shutterstock 1778608517

Zo gaat OVERVERHIT NEDERLAND om met warmste dag augustus ooit: Schietpartij op strand, gewelddadige overval op YouTube-ster + meer GEWELD!

Geen categorieaug 08 2020, 21:00
Het was vandaag uitzonderlijk warm. Sterker nog: het was de warmste 8 augustus ooit gemeten. Met een temperatuur van bijna 35 graden (34,6) graden in De Bilt werd het oude dagrecord van 32,9 graden verbroken. En dat leidde bij enkele oververhitte testosteronbommetjes tot een zonnesteek in hun hersenpan...
In de 'Lieve stad Amsterdam' werd -onder toeziend oog van vele tientallen mensen- een man neergeschoten aan het Anton Schleperspad bij een populair waterrecreatiegebied aan De Nieuwe Meer. Het slachtoffer raakte zwaargewond en moest zelfs worden gereanimeerd. Stadszender AT5 heeft een foto in handen van net na de schietpartij.
Update: Het slachtoffer -een 24-jarige man- is inmiddels aan zijn verwondingen overleden. De dader is nog steeds voortvluchtig.
In Den Haag waren het verkeersregelaars die het moesten ontgelden. Daar werden verkeersregelaars meermaals lastiggevallen door 'verhitte automobilisten', aldus Omroep West. Vooral in en rondom Scheveningen kregen automobilisten het vaak aan de stok met verkeersregelaars.
Buiten de Randstad ging het er niet veel beter aan toe. In het Noord-Brabantse Uden sloegen vier mensen op de vlucht nadat ze een gewapende overval hadden gepleegd in het huis van YouTube-ster Nikkie de Jager, beter bekend als NikkieTutorials. De bewoners van het huis zouden zijn bedreigd met een vuurwapen.
Ook oververhitte testosteronbommetjes in België
Bij onze zuiderburen was het ook warm. In het Belgische Blankenberge brak een massale vechtpartij op het strand uit. Volgens Vlaamse media gingen tientallen mensen elkaar te lijf. Volgens Het Nieuwsblad werden daarbij zelfs parasols en ander materiaal van beachbars gebruikt om elkaar en de opgetrommelde politie te molesteren.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten