Belachelijk! Ollongren komt met druppel op gloeiende plaat: 200 miljoen euro voor woningcorporaties

Woningcorporaties krijgen zo’n 200 miljoen euro zodat ze huurders tegemoet kunnen komen die vanwege corona in de financiële problemen zitten. Ollongren blijft daarmee het plan voor de bevriezing van de huren, waar zowel de Eerste- als de Tweede Kamer juist vóór zijn, negeren. Woningcorporaties en huurders moeten zelf maar afspraken zien te maken, is het idee.
Dit lijkt mij toch een financiële injectie van niks te worden. De details zijn nog niet bekend, want het plan wordt volgens bronnen van De Telegraaf pas tijdens Prinsjesdag aangekondigd, maar het lijkt mogelijk te gaan om een verlaging van de verhuurdersheffing.

Met die financiële ademruimte hoopt Ollongren dan dat woningcorporaties wat coulanter zullen zijn naar hun huurders, bij wie het water ze aan de lippen staat. En ze wil ook dat er dan meer wordt geïnvesteerd in woningbouw.

Dat zet toch totaal geen zoden aan de dijk? De huurprijzen zijn enorm gestegen, in sommige gevallen (bewonerswisseling) met wel bijna tien procent! En de verhuurdersheffing levert de overheid jaarlijks dik 2 miljard euro op. Wat je dus krijgt is dat huurders iets meer de tijd krijgen om hun inkomen op te schroeven, maar in de meeste gevallen alvast verder zullen gaan moeten zoeken naar een andere woning.

Maar goed, bij D66 lijken ze sowieso steeds meer de impopulaire maatregelen erdoor te willen drukken, zo vlak voor de volgende verkiezingen, waarbij ze door de helft gaan. En dat kan ik nog best begrijpen als de maatregel in ieder geval nog effectief zou zijn, maar dat is hier dus absoluut niet het geval.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

30 reacties

 1. NO8D0

  Verhoging huur 10%?
  Mijn oude buur betaalde 550…
  Mijn nieuwe betaald 975….
  Dus vrije sector geworden…
  Weer eentje minder in de sociale voorraad.
  Ben wel blij daarmede ,puur omdat de kans dan groot is dat ik kansenparels naast me had gekregen ,waardoor mijn huis moeilijker te verkopen is en daardoor ook de prijs onder druk komt te staan.

  1. NO8D0

   En uiteraard ook nog het gedrag van de kansenparels waar je niet vrolijk van wordt.

   1. Chee

    Laat ze maar gewoon pauperwijken bouwen voor deze kansenparels ,ipv ze gedwongen tussen allerlei wijken te doen om te spreiden in een krampachtige poging ‘dat probleem’
    Te verspreiden en te verdoezelen.
    Uiteindelijk word dit al decennia lang gepoogd zonder succes, zonder resultaat.
    Iedere nieuwe wijk waar kansenparels tussen de autochtonen worden verspreid trekken Nederlanders weg en komen steeds meer kansenparels.

    1. Brenda Welsh

     Daar zullen ze best content mee zijn. Gebouwd volgens de nieuwe normen. Zijn ze gelijk af van isoleren van het oude huis en hebben een beter energielabel.

     1. NO8D0

      Dommert

     2. Factor

      En etc

  2. Brenda Welsh

   Met andere woorden u woont nu in de vrije sector, scheefwonen heet dat geloof ik. Tenzij u ook een bijstand geniet.

   1. Chee

    Nee dommert ,u leest niet en trekt uw conclusies op basis van hersenspinsels.

 2. Blondie

  Voor dat 2020 op zijn eind is, komen de grote klappers, nog op de belasting betalende, Nederlandse bevolking af.

  Maak je borst of borsten maar nat, Rutte gaat Nederland het laatste zetje geven, de afgrond in.

 3. Pierre Tombale

  Een arrogante antidemocratische feeks.
  Veel meer valt er over Karin niet te zeggen.
  Ook D66.
  Dat wel.

 4. Gebande3

  Ollongren blijft daarmee het plan voor de bevriezing van de huren, waar zowel de Eerste- als de Tweede Kamer juist vóór zijn, negeren.

  Oh,
  h**ps://www.tweedekamer.nl/kamerstukken/detail?id=2020Z06779&did=2020D14432

  Stemmingsuitslag : Verworpen met handopsteken

  Voor
  PVV 20
  GroenLinks 14
  SP 14
  PvdA 9
  50PLUS 4
  PvdD 4
  DENK 3
  Van Kooten-Arissen 1

  Tegen
  VVD 32
  CDA 19
  D66 19
  ChristenUnie 5
  SGP 3
  FvD 2
  Van Haga 1

 5. Augustus

  Jonkvrouw en dicatator in spe Ollongren lapt alle regels aan haar laars en kan haar niets schelen wat haar collega’s zeggen. Haar eigen vriendjes zal ze toch wel verrijken.

  1. Factor

   Klopt, alles wat vooral niet democratisch is. Ze misbruikt D66 voor haar totalitaire agenda. Bilderberg…

  2. Brenda Welsh

   Een heerlijke persoonlijkheid, Kajsa Ollongren. Wilders krijgt er maar geen vat op en frustreert hem enorm.

   1. Factor

    etc

 6. O.k.

  Hoezo het meest achterlijke gedrocht in jaren??? Deze *piep* hoort nooit meer een beslissing te mogen nemen behalve dat ze euthanasie voor zichzelf aanvraagt.
  Niet normaal dat een allochtoon weigert te luisteren naar de eerste kamer.

  1. Gebande3

   Niet normaal dat een autochtoon niet weet wat de functie en bevoegdheden van de eerste kamer zijn.

   1. .nexit2021

    niet normaal dat een frietbakker niet weet wat de eerste kamer twee keer gevraagd heeft aan het adept ollongren

   2. O.k.

    Spijtig genoeg is begrijpend lezen te moeilijk voor je.

    1. O.k.

     Advies was bevriezen van huren en dat weigerde ze.

 7. combat le pelicule

  Wooncorporaties moeten 1.7 miljard afdragen

 8. Piet Klein

  Ollogren komt helemaal nergens mee. Het enige wat ze kan verzinnen is dat de gemiddelde burger weer mag opdraaien voor volledig uit de hand lopen van de huizenmarkt, het totaal geen regie weten te geven aan dit probleem in de huizenmarkt, het niet in toom weten te houden van de migratie en vervolgens mag de burger weer opdraaien. Hup weer 200 miljoen, maar toch 60 euro per Nederlander, 240 euro voor een gezin met twee kinderen. Ik moet toegeven het lijkt weinig wat de gemiddelde burger kost in vergelijking met wat er aan de EU wordt weggegeven, wat de corona crisis kost, wat de zotte klimaatplannen van dit kabinet kosten wat de mega plannen van de EU op klimaat gaan kosten. Het enige wat deze politiek kan is geld trekken uit burgers en routeren naar andere zaken en dit keer omdat Ollogren weigert of geen flauw idee heeft hoe ze de huizenmarkt in toom moet houden. Het is natuurlijk van de zotte de huurverhogingen in deze tijd, maar het antwoord is niet maar weer geld trekken uit de burgers. En ook het klimaat verdient een goed plan, maar daar zit precies kneep geen goede plannen, vage plannen, overhevelen naar bodemloze putten met als enige actie van dit kabinet, we trekken het uit de burgers, nu of via een lening. D66 blijft volhouden, hoog opgeleid en nu nog leren nadenken.

  1. combat le pellicule

   Alle sociale huurwoningen moeten per direct omgezet worden naar de vrije sector. Laat de ongebreidelde tucht van de onzichtbare hand in de economie zijn werk maar doen.

   1. combat le pelicule

    onzin

 9. tata

  Schandalig. Met Demonen666 ben je aan de goden overgeleverd. De kwade dan welteverstaan. Stem verstandig in 2021.

 10. Lex

  Vooral D66 gaan stemmen dan komt het helemaal goed.

  De eurofiele partij die Nederland graag uitlever aan Brussel.

  Hollandia een provincie van het grote eurofiele rijk.

 11. Bes Tolen

  Het is simpel. De huren worden hoog vanwege grote schaarste aan huurwoningen. Wel dan moet je je eigen bevolking voor laten gaan en geen asielzoekers en dergelijk meer opnemen. Zo lang dat niet gebeurt zijn de politici schuldig aan het kapot maken van het land en daarvoor past straf. Gezonde normen vragen om een volle ommekeer van de politiek. Daarvoor moet eindelijk eens de strafwet worden gebruikt. Anders blijft het immers fout gaan in dit land.

 12. Bes Tolen

  Het belachelijke is, dat buitenlandse adel ook al zijn ze hun titulatuur en adeldom in het buitenland kwijt geraakt in Nederland in de Nederlandse adel (kunnen) worden opgenomen terwijl er enorm veel afstammelingen van Nederlandse oude zelfs hoogadellijke families zijn, die geen overeenkomstige (voor)rechten hebben. Daarnaast heb je nog veel meer families, die veel voor het land gepresteerd hebben. Die buitenlanders hoeven zich alleen maar hier te vestigen. Bovendien is in geval van Ollongren het de vraag of hun vroegere situatie in Rusland meer inhield dan de erkenning dat die familie van adel was of te wel niet eens tot de hoogte van het predicaat van jonkheer, jonkvrouwe reikte.

  1. Factor

   Karin Ollongren is een echte Bilderberg-babe, die laat het volk barsten waar ze bij staan! Tja… en als Rutte je baas is dan gaan de miljarden naar Brussel en niet naar de eigen bevolking.

 13. Pescador

  Waarom verdwijnt dat ding niet naar zweden waar ze thuis hoort, daar woont ook een klimaat baby kon haar kind wel wezen. In het verleden vond ik zweden slimme mensen, maar dat is wel over natuurlijk.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.