VIDEO: Baudet zei ANDERHALF JAAR geleden in debat met Segers al dat warmtewet onbetaalbaar zou zijn

In januari 2019 mochten Gert Jan Segers van de ChristenUnie en Thierry Baudet aanschuiven bij Pauw. Ze zouden daar in debat met elkaar gaan over de klimaatplannen van het kabinet. Niet schrikken, maar Baudet zei toen al dat de warmtewet onbetaalbaar zou zijn voor de burger. Segers loog erop los en beweerde dat dit niet zo was, dat het een prima “investering” was die uiteindelijk “rendabel” zou worden. Leugenaar.

Het nieuws van de afgelopen dagen is dat onderzoekers eindelijk toegeven dat de “warmtewet” van het kabinet — dat erop gericht is om aardgas uit te bannen en huishoudens te dwingen over te stappen op zogenaamd “duurzame alternatieve” bronnen — onbetaalbaar is voor de gewone burger. Zoals wij vanochtend berichtten concluderen de wetenschappers van Universiteit Utrecht en Tilburg University dat de plannen in “monopolies” voor grote energiebedrijven resulteren én in maandlasten die maar nauwelijks op te brengen zijn.

Thierry Baudet zag dit al van verre aankomen, zoals deze video van een uitzending van Pauw, uitgezonden in januari 2019 bewijst:

ChristenUnie-leugenaar Gert Jan Segers beweerde dat de wet hartstikke (!) betaalbaar was. Echt waar. Ja hoor. Geloof hem maar. Het fonds zou gebruikt worden om mensen van het aardgas te laten gaan en over te laten stappen op duurzame energiebronnen. Na verloop van tijd zouden die bronnen goedkoper uitvallen. Fan-tas-tisch.

Nou, zei Baudet toen al, daar klopt niets van. “Als je dat gaat berekenen dan rendeert het over 120 jaar ofzo, maar de looptijd van die dingen is 20 jaar of 15 jaar,” aldus Baudet tegen Segers. “Dus in theorie zou je kunnen zeggen, ‘het is een investering.’ Alleen je gaat dat geld nooit zien omdat die windmolen dan al lang in elkaar gestort is of het zonnepaneel niet meer werkt.”

“En dat is een beetje het flauwe van dit kabinet,” ging Baudet verder. “Wiebes heeft daar ook een handje van. Die heeft creatief zitten schuiven met begrotingspotten en dan zegt hij: ‘Kijk, wat echt kosten zijn is heel laag!’ Maar dan komen er vervolgens nog uitgaven die hij dan maar onder het kopje ‘investeringen’ noemt, alleen dat geld gaan we nooit zien.”

Dat was volgens alle kartelpolitici én hun vrienden in de media anderhalf jaar geleden onzin. Maar nu, nu het eigenlijk al te laat is, bevestigen onderzoekers van universiteiten Baudets gelijk.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

14 reacties

 1. NEXIT.

  betaalbaar zou het issue niet moeten zijn.

  Het issue zou moeten zijn of klimaatneutraal bestaat.
  Het issue zou moeten zijn of we daadwerkelijk co2 reduceren.

  Betaalbaarheid zou de laatste stap in het proces moeten zijn.

  Helaas wordt de hele discussie vertroebeld met non argumenten

 2. LifeBuddy

  ”Geraffineerde Propaganda” komt onder het ultra sLinkse Kopje te staan.!

 3. pasco

  Baudet zegt al enkele jaren dingen, doet prognoses die lacherig werden/worden afgedaan als klinkklare onzin!
  Hij heeft inmiddels op álle thema’s zijn gelijk gekregen!
  Wat betekent deze vaststelling nu?
  Precies, volgend jaar is het heel verstandig te stemmen op het FvD dan wel de PVV!

 4. RPML

  We worden via de klimaatwet gedwongen onze gebouwen potdicht te maken, terwijl we juist goed moeten ventileren om ‘het virus’ geen kans te geven… ik voel hem alweer aankomen… van de gemeente moet het glas van de discotheek heel dik zijn om geluidsoverlast te voorkomen, van de brandweer moet het glas niet te dik zijn omdat ze het dan niet meer kunnen inslaan… van de gemeente moet de vuilniswagen een piep-geluid maken bij het achteruitrijden, van de ARBO moet de vuilnisman gehoorbescherming dragen i.v.m. het harde geluid…

  1. NEXIT.

   Dacht je dat dat alles was ?

   Zie de nieuwste idioterie van onze bestuurlijke organen ,
   h**ps://www.telegraaf.nl/nieuws/1928115772/marineschepen-liggen-illegaal-in-marinehaven

   Het is toch niet te geloven dat we zoveel ambtenarren hebben zodat ze hiermee bezig kunnen zijn ?

   1. RPML

    Ik zag hem ook… Zo houdt de ambtenarij zichzelf wel in stand… inclusief dwangsommen van gemeenschapsgeld, vestzak-broekzak.

    “Pardon, u wilt hier in uw marinehaven een marineschip aanmeren? Daar heeft u wel een vergunning voor nodig hoor! Oh, en die krijgt u niet.”

    Wat een farce!

   2. LifeBuddy

    We hebben zoveel ultra sLinkse ambte[narren], Omdat die omgekocht worden met een baan. Als die ambtenarren rechtse werknemers aannemen, komt hun baan op de tocht in dit fatsoenlijk nederland.
    Gemeente,politie,scholen,enz, roeptoeteren allemaal desLinkse geraffineerde Propaganda.

    1. RPML

     Dat maakt ook dat het geen ene moer uitmaakt of er een PVV/FVD-Kabinet komt te zitten; het systeem is door-en-door verrot van de aan het staatsinfuus hangende ambtenaren die door complexe regelgeving zichzelf in stand houden.

     Pas als er een nieuw belastingsysteem, een einde aan alle subsidies, een einde aan alle toelagen, een einde aan complexe regelgeving en hoofdelijke aansprakelijkheid voor ambtenaren bij bewezen disfunctioneren komt, zal er pas verandering optreden. Good luck!

     1. NEXIT.

      mooi geschreven , de stront vlek zou hear hear scanderen

 5. Yoyo

  Tsja , Thierry had WEER eens gelijk.
  Maar ja, het is Thierry maar, die lavendel- snuiver .
  Als je echt over een beetje gezond verstand bechikt( bij links niet of nauwelijks aanwezig), dan kan je het rekensommetje ZO maken!
  Geen rocket-science!
  Het zou het linkse deel (( kortom kartel)sieren hem hierin te prijzen, en toegeven dat ze er flink naast zaten.
  Ik verwacht dat overigens niet.
  De Rutte-leugen- machine draait vrolijk door.

 6. Blondie

  Zo’n groep die samen Rutte 3 vormen en de groep parlementairers die Rutte 3 ondersteunen, moeten zich eens afvragen, moeten wij ons niet gewoon vrijwillig melden bij het OM, om te laten onderzoeken zijn al deze leugens niet gewoon rijp voor vervolging.

  Links maakt meer kapot dan je lief is.

 7. Meriadoc Brandebok

  Hoeveel veren zijn Baudet nu in het achterste gestoken?

  🤦‍♂️

  1. NEXIT.

   enz

  2. Yoyo

   Steek er voor de grap nou eens keer eentje bij.
   Ere wie ere toekomt, niet kinderachtig zijn.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.