het linkse nationaliseren, is het hele p*d0probleem natuurlijk als sneeuw voor de zon verdwenen.

 2. Che

  De Amerikaanse overheid zou via het moederbedrijf bij gebruikersdata van gebruikers komen, en we weten allemaal dat we een klein beetje moeten oppassen voor teveel Amerikaanse invloeden.

 3. Che

  Kenneth, word jij nog betaald nu de advertentie inkomsten wegvallen?

  1. Morgan4321

   Ja nou je het zegt, ik zie geen mondkapjes reclame meer. Verkochten die krengen zo slecht en hebben ze bij DDS eindelijk door dat haast niemand ze wil?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.